Ca³kowita uleg³o¶æ partnerowi w zwi±zku. Z w³asnej, nieprzymuszonej woli. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-10-16, 16:32   #1
xparadise
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Lightbulb

Ca³kowita uleg³o¶æ partnerowi w zwi±zku. Z w³asnej, nieprzymuszonej woli.

Jestem m³od± (20), atrakcyjn±, bardzo kobiec± kobiet±, która zwraca na siebie uwagê mê¿czyzn. Jednak nie robi± zazwyczaj pierwszego kroku, obserwuj± z daleka, u¶miechaj± siê. Gdy jestem na imprezie, nie spotykam siê z nieprzyjemnymi zaczepkami, budzê respekt i jednocze¶nie zainteresowanie.
Z tego co mi ludzie mówi±, sprawiam wra¿enie konkretnej, nieco dumnej, pewnej siebie.
Pomimo zainteresowania jakie budzê, jeszcze nikomu nie da³am szansy, nie by³am jeszcze w powa¿nym zwi±zku. Nie potrafi³abym byæ z kim¶ tylko dlatego, ¿e czujê siê samotna i ''wypada³oby mieæ faceta''. Dlatego wiêkszo¶æ zalotów odrzuca³am.
Nie chcê by mnie ¼le zrozumiano, ale jestem typem osoby, która pragnie byæ w zwi±zku ca³kowicie zdominowana. Ja naprawdê NIE POTRAFIÊ byæ z fajnym facetem, który normalnie siê zachowuje, nie jest zaborczy, daje swobodê itp.
Nie wiem czemu tak siê dziejê, co jest ze mn± nie tak? Pomimo, ¿e na co dzieñ jestem zdecydowana, rozgadana, pewna siebie, to pragnê faceta, któremu bêdê uleg³a, który bêdzie siê mn± opiekowa³, bêdzie moim panem, zaborczy, silny, zdecydowany ... a ja bêdê mu podporz±dkowana, ca³kowicie uleg³a.
Nie, nie naogl±da³am siê g³upich filmów, nie naczyta³am g³upich ksi±¿ek ( czytam tylko horrory ) ... po prostu wiem, ¿e nie stworzy³abym ( i nie stwarza³am) satysfakcjonuj±cych zwi±zków z normalnym, przeciêtnym facetem.

Mo¿e powinnam zmieniæ zachowanie, sposób ubierania siê, ¿eby zwróciæ uwagê takich mê¿czyzn?
Jakim sposobem mogê takiego mê¿czyznê do siebie ''przyci±gn±æ''?
xparadise jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 16:55   #2
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661
Dot.: Ca³kowita uleg³o¶æ partnerowi w zwi±zku. Z w³asnej, nieprzymuszonej woli.

Cytat:
Napisane przez xparadise Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem m³od± (20), atrakcyjn±, bardzo kobiec± kobiet±, która zwraca na siebie uwagê mê¿czyzn. Jednak nie robi± zazwyczaj pierwszego kroku, obserwuj± z daleka, u¶miechaj± siê. Gdy jestem na imprezie, nie spotykam siê z nieprzyjemnymi zaczepkami, budzê respekt i jednocze¶nie zainteresowanie.
Z tego co mi ludzie mówi±, sprawiam wra¿enie konkretnej, nieco dumnej, pewnej siebie.
Pomimo zainteresowania jakie budzê, jeszcze nikomu nie da³am szansy, nie by³am jeszcze w powa¿nym zwi±zku. Nie potrafi³abym byæ z kim¶ tylko dlatego, ¿e czujê siê samotna i ''wypada³oby mieæ faceta''. Dlatego wiêkszo¶æ zalotów odrzuca³am.
Nie chcê by mnie ¼le zrozumiano, ale jestem typem osoby, która pragnie byæ w zwi±zku ca³kowicie zdominowana. Ja naprawdê NIE POTRAFIÊ byæ z fajnym facetem, który normalnie siê zachowuje, nie jest zaborczy, daje swobodê itp.
Nie wiem czemu tak siê dziejê, co jest ze mn± nie tak? Pomimo, ¿e na co dzieñ jestem zdecydowana, rozgadana, pewna siebie, to pragnê faceta, któremu bêdê uleg³a, który bêdzie siê mn± opiekowa³, bêdzie moim panem, zaborczy, silny, zdecydowany ... a ja bêdê mu podporz±dkowana, ca³kowicie uleg³a.
Nie, nie naogl±da³am siê g³upich filmów, nie naczyta³am g³upich ksi±¿ek ( czytam tylko horrory ) ... po prostu wiem, ¿e nie stworzy³abym ( i nie stwarza³am) satysfakcjonuj±cych zwi±zków z normalnym, przeciêtnym facetem.

