![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Pamiętacie swoje zmartwienia z dzieciństwa?
Ot, powiedzmy - do 12-13 roku życia?
![]() Ja pamiętam, jak byłam z rodziną na wakacjach (mama została w domu), i poszłam z wujostwem i kuzynostwem do jakiejś restauracji. Ciocia dzieciakom (3 nas było) zamówiła bitą śmietanę z jagodami, a ja jedząc - cały czas martwiłam się, jak zapłacę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pamiętacie swoje zmartwienia z dzieciństwa?
Miałam podobnie ;p
Malowałam się lakierem do paznokci, ciocia miała chyba... lakier sally hansen? Zgubiłam go. Bałam się że będę musiała sprzedać discmana i coś jeszcze, żeby odkupić, bo to strasznie drogie mi się wydawało, w końcu panie maniciurzystki takich używają, oja i ojej ![]() Miałam chyba 9 lat jak pojechałam na pierwszy obóz - z księdzem. Jedna dziewczyna z pokoju miała na nazwisko - Kostucha... I cały czas martwiłam się że przyniesie mi nieszczęście :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam podobną historię, wycieczka do Maca , to jeszcze wtedy była nowość, i kazde dziecko otrzymywało napój za darmo i mogło sobie kupić coś do jedzenia. A mi rodzice nie dali pieniędzy, i wszystkie dzieci jadły a ja nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam jak miałam ok 5 lat i starsze kuzynki nastraszyły mnie, że zielone pająki są strasznie jadowite i wystarczy że się go lekko dotknie to ten jad przenika przez skórę i człowiekowi zostaje tylko tydzień życia. No i kilka dni potem jak bawiłam się w piaskownicy zauważyłam, że po ręce chodzi mi zielony pająk
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ehh :/ Rarita ![]() Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2010-07-23 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ja jak byłam mała bardzo marwiłam się, że kaczuszkom jest zimno w łapki ( miały takie czerwone- myślałam, że to z zimna), było mi ich tak żal. że pływają zimą w zimnej wodzie i łapki im marzną,.... nawet zagadnełam wójka szewca, czy nie mógłby zrobić im bucików
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Największe zmartwienie: 'co to będzie jak przestanę kochać konie?'
![]() Martwiłam się też o to, że jak będę duża to się nie będę mogła bawić zabawkami i będę się zakradać do pokoju moich dzieci żeby się trochę pobawić.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jak mialam 12 lat o bylam plaska jak deska
![]() ![]() myslalam, ze do konca zycia zostane plaska ![]() ![]()
studia ![]() Edytowane przez natalka2 Czas edycji: 2010-07-23 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
a ja pamietam jak w szkole podstawowej do 3 klasy by;y kropki za zachowanie, czerwona dla grzecznych dzieci, niebieska, i czarna - najgorsza ;p
no i zdarzylo sie ze rozmawialam z kolega z lawki i pani ukarala mnie czarna kropka, tydzien rozpaczalam i balam sie powiedziec rodzicom ;p
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja sie martwilam (majac hmmm 9 lat), ze ricky martin ma inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A teraz ma innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dużo taki zmartwień miałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A ja pamiętam jak byłam w tym wieku to telefony nie były zbyt popularne i nowoczesne, No i jak byłam u kuzynki ona miała dwa telefony jeden swój drugi służbowy No i dawała mi grać w różne gry na swoim telefonie kiedyś znów chciałam zagrać ale Powiedziała że ma słabą baterię a ja jak zwykle poszłam do pokoju i cichaczem chciałam grać i tak się stało że telefon zawiesił mi się na menu i akurat "gry" !! Kiedy zobaczyłam że coś jest nie teges odłożyłam szybko telefon i wyszłam z tego domu i płakałam...hmm bylam taka zestresowana że ciocia mnie zkrzyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś siedząc w naszym starym cinqecento nacisnęłam guzik po którym skasował się stan licznika, bałam się, że samochód już nigdy więcej nie pojedzie
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam, że jak miałam 5 lat to byłam w odwiedzinach u mojej cioci. Miała ona taką porcelanową, malutką biedronkę. Bawiłam się nią i oczywiście mi się stłukła
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
O boże, ja pamiętam jak moja siostra ogoliła mi taty maszynką rękę, taki tam pasek o długości 10 cm. Potem się bałam , że odrosną mi w tym miejscu takie włosy jak tato ma brode(czarne i grube, niczym nie przypominajće moich białych i jasnych
![]() ![]() ![]() ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja miałam może z 5 lat, huśtałam się na huśtawce, mama mi dała kanapkę do łapki z szynką i ja huśtając się upuściłam tą kanapkę oczywiście masłem do dołu, oczywiście nie nadawała sie do jedzenia i ukrywałam się za domem z poł godz ( a trwało to jak wieczność) bo bałam się że mnie mama okrzyczy i zbije
![]() żeby było jasne, nie biła mnie ![]() w ogóle miałąm jakąś "fobię" bo zawsze jak coś nabroiłam w moim mniemaniu coś strasznego, ukrywałam się a i tak nigdy nikt nie zauważał mojego przestępstwa ![]() kiedyś byłam sama z babcią, siedziałam na takim małym krzesełku w kuchni pod piecem, takim kaflowym, babcia mówi żebym zeszła bo chce rozpalić ja oczywiście zeszłam ale zabierając ze sobą krzesło i babcia usiadła na... pupie ![]() wystrachałam się i oczywiście uciekłam ukryć się na łózku brata i babcia przychodziła do mnie z cukierkami żebym już nie płakała ![]() jakaś chisteryczka ze mnie była ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Świetny wątek!
