Otwarty związek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 19:16   #1
onanawiedzona
Przyczajenie

Otwarty związek

Założyłam nowe konto, żeby nie zostać rozpoznana. Jestem po ślubie i z TŻtem mamy kilkuletnie dziecko, układa dam się dobrze, chociaż po takim czasie jest lekka rutyna. Ostatnio TŻ mi wyznał, że jemu nie przeszkadzałoby, gdybym np. uprawiała seks z kimś innym, natomiast on jest zdecydowanie przeciwny temu, żeby sam sypiał z innymi kobietami. Trochę dziwne prawda? Ale wiem, że raczej nie była to zagrywka, żeby on mógł się spotykać z innymi kobietami, za dobrze go znam, ale z drugiej strony dziwi mnie to. Zazwyczaj mężczyżni takiego czegoś nie akceptuja. Sama nie wiem co o tym myślec. Jeżeli TŻ w tym wypadku jest poważny, a wydaję mi się, że jest sama nie wiem czy nie chciałabym takie urozmaicenia. Wiem, że to hipokryzja tym bardziej, że nie zgodziłabym się na seks TŻta z inną kobietą, ale mam chyba do tego prawo prawda? Czy taki związek by przetrwał? Czy TŻ straciłby do mnie zaufanie? Informuję, że kocham TŻta i nie zgadzam się z tym, że jeżeli kogoś kochamy to nie można uprawiać seksu z innymi (jeżeli oczywiście partner wyraża zgodę). Czasami miewałam fantazję o innych mężczyznach, aktorach itd. (wiecie co mam na myśli) podczas seksu z TŻ mimo, że go bardzo kocham. Chyba polużnienie związku pozwoliłoby mi rozładować bardziej napięcie. Nie wiem co o tym myśleć. Spróbować? Czy żałowałabym tego?
onanawiedzona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:29   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Otwarty związek

Cytat:
Napisane przez onanawiedzona Pokaż wiadomość
Założyłam nowe konto, żeby nie zostać rozpoznana. Jestem po ślubie i z TŻtem mamy kilkuletnie dziecko, układa dam się dobrze, chociaż po takim czasie jest lekka rutyna. Ostatnio TŻ mi wyznał, że jemu nie przeszkadzałoby, gdybym np. uprawiała seks z kimś innym, natomiast on jest zdecydowanie przeciwny temu, żeby sam sypiał z innymi kobietami. Trochę dziwne prawda? Ale wiem, że raczej nie była to zagrywka, żeby on mógł się spotykać z innymi kobietami, za dobrze go znam, ale z drugiej strony dziwi mnie to. Zazwyczaj mężczyżni takiego czegoś nie akceptuja. Sama nie wiem co o tym myślec. Jeżeli TŻ w tym wypadku jest poważny, a wydaję mi się, że jest sama nie wiem czy nie chciałabym takie urozmaicenia. Wiem, że to hipokryzja tym bardziej, że nie zgodziłabym się na seks TŻta z inną kobietą, ale mam chyba do tego prawo prawda? Czy taki związek by przetrwał? Czy TŻ straciłby do mnie zaufanie? Informuję, że kocham TŻta i nie zgadzam się z tym, że jeżeli kogoś kochamy to nie można uprawiać seksu z innymi (jeżeli oczywiście partner wyraża zgodę). Czasami miewałam fantazję o innych mężczyznach, aktorach itd. (wiecie co mam na myśli) podczas seksu z TŻ mimo, że go bardzo kocham. Chyba polużnienie związku pozwoliłoby mi rozładować bardziej napięcie. Nie wiem co o tym myśleć. Spróbować? Czy żałowałabym tego?
Między wierszami można wyczytać, że macie sporo problemów, a ich na pewno nie rozwiąże sypianie z innymi ludźmi.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:33   #3
rembertowa
Zakorzenienie

trochę nie kumam, jaki tu jest problem i mam wrażenie, że wy sami jakby nie kumacie.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:37   #4
Hibiku
Zakorzenienie

