Odchudzanie :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-27, 19:55   #1
Kasia95674
Przyczajenie

Odchudzanie :)

Witam wszystkim

Mam zamiar znienić swój styl życia i stracić trochę kg . Próbowałam już kilka razy ale nic z tego nie wyszło a moim błedem jest to że gdy jest ciężko i brakuje mi motywacji to odpuszczam.

Kto ma taki problem jak ja?. Kto się do mnie przyłączy?

Zmianę stylu życia proponuje na 1.12.2016
Kasia95674 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 15:13   #2
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie :)

Czemu chcesz czekać jeszcze miesiąc? Zmieniaj go od dziś małymi kroczkami. Poczytaj o najważniejszych zasadach zdrowego trybu życia i powoli wprowadzaj je w życie. Jeśli chodzi o ćwiczenia to wybierz te które Ci sprawiają przyjemność a nie te które są najbardziej reklamowane.
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 23:44   #3
Kasia95674
Przyczajenie

Aktualnie mieszkam w UK i 15 listopada lecę do PL na dwa tyg. Więc zmianę swojego trybu życia zacznę jak wrócę do UK
Stary 2016-11-02, 04:32   #4
ZoriQX
Przyczajenie

Trudno wprowadzić tyle zmian na raz. Każdy ma identyczne problemy. Jest taka reguła, że do każdej zmiany -nawyku, człowiek przywyczaja się 6-8 tygodni. Potem, wchodzi to w krew i jak tego nie zrobisz to masz uczucie, że czegos ci zabrakło w dniu.

Dlatego każda zmiana pojedynczo powinna być wprowadzana i dopóki sie z nią nie oswoisz, nie wproadzaj nowej. No chyba, że sa to mikroskopijne zmiany to może byc ich więcej Ale odchudzanie wmaga jednak wysiłku psychicznego i na spokojnie.

Edytowane przez ZoriQX
Czas edycji: 2016-11-02 o 04:33
ZoriQX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 11:00   #5
karolina72
Przyczajenie

to jest na prawdę trudne potrzeba mobilizacji i trzeba wyznaczyć sobie jakiś cel, ja od niedawna zaczęłam ćwiczyć w domu i jak na razie nie poddałam się choć nie zawsze mi się chce

xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-11-02 o 11:54 Powód: linki
karolina72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 07:50   #6
Malinkna1986
Wtajemniczenie

A co ćwiczysz w domu?
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 14:29   #7
Kasia95674
Przyczajenie

Jak mam czas to wykonuje ćwiczenia z Mel B czasami skalpel z Chodakowską i codziennie jeżdże do pracy 11 km rowerem .Największy mój problem to utrzymać dietę: (

Karolina 72 a ty co ćwiczysz ?

Edytowane przez Kasia95674
Czas edycji: 2016-11-04 o 14:37

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-05, 14:33   #8
deemmes
Przyczajenie

Jak Ci brakuje motywacji to świadczy tylko to o twojej słabej woli cienkim charakterze. Musisz nad tym popracować. Wyznaczyć sobie sztywny cel i do niego dążyć. Np rok z reguralnymi ćwiczeniami i bez śmieciowego żarcia. Jak wytrzymasz rok to już pewnie dalej wejdzie Ci to w nawyk i ni będziesz miała problemu ze słabą silną wolą :P
Stary 2016-11-06, 15:22   #9
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez deemmes Pokaż wiadomość
Jak Ci brakuje motywacji to świadczy tylko to o twojej słabej woli cienkim charakterze. Musisz nad tym popracować. Wyznaczyć sobie sztywny cel i do niego dążyć. Np rok z reguralnymi ćwiczeniami i bez śmieciowego żarcia. Jak wytrzymasz rok to już pewnie dalej wejdzie Ci to w nawyk i ni będziesz miała problemu ze słabą silną wolą :P
-_-

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 14:46   #10
Musia20
Raczkowanie

Zmień podejście do tematu. Np. trzymasz dietę i ćwiczysz przez dwa tygodnie a potem łapiesz lenia i kończysz ze wszystkim. A pamiętaj że przez 2 tygodnie udawało Ci się. Więc jak raz odpuścisz to nie jest koniec świata, kolejnego dnia możesz wrócić do planu i nic się nie stanie Patrz pozytywnie
Stary 2016-11-10, 11:58   #11
przemo122
Przyczajenie

Więcej ruchu, rozsądne odzywianie, już nie mówię tutaj o jakies diecie czy innych pomyslach na efekt jojo , duzo wody i zobacz jakie efekty zaczniesz uzyskiwać. Tak jak ze wszystkim systematycznosc przynosi efekty
przemo122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 11:12   #12
olan12
Przyczajenie

Po pierwsze to trzeba zaczynać z głową. Ile to ja juz znam przypadków gdy ktoś łapał niesamowitą motywację i przez miesiąc czy nawet dwa trzymał bardzo restrykcyjną dietę, super treningi itp. Tylko co z tego jeżeli po dwóch miesiącach wszystko wracało do normy. Trzeba zacząć spokojnie, stopniowo się wdrażać. Dzieki temu wasz poziom motywacji się utrzyma i uchronicie się te ż od róznego rodzaju kontuzji.
Stary 2016-11-11, 16:02   #13
Agafitness
Wtajemniczenie

Zamiast diety po prostu zdrowo się odżywiaj i dużo ruszaj. Najlepiej zacząć jak najszybciej
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-13, 17:02   #14
karolciatolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia95674 Pokaż wiadomość
Witam wszystkim

Mam zamiar znienić swój styl życia i stracić trochę kg . Próbowałam już kilka razy ale nic z tego nie wyszło a moim błedem jest to że gdy jest ciężko i brakuje mi motywacji to odpuszczam.

Kto ma taki problem jak ja?. Kto się do mnie przyłączy?

Zmianę stylu życia proponuje na 1.12.2016
Ja też chcę zacząć Ogólnie to ja mam takie etapy w życiu, że raz przytyję 10 kg i później 10 zrzucę ale tym razem to już przegięłam i muszę zrzucić 15kg. Niestety należę do tych co zajadają stres A, że ostatnio (od jakiś 3 lat) ciągle mam jakieś kłopoty, to i przestałam o siebie dbać. Najwyższy czas wziąć byka za rogi i to zmienić
karolciatolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-14, 08:36   #15
krystyna77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolciatolcia Pokaż wiadomość
Ja też chcę zacząć Ogólnie to ja mam takie etapy w życiu, że raz przytyję 10 kg i później 10 zrzucę ale tym razem to już przegięłam i muszę zrzucić 15kg. Niestety należę do tych co zajadają stres A, że ostatnio (od jakiś 3 lat) ciągle mam jakieś kłopoty, to i przestałam o siebie dbać. Najwyższy czas wziąć byka za rogi i to zmienić
Na szczęście potrafisz zrzucić to, co przytyjesz.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 13:56   #16
pole_minowe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolciatolcia Pokaż wiadomość
Mam podobnie - ostatnio przytyłam 10kg! Od wiosny przestałam biegać, później odpuściłam ćwiczenia i oto efekty. Przeraziłam się wchodząc na wagę w październiku. A najgorsze jest to, że również zajadam stres! Nie mogę się zmotywować do zrezygnowania ze słodyczy, moja waga mnie kompletnie demotywuje, ciężko mi wrócić do regularnych ćwiczeń.

Zacznijmy razem, razem raźniej!
pole_minowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości