![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
słabo rosnace włosy
Witam wszystkie kobietki. Od bardzo długiego czasu zapuszczam włosy.. od kilku lat tylko je podcinam.. same koncowki. nie farbuje, staram sie bardzo rzadko prostowac. zdarza sie raz w miesiacu. Mam bardzo suche wlosy, wiec ograniczam sie tylko do suszarki. i mam taki smieszny problem, o moje wlosy, (albo mi sie tak wydaje) rosna tylko do 'pewnego momentu' co podetne, one zatrzymuja sie tylko na jednej dlugosci... ni za cholere nie moge zapuscic, a moje wlosy koncza sie 'na biuscie' dalej nie chca rosnac. czy wy tez tak macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: słabo rosnace włosy
ja nie mam takiego problemu... może spróbuj drożdży? słyszałam że są bardzo dobre, jeżeli chodzi o zapuszczanie włosów. nie są najpyszniejsze, ale warto przetestować je na sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tez. i tez nie mam pojęcia, dlaczego i co zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pic drozdze.. odstawic prostownice polecam.
#5 |
Zakorzenienie
|
skoro masz suche, może spróbuj olejować?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem używanie suszarki i prostownicy nijak się ma do szybkości porostu włosów. Ich używanie negatywnie wpływa na włosy, które już wyrosły. Wysusza i niszczy strukturę włosa.
Jeśli chodzi o przyspieszenie porostu włosów, to najważniejsze jest pobudzenie cebulek włosa. Stąd polecam dodanie suplementów na włosy do codziennej diety ![]() A jeśli chodzi o produkty zewnętrzne - to polecam olejki indyjskie np. olejek Khadi stymulujący porost włosów czy olejek Sesa. Należy je wcierać w skalp. Przy regularnym stosowaniu cebulki powinny się pobudzić i włosków na głowie powinno przybywać a te co już są powinny rosnąć szybciej. A ogólnie oczywiście, żeby włosy były ładniejsze, to jak najmniej suszarki (przynajmniej z ciepłym powietrzem) i prostownicy. A na włosy odżywki, maski. Również olejki na długość włosów. Więcej o olejowaniu tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578706 i we wcześniejszych częściach. A o sposobach na przyspieszenie porostu włosów w tym topiku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552146 i jego wcześniejszych częściach. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oj ja też miałam tez problem. Zaczęłam pić drożdze i włosy wystrzeliły ..
![]() ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
ja tak kiedyś miałam, jak prostowałam, suszyłam, a co najlepsze nie używałam nic ochronnego, czasem jakaś odżywka i tyle.. co nie urosły to się po jakimś czasie kruszyły, zawsze się dziwiłam czego włosów nie mogę zapuścić, siostra się śmiała, że zawsze mam włosy jednej długości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
trzeba im dać, czego potrzebują! olejki, odżywki, zdrowa dieta... musisz poszperać i popróbować, zanim osiągniesz zamierzony cel, bądź znajdziesz coś odpowiedniego dla Ciebie,zdrowia i kondycji Twoich włosów.
Nikt nie zna "złotego środka", każda rzecz oddziałowuje inaczej na każdą z nas, więc .. kto szuka ten znajduje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ale rosną do biustu czy za biust ? Jeśli włos żyje kilka lat to siłą rzeczy gdzieś ma swoje ograniczenie, za które nie urośnie bo już wypadnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
farbuję włosy od 5 lat na czarno, pomimo to zawsze były piękne i kiedyś skusiłam się na trwałą, nie wiem co mnie podkusiło
![]() ja bym ci radziła jakieś suplementy typu skrzypovita, wiem że to okropne i trudno sie połyka ale skuteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
to tak od siebie dodam - kup sobie wcierke farmone jantar, albo lotion seboradin i psikaj tym skore glowy. wykonuj przy tym masaz glowy, tylko prawidlowy, bo niektorzy za masaz uwazaja tarcie skory >.< a trzeba nia ruszac,zeby pobudzic mieszki. byc moze powodem jest tez zla dieta,albo tak jak juz wspomniano - prostowanie,ktore kruszy wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o przyrost to polecam picie pokrzywy, lub przyjmowanie jej w formie tabletek. Warto też stosować wcierki - polecam szczególnie Jantar, Joanna Rzepa i ampułki Radical. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Słabe, łamliwe, wypadające włosy.
Witam
![]() W ostatnim czasie moje włosy przysporzyły mi sporych problemów, a mianowicie zaczęły mi masowo wypadać. Zawsze miałam grube włosy, zdrowe i odżywione, wszyscy mi ich zazdrościli ![]() ![]() P.S Moja mama uważa, że to przez to że jestem w wieku dojrzewania (mam 15 lat) ale czy w takim wypadku zmiany by były tak rygorystyczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słabe, łamliwe, wypadające włosy.
a może stres lub coś w tym stylu, zmiana szkoły?