Zadajesz na forum pytania, na które możesz odpowiedzieć tylko ty, albo ty i twój partner. NIE MA jednej odpowiedzi. tak, związki poligamiczne, poliamoryczne, wolne mogą przetrwać. Ale mogą się też rozpaść. Można nie przestać kochać osoby, mimo że spotyka się z innymi,można pokochać mocniej, można przestać... Musicie osobno przemyśleć swoje stanowiska, a później poważnie porozmawiać, bo mimo wszystko tworzenie tego typu związków jest ryzykowne, nawet jeśli jest się do nich w 100% przekonanym, a co dopiero mając wątpliwości...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:41   #5
madana
Zakorzenienie

Brak pomysłu i przemyślenia + pomysł,ze seks z innymi rozwiąże problemy + postawa: chciałabym się, ale się boję, ze mąż jednak weźmie i pogoni, bo tylko tak gada.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:44   #6
HDaisy
Raczkowanie

Jak dla mnie sprawa jest dość ryzykowna i czy warto ryzykować rozpad małżeństwa i rodziny? Jeśli jednak z całym przekonaniem i odpowiedzialnością do tego podejdziecie to żadne rozwiązanie nie będzie złe jeśli dwoje ludzi się na to godzi i czuje się z tym dobrze. Nie nam to oceniać skoro was nie znamy. Temat na długie rozmowy jak dla mnie.
P.S. od siebie - raczej nigdy nie zgodziłabym się na takie coś bo z czasem straciłabym zaufanie ( a co jeśli są inne, co jeśli spotyka się z nią za moimi pecami, poczucie że jestem gorsza) choć nie zakładam, że nie mogłoby być inaczej. Na razie nie mam zamiaru się przekonywać.

Start: 2.11.2010

Matura 2011
HDaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:50   #7
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Hmm, o co chodzi z tym zakladaniem nowych kont? Tozto jakas plaga ostatnio, co drugi watek to - "zalozylam nowe konto, bo nie chce zostac rozpoznana". Ale ze o co chodzi? Ze ktos sobie nie chce zbrukac wizazowej reputacji?? W internecie?? Paranoja - z leksza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 20:09   #8
lilka_vanilka
Zakorzenienie

A jak często uprawiacie seks? Czy z jego strony nic się nie zmieniło?

Może pomogę, bo ja swojemu TŻtowi też zaproponowałam to samo - żeby znalazł sobie kochankę, bo ja mu niestety nie daję szczęścia. Po prostu przestałam lubić seks i stale się wykręcam.

Gdyby Twój TŻ zaproponowałby, żebyście oboje się w to bawili, to nie byłoby to takie dziwne, jak to, że chce tylko Ciebie popchnąc w ramiona innego.. :/ na pewno coś ukrywa i koniecznie o to zapytaj.

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44061470]Hmm, o co chodzi z tym zakladaniem nowych kont? Tozto jakas plaga ostatnio, co drugi watek to - "zalozylam nowe konto, bo nie chce zostac rozpoznana". Ale ze o co chodzi? Ze ktos sobie nie chce zbrukac wizazowej reputacji?? W internecie?? Paranoja - z leksza.[/QUOTE]

Nie od dziś wiadomo, ze naczelne wizażanki są kryształowe i nie mają problemów
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:20   #9
201605161006
Konto usunięte

Może Ty go kochasz, ale nie sądzę, że on Ciebie. Jakby mi facet powiedział, że mogę sypiać sobie z innymi, to uznałabym, że mnie nie kocha i zakończyła związek.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:29   #10
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Może Ty go kochasz, ale nie sądzę, że on Ciebie. Jakby mi facet powiedział, że mogę sypiać sobie z innymi, to uznałabym, że mnie nie kocha i zakończyła związek.
Taka jest niestety smutna prawda. Jednak bez szczerej rozmowy się nie obejdzie.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:36   #11
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Bzdura.

Autorko, Twój facet zainteresował się cuckoldem. Poczytaj na ten temat, wejdź na forum (polecam cuckold pleace). Wielu mężczyzn podnieca fakt, że ich partnerki uprawiają seks z innymi mężczyznami. Nie jest to zabawa dla każdego i musi zostać dobrze przemyślana. Ciężko mi teraz opisać cała problematykę takiego układu, ale możesz śmiało pytać na forum, albo na priv

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 20:46   #12
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

A może wymyślil sobie, że jest za slaby w lożku i nie chce żebyś chodzila nieusatysfakcjonowana.
Dziwne, że nie drążylaś tematu kiedy to powiedzial i przylecialas na forum. Chyba masz problem z komunikacją.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:46   #13
alexandraa13
Rozeznanie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44061470]Hmm, o co chodzi z tym zakladaniem nowych kont? Tozto jakas plaga ostatnio, co drugi watek to - "zalozylam nowe konto, bo nie chce zostac rozpoznana". Ale ze o co chodzi? Ze ktos sobie nie chce zbrukac wizazowej reputacji?? W internecie?? Paranoja - z leksza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

dziś też o tym myślałam i doszłam do wniosku, że te drugie konta, to mogą być tych idealnych, wszystko wiedzących, umiejących się zawsze zachować, nie popełniających błędów Wizażanek oczywiście u boku odpowiedzialnego i dojrzałego TŻ

żeby nie było - jest wiele osób, których opinię bardzo cenię i przyznam, że zamiast przeglądać nowe wątki, to wyszukuję i czytam ich wypowiedzi w obojętnie jakich

sorki za offtop, a w temacie to zgadzam się z resztą. Myślę, że czegoś brakuje i znalazłaś nadzieję w sypianiu z innymi.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:49   #14
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Bzdura.

Autorko, Twój facet zainteresował się cuckoldem. Poczytaj na ten temat, wejdź na forum (polecam cuckold pleace). Wielu mężczyzn podnieca fakt, że ich partnerki uprawiają seks z innymi mężczyznami. Nie jest to zabawa dla każdego i musi zostać dobrze przemyślana. Ciężko mi teraz opisać cała problematykę takiego układu, ale możesz śmiało pytać na forum, albo na priv

Ogólnie związki niemonogamiczne są dużo trudniejsze i niewielu ludzi się do nich nadaje. Najlepiej będzie jak poczytasz o takich relacjach na forach, pozadajesz pytania osobom będącym w temacie i porządnie pogadasz z mężem.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:56   #15
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Bzdura.

Autorko, Twój facet zainteresował się cuckoldem. Poczytaj na ten temat, wejdź na forum (polecam cuckold pleace). Wielu mężczyzn podnieca fakt, że ich partnerki uprawiają seks z innymi mężczyznami.
No nie tak wielu ,ale przyjmując post jako autentyczny ,bardzo prawdopodobne .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:57   #16
chwast
Zakorzenienie

Mąż pozwala ci spac z innymi, ale sam jest temu przeciwny jesli on miałby sypiać z inną? na pewno.

Nie wiem nie widze sensu zadawania takiego pytania na forum, nikt ci tu nie powie "tak zrób to". Otwarty związek może z pozoru brzmi łatwo. Nie każdy się nadaje. Trzeba też myślec o dziecku no bo nie wiesz co się stanie za pół roku czy sobie z tym poradzisz - albo on. I w ogóle o co jemu tak własciwie chodzi tez nie wiesz.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 20:59   #17
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
dziś też o tym myślałam i doszłam do wniosku, że te drugie konta, to mogą być tych idealnych, wszystko wiedzących, umiejących się zawsze zachować, nie popełniających błędów Wizażanek oczywiście u boku odpowiedzialnego i dojrzałego TŻ

żeby nie było - jest wiele osób, których opinię bardzo cenię i przyznam, że zamiast przeglądać nowe wątki, to wyszukuję i czytam ich wypowiedzi w obojętnie jakich

sorki za offtop, a w temacie to zgadzam się z resztą. Myślę, że czegoś brakuje i znalazłaś nadzieję w sypianiu z innymi.

