![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wspólne wakacje z chłopakiem
Pisanie na forum to ostatnia rzecz jaką mogłam zrobić, ale na prawdę już nie wiem co robić. Może od początku. Od roku mam chłopaka. Jesteśmy razem na odległość. Wszystko było dobrze, przyjeżdzał do mnie, rodzicom się spodobał, wszyscy go polubili, nawet moja babcia (żadnego poprzedniego chłopaka nie trawiła). Pewnego dnia głupia ja nie wylogowałam się ze skype. A tam była wiadomość jak mój chłopak mnie troszke powyzywał. ( Zasłużyłam na to, w dodatku był pijany no i wściekły) i rodzice to przeczytali. Dobra opinia o moim chłopaku u mamy się skończyła, uważa że to nie chłopak dla mnie, że mnie źle traktuje, wiecie jak to jest. No ale pozwalała mi pojechać do niego itd. Teraz chcemy jechać razem na wakacje. Mama nawet nie chce o tym słyszeć. Tata prawie się zgodził ale to nie on ma władze w naszym domu hah
![]() PS. Jeśli piszę w złym temacie czy coś to wybacznie jestem nowa no i wiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Odp: Wspólne wakacje z chłopakiem
Moim zdaniem pogadaj z mamą, nie masz 5 lat żeby zabraniala spotykać się z kim chcesz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólne wakacje z chłopakiem
Dzięki za radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wryte w bani?
"Then I kiss your eyes and thank God we're together And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever" ![]() Aerosmith - I don't wanna miss a thing Kiedy nie jestem zakochana jestem nieznośna. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zakodowane :P W sensie że rozmawia się z nimi jak ze słupem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Odp: Wspólne wakacje z chłopakiem
a ile masz lat?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Then I kiss your eyes and thank God we're together And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever" ![]() Aerosmith - I don't wanna miss a thing Kiedy nie jestem zakochana jestem nieznośna. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Skończone 18. Tak wiem jestem pełnoletnia i nie potrzebuje zgody rodziców ale wiesz lepiej bym sie bawiła i czuła ze świadomością że to akceptują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kurcze, nie podoba mi sie tekst " mam 18 lat, wiec nie potrzebuje zgody rodzicow". Dopoki jestes na ich utrzymaniu, potrzebujesz i tyle. Oni Ci kupuja podreczniki do szkoly, papier toaletowy zebys mogl sie podcierac, talerz jedzenia i dach nad glowa. I jak cos sie zle dzieje, to od razu lecisz do mamusi po pomoc. Tak wiec musisz sie liczyc z ich zdaniem. Zreszta 18 lat to i tak jeszcze czlowiek nie jest dojrzaly, jeszcze jest w LO. Dlatego podoba mi sie to, ze gdzie indziej "doroslosc" to 21 lat.
Zreszta widac, ze to "...nie potrzebuje zgody" cos nie idzie, bo coraz wiecej tutaj watkow " mam 18 lat, ale rodzice sie nie zgadzaja..". No ale wracajac do tematu, z jednej strony rozumiem rodzicow, nie chca abys sie wiazala z czlowiekiem, ktory Cie obraza, na dodatek pije. To z troski o Ciebie. Tak na marginesie, nie wiem co jest fajnego w facecie, ktory pije i jeszcze Cie wyzywa...to co bedzie pozniej? ale to juz nie moja sprawa ;-) Powodzenia ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-07-27 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
może niech ten Twój facet do Ciebie przyjedzie, wyjaśni rodzicom , porozmawia z nimi , przekona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie to przeprosic. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-07-27 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ale to że sobie wypił to nie znaczy że może bezkarnie Cię wyzywać, dla mnie to przegięcie, chyba że wychodzi wtedy jego prawdziwa natura. Kontroluje się w ogóle?
Z punktu widzenia Twoich rodziców to był ok gość który okazało się że pije, wyzywa Cię, niech ma trochę odwagi teraz pokazać się i poprosić o wyjazd w cztery oczy. Z punktu widzenia mojego jako np. matki też bym miała ogromne opory przed puszczeniem Cię z nim na wyjazd ( widmo ciąży z nieodpowiednim typem ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święta prawda. Skończone 18 lat uprawnia jedynie do zakupu alkoholu i fajek a nie jest to automatyczne wkroczenie w dorosłość i "rodzice mogą mi skoczyć bo mam 18". A ten Twój chłopak...kurczę on naprawdę taki cudowny jak pije i Cię wyzywa? Zastanów się chwilę. Ok każdemu może się zdarzyć, że sobie wypije ale wyzywanie? Ja bym przystopowała. A co będzie jak nastepnym razem się napije i nie powstrzyma nie tylko języka ale też rączek?
