|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Krwawienie w ciąży pomocy!!!
Najprawdopodobniej jestem w 6tyg,ciazy. Bylam u ginekologa gtydzien temu i jeszce nie mogl potwierdzic ciazy gdyz bylo za wczesnie. dostalam skierowanie na USG ktore mam za 1,5tyg. Zrobilam 3 testy ciazowe i wyszly pozytywnie wiec raczej napewno w ciazy jestem. Dzis od rana na bielisnie pojawiaja sie u mnie jakby male skrzepy krwi, na poczatku brazowa wydzielina a teraz grudni krwi ze sluzem ! Jutro po poludniu ide do lekarza ale chcialabym sie Was zapytac co to moze byc. Nie mam boli brzucha ale czuje go delikatnie jakby przed okresem. Leze teraz w lozku, odpoczywam ale umieram z nerwow i niepokoju! tak bardzo sie boje co ze mna jest , co jest z dzieciatkiem ! Powiedzcie mi prosze ze to nie poronienie ani ciaza pozamaciczna. Powiedzcie ze wszystko bedzie dobrze !
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krwawienie w ciąży pomocy!!!
Cytat:
Powodzenia i gratuluje oczywiscie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie możesz wpadać w panikę. Takie krwawienia są bardzo częste i wcale nie muszą oznaczać nic złego. Ja też krwawiłam w 6 tygodniu ciąży i lekarz przepisał mi luteinę. Przy poronieniu krwawienie jest tak duże że na pewno wiedziałabyś że to poronienie. Głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam bardzo za slowa pocieszenia. Dzis wieczorem ide do lekarza i mam nadzieje ze wszysgko bedzie dobrze. Jesli chodzi o krwawienie to nie jest to krwawenie bardziej wydzielina z domieszkiem krwi a dzis mam jakby brazowa ta wydzieline i jest jej mniej choc wczoraj tez zbyt duzo jej nie bylo. Czuje sie zle, jest mi niedobrze o wiele bardziejniz wczesniej, czuje jakby pobolewl mnie kregoslup tak jak na okres i jakas ospala i oslabiona jestem. Wiem ze to objawy ciazy ale przez ten stres i nerwy bardziej sie nasilly. Zebytylko bylo dobrze bo naprawde bardzo sie boje. Jeszcze wczoraj naczytalam sie tyle o poronieniach, ciazach pozamacicznych ze w nocy spac nie moglam.
Dodam jeszcze ze USG mam miec dopiero za 1,5tyg. wczesniej nie dostane sie nigdzie bo kolejki sa ogromne i boje sie czy Pani ginekolog bedzie wiedziala po samym badaniu co mi jest. Wiem ze zachowuje sie jak panikara ale boje sie o siebie i dzieciatko bardzo
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2009-10-15 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na tym etapie, lekarz daje Duphaston albo Luteinę, każe leżeć i być dobrej myśli.
I tak trzeba zrobić, nie ma innego wyjścia. ![]() Nie należy zakładać najgorszego i nie należy czytać za dużo, a już na pewno nie o ciążach pozamacicznych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie umiem chyba myslec pozytywnie ![]() Lekarka mnie nie zbadala nawet , powiedziala ze prawdopodobnie brakuje mi jakiegos zenskiego hormonu i zapisala mi go ale byc moze plamienie moze byc poczatkiem poronienia i jesli bede miala poronic to itak poronie i nic nie pomozemy...
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2009-10-16 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
radze zmienić lekarza. Jest milion powodów przez które możesz krwawić, niektóre kobiety mają nawet normalny okres przez pierwsze miesiące ciąży. Powinnaś zrobić USG żeby sprawdzić czy płód jest żywy i czy np. nie masz jakiś schorzeń które powodują krwawienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie chcę się straszyc i mam nadzieję że z Twoim dzidziusiem będzie wszystko ok ! ale ja miałam we wrześniu podobną sytuację ....
