![]() |
#1 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 603
|
Ja chyba nie mam po co ¿yc.
Je¿eli pamiêtacie jeden z moich w±tków.. o toksycznym zwi±zku,który ci±gne³am trzy lata.. to muszê przyznac siê wam do pora¿ki, odezwa³am siê do niego po kilku miesi±cach roz³±ki.. pisz±c ze têsknie, i czasem o nim mysle..i czy mo¿emy siê spotkac. Odpowiedzia³ `Nie da rady. Mam kogo¶.
Moje serce rozlecia³o siê na milion drobiuteñkich kawa³ków,a¿ ciêzko mi opisac co czu³am..on juz dawno nawet o mnie nie pamiêta a ja?Zdaje sobie sprawe, jaki on jest ..przyjmuje to do wiadomosc, ale to wszystko. Pomaga mi to na chwile ,tydzieñ.. a potem znowu w cuk ..ja nie mam po co ¿yc,czuje siê nikim. By³am u psychologa, nic mi to nie da³o. i nie wiem ,czego oczekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Dot.: Ja chyba nie mam po co ¿yc.
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40776791]Je¿eli pamiêtacie jeden z moich w±tków.. o toksycznym zwi±zku,który ci±gne³am trzy lata.. to muszê przyznac siê wam do pora¿ki, odezwa³am siê do niego po kilku miesi±cach roz³±ki.. pisz±c ze têsknie, i czasem o nim mysle..i czy mo¿emy siê spotkac. Odpowiedzia³ `Nie da rady. Mam kogo¶.
Moje serce rozlecia³o siê na milion drobiuteñkich kawa³ków,a¿ ciêzko mi opisac co czu³am..on juz dawno nawet o mnie nie pamiêta a ja?Zdaje sobie sprawe, jaki on jest ..przyjmuje to do wiadomosc, ale to wszystko. Pomaga mi to na chwile ,tydzieñ.. a potem znowu w cuk ..ja nie mam po co ¿yc,czuje siê nikim. By³am u psychologa, nic mi to nie da³o. i nie wiem ,czego oczekuje.[/QUOTE] Czemu uzale¿niasz swoj± warto¶æ od jednego faceta, który ciê nie chce? Zwi±zek by³ toksyczny, czemu wiêc marzysz o powrocie do toksycznej relacji? Twoje serce ma siê dobrze i siê nie rozlecia³o, gorzej z psychik±. On ciê ju¿ nie pamiêta i to najlepsze, co mog³o ciê spotkaæ. CZemu masochistycznie ci±gle o nim staraz siê my¶leæ - nawyk psychiczny. Bez niego jeste¶ nikim? Bez niego masz szansê byæ sob±, tylko nie sied¼ zatopiona we wspomnieniach, nie onanizuj siê my¶lami, ale wyrzuæ ¶wiadomie tego faceta z g³owy. Na zasadzie "znowu - nie, my¶lê o tym, co zrobiê, jak wygram w totolotka - chocia¿by". To ¶wiadoma praca, któr± trzeba podj±æ zamiast siê nurzaæ masochistycznie we wspomnieniach. Tak - on jest z inn± i ciebie nie chce. Tak - ten zwi±zek by³ z³y. Tak - poradzê sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Ale nie rozumiem: swój cel w ¿yciu uzale¿niasz od mêskich gaci? I to na dodatek gaci toksycznych?