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Rozumiem rodziców, po prostu sie martwią. Widzieli jak potrafi sie zachować chłopak po alkoholu, widzieli, że sie nie kontroluje. Co będzie jeśli na wakacjach też się tak upije, jak sie wtedy zachowa i o zrobi? Zbyt łatwo go tłumaczysz. To że był pijany nie usprawiedliwia braku szacunku do Ciebie. Uważaj bo ten jednorazowy wyskok może się łatwo zmienić w regułę. Czy chłopak Cię przeprosił? W takiej sytuacji (rodzice zobaczyli jego zachowanie wobec Ciebie) powinien również przeprosić Twoich rodziów, wyjaśnić im że takie zachowanie sie nie powtórzy, że jest odpowiedzialny i potrafi o Ciebie zadbać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Wakacje z chłopakiem fajna rzecz, tym bardziej, jak jesteście w związku na odległość i nie spędzacie ze sobą na co dzien dużo czasu, też przez to przeszłam. Że pije to mnie akurat nie rusza, każdy czasem, częściej czy rzadziej, pije czy się upije, ale ważne, żeby nie był agresywny w takiej sytuacji, bo to nie rokuje dobrze - a on był. Może być tak, że po każdym piciu tak będzie. Nie wiem jaka była sytuacja, czemu to Ty jesteś winna i on mógł sobie na to "pozwolić", ale jeśli to tylko tłumaczenie jego agresywnego zachowania to rodzice mogą się martwić. Tym bardziej, że nie znają kontekstu zdarzenia. Chyba żaden rodzic nie chciałby mieć zięcia, który wyzywa ich córkę, jesteś tego pewnie świadoma
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja Ci powiem tak: złapałaś sobie 18letniego kozaczka co już w tej chwili Cię wyzywa po pijaku, a Ty zamiast się zastanowić jak go szybko spławić, zastanawiasz się, jak z nim na wakacje pojechać.
Twoi rodzice mają rację. Nikt nikogo nie ma prawa wyzywać w związku. A awantury po pijaku i agresja powinny być dla Ciebie znakiem, że pora z tym panem skończyć. Twoi rodzice to wiedzą, w odróżnieniu od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Znam męża 10 lat. Zdarzyło mu się upić, jak każdemu prawie...ale nigdy nie było wyzwisk. Nie wyobrażam sobie, że mój chłopak mnie wyzywa i się zasłania alkoholem. Czyli, że jak po pijaku albo w fazie niedopicia, da Ci w twarz, to też będzie taki super i będzie to Twoja wina a on biedny nerwowy, bo wypił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
rodzice zazwyczaj są mądrzejsi i dobrze wiedzą że takie ,,wyzywanie '' to nie będzie jednorazowy incyedent !Zdajesz sobie sprawę jak twoich rodziców musi boleć serce?jakiś obcy facet wyzywa ich córkę,to dla rodzica nie jest przyjemne, i wcale się nie dziwię że nie chcą Cię puścić.też bym Cię nie puściła ( gdybym była na miejscu twoich rodziców) z takim ,,chamem''.A ty zmądrzyj i nie tłumacz chłopaka i nie toleruj takiego zachowania bo nie długo będzie Cię wyzywał nie tylko po pijaku .
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
1. Facet cię wyzywa
2. Wyprał ci mózg bo mówisz "zasłużyłam na to" jakbyś była jakąś niewolnicą 2 Dla mnie to niedopuszczalne by chłopak tak się zachowywał. Nie ma dla mnie czegoś takiego jak "zrobił to raz". Nie, zrobił to PIERWSZY raz. I gwarantuję, że będzie i drugi ![]() Z resztą awanturuje się po alkoholu co znaczy, że nie potrafi i powinien pić. Też nie puścilabym mojego dziecka z kimś takim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja preferuję i tak facetów, którzy nawet w takiej sytuacji zachowują klasę. Jak dorośli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Facet autorki zachował się głupio i też bym czegoś takiego nie tolerowała, to oczywiste. W sumie dla mnie problem jest rozwiązany już na starcie, bo dla mnie to pić trzeba umieć, ale jestem ciekawa czemu autorka czuje się winna, czego winna? Czy to przez niego, czy przez nią samą?
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja nie sądzę, żeby o to chodziło. A chyba nie widzę innej sytuacji kiedy wyzywanie miałoby jakiekolwiek wytłumaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zamiast od razu brać nogi za pas, to Ty jeszcze żyjesz w przekonaniu, że zasłużyłaś na wyzwiska. ![]() brak zgody na wyjazd to jest najmniejszy problem w tym wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.