Perfumy z wyraźną nutą marihuany - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-19, 20:15   #1
iziunek
Raczkowanie

Wink

Perfumy z wyraźną nutą marihuany

Witam,

juz od dawna poszukuje perfum, ktore pachnialyby marichuana. Jednak nigdzie nie moge znalezc perfum o takiej nucie :/
Moze Wy drogie Wizażanki natrafilyscie kiedys na zapach, ktory kojarzyl sie wam z marihuana? Dzieki z gory za odp
iziunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 08:28   #2
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marichuany

Oj to by musiało być ciekawe. Lubie zapach Marychy jak narazie pozostaje tylko łazenie do kolegi palacza jak pali lub podrzucanie mu ubran by przesiakły dymem.
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 08:45   #3
homyk
Zakorzenienie

W Gucci pour Homme wyczuwam zapach treściwego czarnego afganu
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 12:09   #4
Kasiulka22
Zakorzenienie

W recenzji Clinique Happy Heart Elve napisała, że wyczuwa w nich nuty marihuany Ja jako "grzeczne dziewczę" nawet takowych nie kojarzę ale zapach Clinique posiadam (już drugi flakonik) i uwielbiam
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 21:35   #5
iziunek
Raczkowanie

Czytalam tę recenzję o Clinique Happy Heart i jest chyba jedyną, gdzie wspomina sie o zapachu trawki
Musze powąchać tego Gucciego
A nie spotkałyście się może z olejkiem marihuanowym? Ja znalazlam tylko kadzidełka, bardzo ladne, aczkolwiek nie do końca pachna paloną maryśką
Stary 2006-04-20, 21:41   #6
muron
Zakorzenienie

poważnie wam się podoba? Mnie od razu zbiera się na mdłości jak poczuję.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 03:56   #7
costes
Raczkowanie

z tego co wiem ..to...nie ma takich. tzn sa i nazwami sie powoluja ale z zapachem marichuany maja tyle co krowa z baletem... npjoint -rocco-barocco-no niby sie nazywa joint ale...nie pachnie....teraz wyszedl w nowym yorku nowy "cannabis santale "-ale tez daleko mu...zalezy tez jaka marichuana -zwykle zielsko konopne pachnie palonym sianem na lace -mozesz sobie nazbierac wyschlej trawy i lisci jesienia i zapalic...-to samo
natomiast dobrej jakosci palona marichuana pachnie ostro -jakby mocno palona zaparzona kawa i majerankiem...czasami zapach marichuany mozna poczuc w piwie -gdyz jest ono wazone z chmielu -ktury nalezy do rodziny konopiowatych i czasami taki zapaszek od piwa i posmak zaleci jak od dobrej marichuany-tak jak tgzw skun-najmocniejsza marichuana ze szczytow roslin -kturej ostry zapach czuc na imprezach.byly kiedys perfumy jakiejsc wloskiej firmy o nazwie "hashish"-ale juz wycofane -nie mialem przyjemnosci ich powachac.natomiast bardzo ciekawie i fajnie pachnie marokanski haszysz sprasowany w brunatne sztabki z dodatkiem parafiny -bedac wielokrotnie na poludniu francji ,mialem okazje poczuc zapach palonego haszysz-ktury jest tam powszechnie i nagminnie palony przez mlodych arabow i jest o niebo piekniejszy od marichuany-pachnie przypomina raczej kadzidlo koscielne i parafine ze swiec.rownie pieknie i ciekawie pachnie tenze haszysz w sztabkach -jeszcze nie palony.mam nadzieje ze jakis bambaryla wpadnie na pomysl i zrobi takie perfumy.poza tym "black musk" ,czyli czarne pizmo pachnie podobnie jak haszysz w sztabkach -nie palony .u nas czarne pizmo wystepowalo pod nazwa perfumu "wild musk"-firmy coty.-chociaz apropo czarnego pizma -tez jedno drugiemu nie rowne -dobre czarne pizmo kupione od arabow i najwyzszej jakosci-pachnie super i u nas jest nie osiagalne.natomiast wystepujace u nas odpowiedniki jego pachna tanio wstretnie czasami i prostacko-rozwijajac nieprzyjemna suchosc zamiast glebi zapachu i jego mrocznosci i powagi
costes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 04:03   #8
costes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez homyk
W Gucci pour Homme wyczuwam zapach treściwego czarnego afganu
-w ktury gucci pour homme?-w tym najnowszym? czy starym ?czy moze w( gucci nobile-juz predzej cos z haszyszem..)
Stary 2006-04-21, 06:31   #9
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
-w ktury gucci pour homme?-w tym najnowszym? czy starym ?czy moze w( gucci nobile-juz predzej cos z haszyszem..)
Gucci PH z 2003r. - ale to moje subiektywne odczucia oczywiście Nie wyczytałam tego z nutek zapachowych. Tak mi sie po prostu skojarzyło, kiedy pierwszy raz go powąchałam. Przemknął mi przez nozdrza właśnie taki aromat bardzo czarnego miękkiego afganu, ale nie dymu, tylko samej "plastelinki".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6-guccipourhomme2003-m.jpg (10,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2006-04-21, 19:12   #10
costes
Raczkowanie

Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marihuany

sorry ale raczej nie-homyk...nowy gucci pachnie -fajnie-na poczatku kadzidlem i starym papyrusem egipskim -co uczyniloby z niego swietny zapach gdyby jego twurcy nie zepsuli go w dalszej czesci..
dalej bowiem pachnie jakas wstretna suchoscia ,ktura na dodatek jest slodka i mdla-brrrrr-ochyda -wysusza sluzowki.zauwazam to przy wielu zapachach kadzidlowych -ze poczatek jest fajny ,a dalej-wstretna suchosc psujaca caly zapach- w ten sposob psuja te zapachy ,kture powinny rozwijac sie dalej w glebie pizma lub parafiny i swiecy albo jakiegos kremowego balsamu.podobnie zepsuli zapach gucci rush for home .(a tak pieknie sie zaczyna.....)jezeli moglbym wyrazic swoje zdanie -to juz haszyszem(nie palonym) pachnie bardziej-gucci nobile for homme.ps;wydaje mi sie ze elementem psujacym zawsze piekno kadzidlowego zapachu jest dodatek czegos bardzo suchego np -pieprzu czy ambry...
Stary 2006-04-21, 19:56   #11
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Nie wiedziałam że guci robi zapachy do domu (for home). Ale mozliwe ze ja jestem zacofana i o czymś niewiem. Oj wstyd wstyd z perfum nagle przejśc na odswierzacze powietrza. No ale z drugiej stromy maryśkę sie pali w pomiesczeniach nadając im specyficzny zapach moze skoro w tej wodzie toaletowej czy perfumowanej jest maryska to dlatego ja przeznaczyli do domów a nie dla ludzi.
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 20:06   #12
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

perfumy z trawka? to by bylo niezle jedno psikniecie i you go high
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 20:15   #13
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
sorry ale raczej nie-homyk...nowy gucci pachnie -fajnie-na poczatku kadzidlem i starym papyrusem egipskim -co uczyniloby z niego swietny zapach gdyby jego twurcy nie zepsuli go w dalszej czesci..
dalej bowiem pachnie jakas wstretna suchoscia ,ktura na dodatek jest slodka i mdla-brrrrr-ochyda -wysusza sluzowki.zauwazam to przy wielu zapachach kadzidlowych -ze poczatek jest fajny ,a dalej-wstretna suchosc psujaca caly zapach- w ten sposob psuja te zapachy ,kture powinny rozwijac sie dalej w glebie pizma lub parafiny i swiecy albo jakiegos kremowego balsamu.podobnie zepsuli zapach gucci rush for home .(a tak pieknie sie zaczyna.....)jezeli moglbym wyrazic swoje zdanie -to juz haszyszem(nie palonym) pachnie bardziej-gucci nobile for homme.ps;wydaje mi sie ze elementem psujacym zawsze piekno kadzidlowego zapachu jest dodatek czegos bardzo suchego np -pieprzu czy ambry...
Bardzo merytorycznie, fakt - teraz już rozumiem skąd te Twoje przechwałki, które kilka dni temu pojawiły się na forum - i dlatego nieco ponad moje siły. I napewno masz rację, bo żadna ze mnie ekspertka i Twojej wypowiedzi nie zweryfikuję Raczej jestem na tym forum uczniem niż nauczycielem.

Zanim tu trafiłam, perfumy, to były dla mnie jedynie uczucia i nastroje. Nie zastanawiałam się nad ich konstrukcją. Dopiero na forum uzmysłowiono mi, że zapachy są jednak czymś więcej niż tylko emocjami. One są jak filozofia

Teraz dopiero zaczynam uczyć się wyodrębniać poszczególne nutki zapachowe, usilnie i skrupulatnie szukam takich samych w innych flakonikach, porównuję. Czytam o tych różnych składnikach i staram się je odnajdywać. Ale chyba nie mam do tego nosa . Napewno wychwycę nutki oczywiste, taką wanilię czy kadzidło (tak ogólnie, nie jakieś konkretne), różę. Wydaje mi się też, że wiem już jak pachnie ambra . Z innymi nutkami jest już trudniej. Jestem jednak dopiero na początku drogi i jeszcze wszystko przede mną. Nie można chcieć i mieć przecież od razu wszystkiego Jest jeszcze tyle do przewąchania, a ja mam na to całe swoje życie.