Czujesz siê nikim, bo toksycznego ch³opa , które ¼le ciê traktowa³ ko³o ciebie nie ma? Aha, i co znaczy "psycholog nic nie pomóg³"? Jak d³ugo chodzi³a¶? Terapia to niezwykle ciê¿ka praca nad sob± (tego za ciebie nie zrobi psycholog , terapeuta, on tylko pomaga, prowadzi)- moja siostra jest po depresji, gdybym nie widzia³a, jak mocno mo¿e terapia pomóc- nie uwierzy³abym chyba- wysz³a po ciêzkiej (prawie rocznej) pracy nad sob± jako inny- lepszy- cz³owiek. A ty zamiast i¶æ do przodu, W SOBIE szukaæ si³y do ¿ycia (bo tylko sama ze sob± spêdzisz 100% czasu na tej ziemi), czepiasz siê jakiego¶ toksycznego gnojka. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-12 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 146
|
Zawsze da siê znale¼æ jaki¶ powód do ¿ycia. My¶lê, ¿e gdyby mi siê teraz nie uk³ada³o w zwi±zku i tak siê skoñczy³o to by³abym ju¿ martwa, ale ja jestem inna i jeste¶my ze sob± na innych uk³adach, ja by³am na tyle samotna, ¿e po prostu odda³am mu siê i choæ nie pozwala mi tak mówiæ to ju¿ nieraz mówi³am, ¿e mo¿e ze mn± zrobiæ co zechce, ale on traktuje mnie dobrze i ju¿ tak nie mówiê, trochê mi siê poprawi³o. W³a¶nie dziêki niemu mi siê poprawi³o.
Jednak uwa¿am, ¿e Ci przejdzie, tym bardziej, ¿e to nie by³ dobry zwi±zek. Daj sobie szansê, znajd¼ jak±¶ pasjê. Zajmij siê czym¶. Na pewno znajdziesz w koñcu kogo¶ lepszego. Po prostu nie my¶l o tym, bo to niczego nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN sta³y
|
No chyba tak w³a¶nie jest, niestety. Nie potrafiê poj±æ, czemu niektórzy lgn± do d...pków. I uzale¿niaj± swoj± samoocenê od jednego mêskiego zera, byle by³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
|
Niby dziewczyny macie racje.. ka¿dy mówi, ¿e warto zakoñczyc toksyczny zwi±zek,¿eby ¿ycie by³o piêkniejsze ,¿eby byc szczê¶liwa.
Ale ja zanim go pozna³am , wcale nie by³am szczê¶liwa ,lepszego ¿ycia tez nie mia³am ..co je¿eli nie czuje ¿adnej ró¿nicy gdy jestem sama ,a gdy jestem z nim .. ? rodzice traktwali mnie jak szmate do pod³ogi przez ca³e dzieciñstwo..,przyjaciele mnie tylko wykorzystuj± ,nie mam nikogo obok siebie,podbyt w psychiatryku,próby samobójcze.. w moim ¿yciu nie ma nic co mog³abym ratowac, tylko pustka, nie bêdê udawa³a ¿e wszystko sie zmieni, bêdzie lepiej ..po³owe swojego ¿ycia przep³aka³am , wiêc juz nawet afery o to nie robie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 19 306
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40777424]Niby dziewczyny macie racje.. ka¿dy mówi, ¿e warto zakoñczyc toksyczny zwi±zek,¿eby ¿ycie by³o piêkniejsze ,¿eby byc szczê¶liwa.
Ale ja zanim go pozna³am , wcale nie by³am szczê¶liwa ,lepszego ¿ycia tez nie mia³am ..co je¿eli nie czuje ¿adnej ró¿nicy gdy jestem sama ,a gdy jestem z nim .. ? rodzice traktwali mnie jak szmate do pod³ogi przez ca³e dzieciñstwo..,przyjaciele mnie tylko wykorzystuj± ,nie mam nikogo obok siebie,podbyt w psychiatryku,próby samobójcze.. w moim ¿yciu nie ma nic co mog³abym ratowac, tylko pustka, nie bêdê udawa³a ¿e wszystko sie zmieni, bêdzie lepiej ..po³owe swojego ¿ycia przep³aka³am , wiêc juz nawet afery o to nie robie.[/QUOTE] Kochana zrób zwrot, zrób na z³o¶æ jemu, zrób na z³o¶æ rodzicom i "przyjacio³om"! Porad¼ sobie z tym i u¶miechnij siê, spójrz w lustro i powiedz sobie, ¿e dla SIEBIE dasz sobie radê, ¿e udowodnisz ¶wiatu, ¿e siê da, ¿e nikt nie musi Ci pomagaæ. Mo¿esz sobie poradziæ i na pewno to wiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN sta³y
|
On jest tylko czê¶ci± tego z³ego, co ciê spotka³o. Niczego dobrego czê¶ci± nie jest. Wolisz byle kogo, byle by³. Najlepsze dla ciebie - ¿e nie chcia³ siê z tob± spotkaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ty najpierw przerób to, jak by³a¶ traktowana w domu, pouk³adaj tamte, bolesne przecie¿, sprawy- a potem wchod¼ w zwi±zki.
