![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
To wszystko przez was
No i mnie wzięło! A wszystko przez przypadek. Wlazłam na jakiś wątek o decoupage i tak to się zaczęło! Podczytuję od jakiegoś miesiąca i staram się wyciągać nauki. Dziś nabrałam odwagi, żeby się ujawnić. Parę prac już popełniłam i to za sprawą córki. Okazało się, że ona zakupiła zestaw startowy, ale z braku czasu leżał sobie w kącie. Zostałam nim obdarowana i teraz ozdabiam wszystko co wpadnie mi w ręce. Rodzina zaczyna odbierać mnie jako zwariowaną "artystkę ludową"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: To wszystko przez was
Witamy serdecznie nową zakochaną w decoupage
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No bez przesady, raczej nie cuda tylko cudaki. Pewnie wieczorem coś wrzucę jak porobię trochę fotek na szybko i znajdę kabel do przeniesienia bo gdzieś wcięło. Ach krytykę przyjmuję z pokorą bo jest twórcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Czekam na wystawkę prac z niecierpliwością ![]() Kabel ma się znaleźć raz dwa! Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pierwsze wypocinki sprzed miesiąca
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- chyba się nie wgrało coś nie tak robię? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
udało się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
cd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pojemniczek ze słonecznikiem, ładnie wyszły spękania na wieczku
![]() ![]() pozdrowienia i powodzenia w dalszych pracach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To dwie moje pierwsze prace. Jeśli chodzi o pudełko to racja. Początki trudne, ale teraz już wiem , że warto tło dobrać do chusteczki ale wtedy przyszła "wena twórcza" a farba była tylko niebieska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No ale sypnęłaś!słabe zdjęcia,mało widać.Postaraj sie robić w dziennym świetle i nie z tak bliska.Powiem jakie błędy rzuciły mi się w oczy.Podstawowy błąd początkujących;naklejanie serwetki na ciemne tło.nawet z papierami czasem to nie wychodzi.Jak sie zmoczy też lubi prześwitywać zwłaszcza gdy cieńki.Zawsze malujemy przedmiot na biało,kremowo,ewentualnie bardzo jaśniutki inny,naklejamy motyw i dopiero obmalowywujemy.Nawet jeśli tło serwetki jest takie jakie chcemy mieć końcowo tło na pracy.Szczególnie widać to na tacy ze słonecznikami.ponadto mimo,że jestem zwolenniczką wyrywania w wielu przypadkach doradziłabym Ci wycinanie motywu-znów wspomniana taca.W wielu miejscach widać,że to naklejona serwetka-chyba dajesz za mało kleju.To powinno sie wtopić aby wyglądało na malowane.Co do zmarchów,których jeszcze dużo powinno pomóc szlifowanie i wieksza ilość warstw lakieru.Chlebak na tym na pewno zyska.Pojemniczki i butelki chyba najlesze chociaż niedokładnie je widać.Jeszcze wiele musisz sie nauczyć ale widzę,że wytrwale ćwiczysz
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam,tu zgadzam się z Jambolają ,tło na tacy mi nie pasuje .Na pudełku między gałązkami też trzeba pomalować kolorkiem do tła .Najbardziej podobają mi się małe buteleczki na przyprawy .Ale wszystko jeszcze przed Tobą ,życzę powodzenia i cierpliwości .Czekamy na inne pracki .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witamy kolejną koleżankę
![]() Najfajniejszy chlebak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że jakość zdjęć jest taka słaba, to naprawdę dużo daje jak się ogląda czyjeś prace wyraźnie i jasno. Ja osobiście chciałabym wyraźnie zobaczyć tę ostatnią butelkę czarną z czerwonymi kwiatami, czuję , że by mi się spodobała
![]() Zawsze nie mogę się nadziwić jak wy dziewczyny możecie zrobić tylerzeczy naraz. U mnie to wszystko zajmuje całe tygodnie. ![]() ![]() Buziaki i zachęciaki do dalszej pracy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzięki za motywującą krytykę. Zdjęcia faktycznie kiepskie ale jakoś nie umiem robić nową komórką a aparat w naprawie. Tera tak taca w słoneczniki została zrobiona ze starej zapyziałej stolnicy i jeszcze jest nie skończona będzie lakierowana jeszcze i przecierana (jedna z pierwszych prac) leży sobie na działce i czeka. Chlebak jeszcze nie lakierowany też na działce czeka. Czarna buteleczka zaśmiecała lasy świętokrzyskie, ma jakieś 20 centymetrów i bardzo fajny kształt. Rzeczywiście zdjęcia słabe bo świecznik podoba mi się bardzo, genialnie oddaje blask. Ja teraz szalałam bo miałam sporo wolnego ale to się skończy
![]() mampoważne kłopoty z cieniowaniami a właściwie nie wiem czy mam bo boję sie spróbować ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Ja przeważnie robię kila rzeczy na raz jak maluję to kilka jak wyklejam to kilka a potem wszystko lakieruję robię falami i pytanko? Kupiłam crackle (spękania antyczne jednoskładnikowe) firmyDecoArt i nic mi nie wyszło później się doczytałam że trzeba wypełnić dowolną patyną. Poprzednio miałam cracle do spękań i wystarczyła farba innego koloru i wyszł może nie tak jak bym chciała ale chociaż było widać choćby na żółtym pojemniku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Fajne poczatki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do prac to dziewczyny ci już napisały co jeszcze musisz poprawić. Co do cieniowań to próbuj ja też się bałam, ale do odważnych świat należy. A falowa "produkcja" decoupage jest czasami wskazana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Pudełko z różami jest najładniejsze. To z serwetki jest wycięty wzór? Masz może taką na wymianę?
Taca - po bliższym obejrzeniu jej stwierdziłam, że wzór kwiatów jest super ale tło mi się tam nie podoba, chociaż sama nie wiem co mogłabym w nim zmienić na twoim miejscu. Podoba mi się chlebak, widać małe niedociągnięcia, ale efekt jest bardzo ciekawy. Jak koleżanki napisały - polakieruj. Małe pojemniczki z kulistymi zamykaniami też mi się rzucily w oczy, bo mam podobne w domu i nie wiem co z nimi zrobić. Czarna butelka - miałaś świetny pomysł, w kwiaciarni gdzie pracuję sprzedaję takie serwetki, ale nie wpadłabym na to że można je użyć do decoupage'u. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja też dopiero startuję i powoli zaczyna mi coś wychodzić Twoje prace naprawdę ładne jak na początek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
http://pl.fotoalbum.eu/iwona5p/a560370
Moje wypocinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Coraz wiecej, coraz piekniej. Tak trzymac!
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
trochę recyclingu
![]() |
#27 |
Osiołek z zakątka :)
|
Pierwszą puchę porywam, jest cudna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
cd
![]() |
#29 |
Osiołek z zakątka :)
|
Oooooooooooo jest krowia puszeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
i cd
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.