I tak, Twoją wypowiedź musiałam przeczytać dwa razy, żeby przekazaną przez Ciebie wiedzę ogarnąć. Aby zgłębić Twojego posta pewnie muszę przeczytać to, co napisałeś jeszcze kilka razy . Fajnie jest się bowiem dowiedzieć, że w perfumach można znaleźć np. zapach starego egipskiego papyrusa, a nawet mokrej sierści psa albo przeczytać, że ambra jest sucha w odbiorze. To jest naprawdę fascynujące i za to tak kocham to forum .

Muszę się rozejrzeć za tym zapachem Gucci, o którym piszesz. Ale coś mi mówi, że z jego dostępnością będzie krucho.

Proszę o więcej takich postów , ale bez zbędnych przechwałek

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2006-04-21 o 21:33 Powód: ort.
Stary 2006-04-21, 20:48   #14
iziunek
Raczkowanie

Dziekuje wszystkim za pomoc, a szczegolnie dla costes, ktora popisala sie duza wiedza na temat zapachow
Jutro mam wolny dzien, wiec lece poobwachiwac wymienione tutaj zapachy. Mam nadzieje, ze cos mi przypadnie do gustu i dokonam zakupu
pozdrawiam
Stary 2006-04-21, 21:26   #15
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziunek
Dziekuje wszystkim za pomoc, a szczegolnie dla costes, ktora popisala sie duza wiedza na temat zapachow
Costes to nie ona, ale on
Co do marihuany w kosmetykach- z tego, co się orientuję, The Body Shop wypuścił jakiś czas temu na rynek ciekawą serię http://search.thebodyshop.com/?cm_re...u2=ingredients

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 21:41   #16
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez costes
dalej bowiem pachnie jakas wstretna suchoscia ,ktura na dodatek jest slodka i mdla-brrrrr-ochyda -wysusza sluzowki.zauwazam to przy wielu zapachach kadzidlowych -ze poczatek jest fajny ,a dalej-wstretna suchosc psujaca caly zapach- w ten sposob psuja te zapachy ,kture powinny rozwijac sie dalej w glebie pizma lub parafiny i swiecy albo jakiegos kremowego balsamu.podobnie zepsuli zapach gucci rush for home .(a tak pieknie sie zaczyna.....)
Costes, z całym szacunkiem dla Twojej merytorycznej wiedzy, co podkreśliła już zresztą Homyk , pozwolę się jednak nie zgodzić z tym co napisałeś.
Gucci Pour Homme i Rush for Men są jednymi z moich ulubionych męskich zapachów. Niezwykłe i szalenie samcze, zwłaszcza Rush - piękniejszych wytrawnych drewienek jeszcze chyba nie wąchałam . Z kolei w Gucci Pour Homme nie ma niczego, co przyprawiłoby mnie czy mojego męża o mdłości. Drzewno-kadzidlany z intrygującym dymnym ogonem . Ot i cała tajemnica.

I jeszcze jedno - żaden z powyższych nie wysuszył nam śluzówek .

Dramatyzujesz .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 10:10   #17
wersta
Zakorzenienie

trochę już minęło od ostatniego postu i może wiecie czy coś takiego nie powstało? ja nie palę, ale ten zapach mnie urzeka, za każdym razem jak go czuję

Demoniku widziałam Cię w arkadii w dziele dziecięcym zary, tylko głupio mi było zagadać, a byłaś z koleżanką. potem pół dnia zastanawiałam się nad nickiem. poznałyśmy się na 1 spotkaniu w-wianek
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 10:37   #18
Polly_
grozi wypollizowaniem

No niby Cannabis Flower Demeter, ale jak dla mnie ta mało Cannabisu w cannabisie...,sama bym chętnie się marychą spryskała
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 12:40   #19
megilla
Zakorzenienie

Męski Rush ma w sobie coś narkotycznego - na początku czuć taką "zielskowatość", tyle że jak dla mnie na marihaune to jest zbyt "mokre"
Ciekawe, dlaczego nikt nie wykorzystuje tego skadnnika tak, by by wyraźny w perfumach.
Jeszcze gwoli ścisłości, skun to nie tyle same szczyty roślin, co trawka podrasowana innymi związkami chemicznymi.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2008-11-28 o 12:41
megilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 16:17   #20
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
No niby Cannabis Flower Demeter, ale jak dla mnie ta mało Cannabisu w cannabisie...,sama bym chętnie się marychą spryskała
Dla mnie natomiast Canabis Demeter to najprawdziwszy zapach trawki. Jak żywy Swoją drogą, chyba jeden z lepszych tej marki. Warto przetestować.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 17:09   #21
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Dla mnie natomiast Canabis Demeter to najprawdziwszy zapach trawki. Jak żywy Swoją drogą, chyba jeden z lepszych tej marki. Warto przetestować.
Też mi się podoba.
Tym bardziej, że nie pachnie marihuaną paloną, ale suszącymi się konopiami.