Ty nie rozumiesz jednego: NIC samo siê nie zmieni, a najtrudniejsza jest zmiana my¶lenia, wyj¶cie z tych utartych kolein. Dobry terapeuta- jak od¼wierny- pomo¿e ci (ale tylko pomo¿e, bo musisz to zrobiæ sama!) pozamykaæ drzwi do przesz³o¶ci. Jest taki psycholog Filip Zimbardo, zajmuje siê czasem, a raczej naszym uwik³aniem w czas- bo wielu ludzi tkwi w pu³apkach czasu- czêsto w przesz³o¶ci- która jest albo przedmiotem mitologizacji (czyli "kiedy¶ by³o tak piêknie"), albo przedmiotem traumy- ty tkwisz w tej w³a¶nie pu³apce- nie mo¿esz pój¶æ dalej, bo tkwisz zamkniêta w pu³apce z³ej, traumatycznej przesz³o¶ci. Dopóki nie zamkniesz tamtego czasu, tamtej przesz³o¶ci, nie ruszysz dalej. MUSISZ to zrobiæ dla samej siebie, musisz zacz±æ byæ dobra dla samej siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 661
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40777424]Niby dziewczyny macie racje.. ka¿dy mówi, ¿e warto zakoñczyc toksyczny zwi±zek,¿eby ¿ycie by³o piêkniejsze ,¿eby byc szczê¶liwa.
Ale ja zanim go pozna³am , wcale nie by³am szczê¶liwa ,lepszego ¿ycia tez nie mia³am ..co je¿eli nie czuje ¿adnej ró¿nicy gdy jestem sama ,a gdy jestem z nim .. ? rodzice traktwali mnie jak szmate do pod³ogi przez ca³e dzieciñstwo..,przyjaciele mnie tylko wykorzystuj± ,nie mam nikogo obok siebie,podbyt w psychiatryku,próby samobójcze.. w moim ¿yciu nie ma nic co mog³abym ratowac, tylko pustka, nie bêdê udawa³a ¿e wszystko sie zmieni, bêdzie lepiej ..po³owe swojego ¿ycia przep³aka³am , wiêc juz nawet afery o to nie robie.[/QUOTE] Mo¿e najpierw stañ w ¿yciu o w³asnych si³ach zamiast trzymaæ siê ludzi, którzy na to nie zas³uguj±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Ja nie rozumiem Ciê trochê
![]() wiesz,ze zwiazek toksyczny.To za czym tesknuisz?No za czym i za kim? Zey Cie facet wykonczy³ na maksa? Nie upadaj tak nisko,TÊSKNIÆ to mozna za kims,z kim bycie to przyjemnosc,radosc,chec do rozwiazywania w ludzki sposob problemow RAZEM a nie pranie sie po gebach i udawanie,ze jest FAJNIE. Nie wiem jak u Ciebie bylo ale psycholog Ci nic nie daje bo TY NAD SOBA NIE PRACUJESZ.. Zrob cos z tym i przestan sie uzalezniac od TEGO typa,bo naprawde to szkoda czasu.Naprawde.. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40777424]Niby dziewczyny macie racje.. ka¿dy mówi, ¿e warto zakoñczyc toksyczny zwi±zek,¿eby ¿ycie by³o piêkniejsze ,¿eby byc szczê¶liwa. Ale ja zanim go pozna³am , wcale nie by³am szczê¶liwa ,lepszego ¿ycia tez nie mia³am ..co je¿eli nie czuje ¿adnej ró¿nicy gdy jestem sama ,a gdy jestem z nim .. ? rodzice traktwali mnie jak szmate do pod³ogi przez ca³e dzieciñstwo..,przyjaciele mnie tylko wykorzystuj± ,nie mam nikogo obok siebie,podbyt w psychiatryku,próby samobójcze.. w moim ¿yciu nie ma nic co mog³abym ratowac, tylko pustka, nie bêdê udawa³a ¿e wszystko sie zmieni, bêdzie lepiej ..po³owe swojego ¿ycia przep³aka³am , wiêc juz nawet afery o to nie robie.[/QUOTE] No to moze wlasnie idz do psychologa,zeby Cie ogollnie postawil na nogi? zyskaj swoja swiadomosc,wlasne ego,wypisz atuty,KAZDY JE MA. I zacznij po prostu zyc,jak cos Ci sie nie podoba to SPIEPRZAJ i nie patrz na innych. Nie mecz sie. Nie zameczaj sie! i do przodu staraj sie isc!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 146
