|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomoc w wyborze perfum
Witam, mam 23 lata i myślałem by brać Dior Fahrenheit. Po ocenach i różnych opiniach, dowiedziałem się że zapach ten jest faktycznie bardzo męski, pociągający, trwały, ekspansywny, i bardzo wydajny. Dowiedziałem się jednak także, że jest on kierowany dla ludzi starszych, więc nie wiem czy by do mnie pasował taki zapach.
Dowiedziałem się że równie trwały jest zapach Thierry Mugler A Men, tu jednak czytając opinie natrafiłem na kilka, które mówią o tym że łatwo kupić edycje kawową, znacznie mniej trwałą. Znalazłem jeszcze Joop Homme, podobno najtrwalszy zapach i bardzo ekspansywny, o wiśniowym zapachu, słodkawy. Problemem jest to, że każdy z tych "super trwałych" perfum ma opinie że albo się go kocha, albo nienawidzi. Fahrenheit dla niektórych śmierdzi jak stare ubrania, a dla innych jest niesamowicie seksowny. I tak jest przy A Men i Joop Homme. Nie wiem co wybrać już teraz, normalnie bym wybrał Fahrenheit ale ze względu na znacznie niższą cenę i większą trwałość, wziąłbym Joop Homme, a może są jeszcze inne o podobnej trwałości perfumy? Nie interesują mnie podróbki więc kupować będę raczej na kokai (atrakcyjne ceny) bo miałem podróbkę czarnego adidasa kiedyś i gdy porównywałem go z oryginalnym to aż śmiać mi się chciało że podróbka nawet nie ma 1/3 trwałości zapachu oryginału. Chce kupić drożej, ale mieć pewność że perfum starczy mi na dłuuugi czas ![]() Póki co wciąż mam w głowie Fahrenheita... ale Joop Homme kusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum
No proszę Cię! Nie można to kontynuować dyskusji tutaj? :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698048
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Człowieku, bierz to co podoba się Tobie i nie przejmuj się opiniami innych, szczególnie tych z internetu. A jak koniecznie chcesz wybór oprzeć o czyjeś opinie, to poczytaj sobie któregoś bloga o perfumach, bo Ci ludzie znają się na tym o czym piszą. Wiele rzeczy się dowiedziałeś, brawo ![]() Teraz będę sarkastyczny, a czy dowiedziałeś się, że największy wpływ na to jak trwały jest dany zapach ma Twoja skóra? To od niej wszystko zależy. Więc może nie czytaj o trwałości czy do jakiej grupy wiekowej jest skierowany zapach, a sam przetestuj globalnie kilka razy. Piszesz jakby dla Ciebie trwałość była absolutnie najważniejsza ![]() Joop! Homme najtrwalszy powiadasz? Może i bardzo trwały, ale jest tak słodki, że ciężko wytrzymać ![]() Trwałość, trwałość, skoro tylko to bierzesz pod uwagę przy wyborze, to kup sobie Montale Black Aoud, 24 godziny na skórze trwa spokojnie, powyżej 12 trwają: YSL Opium PH, Tauer L'Air du du desert Marocain, Amouage męskie Epic i Lyric ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41262105]Załóż kolejny temat, to na pewno wybierzemy za Ciebie
![]() ![]() Człowieku, bierz to co podoba się Tobie i nie przejmuj się opiniami innych, szczególnie tych z internetu. A jak koniecznie chcesz wybór oprzeć o czyjeś opinie, to poczytaj sobie któregoś bloga o perfumach, bo Ci ludzie znają się na tym o czym piszą. Wiele rzeczy się dowiedziałeś, brawo ![]() Teraz będę sarkastyczny, a czy dowiedziałeś się, że największy wpływ na to jak trwały jest dany zapach ma Twoja skóra? To od niej wszystko zależy. Więc może nie czytaj o trwałości czy do jakiej grupy wiekowej jest skierowany zapach, a sam przetestuj globalnie kilka razy. Piszesz jakby dla Ciebie trwałość była absolutnie najważniejsza ![]() Joop! Homme najtrwalszy powiadasz? Może i bardzo trwały, ale jest tak słodki, że ciężko wytrzymać ![]() Trwałość, trwałość, skoro tylko to bierzesz pod uwagę przy wyborze, to kup sobie Montale Black Aoud, 24 godziny na skórze trwa spokojnie, powyżej 12 trwają: YSL Opium PH, Tauer L'Air du du desert Marocain, Amouage męskie Epic i Lyric ![]() Z całej twojej wypowiedzi jedyne co odnośnie tematu jest ciekawe, to informacja o blogach i konkretnych perfumach. Tak, trwałość jest dla mnie najważniejsza bo chce mieć wydajny sprzęt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() A*Men jest normalnie dostepny na allegro. Trwalosc rowniez bardzo dobra ![]() Cytat:
![]() ![]() Mozna sie psiknac na ubranie, a potem narzekac jak pan z watku o CM, ze zostaja plamy ![]() Ktostam90, dlaczego sam nie zdecydujesz co ci sie podoba i tego nie kupisz? Miej jaja ![]() I zacytuje Skarbiatko: No proszę Cię! Nie można to kontynuować dyskusji tutaj? : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698048
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Mój brat używał od 20 roku życia, mniej więcej. 3. Powąchaj i sprawdź. 4. Jak się chce kawową, to się kupuje kawową. To nie ryzyk-fizyk, tylko dwa rożne zapachy przecież. 5. Piszesz już o drugiej podróbce, jaką używałeś. Każdy z tych zapachów będzie pewnie lepszy niż to, czym się do tej pory raczyłeś. 6. Jak podoba ci się FD, to go kup, tylko nie 200ml, bo to pozorna oszczędność. I SAM NA SOBIE PRZETESTUJ. Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-06-11 o 12:26 Powód: straszliwy byyyk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja lubię Joopa i dla mnie wcale nie jest za słodki. Pięknie się układa na męskim ciele, ja czuję głównie cynamon. Dobra projekcja. Warto wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41281020]
PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą ![]() Aaatam, ubrania podczas noszenia tez się plamią i niszczą ![]() Nie mówię tu o bezczeszczeniu perfumą haute couture od Lagerfelda, ale ja np. nie mam oporów przed psikaniem na codzienne ubrania typu t-shirt czy szalik czy co tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41281020]
PS. Perfum nie używa się na ubrania, bo w najlepszym wypadku je poplamią, a w gorszym zniszczą ![]() Ja tam spryskuję wszystko, włosy, ubrania, skórę, jak globalnie... to globalnie ![]() Ale zdarzały się plamy przy zapachach, więc te co plamiły albo rzadziej używałam, albo tylko skóra i włosy. Lubię jak ubrania pachną czymś lepszym od Lenora czy Silana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie mogłam nie skomentować bo rozbawił mnie ten wątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj niestety bywają plamy, bywają. Ostatnio ładnie sobie załatwiłam bluzkę, tuż przed wyjściem. Właśnie perfumami, niby niewinnymi bo o kolorze jasno-słomkowym ale i tak została mi na przodzie piękna jakby tłusta plama ![]() A wracając do głównego tematu-kolego nikt za Ciebie nie wybierze i tak jak inni radzę testować na własnej skórze. Bo inaczej może być kiepsko. Kupowanie zapachów w ciemno to dość droga zabawa. I raczej nie dla osób, które zamierzają mieć jeden zapach. Plus niestety nie ma nigdy tak, że coś się podoba wszystkim. Zawsze znajdzie się ktoś komu zapach będzie śmierdział i powodował odruchy wymiotne. Zawsze. Dlatego kieruj się tym co się Tobie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Co sadzicie o tych perfumach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oison-edt.html Tam jest pewnie z 1000 recenzji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Natomiast autor watku gdzies sie ulotnil ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.