wizażanka, która bardzo chce się ukryć przed innymi raczej nie napisałaby na dzień dobry "założyłam nowe konto bo...". Podejrzewam, że 90% tak tylko pisze, żeby od razu nowych użytkowników od trolli nie zjechano.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 21:31   #18
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

wizażanka, która bardzo chce się ukryć przed innymi raczej nie napisałaby na dzień dobry "założyłam nowe konto bo...". Podejrzewam, że 90% tak tylko pisze, żeby od razu nowych użytkowników od trolli nie zjechano.
No ale czemu w takim razie nie moze napisac ze swojego oryginalnego konta??

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 21:40   #19
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063074]No ale czemu w takim razie nie moze napisac ze swojego oryginalnego konta??

no właśnie tego też nie wiem i nie pojmuję. rozumiem, gdyby chodziło o problem, przez który moga rozpoznać ją realni znajomi, ale coś innego..? zwyczajnie mnie dziwi.
często jednak wydaje mi się, że to nie te znane wizażanki piszą, tylko nowi użytkownicy.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 21:50   #20
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie tego też nie wiem i nie pojmuję. rozumiem, gdyby chodziło o problem, przez który moga rozpoznać ją realni znajomi, ale coś innego..? zwyczajnie mnie dziwi.
często jednak wydaje mi się, że to nie te znane wizażanki piszą, tylko nowi użytkownicy.

Tyle że może dziewczyna uczestniczy w wymiankach i wizażanki znają
w realu?
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 21:51   #21
senna jesien
Raczkowanie

Weźcie się może za naprawę małżeństwa, a nie za sypianie z innymi. Uważam, że to doda wam problemów, a nie ujmie.
senna jesien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 21:54   #22
Konto usunięte

Cytat:
Jak dla mnie to wyglada w ten sposob, ze te "uzanane" wizazanki kreujace swoj wizerunek krytukujac wszystko i wszyskich, bo maja najlepszych, bezblednych facetow i ogolnie przepis na wszystko, zwyczajnie sie wstydza, ze cos im nie idzie (jak wszystkim) i nie chcac sobie zepsuc idealnej najmadrzejszej "reputacji" zakladaja nowe konto a to glupie, to internert.

Stary 2013-12-07, 21:57   #23
alexandraa13
Rozeznanie

Cytat:

zakłada nowe z tego powodu co pisałam wyżej. A podkreśla fakt "założyłam nowe konto.." żeby inne dziewczyny wiedziały, że to nie jakaś "nowa" tylko swoja, z 10tys. postów na oryginalnym koncie, więc szacun i poważanie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063357]Jak dla mnie to wyglada w ten sposob, ze te "uzanane" wizazanki kreujace swoj wizerunek krytukujac wszystko i wszyskich, bo maja najlepszych, bezblednych facetow i ogolnie przepis na wszystko, zwyczajnie sie wstydza, ze cos im nie idzie (jak wszystkim) i nie chcac sobie zepsuc idealnej najmadrzejszej "reputacji" zakladaja nowe konto a to glupie, to internert.

dokładnie tak myślę
Stary 2013-12-07, 22:03   #24
panna mati_
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44061470]Hmm, o co chodzi z tym zakladaniem nowych kont? Tozto jakas plaga ostatnio, co drugi watek to - "zalozylam nowe konto, bo nie chce zostac rozpoznana". Ale ze o co chodzi? Ze ktos sobie nie chce zbrukac wizazowej reputacji?? W internecie?? Paranoja - z leksza.