W ogóle nie miałam objawów ciąży a wiem że byłam ponieważ robiłam 2 testy i byłam po badaniu usg chociaż już wtedy lekarce wydawał się pęcherzyk zbyt mały jak na 5 tydzień.....przepisała duphaston ponieważ miałam brązowe upławy po 2 opakowaniu ustały poszłam na usg ....i okazało się najgorsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Popieram, pierwsze co należy w takiej sytuacji zrobić, to iść na USG
![]() ![]() ![]() Moja siostra mając 28l zaszła w pierwszą ciążę i poroniła pod koniec 3 miesiąca... Strata bolesna, ale po 1,5 roku zaszła w ciążę po raz drugi. Właśnie w 6 tygodniu ciąży pojawiło się krwawienie, a raczej coś co je przypominało. Wiadomo jakie myśli plątały się w głowie... Leżała, zażywała Duphaston i jeszcze dwa rodzaje pigułek i latała po lekarzach. Po lekach wszystko wróciło do normy w ciągu 2 tygodni... Raz na zawsze ![]() ![]() Koleżanka miała lepszy przypadek... Do końca trzeciego miesiąca ciąży występowało u niej normalne krwawienie ![]() ![]() Głowa do góry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Dzis jakos mam lepszy humorek, moj mąż poł nocy głaskał moj brzuszek i cos tam mowił do niego choc nie jest zbyt wylewny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie, zjedz przed wstaniem sucharka, nie zaburzy wyniku, a będzie Ci o niebo lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od kilku lat ciąża = choroba... Niestety poronień jest coraz więcej. Wśród moich znajomych (nie przekroczyli 30 roku życia), niemal wszystkie pierwsze ciąże kończyły się poronieniem albo były narażone na duże ryzyko (kuzynka prawie urodziła w 5 miesiącu, 3 koleżanki prawie poroniły, bo już miały początki...) i były zmuszone od dnia gdy dowiedziały się o ciąży, leżeć w łóżku plackiem aż do dnia porodu ![]() Szefową mówiąc dosadnie miej w tej chwili głęboko w d***, ona może sobie chcieć widzieć Cię w pracy na każde skinienie ręką, dla Ciebie teraz najważniejszy jest Maluszek i Wasze zdrowie! Zwolnić Cię nie zwolni, bo nie ma do tego prawa. Masz prawo być na zwolnieniu i z tego korzystaj. Jeśli coś jej nie odpowiada i ma zamiar się Ciebie pozbyć, znajdziesz inną pracę i wszystko szczęśliwie się zakończy. Odpoczywaj i ciesz się Waszym Robaczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2009-10-28 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
witam dziewzcyny wiem, ze zawracam wam gitare ale to b. wazne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Podejżewam, że jestem w ciąży (2 tygodnie spóżnionego okresu + 4 pozytywne testy) . Tydzień temu byłam u lekarza, który miał do mnie pretensje, że zawracam mu głowę w tak wczesnym okresie, gdzie niby on nie może nic zrobić i kazał mi się zgłosić za 3 tyg . Badanie było bolesne . Boleści dostałam też tego samego dnia w domu wraz z plamieniami . Na szczęście wszysto minęło po dniu a ja odetchnęłam z ulgą . Niestety sielanka skończyła się tydzień później, gdy znów dostałam plamienia a teraz krwawieni8a przypominającego zwykły okres ...