jakaś zmiana w odżywianiu? spróbuj też zminić kosmetyki, czasem sie dzieje tak, że po jakimś czasie przestają nam służyć popróbuj może wcierki, joanna rzepa, jantar i jakiś delikatny szampon do skalpu tak btw, na moim blogu właśnie opracowałam miesięczny plan walki z wypadaniem ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Udaj się do lekarza w celu zbadania przyczyny wypadania włosów. Może się tak dziać m.in. z powodu zaburzeń hormonalnych. Myślę, że inne dziewczyny powiedzą Ci to samo albo podają inne możliwe powody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Zawsze miałam długie, gęste, grube i ciężkie włosy. W wieku dojrzewania pojawiły się problemy z cerą, czyli po prostu trądzik. Leczyłam go bardzo długo i bez żadnego skutku. Ostatnim krokiem jakiego można było spróbować były bardzo silne antybiotyki a jednym z ich skutków ubocznych było właśnie wypadanie włosów. Spodziewałam się tego i jak zaczęły wypadać to nie byłam aż taka zszokowana. Do czasu... Zaczęły wychodzić z głowy garściami. Wiecznie zatykałam nimi odpływ w wannie. Przejeżdżałam po nich ręką i już miałam całą garść. Odstawiłam wszystkie szampony i odżywki z silikonami, parabenami i inną dziwną chemią. Postawiłam na naturalne kosmetyki i leki. Ścięłam też lekko końcówki żeby włosy były lżejsze. Kupiłam szampon, odżywkę i taką mgiełkę do włosów ze skrzypem i pokrzywą. Do tego tabletki skrzy polny i pokrzywa. Przestałam związywać włosy. Po 3 miesiącach zauważyłam, że przestały wypadać a na dodatek zaczęły rosnąć nowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A włosy wypadały w zastraszających ilościach, a miałam je baardzo długie i gęste chociaż nie bardzo grube. Nie mogąc sobie z tym poradzić,gdyż to nie mijało kilka miesięcy, poszłam do dwóch dermatologów - zlecili morfologię i TSH. Wszystkie wyniki w normie. Więc zalecili stosowanie różnych "leków" i wcierek, i obcięcie włosów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wazne jednak by zrobić te wszelakie badania, chociażby morfologię, cukier i TSH bo wypadanie moze byc związane ze złym stanem zdrowia..no i spróbować tabletek wzmacniających też nie zaszodzi bo z tego co wiem niektórym pomagają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny!
![]() ![]() Posłucham się waszych rad i mam nadzieję, że moim włosom uda się jakoś przetrwać ![]() Ostatnio kupiłam sobie naprawdę bardzo dobry szampon "ELSEVE ARGININE RESIST" zauważyłąm po nim poprawę ale nie jest to to co kiedyś, włosy dalej wypadają chociaż w trochę mniejszych ilościach :-( Ale jutro lecę do apteki po odżywki ze skrzypem i jakieś tabletki. Jestem też umówiona do fryzjera żeby podciąć i odciążyć trochę włosy (i tak przyda mi się zmiana fryzury). Biorę też pod uwagę że to może być tylko taki "letni stan" jak u Catacomb_Kitten. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
słabe, przyklapnięte włosy
Witam!
Mam już problem od dłuższego czasu, jakiego to szamponu nie spróbuje to problem się powtarza. Włosy są osłabione, opadnięte. Ostatnio byłam u fryzjera i porządnie mi je wycieniował by się lepiej układały i żeby wyglądały gęsto, ale nic z tego. Używałam szamponu pharmaceris do włosów przetłuszczających się (tego zielonego) Niestety włosy są strasznie suche i przyklapnięte.. na dodatek swędzi mnie strasznie skóra głowy.. Możecie mi polecić jakiś szampon nie obciążający włosów, w którym nie ma dużo chemii i nie swędzi od tego głowa..? |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: słabe, przyklapnięte włosy
Cytat:
Cytat:
![]() z szamponow to wg mnie warto zebys sprobowala: neutarlny natura siberica albo jakis dla dzieci np rossmanowski babydream(ten jakies 3 zl kosztuje, ale trzeba miec dobra odzywke bo niektorzy skarza sie na platanie wlosow od niego-mi nie placze ale uprzedzam) pytanie czy przyklpa to nie wina jakies odzywki ktorej uzywasz?bo mam nadzieje,ze jakiejs uzywasz skoro piszesz,ze masz suche wlosy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
od czasu do czasu używam WAX..
no właśnie w tym problem że wcześniej mi się przetłuszczały włosy i były ciężkie przez to, potem zaczęłam stosować tego szamponu pharmaceris to się zaczeły robić zbyt suche i nie do ułożenia. włosy przyklapnięte jakbym cały dzień miała je pod czapką. Głównie chodzi mi o szampon żeby mnie nie uczulał, i żeby włosy stały się bardziej lekkie nie opadały tak.. |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba,ze to sytuacja odwrotna i delikatny szampon a Tobie odzywki oblepiaja wlosy ale watpie skoro do przetluszczajacych sie....niemniej szaponu nie znam-ale jesli na w skladzie SLS, ALS itp na jednym z pierwszych miejsc to nie. a na suche i nie do ulozenia wlosy to polecam stosowac jakas odzywke po umyciu bo nic nie piszesz o tym poza waxem od czasu do czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.