Najbardziej nieudany prezent perfumeryjny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-19, 12:19   #1
afternoon
Rozeznanie

Najbardziej nieudany prezent perfumeryjny

Czy zdarzyło się Wam kiedyś dostać w prezencie perfumy, za którymi - delikatnie mówiąc - nie przepadacie? jaka była Wasza reakcja, kto sprawił Wam ten podarunek i co zwykle robicie w takich sytuacjach - używacie mimo wszystko poprzez grzeczność, jawnie okazujecie rozczarowanie, oddajecie komuś nowy nabytek? Przyznam, ze ja nigdy nie doświadczyłam takiej sytuacji, ale często zastanawiam się jaka byłaby moja reakcja.

A może taka sytuacja - czy kiedykolwiek Wy nie trafiłyście z pachnącym prezenetm dla kogoś?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 13:09   #2
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia
Dot.: Najbardziej nieudany prezent perfumeryjny

Ja rowniez w takiej sytuacji nigdy sie nie znalazlam, bo perfum w ciemno nigdy nie dostalam (a szkoda, chcialabym ) jednak szczytem chamstwa byloby jawne okazanie, ze zapach mi nie odpowiada wyobrazasz sobie taka sytuacje, ze dajesz komus pachnacy prezent, a ktos wacha i mowi cos w stylu, powiedzmy delikatnie: "ooch, to niestety nie jest zapach trafiajacy w moje gusta", albo mniej delikatnie: "fu, ale smierdziel, kto tego uzywa" rownie niesympatyczne wydaloby mi sie oddanie tego prezentu komus innemu

Perfumy na prezent kupowalam jedynie mamie, chyba jej sie spodobaly, a nawet jakby jej sie nie spodobaly, z pewnoscia nie okazalaby mi tego
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 13:46   #3
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Mi się przydarzyło. Na gwiazdkę otrzymałam od teściowej Tendre Poison a marzyłam o Hypnotic. I ona o tym wiedziała, tylko po testach w perfumerii pomyslała sobie - nie, to nie możliwe żeby Hypnotic jej się podobał i wzięła zielonego Poisona (jakby ten był mniejszym kilerem hehe). Po mojej minie się zorientowała, że zaszła pomyłka i dała mi paragon żebym wymieniła perfumy. Pamiętam, że nie mogłam się doczekać aż otworzą perfumerie po świętach.
Ja sama obdarowuję bliskich perfumami, których wiem, że już używali i nadal je sobie chwalą. Może to nie jest super niespodzianka ale na pewno jest bezpieczniejsze niż zakup w ciemno. Dobrym pomysłem jest też dokupienie kosmetyków z ulubionej linii zapachowej.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 16:03   #4
lady-dark
Zadomowienie

to ja mam znacznie bardziej traumatyczne wspomnienia - rok temu, ,,pod choinkę'' zostałam obdarowana ,,uroczym,, zestawem: ,,Missy'' - woda toaletowa - 30ml, krem i dezodorant z tej samej serii. Złoczyńcą okazała się moja ciocia, która widocznie stwierdziła że taki zestawik na pewno sprawi radość młodej damie. Od razu po świętach oddałam koleżance. Nawet się ucieszyła...

Jeszcze gorszy przypadek - rok temu dostałam w prezencie urodzinowym od dziadka - najprawdziwszą w świecie podróbę . Trudno się jednak dziwić dziadkowi - nie zna się na tym kompletnie, a ,,perfum'' wcisnął mu jakiś sprzedawca na targu - mówiąc że to absolutny hit. Co zrobić - nie chcąc zrobić przykrości dziadkowi - grzecznie podziękowałam i schowałam na samo dno szafki...
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 17:53   #5
ropuszka
Zakorzenienie

Jasne, mialam mnostwo takich sytuacji Jestem osoba, ktora bardzo inetersuje sie perufmami, dla niektorych jest to troche nienormalne i pewnie niektorzy nie wiedza, ze ja bez problemu odroznie cos drogiego od podroby czy po prostu czegos z nizszej polki.
To sytuacje, kiedy ktos mnie obdarowal:

Masumi - dostalam od kolegi, ktory byl mna zainteresowany, jeszcze w czasach liceum. Mialam wtedy chyba 16/17 lat i bylam wsciekla, ze kupil mi cos, co pewnie uznal za hit najbardziej rozpoznawalny i w ogole ekskluzywny. Denerwowalo mnie nie to, ze zapach jest popularny, tylko to, ze pasuje do osob straszych. Oczywiscie uzylam pare razy, zeby mu bylo milo, ale potem schowalam na dno szafy. Szybko sie zreszta zepsuly te perfumy.

Noa Cacharel - kupila mi je mama. Jakos nie moglam sie do nich przekonac, bolala mnie od nich glowa. Pozniej nawet z checia uzywalam, ale nie wytrwalam do polowy butelki nawet. Rowniez sie zepsuly, ale flakon sobie zostawilam

Celebre Avonu dostalam od TZ na mikolajki. Zapach nie powali mnie, za to spodobala mi sie buteleczka - niebieska gwiazdka. Uzywalam, zeby sprawic mu przyjemnosc, z czasem anwet sie przekonalam do tego zapachu, ale... znow sie zepsul

Coco Mademoiselle - rowniez prezent od TZ, tym razem bardzo trafiony bo to byly moje ukochane perfumy swego czasu. Pozniej sie do nich zrazilam, bo zapach stal sie upodlony i uzywala go osoba, ktorej nie lubie. Juz do nich nie wrocilam, choc uwazam, ze sa ladne i maja klase.

Laguna - dostala je raczej moja mama niz ja, ale to ja bylam odwazna i sie nimi wypsikalam. Przyplacilam bolem glowy i powiedzialam sobie: nigdy wiecej. Bardzo sepcyficzny zapach, ktory powedrowal do zachwyconej nimi cioci.

Temperamento - rowniez gift od TZ, trafiony, bo zapach mi sie podobal, byl optymistyczny i milo mi sie kojarzy.

Rzadko zdarzalo mi sie dostac perfumy z wyzszej polki albo takie, ktore by mnie w 100% satysfakcjonowaly. Mam na mysli niespodzianki rzecz jasna, bo jesli prezent byl planowany i uzgadniany wczesniej, to nie bylo problemu

Kiedy z kolei ja kogos obdarowywalam to bylo to tak:

Isabella Rosselini Manifesto - kupialm babci pod choinke, podobaly jej sie, ale porzucila na rzecz Stelli i wcale sie jej nie dziwie

J'adore - prezent, ktory wybralam dla kolezanki mojej mamy - byla zachwycona, albo przynajmniej taka udawala, bo od razu rozpakowala, psiknela na siebie i pwoiedziala, ze piekny zapach. Strasznie mila reakcja, na ktora malo osob sie zdobywa

Adidas dla kolezanki - to byl jeden z pierwszych zapachow tej marki. Psiapsiolka byla wniebozwieta i zaklopotana nieco, ale starsznie chcialam jej kupic cos fajnego i mi sie udalo

Lubie dawacludziom prezenty. Kiedy robie je kobietom, od razu mysel o perfumach, ale to chyba nie do konca dobry pomysl, bo ludzie sa bardzo wybredni i ciezko jest trafic w czyjs gust.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 18:23   #6
AmabA
BAN stały

Perfumy kupuję tylko wówczas kiedy wiem że dana osoba o nich marzy.
I tak do moich bliskich trafiło
Hiver Micallef
Ananda (do Mamy)
Gaiac ( do Męża)
Le Baiser du Dragon (znowu Mama)
Nieudanego prezentu zapachowego nie mam na sumieniu ponieważ nigdy nie kupiłabym w ciemno.
A jako obdarowywana osoba...?
Moi bliscy (najbliżsi) wiedzą o czym marzę.
Mąż walczy dzielnie o Ambre Narguile a od rodziców nie wykluczam otrzymania jakiegoś Lutensa. Mama troszkę sie na nich zna i podpytywała ostatnio o Douce Amere
Nieudanym prezentem było Winter Delice....
Dostałam je już kiedy było o nie nie tak łatwo, całe 125 ml...
Wiem, że ofiarodawca nieźle się namęczył
Ale ja po prostu nie mogłabym nosić Winter Delice Przez jakis czas miałam je dla samego posiadania, ale z czasem zrobiło mi sie ich szkoda
W końcu lepiej by były u kogos kto będzie sie nimi cieszył...
I trafiły w dobre ręce...mojej Mamy.
Ona nie zdradzi że je oddałam mojemu ofiarodawcy tylko istnieje wersja, że używamy ich wspólnie
AmabA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 18:50   #7
lady-dark
Zadomowienie