Ja wyraźną nutę zapachu konopi indyjskich odnajduję w Mahogany Etro.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 17:12   #22
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marihuany

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Też mi się podoba.
Tym bardziej, że nie pachnie marihuaną paloną, ale suszącymi się konopiami.

Ja wyraźną nutę zapachu konopi indyjskich odnajduję w Mahogany Etro.
Ja miałem przyjemność (a właściwie nieprzyjemność) tylko z konopiami palonymi ... I nie mam dobrych wspomnień. Przebywanie w pomieszczeniu z osobami, które to palą nie należy do przyjemności węchowych...

I raczej nie chciałbym tak pachnieć, choć jeśli będzie okazja to poznam te marihuanowe zapachy.
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 17:54   #23
lalka3
Raczkowanie

oczywiscie za sa.. proponuje poszukac na angielskim ebayu
Stary 2012-11-17, 21:59   #24
pasikonik89
Raczkowanie

http://www.fragrantica.com/notes/Cannabis-363.html A może tak po prostu warto na fragrantice zobaczyć?

Aż dziwne, że nikt Black Afgano nie wymienił

Edytowane przez pasikonik89
Czas edycji: 2012-11-17 o 22:00
pasikonik89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 22:04   #25
Asiuuuuula
Zakorzenienie

A gdzie byliście 4 lata temu?... Teraz się dziwicie?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 22:38   #26
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A gdzie byliście 4 lata temu?... Teraz się dziwicie?
Asiuuuuu,.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 23:14   #27
liliza
El Cumpleaños Secreto

Jest przecież niesławna historia z rozbiórkowego z perfumami Kush Perfume Liczyliśmy na ich poznanie, ale raczej nic z tego nie wyjdzie. To pierwsze tego typu perfumy. Link do nich: http://www.fragrantica.com/perfume/K...ush-13040.html
liliza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 23:29   #28
Goban
Raczkowanie

lalka3, forumowy archeolog!

A co z perfumami Kush? Rozbiórka nie doszła do skutku?

edit: Ok, już wiem.

Edytowane przez Goban
Czas edycji: 2012-11-18 o 00:11
Goban jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 19:23   #29
lalka3
Raczkowanie

Red face Dot.: Perfumy z wyraźną nutą marihuany

forumowy archeolog.... dobre! wiem ze temat zakonczyl sie w zeszlym stuleciu ale pomyslalam ze moze jeszcze tu kto wlazi i mu sie przyda wiadomosc ze sa dostepne przez przypadek znalazlam ten watek bo szukalam sobie najdziwniejszych zapachow perfum i uwierzcie ze sa o zapachu meskiej spermy, damskiej pochwy, jedzenia a nawet i odchodow itp itd jak nie wierzyta to przeczytajta ..hahaha http://urodaizdrowie.pl/top-10-najdz...apachow-perfum

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lalka3 Pokaż wiadomość
forumowy archeolog.... dobre! wiem ze temat zakonczyl sie w zeszlym stuleciu ale pomyslalam ze moze jeszcze tu kto wlazi i mu sie przyda wiadomosc ze sa dostepne przez przypadek znalazlam ten watek bo szukalam sobie najdziwniejszych zapachow perfum i uwierzcie ze sa o zapachu meskiej spermy, damskiej pochwy, jedzenia a nawet i odchodow itp itd jak nie wierzyta to przeczytajta ..hahaha http://urodaizdrowie.pl/top-10-najdz...apachow-perfum
na marginesie obstawiam ser plesniowy, zmarle gwiazy i dom pogrzebowy..mniam, meskie nasienie chyba nie bo cos nie halo by kobita nim pachniala np w pracy ,ze po to rozumiem,,ale przed?????
Stary 2012-11-23, 11:57   #30
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez lalka3 Pokaż wiadomość
uwierzcie ze sa o zapachu meskiej spermy, damskiej pochwy, jedzenia a nawet i odchodow
Pierwsze słyszę!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości