|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pomocy...
Mam ogromny problem z włosami.
Odkąd pamiętam miałam je długie i grube, jednak zawsze nie podobało mi się, że nie są ani proste ani kręcone..tylko spuszone - część się kręci, część jest prosta ![]() Zaczęłam je suszyći prostowac na szczotce (prostownicy używam sporadycznie), poniewaz jesli same wyschły....musiałam je wiązać w koka. Na moment obecny wyglądają koszmarnie...wyglądają jakby były spalone, mimo, że są długie od połowy są jakby wykruszone i bardzo cienkie. Nawet po wysuszeniu na szczotce i masie srodków wygladzających nie wyglądają dobrze, nie mam jednak porozdwajanych końcówek. Podejrzewam ze mogłam je zbyt "uszczesliwić" proteinami. Moja pielegnacja wygladala zazwyczaj tak: - szampon z sls - odżywka kallos latte - po spłukaniu wcierałam balsam miód i mleko z apteczki babuni https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html - czasem wcierałam jakiś srodek prostujący wellaflex i dawałam na końcówki eliksir odżywczy z loreala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html - po zrobieniu fryzury - najczesciej kucyk i kok, zeby je wygladzic pryskałam gliss kurem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...wab-stara.html Poczytałam na wizazu o przeproteinowaniu i zaczełam stosować oleje: poczatkowo kokosowy, ale szybko zrezygnowałam. Teraz myję włosy barwą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...omplex-la.html, nakładam sok aleosowy i kładę oliwę z oliwek + olej arganowy. Po umyciu włosów nakładam odzywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczonych.html i dodaję kilka kropel żelu hialuronowego 1,5%. Niestety efektu nie ma :/ Zastanawiam się nad pojsciem do fryzjera na zabieg rekonstrukcji joico k-pax. Sama nie wiem co mam już robić, włosy wyglądają tragicznie :/ Zdj nr 1 - schły same, nałożylam odrobinę kremu podkreślającego skrę thttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33118,joanna-professional-krem-podkreslajacy-loki.html Zdj nr 2 - tona wygladzających produktów - jedwab , krem prostujący i prostownica (po złapaniu wilgoci puch) Zdj nr 3 - włosy wysuszone bez stylizacji - siano Edytowane przez embe87 Czas edycji: 2013-05-12 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy...
Cytat:
Masz włosy podatne na skręt i wiele rad na temat pielęgnacji znajdziesz na podforum Zakręconych. Ja bym zaczęła od zmiany szamponu na łagodniejszy albo przynajmniej metody OMO albo nawet mycia odżywką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
wg mnie masz świetne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A mnie się wydaje, że curly girls zaraz Cię dopadną, strzelą w głowę maczugą i zawloką do swojej jaskini zwanej Zakręconym forum
![]() Bo jak dla mnie to na swojej głowie masz zaniedbane piękne loki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kokos na przeproteinowanie może być błędem ostatnio wyczytałam że olej kokosowy chroni przed utratą protein. I sama chyba przez to miałam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chyba łatwiej Ci będzie je zakręcić niż wyprostować
![]() Skoro kręciołów nie czesze się na sucho, bo puch oraz to, że są bardziej narażone na uszkodzenia niż proste, a Ty je suszysz na suszarce z użyciem szczotki to... No chyba nie jest to najlepsze połączenie dla Twoich włosów ![]() O ile dobrze pamiętam, to kręcone w miejscach skrętu są cieńsze i łatwiej je złamać tam... a te szczotki delikatne nie są, możliwe, że się połamały ![]() Zmykaj poczytać pigułki na zakręconym ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dziękuje :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Radziłabym po prostu na przyszłość wybierać kosmetyki z bardziej naturalnym składem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie Twoje włosy są śliczne. Loki masz cudowne, naucz się je pielęgnować, to będziesz kolejną motywacją Wizażu
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A może siemie lniane? Bardzo fajnie nawilża i pomaga wydobyć skręt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez AjssTii Czas edycji: 2013-05-28 o 13:22 Powód: źle wpisane słowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Susz włosy zimnym nawiewem, nie katuj ich gorącym( zimny zamyka łuski, włosy są bardziej gładkie - pomaga też płukanka z octu jabłkowego lub szałwii, po myciu płukanie końcówek w zimnej wodzie) i szukaj złotego środka w pielęgnacji! Mam podobne włosy i od kiedy zaczęłam 'zamykać łuski' puszą się zdecydowanie mniej i wyglądają zdecydowanie na mniej zniszczone
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
polecam cement termique kerastase kosmetyk rewolucyjny jak dla mnie, naprawia każde zniszczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ty masz loooookiiiii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Możesz mieć przepiękne loki!
![]() trochę za dużo protein im dałaś ![]() a że nie widzisz efektów po zmianie odżywek to w sumie normalne, skoro tak długo im dawałaś tylko proteiny walka z przeproteinowaniem trochę trwa... a probowałaś jakiegoś oleju domowego? i sprawdź na sobie siemię lniane, ja mam po nim śliczne, miękkie i błyszczące loczki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.