![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Wspólne wakacje z ch³opakiem
Pisanie na forum to ostatnia rzecz jak± mog³am zrobiæ, ale na prawdê ju¿ nie wiem co robiæ. Mo¿e od pocz±tku. Od roku mam ch³opaka. Jeste¶my razem na odleg³o¶æ. Wszystko by³o dobrze, przyje¿dza³ do mnie, rodzicom siê spodoba³, wszyscy go polubili, nawet moja babcia (¿adnego poprzedniego ch³opaka nie trawi³a). Pewnego dnia g³upia ja nie wylogowa³am siê ze skype. A tam by³a wiadomo¶æ jak mój ch³opak mnie troszke powyzywa³. ( Zas³u¿y³am na to, w dodatku by³ pijany no i w¶ciek³y) i rodzice to przeczytali. Dobra opinia o moim ch³opaku u mamy siê skoñczy³a, uwa¿a ¿e to nie ch³opak dla mnie, ¿e mnie ¼le traktuje, wiecie jak to jest. No ale pozwala³a mi pojechaæ do niego itd. Teraz chcemy jechaæ razem na wakacje. Mama nawet nie chce o tym s³yszeæ. Tata prawie siê zgodzi³ ale to nie on ma w³adze w naszym domu hah
![]() PS. Je¶li piszê w z³ym temacie czy co¶ to wybacznie jestem nowa no i wiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Odp: Wspólne wakacje z ch³opakiem
Moim zdaniem pogadaj z mam±, nie masz 5 lat ¿eby zabraniala spotykaæ siê z kim chcesz
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólne wakacje z ch³opakiem
Dziêki za radê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Wryte w bani?
"Then I kiss your eyes and thank God we're together And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever" ![]() Aerosmith - I don't wanna miss a thing Kiedy nie jestem zakochana jestem niezno¶na. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zakodowane :P W sensie ¿e rozmawia siê z nimi jak ze s³upem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Odp: Wspólne wakacje z ch³opakiem
a ile masz lat?
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Then I kiss your eyes and thank God we're together And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever" ![]() Aerosmith - I don't wanna miss a thing Kiedy nie jestem zakochana jestem niezno¶na. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Skoñczone 18. Tak wiem jestem pe³noletnia i nie potrzebuje zgody rodziców ale wiesz lepiej bym sie bawi³a i czu³a ze ¶wiadomo¶ci± ¿e to akceptuj±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
kurcze, nie podoba mi sie tekst " mam 18 lat, wiec nie potrzebuje zgody rodzicow". Dopoki jestes na ich utrzymaniu, potrzebujesz i tyle. Oni Ci kupuja podreczniki do szkoly, papier toaletowy zebys mogl sie podcierac, talerz jedzenia i dach nad glowa. I jak cos sie zle dzieje, to od razu lecisz do mamusi po pomoc. Tak wiec musisz sie liczyc z ich zdaniem. Zreszta 18 lat to i tak jeszcze czlowiek nie jest dojrzaly, jeszcze jest w LO. Dlatego podoba mi sie to, ze gdzie indziej "doroslosc" to 21 lat.
Zreszta widac, ze to "...nie potrzebuje zgody" cos nie idzie, bo coraz wiecej tutaj watkow " mam 18 lat, ale rodzice sie nie zgadzaja..". No ale wracajac do tematu, z jednej strony rozumiem rodzicow, nie chca abys sie wiazala z czlowiekiem, ktory Cie obraza, na dodatek pije. To z troski o Ciebie. Tak na marginesie, nie wiem co jest fajnego w facecie, ktory pije i jeszcze Cie wyzywa...to co bedzie pozniej? ale to juz nie moja sprawa ;-) Powodzenia ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-07-27 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 742
|
mo¿e niech ten Twój facet do Ciebie przyjedzie, wyja¶ni rodzicom , porozmawia z nimi , przekona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
Cytat:
Jedynie to przeprosic. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-07-27 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 742
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 036
|
Ale to ¿e sobie wypi³ to nie znaczy ¿e mo¿e bezkarnie Ciê wyzywaæ, dla mnie to przegiêcie, chyba ¿e wychodzi wtedy jego prawdziwa natura. Kontroluje siê w ogóle?
Z punktu widzenia Twoich rodziców to by³ ok go¶æ który okaza³o siê ¿e pije, wyzywa Ciê, niech ma trochê odwagi teraz pokazaæ siê i poprosiæ o wyjazd w cztery oczy. Z punktu widzenia mojego jako np. matki te¿ bym mia³a ogromne opory przed puszczeniem Ciê z nim na wyjazd ( widmo ci±¿y z nieodpowiednim typem ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 137
|
Cytat:
¦wiêta prawda. Skoñczone 18 lat uprawnia jedynie do zakupu alkoholu i fajek a nie jest to automatyczne wkroczenie w doros³o¶æ i "rodzice mog± mi skoczyæ bo mam 18". A ten Twój ch³opak...kurczê on naprawdê taki cudowny jak pije i Ciê wyzywa? Zastanów siê chwilê. Ok ka¿demu mo¿e siê zdarzyæ, ¿e sobie wypije ale wyzywanie? Ja bym przystopowa³a. A co bêdzie jak nastepnym razem siê napije i nie powstrzyma nie tylko jêzyka ale te¿ r±czek?
