|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak Sephora przechowuje kosmetyki
Zauważyłam, że Sephora trzyma kosmetyki przeznaczone na sprzedaż na półkach z testerami. Półki te z kolei są mocno nagrzane przez halogenki. Tam jest ponad stopni. Włożcie rękę to się przekonacie. Pytanie: czy to jest w porządku?
Oczywiście, trzymają je też w szufladach pod półkami ale jesteście pewne, że tydzień temu nie było odwrotnie? Przecież takie rzeczy trzeba trzymać w chłodzie, no w każdym razie nie w 30 stopniach pod lampą! Co wy na to? Pytanie szczególnie do dziewczyn tam pracujących. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak Sephora przechowuje kosmetyki
W związki z tym ostatnio miałem tam wpadkę.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
To znaczy?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
mnie zdarzyło się kupić kwaśny
krem pod oczy, nie był przeterminowany, tylko źle przechowywany, zwróciłam się z reklamacją, którą uznali.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zapachy powinno sie przechowywac w chłodzie i w ciemno.
No ale jednak producenci przewidzieli jedną rzecz ze ciemno znajdzie sie zawsze a chłodek czasami nie dlatego wszystrkie zapachy sa tak tworzone by w temperaturze około 30 stopni nie ulegały rozkładowi. Tak wiec jeszcze 30 stopni zniosa ale ostre swiatełko raczej nie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez mam zastrzezenia do sposobu przechowywania tam kosmetykow. Dawniej w ogole mi to nie przeszkadzalo, az wzielam do reki tester Anais anais caly goracy - z wrazenia i nadmiaru ciepla prawie go upuscilam na podloge... Cos powinni z tym zrobic, ale obawiam sie, ze nie predko.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w jednym w duzych sklepów, Sephora czy Galeria Centrum poprosiłam ekspedientke, żeby podała mi męska wodę toaletowa, ale z magazynu, ponieważ te, które sa na widoku stoja bezpośrednio pod jarzeniówką. Pani w końcu poszła do magazynu, ale zdążyłam zobaczyć, jak przewraca oczami.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Zostalam wychowana w przekonaniu
ze perfumy nalezy przechowywac w zaciemnionym, chlodnym i suchym miejscu - sephorowe regaly sa dokladnym zaprzeczeniem prawidlowego sposoby przechowywania. Gdy wyjmuje sie jakikolwiek kartonik perfum spod swietlowy, jest niesamowicie nagrzany, czasami az goracy na pewno nie wplywa to korzystnie na stan kosmetykow, zdecydowanie szybciej sie przeterminowuja i mozna kupic bubel niezdatny do uzytku ![]() to samo z reszta tyczy sie wszystkich innych kosmetykow np w supermarketach, gdzie dezodoranty czasem exploduja od nadmiernego nagrzania sama bylam kiedys swiadkiem explozji dezodorantu rexona w Leclerku |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Eksplozja dezodorantu? No to od tej pory będe uważniej przechodzić koło półki z dezodorantami w supermarketach.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Cała gama kosmetykow nie lubi światła i gorąca (z perfumami włącznie)!!
Lepiej ustawić je w chlodnym i zaciemniony miejscu. Aggie125 przy zakupie kosmetyków bede wykorzystywała Twój sposobik
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

krem pod oczy, nie był przeterminowany, tylko źle przechowywany, zwróciłam się z reklamacją, którą uznali.

ze perfumy nalezy przechowywac w zaciemnionym, chlodnym i suchym miejscu - sephorowe regaly sa dokladnym zaprzeczeniem prawidlowego sposoby przechowywania. Gdy wyjmuje sie jakikolwiek kartonik perfum spod swietlowy, jest niesamowicie nagrzany, czasami az goracy