|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Perfumy z wyraźną nutą marihuany
Witam,
juz od dawna poszukuje perfum, ktore pachnialyby marichuana. Jednak nigdzie nie moge znalezc perfum o takiej nucie :/ Moze Wy drogie Wizażanki natrafilyscie kiedys na zapach, ktory kojarzyl sie wam z marihuana? Dzieki z gory za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marichuany
Oj to by musiało być ciekawe. Lubie zapach Marychy jak narazie pozostaje tylko łazenie do kolegi palacza jak pali lub podrzucanie mu ubran by przesiakły dymem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W Gucci pour Homme wyczuwam zapach treściwego czarnego afganu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W recenzji Clinique Happy Heart Elve napisała, że wyczuwa w nich nuty marihuany
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czytalam tę recenzję o Clinique Happy Heart i jest chyba jedyną, gdzie wspomina sie o zapachu trawki
![]() Musze powąchać tego Gucciego ![]() A nie spotkałyście się może z olejkiem marihuanowym? Ja znalazlam tylko kadzidełka, bardzo ladne, aczkolwiek nie do końca pachna paloną maryśką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
poważnie wam się podoba? Mnie od razu zbiera się na mdłości jak poczuję.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem ..to...nie ma takich. tzn sa i nazwami sie powoluja ale z zapachem marichuany maja tyle co krowa z baletem...
![]() natomiast dobrej jakosci palona marichuana pachnie ostro -jakby mocno palona zaparzona kawa i majerankiem...czasami zapach marichuany mozna poczuc w piwie -gdyz jest ono wazone z chmielu -ktury nalezy do rodziny konopiowatych i czasami taki zapaszek od piwa i posmak zaleci jak od dobrej marichuany-tak jak tgzw skun-najmocniejsza marichuana ze szczytow roslin -kturej ostry zapach czuc na imprezach.byly kiedys perfumy jakiejsc wloskiej firmy o nazwie "hashish"-ale juz wycofane -nie mialem przyjemnosci ich powachac.natomiast bardzo ciekawie i fajnie pachnie marokanski haszysz sprasowany w brunatne sztabki z dodatkiem parafiny -bedac wielokrotnie na poludniu francji ,mialem okazje poczuc zapach palonego haszysz-ktury jest tam powszechnie i nagminnie palony przez mlodych arabow i jest o niebo piekniejszy od marichuany-pachnie przypomina raczej kadzidlo koscielne i parafine ze swiec.rownie pieknie i ciekawie pachnie tenze haszysz w sztabkach -jeszcze nie palony.mam nadzieje ze jakis bambaryla wpadnie na pomysl i zrobi takie perfumy.poza tym "black musk" ,czyli czarne pizmo pachnie podobnie jak haszysz w sztabkach -nie palony .u nas czarne pizmo wystepowalo pod nazwa perfumu "wild musk"-firmy coty.-chociaz apropo czarnego pizma -tez jedno drugiemu nie rowne -dobre czarne pizmo kupione od arabow i najwyzszej jakosci-pachnie super i u nas jest nie osiagalne.natomiast wystepujace u nas odpowiedniki jego pachna tanio wstretnie czasami i prostacko-rozwijajac nieprzyjemna suchosc zamiast glebi zapachu i jego mrocznosci i powagi |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marihuany
sorry ale raczej nie-homyk...nowy gucci pachnie -fajnie-na poczatku kadzidlem i starym papyrusem egipskim -co uczyniloby z niego swietny zapach gdyby jego twurcy nie zepsuli go w dalszej czesci..