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 652
|
Nie rozumiecie Dziewczyny pewnych spraw, je¿eli kto¶ nie zazna³ pewnych rzeczy w dzieciñstwie, tudzie¿ ¿y³ w toksycznych relacjach z rodzicami, nie dosta³ tego co powinien..to popada w takie same schematy.
Mo¿ecie nie rozumieæ dlaczego tak wiele dziewczyn wraca do tych swoich toksycznych zwi±zków, albo chwyta siê jakiejkolwiek deski ratunku.. Bez dobrej terapii i wyja¶nienia sobie pewnych spraw nie ma szans na normaln± zdrow± relacjê po prostu, a nie zawsze s± takie mo¿liwo¶ci.
![]() |
#14 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 560
|
jak chodzi³am z moim pierwszym ch³opakiem topo 2 latach mia³am tak± sytuacjê. zerwali¶my on sobie znalaz³ dziewczyne na chwilê(intensywn±...), ale do siebie wrócilismy. wtedy by³am szczê¶liwa i wszystko mu wybaczy³am ale i tak siê wszystko rozlecia³o po pó³ roku. I u Ciebie by³o by podobnie. To koniec, a Ty sobie u¶wiadom, ze zbli¿a sie lato wiêcmasz o siebie zadbaæ , i¶æ na kawê z przyjació³k±, do fryzjera, na zakupy, odstrzel sie, tak aby wszyscy zaTob± siê ogl±dali i wtedy przebieraj. Ja serio mówiê. po prostu musisz siê na si³ê ogarn±æ i koniec. przecie¿ sie nie zabijesz bo ..po co?Po prostu nie my¶l o nim to jest do zrobienia jak chcesz naprawdê!!!. wiem z autopsji.mo¿na siê tego nauczyæ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usuniête
|
U psychologa by³am mo¿e z 5 razy, nie wiêcej.
Wiem ¿e to pewnie za krótko ¿eby cos mog³o siê zmienic, chodzi³am na NFZ wizyty trwa³y pó³ godziny, i wcale mi siê nie poodoba³y. U nas w mie¶cie jest tylko jedna placówka,mo¿na te¿ za³atwic sobie wizyty prywatne ale na to raczej mnie nie stac..bo sama utrzymuje siebie i p³acê za szkole. Nie wiem dlaczego tak biegam za tym facetem, mimo ¿e nic dobrego od niego nie dosta³am, pewnie chodzi³o mu tylko o sex, bo czêsto siê spinali¶my w tym temacie,nie rozumial tego ¿e nie by³am gotowa, oburza³ siê gdy odmawia³am . I znalaz³ sobie tak± która mu da. I zastanawiam siê czemu tak postêpowa³? No dlaczego? Jest jakie¶ wyja¶nienie?Ja tego nie rozumiem, nie ma sumienia? Bardzo bym chcia³a siê dowiedziec. Ale ja chyba nikogo lepszego sobie nie znajde, nie jestem zbyt urodziwa. Ca³e ¿ycie przychod¼ mi z trudem, ciê¿ko wstac z ³ó¿ka i ci±gn±c dzieñ za dniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
BAN sta³y
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40781440]U psychologa by³am mo¿e z 5 razy, nie wiêcej.
Wiem ¿e to pewnie za krótko ¿eby cos mog³o siê zmienic, chodzi³am na NFZ wizyty trwa³y pó³ godziny, i wcale mi siê nie poodoba³y. U nas w mie¶cie jest tylko jedna placówka,mo¿na te¿ za³atwic sobie wizyty prywatne ale na to raczej mnie nie stac..bo sama utrzymuje siebie i p³acê za szkole. Nie wiem dlaczego tak biegam za tym facetem, mimo ¿e nic dobrego od niego nie dosta³am, pewnie chodzi³o mu tylko o sex, bo czêsto siê spinali¶my w tym temacie,nie rozumial tego ¿e nie by³am gotowa, oburza³ siê gdy odmawia³am . I znalaz³ sobie tak± która mu da. I zastanawiam siê czemu tak postêpowa³? No dlaczego? Jest jakie¶ wyja¶nienie?Ja tego nie rozumiem, nie ma sumienia? Bardzo bym chcia³a siê dowiedziec. Bo jest taki, a nie inny i siê nie zmieni. Ale ja chyba nikogo lepszego sobie nie znajde, nie jestem zbyt urodziwa. Ca³e ¿ycie przychod¼ mi z trudem, ciê¿ko wstac z ³ó¿ka i ci±gn±c dzieñ za dniem. ![]() To lepiej byæ samej ni¿ mieæ byle kogo, byle by³. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40781440]U psychologa by³am mo¿e z 5 razy, nie wiêcej.
Wiem ¿e to pewnie za krótko ¿eby cos mog³o siê zmienic, chodzi³am na NFZ wizyty trwa³y pó³ godziny, i wcale mi siê nie poodoba³y. U nas w mie¶cie jest tylko jedna placówka,mo¿na te¿ za³atwic sobie wizyty prywatne ale na to raczej mnie nie stac..bo sama utrzymuje siebie i p³acê za szkole. Nie wiem dlaczego tak biegam za tym facetem, mimo ¿e nic dobrego od niego nie dosta³am, pewnie chodzi³o mu tylko o sex, bo czêsto siê spinali¶my w tym temacie,nie rozumial tego ¿e nie by³am gotowa, oburza³ siê gdy odmawia³am . I znalaz³ sobie tak± która mu da. I zastanawiam siê czemu tak postêpowa³? No dlaczego? Jest jakie¶ wyja¶nienie?Ja tego nie rozumiem, nie ma sumienia? Bardzo bym chcia³a siê dowiedziec. Ale ja chyba nikogo lepszego sobie nie znajde, nie jestem zbyt urodziwa. Ca³e ¿ycie przychod¼ mi z trudem, ciê¿ko wstac z ³ó¿ka i ci±gn±c dzieñ za dniem. ![]() - ale terapia nie jest od tego, aby ci siê podoba³a, aby¶ wysz³a z ka¿dej terapii u¶miechniêta- dobra terapia trwa d³u¿ej ni¿ 5 wizyt, to ciê¿ka harówka gdy zderzasz siê z rzeczami przykrymi dla ciebie- wychodzisz czêsto obola³a na duszy. Terapia -zanim bêd± efekty- boli, jest przykra i trudna. - tak, nie znajdziesz i problem nie w urodzie, ale w tym, jak pozwalasz siê traktowaæ, jak sama uwa¿asz, ze jeste¶ niewa¿na i k±zdy mo¿e ciê wykorzystaæ- tak¿e ten gnojek, za którym latasz. Wyja¶nienie zachowania ch³opaka, który zmusza³ ciê do seksu, a ty ze strachu ulega³a¶, jest proste- by³ ¿a³osnym dupkiem. Gdyby¶ mia³a wiêksze poczucie w³asnej warto¶ci (i nie ma to nic wspólnego z urod±), nigdy by¶ komu¶ na takie zachowanie nie pozwoli³a. Wróæ na terapiê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
|
Madana ! Nie spali¶my ze sob± ,nie uleg³am mu ... wiedzia³am ¿e skoro teraz jest tak ¿le miêdzy nami ,to wtedy gdy mu siê oddam , bêdê jeszcze bardziej pokaleczona emocjonalnie.