Mo¿e powinnam zmieniæ zachowanie, sposób ubierania siê, ¿eby zwróciæ uwagê takich mê¿czyzn?
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 16:57   #3
gidran
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 364

Aj tam, zaraz specjalne sposoby i wabiki... Bierzesz pierwszego lepszego (im bardziej zakompleksiony, tym lepiej, dobrze by by³o gdyby mia³ te¿ jakie¶ na³ogi) i pozwalasz sobie wej¶æ na g³owê. Nie wyznaczasz granic, skaczesz na jednej nó¿ce naoko³o ksiêciunia, cieszysz siê, gdy zabrania Ci siê malowaæ, spotykaæ z przyjació³mi i ubieraæ co¶ innego ni¿ wór pokutny. W ogóle masz tu miliard w±tków o ksiêciuniach i ich wiernych, cierpi±cych w imiê mi³o¶ci pos³ugaczkach. Mi³ej lektury trollu
Stary 2013-10-16, 17:34   #4
Mevianne
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 342

Za du¿o Greya.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Poka¿ wiadomo¶æ
Mevianne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 17:48   #5
Hibiku
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 468

A ja zaproszê do BDSMowego w±tku (Masochostki). tylko bez lêków proszê, bdsm wi±¿e siê nie tylko z fizycznym aspektem, ale i dominacj± psychiczn± - przewinê³y siê w¶ród nas osoby które maj± za sob± zwi±zki oparte równie¿ na ca³o¶ciowym podporz±dkowaniu partnerowi wy³±cznie w tym aspekcie, wiêc mo¿e znajdziesz co¶ dla siebie.
Hibiku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 19:18   #6
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

Cytat:
który bêdzie siê mn± opiekowa³, bêdzie moim panem, zaborczy, silny, zdecydowany ... a ja bêdê mu podporz±dkowana, ca³kowicie uleg³a.
je¶li jeste¶ gotowa na to, ¿e w zwiazku z tym, ¿e bêdzie nad tob± panowa³ - to te¿ i za g³upsz± bêdzie ciê uwa¿a³
[bo swojego zdania nie masz, kto¶ za ciebie decydowaæ bêdzie - wiêc i g³upia bêdziesz w jego przekonaniu]
to skórka jest warta wyprawki

na to zwróæ du¿± uwagê: za tymi cechami co opisa³a¶ nie idzie samo dobro i potêga mêsko¶ci
ale jest te¿ zawsze druga rzecz w pakiecie: jak nad kim¶ dominujesz, to i za g³upszego go uwa¿asz, mniej wartego, kim kierowaæ trzeba, kto ma mniejsze prawa od ciebie
bêdzie sie liczy³ ze zdaniem kolegi, nie twoim, na ten przyk³ad
jak przyjdzie czas na jak±¶ decyzjê - podejmie j± za ciebie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

zdecydowanie, si³a, egoizm - ci±gn± za sob± w pakiecie to, ¿e czujesz siê lepszy od innych, s³abszych
prawdziwy przeciwnik to dla takiego ten, kto równie silny, a nie ten, nad kim on dominuje
innymi s³owy: nie bêdziesz dla niego partnerem do powa¿niejszych rozmów

na opiekê bêdziesz zas³ugiwaæ - póki pos³uszna jeste¶
i tak dalej w te wzory i kolory

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-10-16 o 19:20
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 19:46   #7
malamyszka20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 145

My¶lê ze moze to mieæ zwi±zek z twoimi relacjami z ojcem...
malamyszka20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 21:29   #8
201605300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Cytat:
Napisane przez malamyszka20 Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê ze moze to mieæ zwi±zek z twoimi relacjami z ojcem...
Yeah xD Dobra psychoanaliza nie jest z³a.