To nikt z Was nie został uraczony ohydnymi podróbami/zapaszkami? . Macie szczęście dziewczyny!
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-19, 19:36   #8
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja również nigdy nie dostałam nieudanego prezentu perfumeryjnego.
Pierwszy raz dostałam Pret a porter od mojego obecnego małża, w wtedy chłopaka. Bardzo je lubię do dzisiaj, ponieważ przypominają mi początki naszego związku. Później dostałam od brata małża Gap Dream, wymarzony, który strasznie chciałam mieć, a nie jest w Polsce dostępny. Otrzymałam również Live Jennifer Lopez od cioci małża, ale niestety dostałam uczulenia na te perfumy i wyskakiwały mi wielkie czerwone plamy, choć sam zapach był bardzo fajny.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 09:02   #9
maja79
Wtajemniczenie

Ja dostałam Chanel No5 od babci - niby fajnie, ale nie jak się ma ok 13 lat! Zresztą do dziś go nie trawię. Nie użyłam go ani razu. Parę lat u mnie przeleżał w szafie po czym oddałam drugiej babci
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 11:04   #10
aaliyah
Zakorzenienie

Ja nigdy nie dostalam nietrafionego prezentu perfumowego, chyba mam szczescie, a moze dlatego ze moj TZ ma taki sam gust, a to zazwyczaj on mi kupuje perfumy. Poza tym zawsze mu napomkne jakie mi sie podobaja najbardziej...

Za to mi sie zdarzylo zaliczyc taka wpadke. Zakupilam Allure Sensuelle dla mamy po chyba polgodzinnym wachaniu na bezclowce - i wtopa, zbyt ciezkie i duszace. Dla mnie bylyby idealne, ale nic straconego bo byc moze je odziedzicze a mamie w zamian kupie cos nowego ale tym razem w wish-listy
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 12:29   #11
martix79
Raczkowanie

Dostałam kiedyś od sasiadki boucheron. Nieznoszę tego zapachu wiec uzyłam go jako odswiezacza do toalety.
Oczywiście sasiadka sie o tym nigdy nie dowiedziała
martix79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 13:30   #12
Margott
Raczkowanie

Mnie też zdarzały się takie przygody.
Dobrych kilka lat temu dostałam z jakiejś okazji od cioci Chanel Nr 5. To był pierwszy raz, gdy miałam do czynienia z tymi perfumami i było to największe rozczarowanie perfumeryjne wszechczasów (no, może jeszcze tylko Alien mu dorównuje). W dodatku musiałam udawać, że mi się podobają, bo ciocia, starsza osoba była bardzo dumna ze swojego prezentu i święcie przekonana, że młoda elegancka dama tak właśnie powinna pachnieć i że sprawiła mi ogromną przyjemność tymi perfumami....
A drugi raz to już sprawka TŻ, który zawsze trafia w moje gusta zapachowe . Kiedyś dostałam od niego w prezencie Rush 2, które bardzo mi się podobały (jemu oczywiście też) i bardzo szybko je zużyłam. Ponieważ akurat gdzieś wyjeżdżał, dyskretnie zasugerowałam, że może nowy flakonik Rush 2... Po powrocie bardzo zadowolony wręczył mi... Rush. Pomyliło mu się! W dodatku wziął od razu 75 ml, żeby na dłużej starczyło.... Rusha, oczywiście nie lubię... Jest teraz na Targowisku (a ja mam już swoje Rush 2 ).
Margott jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:52   #13
aga79
Zakorzenienie

Nie dostałam nigdy takiego perfumeryjnego prezentu po którym mialabym mdłości Wspomniałam kiedyś,że podoba mi sie Rush2 i na urodziny od siostry dostałam Rush. Na poczatku mi się podobały ale zaczęły strasznie męczyć i wylądowały na Targowisku. Siostrze delikatnie wyjaśniłam jej pomyłkę i nie miała nic przeciwko temu,że je wymieniłam
Stary 2007-01-03, 15:08   #14
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja też mam szczęście, bo jesli już dostaję jakiś zapach, to albo dostaję coś, o co ofiarodawca mnie podpytywał, albo po prostu dostaję jakiś zapach w ciemno, który do mnie pasuje. Sama natomiast unikam kupowania perfum, wyjątkiem jest mój mąż, który zachwycał się kiedyś próbką Egoisty i dostal go na Gwiazdkę.

A co do tego, jak reagować na nietrafiony prezent - na pewno nie krzywić się i nie komentować, bo ofiarodawcy zrobi się przykro. Ostatecznie mozna zapach schowac do szuflady albo uzywac okazyjnie i mówić, że to zbyt elegancki zapach, aby go używac na co dzień i jest na wyjątkowe okazje.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 17:10   #15
twister_male
BAN stały

Ja kilka razy dostlem perfumowy prezent.

Cerruti Si na te swieta- calkiemcalkiem

mexx Perspective- ochyda, ale czasami odkrywam cos w nim

Davidoff- od cioci, obrzydliwstwo, bleee

no kiedys dostelem tez BieSA- poszedl na wydanie za darmo
podobnie z wszelkiej masci Old Spiece itp...

kiedys kuzynka uraczyla mnie STR Graphite.. na poczatkiu poczulem obrzydzenie, ale uwazam ze jest ok.
twister_male jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 20:28   #16
hateme4
Raczkowanie

Bardzo niechciany zapach..Burberry Brit For Men

Dzisiaj dostałem prezent na urodziny od przyjaciolki ktora mnie zna około 10 lat....Burberry Brit For Men...Tragedia jak dla mnie..
jestem młodym chlopkiem (18 lat) ,uzywam nowoczesnych, swiezych zapachów..A ten zapach kompletnie do mnie nie pasuje..Nie wiem co mam zrobic..Z drugiej strony musze sie nim psikac zeby nie urazic przyjaciolki i nie sprawic jej przykrosci,ale ja nie chce tak smierdziec!!!!
Ktos ma moze pomysły ???
Stary 2008-04-26, 12:06   #17
pessahson
Raczkowanie

ja jakieś dwa lata temu miałam krótki okres kiedy podobały mi się be delicious, szybko mi przeszło kiedy zorientowałam się że po jakimś czasie jak dla mnie po prostu śmierdzą
ale w te święta spotkała mnie niemiła niespodzianka bo od taty dostałam zestaw be delicious te zielone i be delicious red!!!
nie użyłam ani razu, jak na razie leżą...
pessahson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 13:33   #18
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Oj dostałem kilka takich smierdzieli:
Davidoff Cool Water p- jeden z moich smierdzieli no 1- dałem koledze, na nim nawet pachniał znosnie.
Cerutti 188- obrzydliwa tania woda, dostał tata i ich czasami jako odswieżacz w samochodzie dostawczym w którym wożi różne śmierdzielsta (jest zapalonym mysliwym i rybakiem, może kiedyś ktoś z was czuł jak smierdzą sieci czy ubita zwierzyna).
Boss no 1- jw- tani i pospolity w sam raz na prezent dla jakiegoś starszego pana bez gustu:/- trafiły znowu do kumpla- taki ordynarnie meski typ - podobno był komplementowany.

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 13:14   #19
kama kama
Zadomowienie

Dwie wielkie porazki: Hypnose i fioletowa Omnia.
Pierwszy koszmarnie sztuczny i jadalny- drugi kwiatowy i miekki jak sen fiolkowej wrozki.
Zaden nie w moim stylu.
Pierwszy polecial na wymiane za cos tam, a drugi mama ma i lubi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 13:59   #20
martwa papuga
Zakorzenienie

Kiedyś dostałam od brata i bratowej Pret a Porter Coty. Nie był to zapach nie do zniesienia, ale prędko powędrował do toalety jako odświeżacz. Sprawdzał się dobrze.

