|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Deskorolka waveboard , czy któraś z Was ją ma ? :)
Witam
![]() Nie znalazłam żadnego wątku dotyczącego tej deskorolki więc pozwoliłam sobie założyć ![]() Tak jak w temacie . Czy któraś z Wizażanek posiada to cudo ? Jak się na tym jeździ ? Ciepło się robi, wakacje coraz bliżej i chciałoby się jakoś aktywnie spędzać ten czas na świeżym powietrzu ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc jeśli któraś z Was miała jakąkolwiek styczność z tym sprzętem to bardzo prosiłabym o opinie . Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Deskorolka waveboard , czy któraś z Was ją ma ? :)
Nie posiadam, ale miałam przyjemnosc kilka razy "jezdzic". Trudno to nazwac jada, ale frajda była niezła
![]() Rzeczywiscie mozna jechac tak, by nie musiec sie odpychac (umozliwia to konstrukcja deski). Ale nie posiadłam umiejetnosci ![]() Jesli lubisz taka "nieopanowana" na poczatku zabawe, to bedzie swietna.
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki bardzo za opinię
![]() Właśnie dziś ją kupiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdaj KONIECZNIE relacje!!!
![]()
#5 |
Zadomowienie
|
Po dłuuuugim czasie oczekiwania wreszcie dotarło do mnie to cudo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja kupiłem 10 dni temu i młody zajeżdża ją na śmierć.
To całkiem sprytne urządzenie nie pozwala dziecku być w bezruchu wtedy z niego spadnie, mnie to cieszy gdyż mały trochę przytył po zimie (pewnie przez siedzenie przed komputerem) a teraz to spali. Przed zakupem rozglądałem się żeby nie kupić dziecku podróby i znalazłem oryginalną drewnianą Hudorę w markecie Selgros |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej,
Właśnie czekam na przesyłkę. Zajawiłam się, gdy kumpela chwaliła, że to świetne ćwiczenie. Rzeczywiście nieźle pracują bioderka ;-) Ja się zdecydowałam kupić deskę Street Surfing. Jest polski sklep internetowy. Droższa niż podróby ale z tego co czytałam warto zainwestować. Edytowane przez stiria Czas edycji: 2013-01-03 o 15:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Polecam każdemu tą formę aktywnego spędzania czasu
![]() ![]() Polecam deski firm takich jak: Razor, The Wave, JD Bug, Hudora. Oryginały można rozpoznać po markowych pudełkach, instrukcjach, a też często załączona jest do nich płytka DVD z instruktażem. Należy wystrzegać się chińskiego badziewia, bo słaba jakość wykonania = w tym przypadku z większym niebezpieczeństwem. Te z Decathlona też nie grzeszą jakością, a na dodatek są drogie. Na Allegro wszystko poniżej 100 zł to deski słabej jakości. W przypadku chęci zakupu po okazyjnej cenie należy wykazać się odrobiną cierpliwości, bo okazje się trafiają. Często można tanio wyrwać deskę niewiele używaną. Ludzie kupują, bo się napalą, albo też dostaną w prezencie po czym stwierdzają, że to nie dla nich i sprzęt ląduje na Allegro ![]() Jest kilka różnych technik jazdy, ale generalnie można stwierdzić, że jazda na waveboardzie aktywuje mięśnie nóg, pośladków, a jazda szybka dodatkowo zmusza do intensywnej pracy mięśnie brzucha i międzyżebrowe. Nauka przebiega sprawnie i bezboleśnie o ile nauczymy się wcześniej bezpiecznego upadania lub awaryjnego zeskakiwania z deski (hamulców brak) ![]() ![]() PS Jakby co to jeżdżę w Krakowie na Błoniach i służę instruktażem (oczywiście bezpłatnym). Edytowane przez Awitomik Czas edycji: 2013-08-28 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.