|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nie myję się.
Witajcie dziewczyny. Z góry uprzedzę- to nie jest marna prowokacja, nie zmyślam, nie żartuję. Mam problem. Jest nim mianowicie jeden szczegół- nie myję się. Dobra, brzmi głupio, ale mam zaburzenia higieny, mam zawsze umyte, ułożone włosy, nigdy w życiu nie miałam odrostu, jestem czysto ubrana, nie mam brudnych rzeczy, mam zawsze maniciure i pediciure, lubię pierścionki, bransoletki, mam mnóstwo perfum, dobrych kosmetyków. No właśnie, ale podstawą jest mycie się - codziennie. Tylko że ja tego nie robię, często mam tak, że nie zmieniam majtek - obawiam się że nie uwierzycie, ale po prostu nie mam pojęcia dlaczego taka jestem, po prostu mi się nie chce. Nie chce mi się myć, chodzić mokra. Zęby myję tylko kiedy wychodzę gdzieś do ludzi. Potrzebuję jakiejś porady z waszej strony jak zwalczyć to "brudastwo" i motywacji, bo czasami mam tak, że umyję się i ten brud się ze mnie zwałkowuje, po prostu... To nie chodzi o to że jestem uboga i nie mam na mydło, moja rodzina to sami pedanci którzy nie wyobrażają sobie się nie umyć. Wszyscy są zadbani. Ja też - na pozór, bo jeśli zobaczyłybyście mnie na ulicy nawet przez ułamek sekundy nie przyszłoby wam na myśl ze opuściłam choć jedno mycie. A jednak... W tym załamaniu przy kostce zawsze jest brud, na szyi, na brzuchu...
Co mam ze sobą zrobić? Potrzebuję motywacji! Mam nadzieję że nie powiecie ze sobie z Was żartuje. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie myję się.
Pytasz co masz zrobić, a odpowiedź jest taka prosta. Wziąć się za siebie, skoro wiesz, że Twój brak higieny jest czymś złym, to pozostaje już tylko to zmienić.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie prowokacja. Marna zreszta.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Psycholog.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz ze sobą zrobić? - zacząć się myć, chyba, że chcesz być brudasem(i nie ważne, że masz na sobie kolejne warstwy perfum, balsamów itd...bo to tylko przykrywa bród,...) Potrzebujesz motywacji- wyobraź sobie, że spotykasz świetnego chłopaka bądź inna osoba, na której Ci bardzo zależy stwierdza: "o fuj, co to za czarne kreski na skórze? nie masz w domu mydła, czy co?". No i na koniec dodam- podczas zakładania tego wątku i pisania treści zdążyłabyś się umyć- to takie trudne? Nie wszystko w życiu robimy zgodnie z zachciankami, a myć się trzeba. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze ferie trwają?? Idź do psychiatry, porozmawiaj o tym, że lubisz pisać prowokacyjne watki na forum. Miłych ferii.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Skoro Ci to przeszkadza, to zacznij się myć ;]
Może kup sobie jakiś fajny płyn do kąpieli, jakieś świeczki... coś co uatrakcyjni kąpiel/prysznic -żeby kojarzył Ci się z czymś fajnym. I postanów sobie, że robisz to codziennie. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
a średnio co ile dni bierzesz kąpiel albo prysznic?
nie wierzę, że nie myjesz się w ogóle i że inni tego nie czują, chyba przynajmniej pod pachami się myjesz codziennie, co?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze, że rzekomo ma zaburzenia higieny, po czym w rozwinięciu wynika, że te zaburzenia higieny to lenistwo i brak motywacji ( No kupy się nie trzyma. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A poza tym bierze ludzi za debili, ponieważ: Cytat:
A opisy autorki, że brud się na niej roluje wyklucza się z faktem, że nie da się tego zauważyć. Tak samo jak brudna szyja Nie mówiąc już o brudnej dupie, bo aż mnie naciąga , a zmiana gaci nie spowoduje, że fiołkami będzie pachnieć ![]() No, zmierzam do tego, że niech autorka nie fandzoli, że jeśli to prawda, to ludzie nic nie widzą i nie czują. |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A no to zacznij sie myc a jak Ci sie nie chce to nie zawracaj wszystkim głowy na forum... Co mamy Cie przyjsc kazda po kolei i codziennie wrzucic sila do wanny czy pod prysznic ?
|
|
#14 | ||||
|
Przyczajenie
|
Nie, to nie jest prowokacja, ferie nie trwają - dla mnie już od kilku lat...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
LUDZIE, czy wy naprawdę nie rozumiecie ze ludzie maja rożne problemy? Musicie się czepiać każdego słowa, każdego zdania? Jakby dziewczyna która naprawdę potrzebuje pomocy napisała wam, ze chce się zabić to co? Tez byłaby to dla was MARNA prowokacja? Jeśli uważacie ze prowokacja to nie piszcie nic, nie zakładam wątku na nowo poznanym forum żeby się kłócić. Mam nadzieję że skończycie polemizować wreszcie na polu prowokacja czy nie, bo to nic do wątku nie wnosi... ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Jak widzę że szyja jest już brudna to po prostu ją szoruję... |
||||
|
|
|
|
#15 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pomysł
![]() Skoro masz lenia aby iść się umyć to może ustal sobie godzinę (np. 21 ) w której będziesz się zawsze myła.Nie ma zmiłuj się, czy będziesz siedziała na wizażu , oglądała film , czy czytała , uczyła się. Zawsze o 21 idziesz się myć
|
|
||||||||||||||||||||