Ja tam my¶lê, ¿e to nie kwestia ojca, tylko Greya
Mia³am te¿ tak± fazê (na¶cie lat) ¿e stwierdzi³am, ¿e ci dobrzy, mili ch³opcy s± nie dla mnie i chcê zuego, znalaz³am takiego po dwóch dniach. Na dzieñ dobry informacja, ¿e ma wyrok za narkotyki, a potem by³o coraz ciekawiej, z odciêciem mnie od znajomych, naciskaniem na seks (by³am przed pierwszym razem, na szczê¶cie a¿ tak siê mu zdominowaæ nie da³am), ale jak mi wystrzeli³ z tekstem - zupe³nie na powa¿nie - ¿e jest wilko³akiem, to stwierdzi³am, ¿e przegiê³am. Ci mroczni, ¼li faceci s± do wytrzymania tylko w ksi±¿kach i filmach, w prawdziwym ¿yciu ryj± baniê i tyle. Z tymi dominuj±cymi - patrz±c na kole¿anki, które takich typów dorwa³y - analogicznie. Tak¿e znajd¼ sobie takiego, przekonaj siê i uciekaj

Edytowane przez 201605300922
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:31
201605300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 22:36   #9
AshaL
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 363

Cytat:
Napisane przez Nadis Poka¿ wiadomo¶æ
Yeah xD Dobra psychoanaliza nie jest z³a.

Ja tam my¶lê, ¿e to nie kwestia ojca, tylko Greya
Mia³am te¿ tak± fazê (na¶cie lat) ¿e stwierdzi³am, ¿e ci dobrzy, mili ch³opcy s± nie dla mnie i chcê zuego, znalaz³am takiego po dwóch dniach. Na dzieñ dobry informacja, ¿e ma wyrok za narkotyki, a potem by³o coraz ciekawiej, z odciêciem mnie od znajomych, naciskaniem na seks (by³am przed pierwszym razem, na szczê¶cie a¿ tak siê mu zdominowaæ nie da³am), ale jak mi wystrzeli³ z tekstem - zupe³nie na powa¿nie - ¿e jest wilko³akiem, to stwierdzi³am, ¿e przegiê³am. Ci mroczni, ¼li faceci s± do wytrzymania tylko w ksi±¿kach i filmach, w prawdziwym ¿yciu ryj± baniê i tyle. Z tymi dominuj±cymi - patrz±c na kole¿anki, które takich typów dorwa³y - analogicznie. Tak¿e znajd¼ sobie takiego, przekonaj siê i uciekaj
No fakt przegiê³a¶

Ja tez na takiego mia³am chêtkê, dopóki takiego nie spotka³am... Jak ja teraz doceniam normalnych facetów
AshaL jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 23:03   #10
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
je¶li jeste¶ gotowa na to, ¿e w zwiazku z tym, ¿e bêdzie nad tob± panowa³ - to te¿ i za g³upsz± bêdzie ciê uwa¿a³
[bo swojego zdania nie masz, kto¶ za ciebie decydowaæ bêdzie - wiêc i g³upia bêdziesz w jego przekonaniu]
to skórka jest warta wyprawki

na to zwróæ du¿± uwagê: za tymi cechami co opisa³a¶ nie idzie samo dobro i potêga mêsko¶ci
ale jest te¿ zawsze druga rzecz w pakiecie: jak nad kim¶ dominujesz, to i za g³upszego go uwa¿asz, mniej wartego, kim kierowaæ trzeba, kto ma mniejsze prawa od ciebie
bêdzie sie liczy³ ze zdaniem kolegi, nie twoim, na ten przyk³ad
jak przyjdzie czas na jak±¶ decyzjê - podejmie j± za ciebie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

zdecydowanie, si³a, egoizm - ci±gn± za sob± w pakiecie to, ¿e czujesz siê lepszy od innych, s³abszych
prawdziwy przeciwnik to dla takiego ten, kto równie silny, a nie ten, nad kim on dominuje
innymi s³owy: nie bêdziesz dla niego partnerem do powa¿niejszych rozmów