A jak tu potem doradzać komuś i udawać najmądrzejszą? Z idealnym związkiem i radą na wszystko. Komuś to łatwo docinki robić, jaki to ma związek okropny. A samemu to ideał i nowe konto na każdy problem.
W ogóle wątek. to ma być przyzwolenie na sypianie z kim popadnie? Dla mnie to niech każdy idzie do łóżka, z kim ma ochotę. Tylko nie rozumiem jak można kochać kogoś i go świadomie zdradzać?
Stary 2013-12-07, 22:05   #25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
zakłada nowe z tego powodu co pisałam wyżej. A podkreśla fakt "założyłam nowe konto.." żeby inne dziewczyny wiedziały, że to nie jakaś "nowa" tylko swoja, z 10tys. postów na oryginalnym koncie, więc szacun i poważanie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dokładnie tak myślę
I wiesz co? To jednak calkiem logiczne jak o tym pomysle glebiej. Jak sie kreuje idealny wizerunek, wszystkich przy okazji wysylalac do psychologa, bo patologia etc. I sie diagnozuje wiekszosc facetow jako burakow do ostrzalu "bo moj tz jest taki idealny" to potem zwyczajnie wstyd sie przyznac, ze jednak byly to tylko glupie gadanie, a zycie jak to zycie - rzadko bywa rozowe i ludzie tez kolo idealow nie stali ech wizazanki, piszcie szczerze a nie robcie z siebie hipokrytek.

Stary 2013-12-07, 22:10   #26
senna jesien
Raczkowanie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063357]Jak dla mnie to wyglada w ten sposob, ze te "uzanane" wizazanki kreujace swoj wizerunek krytukujac wszystko i wszyskich, bo maja najlepszych, bezblednych facetow i ogolnie przepis na wszystko, zwyczajnie sie wstydza, ze cos im nie idzie (jak wszystkim) i nie chcac sobie zepsuc idealnej najmadrzejszej "reputacji" zakladaja nowe konto a to glupie, to internert. [/QUOTE]

Do-kła-dnie! Czasem ta perfekcja życia niektórych dziewczyn alf i omeg w każdej dziedzinie (nie sugerować się moim stażem, znam wizaż od 2006r.) stoi nawet nad mocą niebios i sam buk myśli nad wzięciem u nich korepetycji
Stary 2013-12-07, 22:14   #27
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez senna jesien Pokaż wiadomość
Do-kła-dnie! Czasem ta perfekcja życia niektórych dziewczyn alf i omeg w każdej dziedzinie (nie sugerować się moim stażem, znam wizaż od 2006r.) stoi nawet nad mocą niebios i sam buk myśli nad wzięciem u nich korepetycji
Cos w tym, kurka, jest

Stary 2013-12-07, 22:25   #28
alexandraa13
Rozeznanie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063498]I wiesz co? To jednak calkiem logiczne jak o tym pomysle glebiej. Jak sie kreuje idealny wizerunek, wszystkich przy okazji wysylalac do psychologa, bo patologia etc. I sie diagnozuje wiekszosc facetow jako burakow do ostrzalu "bo moj tz jest taki idealny" to potem zwyczajnie wstyd sie przyznac, ze jednak byly to tylko glupie gadanie, a zycie jak to zycie - rzadko bywa rozowe i ludzie tez kolo idealow nie stali ech wizazanki, piszcie szczerze a nie robcie z siebie hipokrytek.
[/QUOTE]

No pewnie że wstyd. Jak np. napisać o tym, że ma się wątpliwości wobec swojego męża, jak wcześniej na 10 wątkach napisałaś, że trzeba być kretynem żeby brać ślub bez 100% pewności i "tak się kończą zabawy w dorosłość".

Szkoda, że nie da się wyegzekwować zasady jedna osoba=jedno konto. Myślę, że wizażanki byłyby dużo ostrożniejsze w osądach i pokorniejsze.
Stary 2013-12-07, 22:32   #29
senna jesien
Raczkowanie

Jeśli ktoś ma nędzne życie, to chociaż próbuje wykreować siebie inaczej w sieci. Takie simsy wizażowe
Stary 2013-12-07, 22:33   #30
chwast
Zakorzenienie

no właśnie to tylko internet więc co za różnica czy ktoś się czegoś wstydzi, coś udaje czy nie... co mnie to ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości