To wszystko przez was - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 16:40   #1
inkerwila
Raczkowanie

To wszystko przez was

No i mnie wzięło! A wszystko przez przypadek. Wlazłam na jakiś wątek o decoupage i tak to się zaczęło! Podczytuję od jakiegoś miesiąca i staram się wyciągać nauki. Dziś nabrałam odwagi, żeby się ujawnić. Parę prac już popełniłam i to za sprawą córki. Okazało się, że ona zakupiła zestaw startowy, ale z braku czasu leżał sobie w kącie. Zostałam nim obdarowana i teraz ozdabiam wszystko co wpadnie mi w ręce. Rodzina zaczyna odbierać mnie jako zwariowaną "artystkę ludową"Może za jakiś czas wkleję fotki moich "popełnień". Pozdrawiam serdecznie i wpraszam się do tego zacnego grona. Ode mnie dla wszystkich "pozytywnie zakręconych"
inkerwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 17:07   #2
cycol11
Zakorzenienie

Dot.: To wszystko przez was

Witamy serdecznie nową zakochaną w decoupage i prosimy o wklejenie popełnionych już prac żebyśmy mogły podziwiać twoje cuda
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 18:00   #3
inkerwila
Raczkowanie

No bez przesady, raczej nie cuda tylko cudaki. Pewnie wieczorem coś wrzucę jak porobię trochę fotek na szybko i znajdę kabel do przeniesienia bo gdzieś wcięło. Ach krytykę przyjmuję z pokorą bo jest twórcza
Stary 2010-09-04, 19:21   #4
zielona butelka
Zakorzenienie

Halo halo
Czekam na wystawkę prac z niecierpliwością
Kabel ma się znaleźć raz dwa!
Buziaki
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 21:13   #5
inkerwila
Raczkowanie

Pierwsze wypocinki sprzed miesiąca

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

chyba się nie wgrało coś nie tak robię?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Stary 2010-09-04, 21:20   #6
jambolaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Halo halo
Czekam na wystawkę prac z niecierpliwością
Kabel ma się znaleźć raz dwa!
Buziaki
tak,tak!!Witamy!Cudnie,że Nas coraz więcej.Na następny zjazd halę sportową trza będzie wynająć
Stary 2010-09-05, 14:19   #7
inkerwila
Raczkowanie

udało się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-05, 14:22   #8
inkerwila
Raczkowanie

cd
Stary 2010-09-05, 14:36   #9
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

bardzo fajny pojemniczek ze słonecznikiem, ładnie wyszły spękania na wieczku podoba mi się niebieskie pudełko z różami. troszkę widać jasną serwetkę pomiędzy płatkami i liśćmi, ale i tak wygląda bardzo ładnie
pozdrowienia i powodzenia w dalszych pracach
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 15:17   #10
inkerwila
Raczkowanie

To dwie moje pierwsze prace. Jeśli chodzi o pudełko to racja. Początki trudne, ale teraz już wiem , że warto tło dobrać do chusteczki ale wtedy przyszła "wena twórcza" a farba była tylko niebieska
Stary 2010-09-05, 17:17   #11
jambolaja
Zakorzenienie

No ale sypnęłaś!słabe zdjęcia,mało widać.Postaraj sie robić w dziennym świetle i nie z tak bliska.Powiem jakie błędy rzuciły mi się w oczy.Podstawowy błąd początkujących;naklejanie serwetki na ciemne tło.nawet z papierami czasem to nie wychodzi.Jak sie zmoczy też lubi prześwitywać zwłaszcza gdy cieńki.Zawsze malujemy przedmiot na biało,kremowo,ewentualnie bardzo jaśniutki inny,naklejamy motyw i dopiero obmalowywujemy.Nawet jeśli tło serwetki jest takie jakie chcemy mieć końcowo tło na pracy.Szczególnie widać to na tacy ze słonecznikami.ponadto mimo,że jestem zwolenniczką wyrywania w wielu przypadkach doradziłabym Ci wycinanie motywu-znów wspomniana taca.W wielu miejscach widać,że to naklejona serwetka-chyba dajesz za mało kleju.To powinno sie wtopić aby wyglądało na malowane.Co do zmarchów,których jeszcze dużo powinno pomóc szlifowanie i wieksza ilość warstw lakieru.Chlebak na tym na pewno zyska.Pojemniczki i butelki chyba najlesze chociaż niedokładnie je widać.Jeszcze wiele musisz sie nauczyć ale widzę,że wytrwale ćwiczysz.Za kilka miesięcy sama wrócisz do tych prac i je poprawisz.Rób,pokazuj i nie zniechęcaj sie.
Stary 2010-09-05, 17:38   #12
anuleczka2
Zadomowienie

Witam,tu zgadzam się z Jambolają ,tło na tacy mi nie pasuje .Na pudełku między gałązkami też trzeba pomalować kolorkiem do tła .Najbardziej podobają mi się małe buteleczki na przyprawy .Ale wszystko jeszcze przed Tobą ,życzę powodzenia i cierpliwości .Czekamy na inne pracki .
anuleczka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 18:09   #13
Magdalinne
Raczkowanie

GG do Magdalinne

Witamy kolejną koleżankę

Najfajniejszy chlebak i buteleczki też niczego sobie. Tak dalej!

Mój wątek decoupage

Mój blog www.decuscrap.blogspot.no
Magdalinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 18:46   #14
zielona butelka
Zakorzenienie

Szkoda, że jakość zdjęć jest taka słaba, to naprawdę dużo daje jak się ogląda czyjeś prace wyraźnie i jasno. Ja osobiście chciałabym wyraźnie zobaczyć tę ostatnią butelkę czarną z czerwonymi kwiatami, czuję , że by mi się spodobała
Zawsze nie mogę się nadziwić jak wy dziewczyny możecie zrobić tylerzeczy naraz. U mnie to wszystko zajmuje całe tygodnie. Pewnie coś ze mną nie tak
Buziaki i zachęciaki do dalszej pracy!!!!
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 19:00   #15
rosier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuleczka2 Pokaż wiadomość
Witam,tu zgadzam się z Jambolają ,tło na tacy mi nie pasuje .Na pudełku między gałązkami też trzeba pomalować kolorkiem do tła .Najbardziej podobają mi się małe buteleczki na przyprawy .Ale wszystko jeszcze przed Tobą ,życzę powodzenia i cierpliwości .Czekamy na inne pracki .
Witaj .Ja też dołączam się do tego komentarza . I jeszcze tradycyjnie: dużo szlifowania i lakierowania
rosier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 19:12   #16
inkerwila
Raczkowanie

Dzięki za motywującą krytykę. Zdjęcia faktycznie kiepskie ale jakoś nie umiem robić nową komórką a aparat w naprawie. Tera tak taca w słoneczniki została zrobiona ze starej zapyziałej stolnicy i jeszcze jest nie skończona będzie lakierowana jeszcze i przecierana (jedna z pierwszych prac) leży sobie na działce i czeka. Chlebak jeszcze nie lakierowany też na działce czeka. Czarna buteleczka zaśmiecała lasy świętokrzyskie, ma jakieś 20 centymetrów i bardzo fajny kształt. Rzeczywiście zdjęcia słabe bo świecznik podoba mi się bardzo, genialnie oddaje blask. Ja teraz szalałam bo miałam sporo wolnego ale to się skończy
mampoważne kłopoty z cieniowaniami a właściwie nie wiem czy mam bo boję sie spróbować Buziaki dla wszystkich i dzięki za podpowiedz.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ja przeważnie robię kila rzeczy na raz jak maluję to kilka jak wyklejam to kilka a potem wszystko lakieruję robię falami i pytanko? Kupiłam crackle (spękania antyczne jednoskładnikowe) firmyDecoArt i nic mi nie wyszło później się doczytałam że trzeba wypełnić dowolną patyną. Poprzednio miałam cracle do spękań i wystarczyła farba innego koloru i wyszł może nie tak jak bym chciała ale chociaż było widać choćby na żółtym pojemniku
Stary 2010-09-05, 19:29   #17
emi58a
Rozeznanie

Fajne poczatki Witaj wsrod nas
emi58a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 19:54   #18
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inkerwila Pokaż wiadomość
Dzięki za motywującą krytykę. Zdjęcia faktycznie kiepskie ale jakoś nie umiem robić nową komórką a aparat w naprawie. Czarna buteleczka zaśmiecała lasy świętokrzyskie,
Którą część lasów świętokrzyskich masz na myśli? Może jesteś gdzieś z moich i Grażynki - Bagagagi okolic to byłoby nas już trzy

Co do prac to dziewczyny ci już napisały co jeszcze musisz poprawić. Co do cieniowań to próbuj ja też się bałam, ale do odważnych świat należy. A falowa "produkcja" decoupage jest czasami wskazana czekam na dalsze twoje prace
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 20:26   #19
inkerwila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cycol11 Pokaż wiadomość
Którą część lasów świętokrzyskich masz na myśli? Może jesteś gdzieś z moich i Grażynki - Bagagagi okolic to byłoby nas już trzy

