|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Za młoda dla facetów?
Witajcie! Mam 19 lat i doskonale zdaję sobie sprawę, że wyglądam na starszą - nawet o 7 lat. Za facetami w moim wieku się nie rozglądam, bo po prostu nie czuję się w takim towarzystwie, znajomych mam w wieku 24-35. Jednak gdy zapoznaję jakiegoś fajnego faceta (ostatni eksponat wiek 27) fajnie się nam rozmawia itp, jednakże gdy dowiaduje się o moim wieku jest jedno wielkie zdziwienie i widzę, że to jednak nie odpowiada.. Co robić? W związku z rówieśnikiem nie czuję się, a przez starszych zostaję odrzucona....
04.07.2013 - jestem kierowcą! "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Za młoda dla facetów?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze w moim przypadku facet najdłużej zdołał się tak wykręcać przez 10 minut ![]() I gorzej jak jej zacznie zależeć, a on powie "sorry mała".
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze mówię, że kobieta nigdy nie może być za młoda, to facet może być za stary. Delikatnie ich gaszę i sprawa przybiera innego znaczenia.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Takie sytuacje zdarzają się niestety coraz częściej i jest to bardzo uciążliwe. Pojawił się w czasie przeszłym mężczyzna też starszy, do pewnego momentu myślał że żartuję sobie na temat wieku (nie wiem dlaczego miałabym to robić, ale mniejsza z tym). Potwierdziło się moje 19, to zaczął się wycofywać...
04.07.2013 - jestem kierowcą! "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Czym innym jest posiadanie starszych znajomych, z którymi nie łączą nas wspólne zobowiązania, a czym innym wchodzenie w związek ze starszym mężczyzną, który zazwyczaj jest na zupełnie innym etapie życia niż nastolatka. Zakładam, że w swoim rozumieniu "jesteś dużo dojrzalsza niż rówieśnicy", jednak z perspektywy dorosłego pracującego mężczyzny możesz być jedynie małolatą, której imponują starsi. Jeśli mężczyzna szuka partnerki życiowej, może być mu nie na rękę wprowadzanie w świat dorosłych młodej dziewczyny, która jest niesamodzielna finansowo.
Oczywiście mogę się mylić w tym wypadku, ponieważ nie napisałaś nic o sobie
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że jak facetowi zależy, podobasz mu się, to nie patrzy na wiek i na to,że masz te naście lat.
Nie przejmowałabym się tym specjalnie. To on traci, nie Ty. ![]()
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Zwykle ludzie w wieku 25+ szukają czegoś stałego: partnera z wykształceniem, dobrze płatną pracą, a nie nastolatki
Dlatego wcale nie dziwi mnie to podejście. Poza tym nawet kilka lat robi różnicę w sposobie myślenia i postrzegania świata. Wybacz, ale nie chciałabym partnera, który np. dopiero idzie na studia, gdy ja je kończę, to zupełnie inny świat. Znajomy to co innego.Dlatego radziłabym iść na kompromis i szukać drugiej połówki w wieku 22-23 lata, to już mniejsza przepaść, a ciągle kilka lat do przodu.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety szybciej dojrzewają od mężczyzn, więc różnica wieku nie powinna mieć znaczenia, gdyż są na tym samym etapie intelektualnym.
Znam mnóstwo związków, gdzie mężczyźni są dużo starsi od kobiet i żyją ze sobą oraz świetnie się dogadują. Ostatnio spotkałam się z opinią facetów w wieku 24-26 lat, że taka co ma "naście" lat jest słaba w łóżku i trzeba ją wszystkiego uczyć. Lepsza jest starsza. Dodam, że to było o dziewczynie, która im się spodobała... Być może podobna sytuacja miała również miejsce tutaj. |
|
|
|
|
#10 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to co sie stalo, nie jest to dziwne - co ma mezczyzna w okolicach 30stki robic z nastolatka ?Cytat:
Cytat:
Bez obrazy, ale jesli Tobie sie wydaje, ze jestes na takim samym etapie jak np. przecietny 27mioletni mezczyzna, to tylko uwypukla jak jeszcze jestes niedojrzala i pewna nastoletnia naiwnosc (co do wczesniejszego dojrzewania, to i owszem... tyle ze to dotyczy wczesnego wieku nastoletniego, kto jak kto, ale Ty jeszcze powinnas byc z biologia na biezaco ). To nie chodzi o lozko - przynajmniej w mojej opinii. Masz kogos doroslego, pracujacego, w momencie gdy on mysli o hipotece, a Ty o pracy domowej to jest nieco roznica, czyz nie? Oczywiscie, beda i tacy co chca mlodszej, ale w tym miejscu jest jeszcze przy tego typu roznicy wieku to jest zwykle przepasc pomiedzy Toba i takimi mezczyznami.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą- znam małżeństwo, które wzięło ślub - on 19 lat ona 28!!! Są już ze sobą 20 lat. Niestety teraz fizycznie widać te różnicę. Ona podchodzi pod 50tkę a on... jeszcze młody bóg. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Może byliby bardziej chętni, gdybyś była 19 latką wyglądającą na 19 latkę.
Wolą pewnie młodo wyglądające rówieśnice jak już, bo te przynajmniej już pracują, a nie oglądają się na portfel "starucha" i mają szanse być już dla nich partnerkami na życie, a nie kulą u nogi, którą trzeba zacząć holować przez życie. Faceci już się też robią wygodni pod tym względem. As easy as it can be, babe. Edytowane przez WackelDackel Czas edycji: 2013-06-23 o 11:12 |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Z tego wynika że ci faceci których spotykasz nie są ciebie warci,
bo jeśli by im zależalo to by spróbowali po mimo tak młodego wieku jak twój |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby też nie było, że z góry skazuję takie związki na niepowodzenie Wiem, że są takie pary i często całkiem nieźle im się układa. Staram się jedynie wskazać, co może być przyczyną niechęci dorosłych facetów do spotykania się z małolatami.
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
35letni facet i 19latka? zapewniam cię, że jeżeli, któryś będzie zainteresowany, to głównie, żeby cię przelecieć - na wielu facetów działa magia młodości, ale to nie twoja grupa docelowa jeśli szukasz czegoś więcej niż seksu. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym powiedziała, że małolata nie jest ich warta. Nie wszyscy mężczyźni marzą o młodycm ciałku, tylko o osboe o podobnych poglądach na życie i w podobny wieku. Dla mnie róznica w wieku nastolatki i 30latka jest kolosana. Każda nastolatka uważa, że jest dojrzalsza jak na swój wiek.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się dowiedział to nie obraził się na mnie ani nic, był tylko odrobinę zdziwiony. A tu się zaczyna jedna z odwiecznych batalii na wizażu pt "Nastolatka i starszy facet" z której ja się wypisuje bo ostatnio cały czas się na nią tutaj natykam. To że wy tu będziecie protestować, to nie zmieni preferencji niektórych dziewczyn do starszych od siebie facetów, mówię na swoim przykładzie.
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a preferencje do starszych facetów ma większość dziewczynek, to nic szczególnego, u niektórych są one silniejsze, u niektórych słabsze. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To, czy chcemy iść na studia - a on jest już po- też nie ma znaczenia! Kilka lat temu ten facet stał przed takim samym wyborem jak my i jeżeli jemu zależy to jest w stanie to zrozumieć. Nie wiem, czy myślicie, że jak już facet ma 25 lat, to chce super laskę po studiach, najlepiej z dochodem gwiazdy USA. I serio nie chodzi czy jest się na tym samym etapie życia. Liczy się to co jest w głowie. Jako 25 latka mogę nie mieć pracy,czy mieć tylko średnie, i co mam zostać starą panną? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet spotyka kobietę, rozmawiają, a po chwili on dowiaduje się, że osoba, którą wziął za rówieśnice jest jednak dużo młodsza. I zapala się niektórym lampka: Rany, jak ona będzie wyglądać za 5 lat? Jak 40-latka? A za 10 jak staruszka? Już nawet pomijam kwestie różnic w etapach życiowych, bo to oczywiste. Niezrozumienie przez autorkę tej kwestii oraz teksty o braku umiejętności seksualnych jako odstraszacz dla mężczyzn, świadczą o tym, że jest ona mało dojrzała jak na 19-latkę. Polecam popracować nieco nad wyglądem i zainteresować się rówieśnikami. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2013-06-23 o 13:11 |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem natomiast, że mnie by się po prostu nie chciało w wieku 28 lat "męczyć" z dzieciakiem, który dopiero zaczyna dorosłe życie. I właśnie dlatego, że pamiętam jak to było mając 19 lat, nie związałabym się z tyle młodszym chłopakiem, nawet jak by mi się z nim dobrze gadało I tak jak wspominałam, nie jest to reguła, ale nie da się ukryć, że większość chłopaków po 25 roku życia naprawdę jest na innym etapie życia niż przeciętna nastolatka.
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zadania domowe mam już za sobą
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
- wszystko zależy, NA JAKIM etapie życia, czasami to bardzo dużo (i mówię to, chociaż mam szwagra 11 lat starszego od mojej siostry, ale ona nie była nastolatką, gdy się spotkali).
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie twierdzę, że różnicy nigdy nie widać- widać. Jak jedno ma kolorowo jeszcze w głowie, a drugie dojrzało. Są dziewczyny, które w bardzo młodym wieku wykazują się większą dojrzałością od swoich rówieśniczek- i odwrotonie. To chyba kwestia wychowania/towarzystwa. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gdy zrozumiałam, że dojrzałość to proces, a proces to czas .
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
- bliska mi osoba ma za sobą całe mnóstwo przeżyć, mogłaby obdzielić nimi kilka innych życiorysów, jest po 40, a do dojrzałości jej ciągle daleko, być może dojrzała nigdy nie będzie, a będzie jej tylko przybywać lat.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie mieszkasz z rodzicami, pracujesz i nie studiujesz/studiujesz zaocznie albo tak planujesz?
Co do przezyc - to nie calkiem tak dziala. Niektore rzeczy po prostu przychodza po pewnym czasie i majac 19 lat nie masz 30. |
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też znam mnóstwo osób, którzy pomimo wieku są strasznie bezmyślni. To znaczy, że wiek nie równa się zachowanie ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Delikatnie ich gaszę i sprawa przybiera innego znaczenia.

?

I tak jak wspominałam, nie jest to reguła, ale nie da się ukryć, że większość chłopaków po 25 roku życia naprawdę jest na innym etapie życia niż przeciętna nastolatka.