na opiekê bêdziesz zas³ugiwaæ - póki pos³uszna jeste¶
i tak dalej w te wzory i kolory
Zgadzam siê. Albo autorka pop³ynê³a z opisem, albo chce zje¶æ ciastko i mieæ ciastko. Zwykle tak to wygl±da - chcê zaborczego, silnego i w³adczego, ale ¿eby mnie szanowa³ i dba³ o moje potrzeby; i ¿eby odgadywa³ czego chcê udaj±c tylko, ¿e to on podejmuje decyzje, a tak naprawdê bior±c pod uwagê moje zdanie. A mam wra¿enie, ¿e tak siê nie da, albo je¶li siê da to ta dominacja musi byæ udawanym teatrzykiem. Wierzê ¿e ka¿da kobieta czasem chce poczuæ siê bezpiecznie i ca³kowicie beztrosko przy facecie, ale z drugiej strony pe³ne pos³uszeñstwo oznacza nie tylko uleganie w ³ó¿ku albo robienie kawuni, to te¿ np. takie zachodzenie w ci±¿ê na zawo³anie, i ogólnie rezygnacja z w³asnych pragnieñ na rzecz dobra misiaczka. Chcê i¶æ do pracy - nie pójdê, bo misio nie chce a ja jestem uleg³a, nie chcê braæ drugiego etatu - biorê, bo misio chce, a ja jestem uleg³a, nie chcê pi±tego dziecka - rodzê, bo misio chce, a ja jestem uleg³a. No nie wyobra¿am sobie tego, a na tym polega ca³kowite pos³uszeñstwo.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-10-16 o 23:05
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-16, 23:42   #11
Hanako
lubi eks swojego mê¿a

Wiadomo¶ci: 1 791

a ja bym dziabnê³a to z trzeciej strony.
bo odstawiaj±c na bok kwestiê potrzeby bycia zdominowan±, podejrzeñ o bardzo kiepski trolling i tak dalej, ja uwa¿am, ¿e zarówno autorka w±tku, jak JanePazram, pomimo bardzo rozs±dnego podej¶cia do sprawy, zupe³nie b³êdnie definiuj± osobê siln±.
osoba silna nie dominuje. osoba silna, naprawdê silna, o mocnej psychice, osadzona w sobie, nie ma potrzeby dominacji. ma na tyle wysokie poczucie w³asnej warto¶ci i na tyle ma³o kompleksów, ¿e nie musi sobie odbijaæ tego czyim¶ kosztem, nie d±¿y wiêc w ¿adnym stopniu do ustawiania siê na szczycie hierarchii.
ale poniewa¿ taka osoba ma jasny i rzeczywisty os±d samej siebie, to raczej nie bierze pod swoje skrzyd³a zagubionych myszek. i gdyby autorka pozna³a naprawdê silnego, stabilnego psychicznie faceta i ukaza³a mu siê w roli pos³usznej sierotki marysi, to zosta³aby grzecznie oddelegowana z powrotem do mamy, bo nie by³aby absolutnie godnym partnerem. nie ten poziom. osoba silna nie poniewiera s³abszymi od siebie, ale nie musi te¿ siê nimi interesowaæ, bo niby co w nich interesuj±cego dla niej?

dlatego ustalmy: dziewczyna nie szuka silnego i zdecydowanego faceta, tylko niestabilnego, zakompleksionego facecika, który bêdzie opiera³ swoje ego o taktowanie jej przedmiotowo. a to s± dwie bardzo ró¿ne sprawy.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 23:55   #12
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Cytat:
Napisane przez Hanako Poka¿ wiadomo¶æ
dlatego ustalmy: dziewczyna nie szuka silnego i zdecydowanego faceta, tylko niestabilnego, zakompleksionego facecika, który bêdzie opiera³ swoje ego o taktowanie jej przedmiotowo. a to s± dwie bardzo ró¿ne sprawy.
S±dzê ¿e tu bardziej chodzi o si³ê nie w sensie g³êbszej osobowo¶ci i mora³ów, tylko o si³ê fizyczn±, tê si³ê która jest widoczna na pierwszy rzut oka, któr± siê prezentuje, która definiuje (w stereotypach) samca alfa. Dla bardzo wielu kobiet jest to ogromnym afrodyzjakiem. Bynajmniej nie chodzi o si³ê charakteru, która - tu siê zgadzam - powoduje, ¿e cz³owiek nie ma potrzeby niañczenia i dominowania.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 13:37   #13
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Cytat:

najpierw piszesz ze nie bylas w powaznym zwiazku a potem ze nie mozesz byc z normalnym. skad wiesz skoro nie bylas?

albo trollujesz albo jakas sfiksowana jestes?
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.