Sama sonduję delikatnie najbliższych (mamę i TŻ) przed zakupieniem prezentu i zawsze wiem, czy podoba im się to, co chcę im podarować. Bratowej kupujemy perfumy raczej często, z tego co wiemy - z powodzeniem, wybieramy najbardziej popularne psikadła (pamiętam Miracle i CKin2U) i brat później donosi, że się podobają. Ojciec odpada, bo smaruje się naturalnymi olejkami zapachowymi i nie używa wody toaletowej jako takiej - oznajmił mi to kiedyś na dzień przed Wigilią i w panice leciałam do miasta po sweter... Brat jest poczciwina i podoba mu się wszystko, co mu dajemy. Albo ma podobny gust do mojego. Innym osobom nie zdarza mi się kupować perfum.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 18:05   #21
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

A ja nigdy nie dostałam nietrafionego prezentu zapachowego. Cokolwiek zdarzyło mi się dostać to było raczej na zamówienie.
Mnie samej ogromną przyjemność sprawia obdarowywanie perfumami. Dla mamy specjalnie staram się wyszukać coś pod jej gust. A ma delikatnie mówiąc trochę inny od mojego
Tata cieszy się z każdego zapachu, więc można mu sprezentowac to co mnie czy mamie się podoba
TŻtowi kupuję raczej wcześniej przetestowane zapachy. Nie zaryzykowałabym w ciemno, bo jeśli nie trafię to wiem, że flakon będzie stał do końca świata. Szanowny Pan ma swój gust i jak coś nie pasuje to za skarby świata nie użyje I dlatego Pi będzie moje a nie jego, he he he !
Stary 2008-07-29, 18:40   #22
Daffodilka
Zakorzenienie

Kobako - dostałam dawno temu od koleżanki, usiłowałam nawet używać, żeby nie sprawić jej przykrości, ale kiedy teraz poczuję ten zapach dostaję mdłości. To była prawdziwa trauma
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 21:57   #23
Ata77
Zakorzenienie

Nietrafione prezenty, które do mnie trafiły:

Davidoff Cool Water (10 lat temu)
Ligth blue D&G
Cerutti 1881 pour femme

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 05:18   #24
Małgosia791
spin doctor

Dostałam kiedyś perfumy Rare Gold Avonu które skończyły jako odświeżacz do toaletyoraz klasyczne Poisonktóre oddałam mamie.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 10:39   #25
Summer
*

Avonowski Wink, i to jeszcze "lany" (bardzo nie lubię "lanych" perfum) - użyłam parę razy i oddałam koleżance. Bardzo się cieszyła.
Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 12:30   #26
ania 1980
Raczkowanie

Ja kilka dobrych lat temu dostalam Opium i niestety musialam go uzyc jako spray na komary i mole,nawet jako odswiezacz do toalety sie nie nadawal.Chciala m wczesniej nawet komus oddac ale mama i babcia krecily nosem ,ze to im po prostu smierdzi a ciocia uzyla przymiotnikow o ktorych wole tu nie pisac.Do dzisiaj pozostala mi trauma.Nastepnym nieudanym prezentem byl Cool Water-do dzis lezy nie uzywany i kwasnieje.
ania 1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 17:14   #27
elektrokot
Wtajemniczenie

Dwa razy dostałam perfumy i oba prezenty zupełnie nietrafione:
1.Flower Kenzo-to mój koszmar do dziś,po pierwszej aplikacji miałam wrażenie,ze otacza mnie chmura starego pudru
2.Ostatnio Max Mara Le Parfum nijakosc przez duże N
Chyba nie lubię dostawać zapachów
elektrokot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 22:13   #28
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elektrokot Pokaż wiadomość
Chyba nie lubię dostawać zapachów
e tam, po prostu nie trafiono
do 3 razy sztuka

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 09:11   #29
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

moja mama chciała mi zrobić przyjemność i kupiła mi w Monaco Armaniego. Wszystko byłoby super gdyby był damski. ale nic to zrobiłam dobrą minę, powiedziałam, że śliczny a po kilku dniach oddałam koledze
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 10:07   #30
agusiaAA 19
Rozeznanie

Dostałam raz markowe perfumy od mojego byłego faceta i prezent byl trafiony. Najpierw go przetestowałam w perfumerii, a potem moj chłopak zrobil mi niespodzianke i kupil mi je na urodziny. Byla to, jak narazie jedna sytuacja, wiec nie udanych prezentow w postaci perfumow nie bylo na szczescie
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości