|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
marawa wietrzy szafę :) - maj
NIEAKTUALNY
![]() Hej, witaj ![]() Mam nadzieję, że Tobie coś z tej wymianki wpadnie w oko. Czego zaś ja poszukuję? Wszelkiej biżuterii/dodatków, ładnego portfela, bluzek i topów (marzy mi się deseń a'la skóra węża), sukienek, kurtek skórzanych i dżinsowych, spodenek. Ale nawet jak tego nie masz u siebie to i tak może mi coś innego wpadnie w oko ![]() Jeżeli jesteś z Poznania lub bliskich okolic, możemy zawsze spotkać się gdzieś na mieście i obejrzeć rzeczy "na żywo", jeśli chcesz. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez marawa Czas edycji: 2014-09-13 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: marawa wietrzy szafę :) - maj
1. Różowy sweterek - kolor: mocny róż, rozmiar S lub M, składu nie podam, bo niestety metek brak. Dekolt w serek od wewnętrznej strony obszyty różową tasiemką (w przygaszonym odcieniu, szer. 1,5cm). Delikatne marszczenia przy ramionach. Brak plam czy dziur, jedynie na prawym rękawie na wysokości polowy przedramienia szew zaczyna się rozchodzić (można to chyba przeszyć na maszynie jeśli masz
![]() 2. Golf marki Camaieu - 100% bawełna, kolor: morski błękit, rozmiar z metki T2 (podejrzewam, że to nasze S albo M - ja noszę takie rozmiary i ten golf na mnie pasuje. Dodatkowo dla IT jest M). Stan bdb - brak przetarć, dziurek, plam, szwy nigdzie się nie rozchodzą. 3. Zeberkowy top - marka z metki Trendy Girlszone. Skład: 92% bawełna, 8% elastan. Rozmiar z metki: L, ale jak wiadomo z rozmiarami jest różnie a ten top na M też będzie pasować. Ramiączka topu krzyżują się na plecach. Z przodu przechodzą w sznureczki, którymi można marszczyć dekolt. Nie ma plam, ani dziur. Na samym dole (spodnia strona, tył) nitka zaczęła się troczyć (utroczyło się jej jakieś 4cm). Nie widać tego, ale informuję z góry ![]() ![]() 4. Letnia bluzka F&F - prześwitujący materiał, 100% poliester, zwiewna i leciutka. Kolor czarny z nadrukowanymi białymi kwiatami. Zapinana na 7 guzików. Wokół dekoltu i wzdłuż guzików falbana. Po obu stronach sznureczki, którymi możesz obwiązać talię i dopasować bluzkę do swojej sylwetki. Rękawki opadają tylko na same ramiona. Rozmiar z metki: 20 (niestety nie znalazłam jaki jest tego odpowiednik, ale na moje oko to będzie L). Stana bdb, uszkodzeń, plam brak. Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-19 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
5. Gotycka bluzeczka - marka: Alice, rozmiar M, kolor: czekoladowy brąz. Materiał dosyć rozciągliwy (niestety brak metki, więc nie znam dokładnego składu). Z przodu u dołu kształt w szpic, z tyłu: normalnie. Na biuście marszczona, od biustu w dół odchodzą dwie złote wstążeczki obszyte koronką. Rękawy rozszerzane ku dołowi, od góry materiał taki jak reszty bluzki od dołu - siateczka.
6. "Zamszowe" legginsy - kolor złocistego brązu, rozmiar: S/M. Skład: 85% polamid, 15% elastan. Legginsy były założone przeze mnie dosłownie raz. Z przodu niestety pojawiło się zaciągnięcie i uwidoczniła się mała dziurka wlk. 3mm, widoczna po rozciągnięciu materiały. Prawdopodobnie zahaczyłam czymś o nie podczas poszukiwań w szafie. Poza tą dziurka nie mają innych śladów noszenia, nie są wytarte, nie maja plam. 7. "babciowy" sweter - dostałam od starszej osoby, nie nosiłam. Raczej nie jest na młodą dziewczynę, tylko na jej mamę lub babcię. Albo jak jedziesz do nieogrzewanego domku w górach, więc wstawiam, może ktoś potrzebuje. Rozmiar przynajmniej L (brak metek). Gruby i ciepły, rozsuwany pod szyją. Dół wykończony czarnymi pętelkami. Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-21 o 12:46 Powód: dokładka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
11. popielaty pasek - marka: Carry, dł. ok 90 cm, szerokość ok 3-3,5 cm, szer. kokardy - 5cm, szer. klamry/sprzączki(?) - 6cm. 6 dziurek.
Ślady użytkowania: lekkie obtarcia materiału wewnątrz klamry oraz na brzegach paska na wysokości 1. i 6. dziurki (czyli tam gdzie był zapinany) 12.naszyjnik - z różna wielkość i kształt koralików, kolory: popielaty, czarny, fiolet i srebro. Na żyłce jubilerskiej. Zapięcie: karabińczyk 13. naszyjnik z masy perłowej - różne odcienie niebieskiego, na poszczególnych "koralikach" zdarzają się złote refleksy. Zapięcie na karabińczyk. Dł. po rozpięciu ok 37-38 cm 14. bransoletki - czerwone perełki (ok. 5mm średnice) na gumce. 3szt=komplet=1 rzecz ![]() 15. "skrzydlaty" pierścień - marka C&A, brak jednej z cyrkonii 16. kolczyki w kolorze srebrnym - ręcznie robione przez moją koleżankę, a przeze mnie nigdy nie założone. Wymiary: 2x1,5 cm, średnica koralików ok 7-8mm. 17. pianka do butów w sprayu - kupiona w sklepie obuwniczym marki Bata. Nadaje się do zamszu, nubuku, tekstyliów, skóry licowej a także odzieży trekkingowej i z membraną klimatyczną. Kupiłam rok temu i użyłam kilkakrotni więc tak z 75-80% (ze 150ml) powinno zostać. Niestety ma wadę (albo tak dziwnie został pomyślany): przewód atomizera jest chyba za wąski, bo jeśli naciśniesz za mocno, to pianki wydostaje się tak dużo, że ten atomizer wyskakuje. Oczywiście można go wytrzeć i założyć z powrotem, dla mnie jednak jest to na tyle denerwujące, że nie mam ochoty go używać ![]() Poza tym raz spray wyleciał mi z szafki i opakowanie jest porysowane, co widać na zdjęciu. 18. jedwab do stóp kiwi - kupiony parę tygodni temu w sklepie obuwniczym. Jego zadanie to chronić skórę stóp przed otarciami. Nie był używany poza tym, że raz psiknęłam sobie na rękę, by powąchać - pachnie bardzo ładnie ![]() Edytowane przez marawa Czas edycji: 2013-05-21 o 12:58 Powód: dokładka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Cos za zeberkowy top i ew. rozowy sweterek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wiesz mnie spodobały się tylko legginsy i w związku z tym podziękuję
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dokładka w postach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.