|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Optyk - tani i szybki?
Witam
![]() Będę zmieniać okulary i zastanawiam się gdzie to zrobić. Potrzebuję ich na szybko, tak jak w vision express, że za godzinkę będę mogła je odebrać (8 dni po wizycie mam egzamin na prawko i chciałabym widzieć znaki i przyzwyczaić się do jazdy w nowych okularach jeszcze na jazdach ![]() Ale niestety chciałabym jeszcze tanio to obskoczyć :P minusy+cylinder+antyrefle ks. Ostatnio chyba płaciłam w VE niecałe 200 zł za szkła. Ta cena mnie zadowala, ale czy się nie zmieniła? ![]() ![]() Słyszałam jeszcze , że w miarę tanio jest w Fielmannie , ale nie mam pojęcia ile się tam na okulary czeka? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Optyk - tani i szybki?
Nie wiem jak to jest w Tesco w Polsce ale ja teraz byłam w Anglii i bardzo sobie chwalę. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Jedną parę miałam gratis. Okulary miałam do odbioru za kilka dni. Polecam.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja robiłam w fielmannie, bodajże 2 dni to trwało - mieli większy wybór oprawek niż VE. Dałam 150zł za oprawki otwarte na dole i 200zł za szła z antyrefleksem (mieli też tańsze, ale do otwartych oprawek muszą być wzmacniane). W VE była niedawno promocja na okulary z antyrefleksem za 200zł, ale wszystkie oprawki do wyboru wyglądały niemal identycznie - małe metalowe czarne prostokątne
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio robiłam w VE i jestem zadowolona ale to była promocja 2 +1 para gratis czy jakoś tak. Własnie jesli chodzi o minusy, cylinder to musiałam poczekać koło tyg. bo nie mieli na stanie takich z duzym minusem :-( Z mniejsza wadą mieli. Koszt około 400 zł ( ja jeszcze brałam z pocienianiem)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dostałam promocję z VE urodzinową, że za 200 zł szkła z antyrefleksem, jeśli oprawki za 159 zł (jeśli droższe to dopłacam różnicę) i byłabym zadowolona, gdybym wiedziała jaki ja mam wgl cylinder
![]() Podobno oferta łapie +4 do -4 (mam ok. -1,75, ale trzeba by chyba troszkę wzmocnić ![]() ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Mam podobny problem szukam taniego i dobrego optyka. Możecie mi kogoś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
nie polecam Vission Express. chcieli ze mnie zedrzeć 500zł za same szkła grube, nie pocieniane. u zwykłego optyka zrobiłam okulary z cienkim szkłami za 450zł. w VE wyszło by pewnie z 800zł jak nie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zielony stworek
|
Ja bylam zadowolona z Viu Viu w Galerii Baltyckiej. Bezplatne badanie wzroku i oprawki ze szklami naprawde tanio, bo czesto maja promocje.
W Vision Express to mnie na 500zl wycenili,a tu polowe tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.