Co do prac to dziewczyny ci już napisały co jeszcze musisz poprawić. Co do cieniowań to próbuj ja też się bałam, ale do odważnych świat należy. A falowa "produkcja" decoupage jest czasami wskazana czekam na dalsze twoje prace
Na co dzień jestem z Warszawy ale jak tylko mam możliwość a na pewno prawie każdą sobotę i niedzielę spędzam w głuszy w okolicach Szydłowca to niby jeszcze mazowieckie ale lasy już świętokrzycki. Odziedziczyłam kawałek ziemi przeniosłam starą drewnianą chałupę i sami z mężem bawimy się w wykańcznie jej i siebie. Jak słonecznie grzebię w ziemi a jak pada idę na poddasze i kleję, wycinam, maluję albo robię przetworki na zimę teraz przerabiam śliweczki na powidła i w occie. Powidła muszę robić bo córka i zięć nie dojeżdzają z nimi do domu zjadaja po drodze a ja robię je tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 17:52   #20
dzianga
Zadomowienie

GG do dzianga

Witaj napracowałaś się podoba mi się chyba kielich ale słabo widać Jeśli chodzi o kolory farb bo trudno Ci dobrać do serwetek to kup sobie pudełko białej w budowlanym i mieszaj najlepiej najjaśniejsze kolory. Dobrze Ci idzie masz power. Pozdrawiam.
dzianga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 07:12   #21
Elda
Raczkowanie

GG do Elda Send a message via Skype™ to Elda

Pudełko z różami jest najładniejsze. To z serwetki jest wycięty wzór? Masz może taką na wymianę?
Taca - po bliższym obejrzeniu jej stwierdziłam, że wzór kwiatów jest super ale tło mi się tam nie podoba, chociaż sama nie wiem co mogłabym w nim zmienić na twoim miejscu. Podoba mi się chlebak, widać małe niedociągnięcia, ale efekt jest bardzo ciekawy. Jak koleżanki napisały - polakieruj. Małe pojemniczki z kulistymi zamykaniami też mi się rzucily w oczy, bo mam podobne w domu i nie wiem co z nimi zrobić. Czarna butelka - miałaś świetny pomysł, w kwiaciarni gdzie pracuję sprzedaję takie serwetki, ale nie wpadłabym na to że można je użyć do decoupage'u.
Elda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 20:51   #22
inkerwila
Raczkowanie

Smile Dot.: To wszystko przez was

Cytat:
Napisane przez Elda Pokaż wiadomość
Pudełko z różami jest najładniejsze. To z serwetki jest wycięty wzór? Masz może taką na wymianę?
Taca - po bliższym obejrzeniu jej stwierdziłam, że wzór kwiatów jest super ale tło mi się tam nie podoba, chociaż sama nie wiem co mogłabym w nim zmienić na twoim miejscu. Podoba mi się chlebak, widać małe niedociągnięcia, ale efekt jest bardzo ciekawy. Jak koleżanki napisały - polakieruj. Małe pojemniczki z kulistymi zamykaniami też mi się rzucily w oczy, bo mam podobne w domu i nie wiem co z nimi zrobić. Czarna butelka - miałaś świetny pomysł, w kwiaciarni gdzie pracuję sprzedaję takie serwetki, ale nie wpadłabym na to że można je użyć do decoupage'u.
Dzięki za podpowiedzi. Sorry że nie odpowiadałam, ale dysk mi padł na "pysk". Serwetkę owszem mam i chętnie się podzielę. Jutro wkleję na forum "wymiana serwetek te które mam do wymiany, zajrzyj może jeszcze coś się "psuda".
Stary 2010-10-03, 00:42   #23
iwa cz
Raczkowanie

Ja też dopiero startuję i powoli zaczyna mi coś wychodzić Twoje prace naprawdę ładne jak na początek.
iwa cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 09:08   #24
inkerwila
Raczkowanie

http://pl.fotoalbum.eu/iwona5p/a560370
Moje wypocinki
Stary 2010-12-10, 16:56   #25
jambolaja
Zakorzenienie

Coraz wiecej, coraz piekniej. Tak trzymac!
Stary 2011-02-16, 10:57   #26
inkerwila
Raczkowanie

trochę recyclingu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC0000k1.jpg (58,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC0000k4.jpg (64,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-02-16, 11:02   #27
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Pierwszą puchę porywam, jest cudna

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 11:11   #28
inkerwila
Raczkowanie

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC000k06.jpg (58,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC0000k7.jpg (51,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC0000k8.jpg (62,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-02-16, 11:14   #29
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Oooooooooooo jest krowia puszeczka Świetna, najbardziej podoba mi się stworzenie z 3 zdjęcia, ale cała pucha jest taka mocno ... mleczna

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 11:15   #30
inkerwila
Raczkowanie

i cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00k011.jpg (89,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00001.jpg (78,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00027.jpg (67,3 KB, 26 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości