Pomoc w wyborze perfum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 09:31   #1
ktostam90
Przyczajenie

Pomoc w wyborze perfum

Witam, mam 23 lata i myślałem by brać Dior Fahrenheit. Po ocenach i różnych opiniach, dowiedziałem się że zapach ten jest faktycznie bardzo męski, pociągający, trwały, ekspansywny, i bardzo wydajny. Dowiedziałem się jednak także, że jest on kierowany dla ludzi starszych, więc nie wiem czy by do mnie pasował taki zapach.

Dowiedziałem się że równie trwały jest zapach Thierry Mugler A Men, tu jednak czytając opinie natrafiłem na kilka, które mówią o tym że łatwo kupić edycje kawową, znacznie mniej trwałą.

Znalazłem jeszcze Joop Homme, podobno najtrwalszy zapach i bardzo ekspansywny, o wiśniowym zapachu, słodkawy.

Problemem jest to, że każdy z tych "super trwałych" perfum ma opinie że albo się go kocha, albo nienawidzi. Fahrenheit dla niektórych śmierdzi jak stare ubrania, a dla innych jest niesamowicie seksowny. I tak jest przy A Men i Joop Homme. Nie wiem co wybrać już teraz, normalnie bym wybrał Fahrenheit ale ze względu na znacznie niższą cenę i większą trwałość, wziąłbym Joop Homme, a może są jeszcze inne o podobnej trwałości perfumy?

Nie interesują mnie podróbki więc kupować będę raczej na kokai (atrakcyjne ceny) bo miałem podróbkę czarnego adidasa kiedyś i gdy porównywałem go z oryginalnym to aż śmiać mi się chciało że podróbka nawet nie ma 1/3 trwałości zapachu oryginału. Chce kupić drożej, ale mieć pewność że perfum starczy mi na dłuuugi czas Dlatego szukam super trwałego, gdzie wystarczą dwa psiknięcia i pachnę wiele godzin.

Póki co wciąż mam w głowie Fahrenheita... ale Joop Homme kusi
ktostam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 09:35   #2
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc w wyborze perfum

No proszę Cię! Nie można to kontynuować dyskusji tutaj? :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698048

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 10:33   #3
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ktostam90 Pokaż wiadomość
Witam, mam 23 lata i myślałem by brać Dior Fahrenheit. Po ocenach i różnych opiniach, dowiedziałem się że zapach ten jest faktycznie bardzo męski, pociągający, trwały, ekspansywny, i bardzo wydajny. Dowiedziałem się jednak także, że jest on kierowany dla ludzi starszych, więc nie wiem czy by do mnie pasował taki zapach.

Dowiedziałem się że równie trwały jest zapach Thierry Mugler A Men, tu jednak czytając opinie natrafiłem na kilka, które mówią o tym że łatwo kupić edycje kawową, znacznie mniej trwałą.

Znalazłem jeszcze Joop Homme, podobno najtrwalszy zapach i bardzo ekspansywny, o wiśniowym zapachu, słodkawy.

Problemem jest to, że każdy z tych "super trwałych" perfum ma opinie że albo się go kocha, albo nienawidzi. Fahrenheit dla niektórych śmierdzi jak stare ubrania, a dla innych jest niesamowicie seksowny. I tak jest przy A Men i Joop Homme. Nie wiem co wybrać już teraz, normalnie bym wybrał Fahrenheit ale ze względu na znacznie niższą cenę i większą trwałość, wziąłbym Joop Homme, a może są jeszcze inne o podobnej trwałości perfumy?

Nie interesują mnie podróbki więc kupować będę raczej na kokai (atrakcyjne ceny) bo miałem podróbkę czarnego adidasa kiedyś i gdy porównywałem go z oryginalnym to aż śmiać mi się chciało że podróbka nawet nie ma 1/3 trwałości zapachu oryginału. Chce kupić drożej, ale mieć pewność że perfum starczy mi na dłuuugi czas Dlatego szukam super trwałego, gdzie wystarczą dwa psiknięcia i pachnę wiele godzin.

Załóż kolejny temat, to na pewno wybierzemy za Ciebie
Człowieku, bierz to co podoba się Tobie i nie przejmuj się opiniami innych, szczególnie tych z internetu. A jak koniecznie chcesz wybór oprzeć o czyjeś opinie, to poczytaj sobie któregoś bloga o perfumach, bo Ci ludzie znają się na tym o czym piszą.

Wiele rzeczy się dowiedziałeś, brawo
Teraz będę sarkastyczny, a czy dowiedziałeś się, że największy wpływ na to jak trwały jest dany zapach ma Twoja skóra? To od niej wszystko zależy. Więc może nie czytaj o trwałości czy do jakiej grupy wiekowej jest skierowany zapach, a sam przetestuj globalnie kilka razy.
Piszesz jakby dla Ciebie trwałość była absolutnie najważniejsza

Joop! Homme najtrwalszy powiadasz? Może i bardzo trwały, ale jest tak słodki, że ciężko wytrzymać
Trwałość, trwałość, skoro tylko to bierzesz pod uwagę przy wyborze, to kup sobie Montale Black Aoud, 24 godziny na skórze trwa spokojnie, powyżej 12 trwają: YSL Opium PH, Tauer L'Air du du desert Marocain, Amouage męskie Epic i Lyric
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 10:44   #4
ktostam90
Przyczajenie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41262105]Załóż kolejny temat, to na pewno wybierzemy za Ciebie
Człowieku, bierz to co podoba się Tobie i nie przejmuj się opiniami innych, szczególnie tych z internetu. A jak koniecznie chcesz wybór oprzeć o czyjeś opinie, to poczytaj sobie któregoś bloga o perfumach, bo Ci ludzie znają się na tym o czym piszą.

Wiele rzeczy się dowiedziałeś, brawo
Teraz będę sarkastyczny, a czy dowiedziałeś się, że największy wpływ na to jak trwały jest dany zapach ma Twoja skóra? To od niej wszystko zależy. Więc może nie czytaj o trwałości czy do jakiej grupy wiekowej jest skierowany zapach, a sam przetestuj globalnie kilka razy.
Piszesz jakby dla Ciebie trwałość była absolutnie najważniejsza

Joop! Homme najtrwalszy powiadasz? Może i bardzo trwały, ale jest tak słodki, że ciężko wytrzymać
Trwałość, trwałość, skoro tylko to bierzesz pod uwagę przy wyborze, to kup sobie Montale Black Aoud, 24 godziny na skórze trwa spokojnie, powyżej 12 trwają: YSL Opium PH, Tauer L'Air du du desert Marocain, Amouage męskie Epic i Lyric [/QUOTE]

Z całej twojej wypowiedzi jedyne co odnośnie tematu jest ciekawe, to informacja o blogach i konkretnych perfumach. Tak, trwałość jest dla mnie najważniejsza bo chce mieć wydajny sprzęt I z najbardziej trwałych wybiorę najlepszy zapach dla siebie. Racja, nie powinienem brać wielu opinii do siebie tylko brać co mi się podoba, ale nie rozumiem twojego zdenerwowania, są przecież kremy nawilżające na skórę i można też psiknąć się na ubranie
ktostam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:04   #5
zania
Matka buldoga

Cytat:

O masz, pewnie jeszcze dodali, ze tylko jest dla facetow To ja musze byc jakas dziwna kobieta po 30-tce, skoro sama sie nim psikne kiedy mam okazje

A*Men jest normalnie dostepny na allegro. Trwalosc rowniez bardzo dobra

Cytat:
Z całej twojej wypowiedzi jedyne co odnośnie tematu jest ciekawe, to informacja o blogach i konkretnych perfumach. Tak, trwałość jest dla mnie najważniejsza bo chce mieć wydajny sprzęt I z najbardziej trwałych wybiorę najlepszy zapach dla siebie. Racja, nie powinienem brać wielu opinii do siebie tylko brać co mi się podoba, ale nie rozumiem twojego zdenerwowania, są przecież kremy nawilżające na skórę i można też psiknąć się na ubranie
Dziwnie zabrzmialo
Mozna sie psiknac na ubranie, a potem narzekac jak pan z watku o CM, ze zostaja plamy

Ktostam90, dlaczego sam nie zdecydujesz co ci sie podoba i tego nie kupisz? Miej jaja I miej w d....to co pisza inni odnosnie tego, jaki zapach jest dla kogo. Dlaczego ktos obcy ma mowic ci czym masz pachniec?

I zacytuje Skarbiatko:
No proszę Cię! Nie można to kontynuować dyskusji tutaj? :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698048
Stary 2013-06-11, 12:25   #6
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:

1. A sam powąchać nie chcesz?
2. Mój brat używał od 20 roku życia, mniej więcej.
3. Powąchaj i sprawdź.
4. Jak się chce kawową, to się kupuje kawową. To nie ryzyk-fizyk, tylko dwa rożne zapachy przecież.
5. Piszesz już o drugiej podróbce, jaką używałeś. Każdy z tych zapachów będzie pewnie lepszy niż to, czym się do tej pory raczyłeś.
6. Jak podoba ci się FD, to go kup, tylko nie 200ml, bo to pozorna oszczędność.
I SAM NA SOBIE PRZETESTUJ.