Przecież 4 testy nie mogły się pomylić .! Gdybym chociaż miała potwierdzenie od lekarza, że jestem w ciąży ... Dodam, że przez ostatnie 4 tygodnie miałam i nadal mam niewielkie bóle podbrzusza oraz wcześniej uczucie nadchodzącego okresu. Jutro wybieram się do lekarza . a teraz nie wiem, co o tym myśleć ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam
Pierwszy raz pisze ale może coś podpowiecie bo bardzo się martwię. Jestem w 6 tc, o ciąży dowiedziałam się w piątek ( nigdy nie przypuszczałam że mogę być w ciąży) i gdy nie dostałam okresu przez 2 tygodnie a ciągle miałam plamienia poszłam do ginekologa myśląc że mam jakieś polipy albo nie wiem co. Ciąży sie nie spodziewałam gdyż 9 lat temu poroniłam i leczyłam się 5 lat( w tym in vitro) 5 4 lata luzu a tu ciąża. U lekarza byłam w 43 dniu cyklu i zobaczyłam zarodek. Niestety cały czas od spodziewanej miesiączki plamie. Dostałam 3x1 duphaston. Do lekarza mam iść dopiero za 1,5 tygodnia niestety w tym tygodniu lekarz ma wolne. Zaczęłam się bardzo denerwować bo plamienia mam raz większe raz mniejsze. Powiedzcie mi czy miałyście taki brązowy śluz, czy jakbym samoistnie poroniła to nadal by mnie bolały piersi, czy bym od razu dostała większego krwawienia, czy może zrobić jutro bete i jakie powinny być wartości dla 6 tc. Wiem że dużo pytań ale bardzo się boje a wcześniejsza ciąża była zakończona w szpitalu i nie miałam żadnych objawów że coś jest nie tak
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
idz na IP do szpitala niech Cie zbadaja, powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam,
9 dni temu pierwszy raz uprawiałam sex. Możliwe , że doszło do zapłodnienia. Miesiączka powinna pojawić się za 5 dni, tj.17 maja. Dziś zauważyłam dziwne upławy białego koloru. Zaraz po tym pojawiło się lekkie krwawienie i lekki ból brzucha. Zawsze moje miesiączki są regularne, co 28-29 dni. Czym może być spowodowane to krwawienie? Czy możliwe, że jestem w ciąży? Słyszałam, że w pierwszym tygodniu ciąży może dojść do takiego krwawienia, ponieważ wtedy zarodek zagnieżdża się w ścianie macicy. Bardzo proszę o odpowiedź dziewczyny. ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jestem prawie w 8 tyg ciąży w Niedzielę bez żadnych oznak, bóli itp. zaczęłam krwawić i to bardzo obficie zanim dotarłam na pogotowie, spodnie były zalane żywą krwią, lekarz nie mógł mnie zbadać tyle krwi się ze mnie lało, generalnie poronienie było przesądzone, wcześniej plamiłam na brązowo ale śldowe ilości, mój gin powiedział, że to normalne, a jednak normalne nie było. W szpitalu okazało się że serduszko bije nadal i z płodem jest ok, nie wiadomo skąd to krwawienie, dostaje bucopan duphaston i coś jeszcze. Po przyjęciu na oddział i otrzymaniu leków krwawienie ustało leżę już 4 dobę, do wczoraj tylko na papierze jeszcze była taka żywa krew, już dziś plamię tylko na brązowo, jestem przerażona czy mi się uda, i czy takie plamienie to resztki tej krwi czy znowu zapowiedź krwawienia, lekarze zalatani pielęgniarka mówi, że to normalne, ale mój gin też tak twierdził i jak się skończyło... Mówiłam mojemy gin, że ostatnią cytologię aż wstyd się przyznać miałam 13 lat temu a on to zrobimy po 3 miesiącu gdzie lekarz w szpitalu zrobił wielkie oczy i powiedział, że po wyjściu mam się zgłosić do poradni na cytologię. Myślicie, że moje maleństwo da radę? Jutro mam mieć usg i panicznie się go boję 4 dni temu na przyjęciu serduszko biło i było ok a jutro...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam duphaston i luteinę i leżałam bite 2 mies. Po tym czasie krwiak się w większości wchłonął, a nieco jeszcze wyciekło ale tylko raz ( bo krwiak może zniknąć albo na skutek wchłonięcia albo może pęknąć i się wydalić). Po jakimś czasie zeszłam z Duphastonu i obecnie jestem w 31 tc. Cały czas biorę luteinę, ale chyba większych problemów nie ma z ciążą- tylko takie standardowe typu pojawiła się anemia ( często u ciężarnych) i po mies. zniknęła, kilka razy jakieś bakterie w moczu ( też często ciężarne są na to narażone). Tak więc nie martw się skoro serce bije i może zapytaj się o tego krwiaka, ale jak się okaże że jest to też się nie martw, bo ja miałam, a jak widać dziecko się utrzymało i żywię nadzieję, że skoro jestem już w 31 tc. to będzie dobrze.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.