dalej bowiem pachnie jakas wstretna suchoscia ,ktura na dodatek jest slodka i mdla-brrrrr-ochyda -wysusza sluzowki.zauwazam to przy wielu zapachach kadzidlowych -ze poczatek jest fajny ,a dalej-wstretna suchosc psujaca caly zapach- w ten sposob psuja te zapachy ,kture powinny rozwijac sie dalej w glebie pizma lub parafiny i swiecy albo jakiegos kremowego balsamu.podobnie zepsuli zapach gucci rush for home .(a tak pieknie sie zaczyna.....)jezeli moglbym wyrazic swoje zdanie -to juz haszyszem(nie palonym) pachnie bardziej-gucci nobile for homme.ps;wydaje mi sie ze elementem psujacym zawsze piekno kadzidlowego zapachu jest dodatek czegos bardzo suchego np -pieprzu czy ambry... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam że guci robi zapachy do domu (for home). Ale mozliwe ze ja jestem zacofana i o czymś niewiem. Oj wstyd wstyd z perfum nagle przejśc na odswierzacze powietrza. No ale z drugiej stromy maryśkę sie pali w pomiesczeniach nadając im specyficzny zapach moze skoro w tej wodzie toaletowej czy perfumowanej jest maryska to dlatego ja przeznaczyli do domów a nie dla ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
perfumy z trawka? to by bylo niezle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zanim tu trafiłam, perfumy, to były dla mnie jedynie uczucia i nastroje. Nie zastanawiałam się nad ich konstrukcją. Dopiero na forum uzmysłowiono mi, że zapachy są jednak czymś więcej niż tylko emocjami. One są jak filozofia ![]() Teraz dopiero zaczynam uczyć się wyodrębniać poszczególne nutki zapachowe, usilnie i skrupulatnie szukam takich samych w innych flakonikach, porównuję. Czytam o tych różnych składnikach i staram się je odnajdywać. Ale chyba nie mam do tego nosa ![]() ![]() ![]() I tak, Twoją wypowiedź musiałam przeczytać dwa razy, żeby przekazaną przez Ciebie wiedzę ogarnąć. Aby zgłębić Twojego posta pewnie muszę przeczytać to, co napisałeś jeszcze kilka razy ![]() ![]() ![]() Muszę się rozejrzeć za tym zapachem Gucci, o którym piszesz. Ale coś mi mówi, że z jego dostępnością będzie krucho. Proszę o więcej takich postów ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2006-04-21 o 21:33 Powód: ort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za pomoc, a szczegolnie dla costes, ktora popisala sie duza wiedza na temat zapachow
![]() Jutro mam wolny dzien, wiec lece poobwachiwac wymienione tutaj zapachy. Mam nadzieje, ze cos mi przypadnie do gustu i dokonam zakupu ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do marihuany w kosmetykach- z tego, co się orientuję, The Body Shop wypuścił jakiś czas temu na rynek ciekawą serię ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gucci Pour Homme i Rush for Men są jednymi z moich ulubionych męskich zapachów. Niezwykłe i szalenie samcze, zwłaszcza Rush - piękniejszych wytrawnych drewienek jeszcze chyba nie wąchałam ![]() ![]() I jeszcze jedno - żaden z powyższych nie wysuszył nam śluzówek ![]() Dramatyzujesz ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
trochę już minęło od ostatniego postu i może wiecie czy coś takiego nie powstało?
![]() ![]() Demoniku widziałam Cię w arkadii w dziele dziecięcym zary, tylko głupio mi było zagadać, a byłaś z koleżanką. potem pół dnia zastanawiałam się nad nickiem. poznałyśmy się na 1 spotkaniu w-wianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
grozi wypollizowaniem
|
No niby Cannabis Flower Demeter, ale jak dla mnie ta mało Cannabisu w cannabisie...,sama bym chętnie się marychą spryskała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Męski Rush ma w sobie coś narkotycznego - na początku czuć taką "zielskowatość", tyle że jak dla mnie na marihaune to jest zbyt "mokre"
![]() Ciekawe, dlaczego nikt nie wykorzystuje tego skadnnika tak, by by wyraźny w perfumach. Jeszcze gwoli ścisłości, skun to nie tyle same szczyty roślin, co trawka podrasowana innymi związkami chemicznymi.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2008-11-28 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że nie pachnie marihuaną paloną, ale suszącymi się konopiami. Ja wyraźną nutę zapachu konopi indyjskich odnajduję w Mahogany Etro. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() I raczej nie chciałbym tak pachnieć, choć jeśli będzie okazja to poznam te marihuanowe zapachy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
oczywiscie za sa.. proponuje poszukac na angielskim ebayu
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
http://www.fragrantica.com/notes/Cannabis-363.html A może tak po prostu warto na fragrantice zobaczyć?
![]() Aż dziwne, że nikt Black Afgano nie wymienił Edytowane przez pasikonik89 Czas edycji: 2012-11-17 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A gdzie byliście 4 lata temu?... Teraz się dziwicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
El Cumpleaños Secreto
|
Jest przecież niesławna historia z rozbiórkowego z perfumami Kush Perfume
![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
![]()
forumowy archeolog.... dobre! wiem ze temat zakonczyl sie w zeszlym stuleciu ale pomyslalam ze moze jeszcze tu kto wlazi i mu sie przyda wiadomosc ze sa dostepne
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.