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
no i układaj sobie wieczór tak aby na ta konkretną godzinę mieć wolny czas na mycie
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli "czysta" jesteś,ale tylko z pozoru. :yyy: Zacznij dbać o siebie,bo to nie prawda że częste mycie skraca życie
Tak swoją drogą, czytajac to co piszesz to szczena mi opadła na dół. |
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
To nie jest prowokacja
Ludzie na prawdę mają takie problemy.Chodzi tylko o zwykłe mycie. Wam się wydaje, że jak ktoś się nie myje to śmierdzi na odległość. Wcale nie. Są ludzie którzy się nie pocą, lub w bardzo małym stopniu - i nie śmierdzą mimo nie mycia się. Codziennie zakładanie czystego ubioru. Mycie zębów zastępuje żucie gumy miętowej. Nie zmienianie bielizny wynika np. z braku wydzielania śluzu, przez co się nie brudzi. Po każdej załatwianej potrzenie używanie chusteczek nawilżających, ładnie pachnących. Mycie włosów codziennie, dbanie o twarz. Nie wiecie nawet ile osób jest takich wokół Was. Ale to jest zwykłe lenistwo, raczej na podłożu psychicznym. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Pracuję w biurze i kiedy do niewielkiego pomieszczenia wchodzi osoba niedomyta, niedoprana, z nieświeżym oddechem, po wczorajszej imprezie zakrapianej alkoholem, po wypaleniu papierosa tuż przed wejściem do budynku itp. od progu da się to wyczuć. I naprawdę wiele razy miałam ochotę takim osobom powiedzieć prosto w oczy, żeby się umyły, zmieniły przepocone ubranie, czy umyły zęby. Kończy się na zaciśnięciu zębów, jak najszybszym odprawieniu delikwenta i powtarzaniu w myślach, że nie wypada mówić wprost klientowi, że jest śmierdzącym brudasem Wyjście takiego człowieka z biura kończy się wielką ulgą i wietrzeniem pomieszczenia. Bez tego nie da się dalej pracować. Tak więc nawet jeśli komuś się wydaje, że nie śmierdzi, to tylko mu się tak wydaje a zapachem dalej zabija ludzi dookoła...
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Chce Ci się myć głowę a nie chce Ci się oblać wodą przy okazji? Nie wierzę.
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Jejku, ja sobie nie wyobrażam życia bez codziennego prysznica... A jak wychodzisz na siłownie/fitness/w-f, przecież prysznic po wysiłku fizycznym to po prostu sama przyjemność.
Masz faceta? Może to on Cie zmotywuje
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
hehe, nie prowokacja, ale tak sobie pomyslalam, ze glupio by mi bylo spotykac sie z moim facetem wiedzac, ze moze mnie uznac za brudasa i zacząć wyśmiewać (nawet w żartach) :P:P
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,jeszcze trwają,u mnie w województwie zaczynają się od jutra dopiero.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mimo 35 st upału nie spociłam się ani razu, nie leje się ze mnie jak z innych. Uważasz, że te smierdzące osoby z autobusu to się nie myją? Ludzie myją się po 5 razy dziennie i dalej "śmierdzą" bo taka ich natura. Mycie się wcale nie sprowadza do tego, że wszędzie będą piękne zapachy -.- A Ty co przez cale życie pachniesz fiołkami i innymi "pięknymi zapachami"? Edytowane przez damngirl90 Czas edycji: 2011-02-13 o 15:39 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli rzeczywiście masz taki problem musisz, tak jak dziewczyny wyżej radziły, uprzyjemniać sobie mycie się. miły zapach płynu do mycia, owocowy balsam, jakaś sól do wanny... coś co będzie cię przyciągało.
pamiętaj, że my sami swojego nie przyjemnego zapachu nie czujemy, więc twoje zaniedbania mogą być dla innych wyczuwalne, a to najgorsza towarzyska wtopa. dajcie spokój z tą prowokacją
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, najwidoczniej jest Ci z takim stanem rzeczy dobrze, więc po co chcesz to zmieniać?
![]() żeby mieć specjalną motywację do tego, by się umyć ... gdybyś miała no nie wiem, depresję - miała wszystko totalnie gdzieś, leżała całymi dniami i tak dalej - wtedy najprostsze czynności stają się trudne. Zrozumiałabym sens tego tematu. Ale w Twojej sytuacji? Wytłumaczenia nie widzę
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-02-13 o 15:58 |
|
|
|
|
#29 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się ktoś bardzo poci i musi być 5 razy dziennie, to powinien iść do lekarza, bo nadpotliwość się leczy. Pozatym świeży pot nie śmierdzi, dopiero taki pot w połączeniu z bakteriami wytwarza nieprzyjemny zapach. I można to zlikwidować tylko za pomocą mycia ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Obawiasz się czegoś, odczuwasz strach przed myciem? Bo jeśli to cos takiego, to musisz iść do psychologa jak najszybciej. A jeśli zwyczajnie Ci sie nie chce, to nie rozumiem mycie, zmiana bielizny nie zajmują zbyt dużo czasu. Może ktoś Ci w końcu powie, że śmierdzi od Ciebie i będzie to wystarczająca motywacja... |
||
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

eh. prowokacja czy nie, ludzie naprawdę mają takie problemy.

, a zmiana gaci nie spowoduje, że fiołkami będzie pachnieć 

Tak swoją drogą, czytajac to co piszesz to szczena mi opadła na dół.
mycie, zmiana bielizny nie zajmują zbyt dużo czasu.