Edytowane przez dobbinka
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:26 Powód: straszliwy byyyk
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 12:53   #7
smolinosek86
Zadomowienie

Ja lubię Joopa i dla mnie wcale nie jest za słodki. Pięknie się układa na męskim ciele, ja czuję głównie cynamon. Dobra projekcja. Warto wypróbować
Stary 2013-06-12, 10:26   #8
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Z całej twojej wypowiedzi jedyne co odnośnie tematu jest ciekawe, to informacja o blogach i konkretnych perfumach.
A myślałem, że nic tam ciekawego nie napisałem
Cytat:
Tak, trwałość jest dla mnie najważniejsza bo chce mieć wydajny sprzęt I z najbardziej trwałych wybiorę najlepszy zapach dla siebie. Racja, nie powinienem brać wielu opinii do siebie tylko brać co mi się podoba,
No bez jaj, to nie możesz sobie tego sprawdzić metodą testową na własnej skórze? No ewentualnie wpisać się w wątku o najtrwalszych perfumach
Cytat:
ale nie rozumiem twojego zdenerwowania, są przecież kremy nawilżające na skórę i można też psiknąć się na ubranie
Moja irytacja wynika z Twojego lenistwa, nie chciało Ci się użyć wyszukiwarki aby sprawdzić czy nie ma podobnych wątków, a jest takich trochę. Trzeba od razu zakładać wątek, przepraszam, dwa wątki. No sorry, ale jak się wchodzi w nową przestrzeń to pasowałoby zapoznać się z regułami tam panującymi. To tyle, życzę powodzenia w poszukiwaniu wymarzonego zapachu

PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:20   #9
MysiaJadwisia
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41281020]

PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą [/QUOTE]

Aaatam
, ubrania podczas noszenia tez się plamią i niszczą
Nie mówię tu o bezczeszczeniu perfumą haute couture od Lagerfelda, ale ja np. nie mam oporów przed psikaniem na codzienne ubrania typu t-shirt czy szalik czy co tam I plam czy innych klęsk żywiołowych nie stwierdzam
MysiaJadwisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 13:49   #10
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41281020]
PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą [/QUOTE]

Ja tam spryskuję wszystko, włosy, ubrania, skórę, jak globalnie... to globalnie
Ale zdarzały się plamy przy zapachach, więc te co plamiły albo rzadziej używałam, albo tylko skóra i włosy.
Lubię jak ubrania pachną czymś lepszym od Lenora czy Silana.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 17:16   #11
lexxi
Zakorzenienie

nie mogłam nie skomentować bo rozbawił mnie ten wątek radzę podobnie jak moi przedmówcy pójść do perfumerii stacjonarnej, przetestować wybrane zapachy i później zamówić przez internet ten, który najbardziej przypadł Ci do gustu testowanie to nic strasznego

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 17:50   #12
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MysiaJadwisia Pokaż wiadomość

Aaatam
, ubrania podczas noszenia tez się plamią i niszczą
Nie mówię tu o bezczeszczeniu perfumą haute couture od Lagerfelda, ale ja np. nie mam oporów przed psikaniem na codzienne ubrania typu t-shirt czy szalik czy co tam I plam czy innych klęsk żywiołowych nie stwierdzam

Oj niestety bywają plamy, bywają.
Ostatnio ładnie sobie załatwiłam bluzkę, tuż przed wyjściem. Właśnie perfumami, niby niewinnymi bo o kolorze jasno-słomkowym ale i tak została mi na przodzie piękna jakby tłusta plama Na szczęscie zeszła po zastosowaniu płynu do naczyń.

A wracając do głównego tematu-kolego nikt za Ciebie nie wybierze i tak jak inni radzę testować na własnej skórze. Bo inaczej może być kiepsko. Kupowanie zapachów w ciemno to dość droga zabawa. I raczej nie dla osób, które zamierzają mieć jeden zapach.

Plus niestety nie ma nigdy tak, że coś się podoba wszystkim. Zawsze znajdzie się ktoś komu zapach będzie śmierdział i powodował odruchy wymiotne. Zawsze. Dlatego kieruj się tym co się Tobie podoba.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:46   #13
sylvuniaa84
Zadomowienie

Co sadzicie o tych perfumach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1614_250.jpg (10,7 KB, 3 załadowań)
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 08:54   #14
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oison-edt.html
Tam jest pewnie z 1000 recenzji.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:37   #15
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Poza tym, sylvuniaa84 wogole nie przeczytala, o co chodzi w tym watku, tylko wyskoczyla z pytaniem ni z gruszki, ni z pietruszki

Natomiast autor watku gdzies sie ulotnil

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości