|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Miękka, nawilżona skóra po balsamie do ciała
Szukam dobrego balsamu do ciała, ale takiego po którym skóra nabierze zdrowego wyglądu, będzie miękka, nawilżona i ujędrniona bez żadnej lepkiej powłoki.
Mam 34 lata, niedawno urodziłam synka, co też pewnie nie pozostało obojętne dla kondycjni mojej skóry. Mam przesuszoną, odwodnioną, tracącą jędrność skórę na udach. Jednym słowem coraz więcej muszę się starać żeby jakoś dbać o siebie (pewnie jak większość 30+) ![]() Przestesowałam sporo balsamów. Ostatnio postanowiłam zainwestować trochę więcej niż na balsamy ogólnodostępne w sklepach i testuję te z aptek. Mam 2 balsamy które w miarę są tym czego szukam ale to jeszcze nie do końca to ....(Avene i La roche) skóra po nich się trochę klei. A chodzi mi o balsam do ciała który nawilża ale nie pozstawia tłustej, lepkiej powłoki. Kurczę! Do rąk można znaleźć takie kremy, a na balsam nie mogę trafić, kojarzycie taki jakiego szukam? Cena nie gra roli, (może coś z Sephory czy Douglasa, nie testowałam jeszcze???) najwyżej będe stosować balsam droższy zamiennie z tańszym ![]() Nie testowałam też jeszcze balsamów z jedwabiem (dopiero się przymierzam) w necie znalazlam informacje że po nich właśnie skóra jest mięciutka, nawilżona ale nie lepka....? ![]() Z góry dzięki za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miękka, nawilżona skóra po balsamie do ciała
Dla przesuszonej, odwodnionej skóry lepsze są tłustsze kosmetyki np. naturalne masło kokosowe. Tylko taki kosmetyk może rzeczywiście skórę pobudzić do odnowy, natłuścić i nawilżyć. Kosmetyki o których mówisz- balsamy silikonowe- dają warstwę ochronną w postaci filmu na skórze, dzięki temu woda nie wyparowywuje, skóra ma szansę się podregenerować, nie wysusza się. Ważne jest picie wody- bo balsam jej nie dostarczy, tylko zapobiegnie nadmiernej utracie. Niestety taki kosmetyk nie działa głębiej. Ja bym proponowała Ci najpierw "podleczyć" skórę np. wspomnianym już przeze mnie masłem naturalnym, a dopiero potem stosować balsamy silikonowe. I jeszcze dodam od siebie: balsamy drogeryjne, czy też Douglas nie różnia się za bardzo składowo (nie mają żadnych substancji które rzeczywiście coś zdziałają ze skórą), więc po co przepłacać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja polecam balsam, krem i mleczko firmy A-Derma, oraz emulsję Emolium. Bardzo mocno nawilżające specyfiki, niestety lekko natłuszczające, ale dzięki temu nawilżenie skóry dłużej się utrzymuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A możesz podać nazwę jakiegoś dobrego balsamu z masłem kokosowym? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Porównuję poprostu balsamy do ciała do, moim zdaniem bardzo dobrych, póki co moich ulubionych (jakie do tej pory udało mi sie znaleźć) kremów do rąk, które są super! bo nie pozostawiają tłustej powłoczki a skóra nie jest sucha, tylko miękka, super delikatna i nawilżona. Może jeszcze komuś coś przychodzi do głowy takiego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kokosowy.html Albo cos takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...slem-shea.html Przejrzyj KWC- balsamy organique mają dobre opinie ![]() Miałam w/w masło kokosowe, było tłuste ale dało radę z naprawdę suchą skórą po opalaniu. 2 kosmetyku nie miałam, ale ma jedne z lepszych opinii na Kosmetyku Wszech Czasów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś smarowałam się kokosem i dla mnie średni był, niezbyt intensywny w działaniu, taki sobie natłuszczacz, ale za to nie jest mega tłusty, więc może Ci się spodobać.
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
tez wlasnie stosuje masla z bielendy i super nawilzaja skore a musze przyznac ze mam ją bardzo sucha...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady, borykam się z podobnym problemem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
dziewczyny a uzywalyscie moze kremow bb do ciala?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.