|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak Sephora przechowuje kosmetyki
Zauważyłam, że Sephora trzyma kosmetyki przeznaczone na sprzedaż na półkach z testerami. Półki te z kolei są mocno nagrzane przez halogenki. Tam jest ponad stopni. Włożcie rękę to się przekonacie. Pytanie: czy to jest w porządku?
Oczywiście, trzymają je też w szufladach pod półkami ale jesteście pewne, że tydzień temu nie było odwrotnie? Przecież takie rzeczy trzeba trzymać w chłodzie, no w każdym razie nie w 30 stopniach pod lampą! Co wy na to? Pytanie szczególnie do dziewczyn tam pracujących. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak Sephora przechowuje kosmetyki
W związki z tym ostatnio miałem tam wpadkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To znaczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mnie zdarzyło się kupić kwaśny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zapachy powinno sie przechowywac w chłodzie i w ciemno.
No ale jednak producenci przewidzieli jedną rzecz ze ciemno znajdzie sie zawsze a chłodek czasami nie dlatego wszystrkie zapachy sa tak tworzone by w temperaturze około 30 stopni nie ulegały rozkładowi. Tak wiec jeszcze 30 stopni zniosa ale ostre swiatełko raczej nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez mam zastrzezenia do sposobu przechowywania tam kosmetykow. Dawniej w ogole mi to nie przeszkadzalo, az wzielam do reki tester Anais anais caly goracy - z wrazenia i nadmiaru ciepla prawie go upuscilam na podloge... Cos powinni z tym zrobic, ale obawiam sie, ze nie predko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja w jednym w duzych sklepów, Sephora czy Galeria Centrum poprosiłam ekspedientke, żeby podała mi męska wodę toaletowa, ale z magazynu, ponieważ te, które sa na widoku stoja bezpośrednio pod jarzeniówką. Pani w końcu poszła do magazynu, ale zdążyłam zobaczyć, jak przewraca oczami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zostalam wychowana w przekonaniu
![]() ![]() ![]() to samo z reszta tyczy sie wszystkich innych kosmetykow np w supermarketach, gdzie dezodoranty czasem exploduja od nadmiernego nagrzania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Eksplozja dezodorantu? No to od tej pory będe uważniej przechodzić koło półki z dezodorantami w supermarketach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Cała gama kosmetykow nie lubi światła i gorąca (z perfumami włącznie)!!
Lepiej ustawić je w chlodnym i zaciemniony miejscu. Aggie125 przy zakupie kosmetyków bede wykorzystywała Twój sposobik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.