![]() Ja pamiętam takich sytuacji bardzo dużo,ponieważ będąc małą dziewczynką wszystko przeżywałam ![]() *Pamiętam jak w zerówce(pierwszy dzień szkoły i w ogóle ![]() ![]() ![]() *Pamiętam też mój pierwszy "prawdziwy" sprawdzian w czwartej klasie szkoły podstawowej z J.polskiego.Nie poszło mi i dostałam wtedy 3,i później przez cały tydzień ryczałam i wkręcałam sobie filmy,że Pani mnie nie przepuści do następnej klasy bo będę zagrożona,że będę powtarzać rok,że będę zakałą i pośmiewiskiem szkoły,że wszyscy nauczyciele będą mówić jaka to ja jestem guła ![]() ![]() ![]() jak mi się coś przypomni (a na pewno ![]()
Filologia germańska-Wir beginnen ... ![]() Edytowane przez wyszukiwarka Czas edycji: 2010-07-23 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A ja sie zawsze martwiłam jak wynosiłam mamie słoiki z kompotami z domu że bedzie krzyczec ze jej tyle znikło, fakt krzyczała ale o słoiki bo potem nie miała do czego dawać nowych kompotów
![]() I sie strasznie martwiłam o moje kociaki, chcialam zeby byly zawsze malutkie i takie kochane i bałam sie że jak urosną to mnie nie bedą lubiec ![]() Dzieci to maja dziwne pomysly ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ooo wyszukiwarka
![]() Do każdej daty dopisałam "p.n.e" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ło rety ale problemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak zadawali takie pytania jak tobie, odpowiadałam podobnie jak ty, ale w myślach dopowiadałam jeszcze że ja przynajmniej jem za swoje a oni za kradzione ![]() ja przeżywałam, że Angelo z The Kelly Family mieszka tak daleko i będę miała długą drogę do domu, jak juz sie z nim ozenie (innego scenariusza nie przewidywałam) ![]() Jeszcze pamiętam, jak moi rodzice przed początkiem roku nie chcieli kupować mi zeszytów, bo twierdzili, że jeszcze nie wiem, jakich nauczyciele wymagają do różnych przedmiotów i oni nie będą kupować, żeby sie miało okazać, że jednak są nie potrzebne. Wyobraźcie sobie poczatek roku, wszyscy chwalą się nowymi plecakami, piórnikami i oczywiście zeszytami. Takie licytowanie, kto ma ładniejszą okładkę itp. I siedziałam ja taka biedna, bo nie miałam sie czym chwalić.. To wszystkim wmawiałam, że nie wzięłam jeszcze zeszytów, żeby się nie zniszczyły. O ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
A propos pisania sprawdzianów - pamiętam jak pisałam sprawdzian z angielskiego ze słówek, jakieś bardzo proste bo to chyba 4 klasa była, oczywiście napisałam wszystko najszybciej w całej klasie i byłam z siebie bardzo dumna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Zaryzykuj, aby zyc, jak w marzeniach. Edytowane przez Fas0lka Czas edycji: 2010-07-23 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ale fajny wątek
![]() Kiedyś jak byłam malutka, jadłam w łóżku przed snem mandarynkę. Nie wiem co mnie podkusiło, że wsadziłam sobie pestkę mandarynki do dziurki od nosa...i pestka nie chciała wyjść z powrotem...wyobraziłam sobie,że teraz na pewno ona przemieści się wgłąb, wejdzie do żył i z krwią popłynie do serca, zatka je i ja UMRĘ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ja pamiętam jak w przedszkolu jedliśmy obiad i rozmowa zeszła na temat jedzenia z czyjegoś talerza, ja powiedziałam, że to nic takiego i zjadłam łyżkę zupy od koleżanki. wszyscy mi wmówili, że zachoruje od tego i umrę. cały dzień miałam zepsuty, bo tylko czekałam na pierwsze objawy choroby
![]()
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-07-23 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Bawiłam się z kuzynką takimi plastikowymi grzebykami i zapomniałam jej go oddać, a ona poszła do domu. Jak go odkryłam w swojej kieszeni, to byłam przerażona. Schowałam go między inne zabawki, a na następny dzień poszłam go oddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja jak bylam mala to strasznie sie balam.....wojny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jaka byla moja ulga na drugi dzien, gdy sie obudzialam cala i zdrowa i nikt nie zbombardowal mojego domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.