|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
płytka podniebienna - aparat ortodontyczny
witam, leczę swoje zęby aparatem już ponad 7 miesięcy, niecały miesiąc temu została założona mi silikonowa płytka podniebienna, jest ona umocowana na zamkach górnych czwórek, grubości w najszerszym miejscu +-2cm, do połowy długości podniebienia. utrudnia ona mówienie, w początkowych dniach nie da się praktycznie jeść, dolne tylne zęby nie stykają się z górnymi, a seplenienie jest strasznie słyszalne.
dużo moich znajomych nosi aparaty ortodontyczne, jednakże jeszcze nie spotkałam się z osobą, która owe cudo miałaby 'przyjemność' nosić.. dlatego pytam Was, miałyście jakieś doświadczenia z tą płytką? podobno ma na celu wydłużenie dolnych zębów.. jestem ciekawa, jak to sprawdziło się w Waszym przypadku. dołączam zdjęcie w celu lepszego zrozumienia problemu ![]()
wzrost- 174 cm waga- 59 kg -> marzę o 55kg biust- 93 cm talia- 67 cm ---> dążę do 62 cm. biodra- 91 cm łydka- 33 cm udo- 53 cm -> 50 ![]() biorę się za: boczki, paznokcie, talię A6W + ćwiczenia na talię osy- 17 dzień Edytowane przez xat Czas edycji: 2011-10-17 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: płytka podniebienna - aparat ortodontyczny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam takie coś, zaraz po tym, jak założyłam dolny łuk - bo górnymi zębami zgryzałam zamki z dolnych i miało to służyć zapobieganiu temu. Nosiłam przez jakiś czas, na początku miałam nosić non-stop, do jedzenia również (czego z oczywistych względów nie robiłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja mam takie ustrojstwo na stałe od dwóch i pół tyg. Mam zgryz głęboki, tzn przednie górne zęby w całości przykrywają dolne zęby (które się bardzo pościerały od zbyt dużego zaciskania zębów). I ta płytka ma w jakiś sposób tą wadę naprawić, ale nie wiem do końca na jakiej zasadzie ona działa. Jedzenie z tą płytką nie jest zbyt przyjemne, bo zęby trzonowe nie mają ze sobą styczności, więc gryźć za bardzo nie można. No i do tego bardzo przeszkadza ona w mówieniu. Czy ktoś wie ile mniej więcej czasu nosi się to cudo? Moja orto powiedziała mi, że około 4 m-ce, ale nie wiem czy była ze mną do końca szczera i czy nie powiedziała tak tylko, żeby całkiem mnie nie załamać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Moja przygoda z płytką jakiś czas temu się zakończyła. Nosiłam ją dokładnie pół roku i jeden dzień
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Odkopalam starocia!
![]() Aparat na gornym luku mam od 3 miesiecy, a od srody rowniez plytke nagryzowa - na szczescie sciagana. Sciagam tylko do jedzenia i mycia zebow - czasem w pracy na spotkania i telefony ![]() Mam nosic 5 miesiecy, za 3 tygodnie bede miala zakladany dolny luk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.