![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dla kogo Chanel 19?
Czy to wg Was zapach "babciowaty"? Komu i na jaka pore roku polecacie? Ja niewiele z niego pamietam, ale wydaje mi sie, ze jak go wachalam, to byl to dla mnie zapach bardzo "zielony"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla kogo Chanel 19?
Cytat:
Wersja edt jest lżejsza, bardziej kwiatowa. Tak mi się wydaje , edt miałam dawno i tylko w próbce. Nie radze zakupów "w ciemno " tego zapachu.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W ciemno odpada
![]() Mloda jeszcze jestem ![]() ![]() Chyba gdzies przeczytalam, ze ktos wyczuwa w 19 siano. Zgadzacie sie z tym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
U mnie jest na odwrót. Czarna Coco jest "moja" a No19 mojej Mamy.
Ma EDP. Zapach jest bardzo elegancki i wytrawny( jak napisała Rozterka). Nie czuję w nim siana, a właśnie psiknęłam na nadgarstek ![]() Napewno nie nazwałabym go babciowatym. Jest kobiecy i stylowy. Kojarzy mi się z kostiumem Chanel i czarnymi szpilkami. ![]() Mogłabym go używać chociaż numerem jeden z zapachów Chanel jest dla mnie czarna Coco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
mi kojarzy sie na poczatku z Safari, jest wytrawnie zielony,klasyczny i elegancki.Wersja EDT znacznie roznie sie od EDP.
Siana nie wyczuwam,ale zielona trawe tak, mnostwo szyprowych aromatow, chyba jakies biale kwiaty. Skorka delikatna , po pewnym czasie ![]() dla kogo? dla wielbicielki klasycznej elegancji, do biodrowek i bluzki przed pepek zdecydowanie nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W 19 tez widze podobienstwo do Safari (ja mam tylko wersję EDP i to ja oceniam).
19 to tereny stepowe w okresie pierwszych miesiecy suszy. Stepy są porośniete po minionej porze deszczowej gesto/bujnie wysoką trawą. W spiekocie dnia trawa ta jest lekko podsuszona lecz nadal zielona i żywa.
![]() |
#9 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() Coco to jedyny zapach Chanel, który mi się podoba w 100%.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam ten zapach już dość słabo, do powąchania na paseczku dał mi go mój mężuś, który losowo wybrał dwa zapachy i spryskał blotterki, podczas gdy pani w Douglasie smarowała mnie różniastymi balsamami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a chanel 19 "należy" do mojej starszej o 8 lat siostry ![]() Ma edt,taką w ozdobnej buteleczce,z wymiennym wkladem. Moim zdaniem bardzo pasuje do niej ten elegancki zapach, dla mnie natomiast jest on zbyt "zielony", (jeszcze widocznie do niego nie "doroslam"). Zapach ten ma klase,sile,moc i charrrrrakter ![]() Niestety,stanowczo wole go na kims,niz na sobie.
Edytowane przez Selene Czas edycji: 2006-06-21 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Bardzo elegancki, stylowy zapach - raczej nie dla "dziewiętnastki" (choć istnieją pewnie wyjątki), bardziej dla "trzydziestki". Czyli zdaniem pewnej grupy wiekowej dla baaardzo starych kobiet
![]() Rzeczywiście w pierwszej chwili bliska rodzina z Safari, choć już w następnych radośnie rozbiegają się w różnych kierunkach ![]() Ogólnie jest to jeden z tych nielicznych nie-orientali i nie-dziwadeł, które chciałabym mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dzis przetestowalam EDP i EDT. Jak dla mnie sa podobne, roznia sie tylko moca. Piekny zapach, ladnie sie na mnie rozwija, ale chyba odpada na upal. I raczej kupilabym go mojej mamie niz sobie, bo wg mnie to wlasnie zapach dla 30-latki. No moze jakas miniaturke moglabym miec na specjalne okazje np. Swieta itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aha, moja mama nie ma juz dawno 30 lat, wiec musze sprostowac: od 30 w gore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a mi tak szkoda ze to zapach damski... uwazam ze jest w 3 najpiekniejszych damskich zapachow.sam go nosze jako ulubiony i jakos nikt sie nie kapnal ze to damski -bo jest wycofany z zycia "przykucniety" i zapomniany a nie budzi konotacji nadmiernie damskich -tzn na ulicy nie pachne nim jak wyslodzona ksiezniczka monako albo chodzaca kwiaciarnia,czy inna "paris hilton" z ruzowej serii amerykanskich plastikowych-barbie komiksow.no napewno jakas obstukana wydra z paznokciami do ziemi i na obcasach do nieba ,spedzajaca cale dnie w salonach pieknosci i perfumeriach-zobaczywszy mnie na ulicy pomysli(fe pe..a.l...)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() costes, Ty masz naprawde ogromny dar pisania o zapachach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
to zapach mojej ulubionej aktorki -katrine denew (wiekowej juz pani...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dawno tu nikt nie pisał.
Ja uważam Chanel No 19 za najbardziej ponadczasowy zapach od Chanel. Dla kogo odpowiedni? Dla każdego, kto jest na tyle odważny, by go nosić. Dziewiętnstka to zupełnie inna galaktyka w porównaniu do współczesnych trendów. Zapach śmiałości, zuchwałości, pewności siebie, inteligencji i bystrości. Z takimi atrybutami mi się kojarzy. Sam używam wody toaletowej Chanel No 19 (w porównaniu z EDP na mnie pachnie lepiej), zdecydowanie ma w sobie coś męskiego. Odwaga ma swój numer. I jest to oczywiście 19. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle witaj. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dla kogo Chanel 19? Niestety, napewno nie dla mnie
![]() Jest to zapach który szalenie cenie, który dla mnie jest ucieleśnieniem elegancji, ale do niego podobnie jak do Eau de Soir , czuje się "za malutka i za głupiutka" ![]() Chciałabym umieć nosić te perfumy, ale nawet kiedy jestem w swoim najbardziej eleganckim wcieleniu, mam wrażenie, że jeszcze do nich nie dorosłam i dla mnie zostają przytulne słodziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() Ivo nie martw sie zobaczysz ,ze dorosniesz do niego i z przyjemnoscia bedziesz uzywala ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Chanel No.19 to moja gorąca miłość od niedawna. Jedyna "chanelka", która mi się podoba i którą jestem w stanie nosić, nie czując się przytłoczona. Perfumy lekkie, przejrzyste,zielone a jednocześnie cierpkie a przy tym eleganckie i stonowane. Zupoełnie inne od tego co zwykle używam ( lubię zapachy ciepłe, orientalne, waniliowe, różane). Czy mogłabym ich używać na codzień - jasne
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Już wiem, czym będe pachnieć jutro. Odzuzową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba też, na dodatek z tego samego źródła ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
19 jest na mnie świetnie matowa, szorstkawa, przypruszona, Cristalle natomaist skrzy się, ale też nie jest gładkie, tak samo szorstkie. I oba zapachy są przejrzyste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
|
Narobilyscie mi ochoty i chyba jutro tez bede pachniala 19
![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
Nie wiem czy zwrocilyscie uwage ale same koty lubia 19 (patrz avatary)
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.