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 843
|
Rozumiem rodziców, po prostu sie martwi±. Widzieli jak potrafi sie zachowaæ ch³opak po alkoholu, widzieli, ¿e sie nie kontroluje. Co bêdzie je¶li na wakacjach te¿ siê tak upije, jak sie wtedy zachowa i o zrobi? Zbyt ³atwo go t³umaczysz. To ¿e by³ pijany nie usprawiedliwia braku szacunku do Ciebie. Uwa¿aj bo ten jednorazowy wyskok mo¿e siê ³atwo zmieniæ w regu³ê. Czy ch³opak Ciê przeprosi³? W takiej sytuacji (rodzice zobaczyli jego zachowanie wobec Ciebie) powinien równie¿ przeprosiæ Twoich rodziów, wyja¶niæ im ¿e takie zachowanie sie nie powtórzy, ¿e jest odpowiedzialny i potrafi o Ciebie zadbaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 332
|
Zgadzam siê z dziewczynami. Wakacje z ch³opakiem fajna rzecz, tym bardziej, jak jeste¶cie w zwi±zku na odleg³o¶æ i nie spêdzacie ze sob± na co dzien du¿o czasu, te¿ przez to przesz³am. ¯e pije to mnie akurat nie rusza, ka¿dy czasem, czê¶ciej czy rzadziej, pije czy siê upije, ale wa¿ne, ¿eby nie by³ agresywny w takiej sytuacji, bo to nie rokuje dobrze - a on by³. Mo¿e byæ tak, ¿e po ka¿dym piciu tak bêdzie. Nie wiem jaka by³a sytuacja, czemu to Ty jeste¶ winna i on móg³ sobie na to "pozwoliæ", ale je¶li to tylko t³umaczenie jego agresywnego zachowania to rodzice mog± siê martwiæ. Tym bardziej, ¿e nie znaj± kontekstu zdarzenia. Chyba ¿aden rodzic nie chcia³by mieæ ziêcia, który wyzywa ich córkê, jeste¶ tego pewnie ¶wiadoma
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
A ja Ci powiem tak: z³apa³a¶ sobie 18letniego kozaczka co ju¿ w tej chwili Ciê wyzywa po pijaku, a Ty zamiast siê zastanowiæ jak go szybko sp³awiæ, zastanawiasz siê, jak z nim na wakacje pojechaæ.
Twoi rodzice maj± racjê. Nikt nikogo nie ma prawa wyzywaæ w zwi±zku. A awantury po pijaku i agresja powinny byæ dla Ciebie znakiem, ¿e pora z tym panem skoñczyæ. Twoi rodzice to wiedz±, w odró¿nieniu od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 145
|
Znam mê¿a 10 lat. Zdarzy³o mu siê upiæ, jak ka¿demu prawie...ale nigdy nie by³o wyzwisk. Nie wyobra¿am sobie, ¿e mój ch³opak mnie wyzywa i siê zas³ania alkoholem. Czyli, ¿e jak po pijaku albo w fazie niedopicia, da Ci w twarz, to te¿ bêdzie taki super i bêdzie to Twoja wina a on biedny nerwowy, bo wypi³
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 145
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 352
|
rodzice zazwyczaj s± m±drzejsi i dobrze wiedz± ¿e takie ,,wyzywanie '' to nie bêdzie jednorazowy incyedent !Zdajesz sobie sprawê jak twoich rodziców musi boleæ serce?jaki¶ obcy facet wyzywa ich córkê,to dla rodzica nie jest przyjemne, i wcale siê nie dziwiê ¿e nie chc± Ciê pu¶ciæ.te¿ bym Ciê nie pu¶ci³a ( gdybym by³a na miejscu twoich rodziców) z takim ,,chamem''.A ty zm±drzyj i nie t³umacz ch³opaka i nie toleruj takiego zachowania bo nie d³ugo bêdzie Ciê wyzywa³ nie tylko po pijaku .
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 ksi±¿ki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
1. Facet ciê wyzywa
2. Wypra³ ci mózg bo mówisz "zas³u¿y³am na to" jakby¶ by³a jak±¶ niewolnic± 2 Dla mnie to niedopuszczalne by ch³opak tak siê zachowywa³. Nie ma dla mnie czego¶ takiego jak "zrobi³ to raz". Nie, zrobi³ to PIERWSZY raz. I gwarantujê, ¿e bêdzie i drugi ![]() Z reszt± awanturuje siê po alkoholu co znaczy, ¿e nie potrafi i powinien piæ. Te¿ nie pu¶cilabym mojego dziecka z kim¶ takim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja preferujê i tak facetów, którzy nawet w takiej sytuacji zachowuj± klasê. Jak doro¶li. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Facet autorki zachowa³ siê g³upio i te¿ bym czego¶ takiego nie tolerowa³a, to oczywiste. W sumie dla mnie problem jest rozwi±zany ju¿ na starcie, bo dla mnie to piæ trzeba umieæ, ale jestem ciekawa czemu autorka czuje siê winna, czego winna? Czy to przez niego, czy przez ni± sam±?
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja nie s±dzê, ¿eby o to chodzi³o. A chyba nie widzê innej sytuacji kiedy wyzywanie mia³oby jakiekolwiek wyt³umaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 13 252
|
Cytat:
zamiast od razu braæ nogi za pas, to Ty jeszcze ¿yjesz w przekonaniu, ¿e zas³u¿y³a¶ na wyzwiska. ![]() brak zgody na wyjazd to jest najmniejszy problem w tym wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.