Ale nie wiem czy to co¶ zmienia, i tak czuje siê wykorzystana ,chocia¿ to mniejsze z³o. On nie zawsze by³ `¿a³osnym dupkiem,gdy siê zacze³am z nim widywac, ka¿dy mia³ dobre zdanie o nim, nikt nie mia³ go za takiego.Tym bardziej gdy wy¿ali³am siê swojej znajomej która go zna³a,te¿ by³a w szoku. Te¿ nie s³ysza³am , ¿eby mia³ takich wiêcej na koncie jak ja. Ani ¿adnego wykorzystania nie by³o, ani nic. Wiêc tym bardziej my¶le ¿e to moja wina :< Wrócê na terapie,bardzo mi potrzebna rozmowa z kim¶. A tego sms,napisa³a do niego moja kole¿anka, zabra³a mi numer z telefonu, gdy by³am w ³azience, bo widzia³a jak siê mêcze.Chcia³a pomóc,a nie potrzebnie to zrobi³a, teraz znowu nie mogê siê pozbierac Wczesniej te¿ by³o ¼le, ale chocia¿ spokojniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 216
|
Wiem ¿e bêdzie ci ciê¿ko na pocz±tku. Ale musisz o nim zapomnieæ. To nic nie da. Co to by³by za zwi±zek w którym kocha tylko jedna ze stron? Bez sensu. To trudne us³yszeæ ¿e jest inna, wiem. Ale czas leczy rany, ¿ycie biegnie dalej. Najlepszym lekarstwem na niespe³nion± mi³o¶æ jest nowa mi³o¶æ. Rozejrzyj siê ile spojrzeñ ró¿nych ch³opaków jest skierowanych w³a¶nie na ciebie. Powiesz ¿e ty chcesz tylko tego jednego. Ale sama wiesz, ¿e nie mo¿esz go mieæ. Dlatego my¶l o nim jak najmniej. On na ciebie nie zas³uguje, nie jest ciebie wart. Uwierz w siebie. Dasz radê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Piszesz o czym¶, co nazywasz "3-letnim toksycznym zwi±zkiem"- st±d moje - jak widaæ b³êdne za³o¿enie- co dalej nie zmienia fakt, ze wina twoja nie jest, oprócz tej, ze bardzo chcia³a¶ z nim byæ w zwi±zku, ale nie wysz³o. Zostaw to, nie wracaj (ci±gle jste¶ w tej przesz³o¶ci uwiêziona)- wróæ na terapiê, bêdziesz na niej obola³a (bo tak, dobra terapia boli, zanim zacznie przynosiæ efektu), wyzwól siê z tej chorej przesz³o¶ci. aby móc ¿yæ dalej. Zrób co¶ tylko dla siebie, bez ogl±dania siê na innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usuniête
|
3 lata trwa³a ta ca³a znajomosc, zwiazki to zazwyczaj 2-3 miesi±ce ,po kilka razy w ci±gu tych lat.
Rzuca³ mnie wiele razy,i zawsze wraca³. Pewnie ¿eby sobie jak±¶ przeleciec na boku. Raz by³ tylko w powa¿nym zwi±zku,równie¿ toksycznym, my¶le ¿e to w³asnie przez niego taki jest.A ja nawet uwagi nie potrafi³am mu zwrócic, nie zrobi³am awantury, kto¶ ci pluje w twarz ,a ty udajesz ¿e deszczyk pada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 892
|
Doceñ najpierw sam± siebie..potem oczekuj, ¿e ktos to zrobi-nie robi±c Ci krzywdy i nie powoduj±c Twojego trucia emocjonalnego..to Ty ¿y³a¶ w toksycznym zwi±zku, on ¿yje dalej..pozwól sobie ¿yæ bo pomyli³a¶ mi³o¶æ z czym¶ niedobrym..je¶li 21 to Twój wiek to pamiêtaj, ¿e jeste¶ m³oda i masz do tego prawo..znam kobiety, które siê szmac± dla facetów i wiesz co? same s± sobie winne..bo nie musisz byæ pewna siebie, nie musisz byæ super lask± by sama siebie szanowaæ..ciesz siê, ¿e to siê skoñczy³o i zacznij szukaæ tego co dla Ciebie dobre..a facet sam siê pojawi..i za jaki¶ czas bêdziesz sobie plu³a w twarz, ¿e zmarnowa³a¶ tyle czasu na takie ³ajno..wracaj na terapiê albo pozwól sobie sama ¿yæ..cokolwiek zrobisz dla siebie bêdzie to dla Twojego dobra..mi³o¶æ siê koñczy, mi³o¶æ czasem to pomy³ka..tak ju¿ jest. Pamiêtaj to co fajne ale fakt, ¿e ma juz inn± niech bêdzie dla Ciebie argumentem by i sobie u³o¿yæ ¿ycie
![]()
![]() |
#23 |
Konto usuniête
|
super i znowu rycze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 19 306
|
Cytat:
i co nie mogê mieæ normalnych relacji bez terapii? nie prawda. wystarczy chcieæ. ¿yjê w normalnym zwi±zku i jest nam dobrze i nigdy nawet nie objawia³ siê toksycznie. nie by³am na terapii i nie dosta³am w dzieciñstwie tyle czu³o¶ci. co by by³o gdyby¶my siê rozstali? nie popad³abym w ¿ycie w szaro¶ci bo bez niego nie umiem bo on ma inn± bo nikt mnie nie chce. w³a¶nie NIE! pokaza³abym mu, ¿e ja te¿ mogê mieæ innego i ¿e dam sobie radê w ¿yciu sama. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40784041]super i znowu rycze. ![]() p³acz, wyp³acz z siebie t± z³o¶æ i ¿al. nie chodzi o to, ¿eby w sobie t³umiæ a wrêcz przeciwnie. i nie my¶l o sobie, ¿e nie jeste¶ urodziwa, co kobieta to inna uroda i tyle. nie ma brzydkich kobiet - to faceci maj± ró¿ne gusta. zobacz jak siê ciep³o robi, id¼ na lody, na kawê, spacer, do kina. najpierw zrób co¶ ¿eby Tobie by³o lepiej, ¿eby co¶ wzbudzi³o Twój u¶miech, chocia¿by obejrzyj g³upi± komediê ![]() to pierwszy i najwa¿niejszy krok - uwierz, ¿e sama mo¿esz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 892
|
Po pierwsze, nie ka¿dy kto ma toksycznych rodziców, sam ¿yje toksycznie. To zale¿y od wielu uwarunkowañ. Autorka postu zdecydowanie wie, ¿e jej zwi±zek by³ toksyczny a mimo tego wci±¿ go rozpamiêtuje. Po drugie nie umie sie pogodziæ z tym, ¿e ów zwi±zek siê sskoñczy³. Z terapia czy bez, tak czy siak nale¿y sobie uporz±dkowaæ pewne sprawy..i siebie. Zazwyczaj problem jest w nas samych i nawet w dobrym zwi±zku mozna siê nie odnale¼æ..za ma³o wiemy by rozpatrywaæ to w kwestiii: rozumiemy czy nie rozumiemy.
Sam tytu³ postu ¶wiadczy o tym, ¿e nie jest dojrza³a i ma spory problem..i co najwa¿niejsze powinna siê postaraæ o swej dobro i o poczucie warto¶ci..a jak to zrobi to zale¿y od tego na co ja teraz staæ...pamiêtaj, ¿e nale¿y walczyæ o siebie..musisz poznaæ cos dobrego, co da Ci dobry przyk³ad, dowarto¶ciowuje i co spowoduje, ¿e toksyczni ex albo krzywdz±ca rodzina bêdzie tylko t³em i przykrym wspomnieniem.. ![]() a je¶li chodzi o urodziwo¶æ to pamiêtaj, ¿e kto¶ ju¿ Ciê chcia³ wiêc komu¶ siê spodoba³a¶..i nie by³ to jedyny na ¶wiecie facio..jest ich tylu, ¿e czasem my¶lê, ¿e nawet za du¿o ![]() ![]()
Amor incipit ab ego Edytowane przez sarkastiko Czas edycji: 2013-05-13 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
|
Nie daje rady
![]() To jest silniejsze ode mnie ,chod¼bym próbowa³a.. to jest jak na³óg, nawet jak wypieram my¶li o nim ,to one samoistnie do mnie wracaj±.. Nawet jak z kim¶ rozmawiam to nie potrafiê siê na tej rozmowie skupic,bo my¶li o nim ,k³ebi± siê w mojej g³owie. Dzisiaj o malo co mnie samochód nie przejecha³ taka zamy¶lona by³am .. Chodzê przybita i przygnêbiona, ka¿dy siê mnie pyta co siê dzieje, nikt nie da mi spokoju,chyba to wiadac ¿e jestem w rozsypce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 575
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;40846500]Nie daje rady
![]() To jest silniejsze ode mnie ,chod¼bym próbowa³a.. to jest jak na³óg, nawet jak wypieram my¶li o nim ,to one samoistnie do mnie wracaj±.. Nawet jak z kim¶ rozmawiam to nie potrafiê siê na tej rozmowie skupic,bo my¶li o nim ,k³ebi± siê w mojej g³owie. Dzisiaj o malo co mnie samochód nie przejecha³ taka zamy¶lona by³am .. Chodzê przybita i przygnêbiona, ka¿dy siê mnie pyta co siê dzieje, nikt nie da mi spokoju,chyba to wiadac ¿e jestem w rozsypce.[/QUOTE] Musisz próbowaæ skupiaæ siê na czym¶ innym, a do niego nie pisaæ, nie ogl±daæ jego zdjêæ, staraæ siê o nim nie my¶leæ itp. Tak, jak dziewczyny pisz±, Twoja wartosc nie zalezy od tego, czy ten typ jest z Tob±, czy nie, nie pamiêtam juz dok³adnie Twojego poprzedniego w±tku (ale co¶ podczytywa³am, bo kojarzê Twój nick) lecz z tego co kojarzê i tego co tu przedstawi³a¶, to moim zdaniem dobrze siê stalo, ze nie chcia³ siê spotkaæ. Jak sama widzisz, on ma Ciê gdzie¶, ale pomy¶l sobie tak: to, ¿e taki kto¶ jak on ma mnie gdzie¶, to akurat dla mnie komplement! - bo to jest prawda. I na pewno poznasz kogos warto¶ciowego, gadanie, ze nie znajdziesz lepszego nie ma sensu, bo nie znasz przysz³o¶ci, no a poza tym, tez zawtórujê dziewczynom - lepiej nie byæ z nikim, ni¿ byæ z byle kim. Trzymaj siê. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
BAN sta³y
|
No to ju¿ tylko psychiatrê polecam. Serio i niez³o¶liwie. Oni lecz± obsesje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 982
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 479
|
No jeste¶ zamy¶lona itd. itp. bo powiedzia³, ¿e ma kogo¶. No to ty teraz zaczynasz roz¿alaæ siê nad sob±: ¿e ty nie masz nikogo, a ten frajer ma.
Ot, ca³e wyja¶nienie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.