Pamiętacie swoje zmartwienia z dzieciństwa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 10:23   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pamiętacie swoje zmartwienia z dzieciństwa?

Ot, powiedzmy - do 12-13 roku życia?

Ja pamiętam, jak byłam z rodziną na wakacjach (mama została w domu), i poszłam z wujostwem i kuzynostwem do jakiejś restauracji. Ciocia dzieciakom (3 nas było) zamówiła bitą śmietanę z jagodami, a ja jedząc - cały czas martwiłam się, jak zapłacę Miałam 8 lat, nie wpadłam na to, że - albo mama dała cioci jakieś pieniądze dla mnie, albo normalnie ciocia kupiła deser i tyle
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:27   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Pamiętacie swoje zmartwienia z dzieciństwa?

Miałam podobnie ;p
Malowałam się lakierem do paznokci, ciocia miała chyba... lakier sally hansen? Zgubiłam go. Bałam się że będę musiała sprzedać discmana i coś jeszcze, żeby odkupić, bo to strasznie drogie mi się wydawało, w końcu panie maniciurzystki takich używają, oja i ojej

Miałam chyba 9 lat jak pojechałam na pierwszy obóz - z księdzem.
Jedna dziewczyna z pokoju miała na nazwisko - Kostucha...
I cały czas martwiłam się że przyniesie mi nieszczęście :P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:28   #3
żurawinka
Zakorzenienie

Mam podobną historię, wycieczka do Maca , to jeszcze wtedy była nowość, i kazde dziecko otrzymywało napój za darmo i mogło sobie kupić coś do jedzenia. A mi rodzice nie dali pieniędzy, i wszystkie dzieci jadły a ja nie W końcu ulitowała się nademną mama kolezanki i mi coś kupiła. Ale do dzś pamiętam to upokorzenie.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:43   #4
Rarita
Wtajemniczenie

Ja pamiętam jak miałam ok 5 lat i starsze kuzynki nastraszyły mnie, że zielone pająki są strasznie jadowite i wystarczy że się go lekko dotknie to ten jad przenika przez skórę i człowiekowi zostaje tylko tydzień życia. No i kilka dni potem jak bawiłam się w piaskownicy zauważyłam, że po ręce chodzi mi zielony pająk oczywiście od razu uznałam, że teraz to już koniec, został mi tylko tydzień życia Pożegnałam się więc ze wszystkimi lalkami, rodzicom nic nie powiedziałam, żeby ich nie martwić, i wszystko straciło dla mnie sens - przez cały tydzień nie chciałam jeść, nie bawiłam się, nawet wieczorynki nie oglądałam bo po co, skoro i tak miałam umrzeć... rodzice naprawdę się niepokoili co mi się stało, a po tygodniu jak jednak nie umarłam to tak się obraziłam na kuzynki, że musiały mnie wziąć na duże lody żebym nie powiedziała nic wujkowi ale jakoś do tej pory okropnie wspominam tamten tydzień
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:45   #5
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Mam podobną historię, wycieczka do Maca , to jeszcze wtedy była nowość, i kazde dziecko otrzymywało napój za darmo i mogło sobie kupić coś do jedzenia. A mi rodzice nie dali pieniędzy, i wszystkie dzieci jadły a ja nie W końcu ulitowała się nademną mama kolezanki i mi coś kupiła. Ale do dzś pamiętam to upokorzenie.
oj tak ! mnie mam zawsze dawała za mało na Maca, inni kupowali całe zestawy a ja w kącie kombinowałam co moge kupić za parę złoty i pamiętam że ktoś ciągle pytał czemu nie wezmę całego zestawu a ja na to zawsze banan na twarzy " a wiesz niechce , nie jestem głodna właściwie"
ehh :/

Rarita

Edytowane przez Ieka
Czas edycji: 2010-07-23 o 10:47
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:56   #6
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
oj biedna
Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak miałam ok 5 lat i starsze kuzynki nastraszyły mnie, że zielone pająki są strasznie jadowite i wystarczy że się go lekko dotknie to ten jad przenika przez skórę i człowiekowi zostaje tylko tydzień życia. No i kilka dni potem jak bawiłam się w piaskownicy zauważyłam, że po ręce chodzi mi zielony pająk oczywiście od razu uznałam, że teraz to już koniec, został mi tylko tydzień życia Pożegnałam się więc ze wszystkimi lalkami, rodzicom nic nie powiedziałam, żeby ich nie martwić, i wszystko straciło dla mnie sens - przez cały tydzień nie chciałam jeść, nie bawiłam się, nawet wieczorynki nie oglądałam bo po co, skoro i tak miałam umrzeć... rodzice naprawdę się niepokoili co mi się stało, a po tygodniu jak jednak nie umarłam to tak się obraziłam na kuzynki, że musiały mnie wziąć na duże lody żebym nie powiedziała nic wujkowi ale jakoś do tej pory okropnie wspominam tamten tydzień
s uper
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 11:10   #7
myszka197
BAN stały

ja jak byłam mała bardzo marwiłam się, że kaczuszkom jest zimno w łapki ( miały takie czerwone- myślałam, że to z zimna), było mi ich tak żal. że pływają zimą w zimnej wodzie i łapki im marzną,.... nawet zagadnełam wójka szewca, czy nie mógłby zrobić im bucików
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 11:22   #8
andere
Zadomowienie

Największe zmartwienie: 'co to będzie jak przestanę kochać konie?'
Martwiłam się też o to, że jak będę duża to się nie będę mogła bawić zabawkami i będę się zakradać do pokoju moich dzieci żeby się trochę pobawić....

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 11:26   #9
natalka2
Zakorzenienie

jak mialam 12 lat o bylam plaska jak deska a niektore kolezanki juz mialy biuscik. to byl moj najwiekszy problem wtedy
myslalam, ze do konca zycia zostane plaska na szczescie tak sie nie stalo

studia

Edytowane przez natalka2
Czas edycji: 2010-07-23 o 11:29
natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 11:29   #10
Lucka91
Wtajemniczenie

a ja pamietam jak w szkole podstawowej do 3 klasy by;y kropki za zachowanie, czerwona dla grzecznych dzieci, niebieska, i czarna - najgorsza ;p

no i zdarzylo sie ze rozmawialam z kolega z lawki i pani ukarala mnie czarna kropka, tydzien rozpaczalam i balam sie powiedziec rodzicom ;p
Stary 2010-07-23, 12:07   #11
lotta6
Zakorzenienie

Ja sie martwilam (majac hmmm 9 lat), ze ricky martin ma inna
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 12:15   #12
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
A teraz ma innego

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 12:33   #13
201607291951
Konto usunięte

Dużo taki zmartwień miałam ale najbardziej utkwiło mi w pamięci jak dostałam w podstawówce pierwszą 3 do tego ,,na szynach ,, (z dwoma minusami ) ja wzorowa uczennica , koleżanki mi nagadały , że to gorzej niż jedynka , bałam się wrócić do domu , siedziałam jakiś czas pod drzwiami na schodachi martwiłam się jak powiem rodzicom , że dostałam 3
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 12:40   #14
beaata
Rozeznanie

A ja pamiętam jak byłam w tym wieku to telefony nie były zbyt popularne i nowoczesne, No i jak byłam u kuzynki ona miała dwa telefony jeden swój drugi służbowy No i dawała mi grać w różne gry na swoim telefonie kiedyś znów chciałam zagrać ale Powiedziała że ma słabą baterię a ja jak zwykle poszłam do pokoju i cichaczem chciałam grać i tak się stało że telefon zawiesił mi się na menu i akurat "gry" !! Kiedy zobaczyłam że coś jest nie teges odłożyłam szybko telefon i wyszłam z tego domu i płakałam...hmm bylam taka zestresowana że ciocia mnie zkrzyczy
beaata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 13:19   #15
marysienka
Zadomowienie

Ja kiedyś siedząc w naszym starym cinqecento nacisnęłam guzik po którym skasował się stan licznika, bałam się, że samochód już nigdy więcej nie pojedzie strasznie się bałam powiedzieć mamie, nie wychodziłam 2 dni z pokoju
Stary 2010-07-23, 13:28   #16
ever-dream
Wtajemniczenie

Ja pamiętam, że jak miałam 5 lat to byłam w odwiedzinach u mojej cioci. Miała ona taką porcelanową, malutką biedronkę. Bawiłam się nią i oczywiście mi się stłukła Wrzuciłam ją za szafę żeby nikt nie zauważył, ale przez parę dni przeżywałam wręcz katusze, że ktoś się o tym dowie, wydawało mi się, że taka biedronka jest warta fortunę.
Stary 2010-07-23, 13:32   #17
k4rotk4
Rozeznanie

O boże, ja pamiętam jak moja siostra ogoliła mi taty maszynką rękę, taki tam pasek o długości 10 cm. Potem się bałam , że odrosną mi w tym miejscu takie włosy jak tato ma brode(czarne i grube, niczym nie przypominajće moich białych i jasnych )

— Albert Camus
k4rotk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 13:57   #18
justi699
Zakorzenienie

ja miałam może z 5 lat, huśtałam się na huśtawce, mama mi dała kanapkę do łapki z szynką i ja huśtając się upuściłam tą kanapkę oczywiście masłem do dołu, oczywiście nie nadawała sie do jedzenia i ukrywałam się za domem z poł godz ( a trwało to jak wieczność) bo bałam się że mnie mama okrzyczy i zbije
żeby było jasne, nie biła mnie
w ogóle miałąm jakąś "fobię" bo zawsze jak coś nabroiłam w moim mniemaniu coś strasznego, ukrywałam się a i tak nigdy nikt nie zauważał mojego przestępstwa

kiedyś byłam sama z babcią, siedziałam na takim małym krzesełku w kuchni pod piecem, takim kaflowym, babcia mówi żebym zeszła bo chce rozpalić
ja oczywiście zeszłam ale zabierając ze sobą krzesło i babcia usiadła na... pupie
wystrachałam się i oczywiście uciekłam ukryć się na łózku brata i babcia przychodziła do mnie z cukierkami żebym już nie płakała

jakaś chisteryczka ze mnie była

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 14:26   #19
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
ja jak byłam mała bardzo marwiłam się, że kaczuszkom jest zimno w łapki ( miały takie czerwone- myślałam, że to z zimna), było mi ich tak żal. że pływają zimą w zimnej wodzie i łapki im marzną,.... nawet zagadnełam wójka szewca, czy nie mógłby zrobić im bucików
ale to słodkie na prawdę, hehe aż się uśmiechnęłam jak to przeczytałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 14:42   #20
wyszukiwarka
Zadomowienie

Świetny wątek!

Ja pamiętam takich sytuacji bardzo dużo,ponieważ będąc małą dziewczynką wszystko przeżywałam

*Pamiętam jak w zerówce(pierwszy dzień szkoły i w ogóle) każdy miał po 4 książki.Jedna na jesień,druga na zimę,trzecia na wiosnę i czwarta na lato,i pamiętam że każde dziecko miało po te 4 książki a ja miałam tylko 3 Pani z księgarni powiedziała mojej mamie,że tą czwartą,ostatnią przywiezie na drugi dzień, a ja bidulka siedziałam ze łzami w oczach bo się bałam,że pani z księgarni o mnie zapomni

*Pamiętam też mój pierwszy "prawdziwy" sprawdzian w czwartej klasie szkoły podstawowej z J.polskiego.Nie poszło mi i dostałam wtedy 3,i później przez cały tydzień ryczałam i wkręcałam sobie filmy,że Pani mnie nie przepuści do następnej klasy bo będę zagrożona,że będę powtarzać rok,że będę zakałą i pośmiewiskiem szkoły,że wszyscy nauczyciele będą mówić jaka to ja jestem guła ... ale chodziłam wtedy zestresowana (a zdałam z czerwonym pachem)

jak mi się coś przypomni (a na pewno) to dopiszę

Edytowane przez wyszukiwarka
Czas edycji: 2010-07-23 o 14:44
wyszukiwarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 14:47   #21
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

A ja sie zawsze martwiłam jak wynosiłam mamie słoiki z kompotami z domu że bedzie krzyczec ze jej tyle znikło, fakt krzyczała ale o słoiki bo potem nie miała do czego dawać nowych kompotów

I sie strasznie martwiłam o moje kociaki, chcialam zeby byly zawsze malutkie i takie kochane i bałam sie że jak urosną to mnie nie bedą lubiec

Dzieci to maja dziwne pomysly
Stary 2010-07-23, 15:03   #22
muszynianka
Zakorzenienie

ooo wyszukiwarka ja pamiętam mój pierwszy sprawdzian z historii w 4 klasie, pierwszy w ogóle...
Do każdej daty dopisałam "p.n.e" dostałam jedynkę i miałam dziką traumę koniec świata to był
Stary 2010-07-23, 15:09   #23
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Świetny wątek!

*Pamiętam jak w zerówce(pierwszy dzień szkoły i w ogóle) każdy miał po 4 książki.Jedna na jesień,druga na zimę,trzecia na wiosnę i czwarta na lato,i pamiętam że każde dziecko miało po te 4 książki a ja miałam tylko 3 Pani z księgarni powiedziała mojej mamie,że tą czwartą,ostatnią przywiezie na drugi dzień, a ja bidulka siedziałam ze łzami w oczach bo się bałam,że pani z księgarni o mnie zapomni
Też miałam przygodę z książką trochę inną, zapomniałam książki do muzyki, o mało się nie poryczałam ,co ja powiem pani od muzyki ale mój domyślny tatuś przywiózł mi książkę akurat przed rozpoczęciem lekcji

ło rety ale problemy
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 15:42   #24
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość

oj tak ! mnie mam zawsze dawała za mało na Maca, inni kupowali całe zestawy a ja w kącie kombinowałam co moge kupić za parę złoty i pamiętam że ktoś ciągle pytał czemu nie wezmę całego zestawu a ja na to zawsze banan na twarzy " a wiesz niechce , nie jestem głodna właściwie"
ja miałam tak samo i nie mogłam zrozumieć, dlaczego ja dostaję ok 5 zł, a inne dzieciaki dostawały ponad 20 zł (dla dzieciaka to jest ogromna kwota) więc tłumaczyłam sobie, że te dzieciaki na pewno kasę .. ukradły
i jak zadawali takie pytania jak tobie, odpowiadałam podobnie jak ty, ale w myślach dopowiadałam jeszcze że ja przynajmniej jem za swoje a oni za kradzione

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
ja przeżywałam, że Angelo z The Kelly Family mieszka tak daleko i będę miała długą drogę do domu, jak juz sie z nim ozenie (innego scenariusza nie przewidywałam)

Jeszcze pamiętam, jak moi rodzice przed początkiem roku nie chcieli kupować mi zeszytów, bo twierdzili, że jeszcze nie wiem, jakich nauczyciele wymagają do różnych przedmiotów i oni nie będą kupować, żeby sie miało okazać, że jednak są nie potrzebne. Wyobraźcie sobie poczatek roku, wszyscy chwalą się nowymi plecakami, piórnikami i oczywiście zeszytami. Takie licytowanie, kto ma ładniejszą okładkę itp. I siedziałam ja taka biedna, bo nie miałam sie czym chwalić.. To wszystkim wmawiałam, że nie wzięłam jeszcze zeszytów, żeby się nie zniszczyły. O

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 15:45   #25
Rarita
Wtajemniczenie

A propos pisania sprawdzianów - pamiętam jak pisałam sprawdzian z angielskiego ze słówek, jakieś bardzo proste bo to chyba 4 klasa była, oczywiście napisałam wszystko najszybciej w całej klasie i byłam z siebie bardzo dumna a na następnej lekcji okazało się, że dostałam jedynkę!!! wpadłam w głęboką depresję, bałam się przyznać rodzicom i oświadczyłam, że na angielski już nigdy więcej nie idę. Oczywiście skontaktowali się z Panią Nauczycielką i okazało się, że zamiast napisać słówka po angielsku, napisałam je po niemiecku (bo moi troskliwi rodzice zapisali mnie na dodatkowy niemiecki). Na szczęście nauczycielka zgodziła się, żebym napisała kartkówkę jeszcze raz, a rodzice stwierdzili, że niepotrzebnie mi głowę tym niemieckim zaprzątali i zamiast niego zapisali mnie do kółka teatralnego
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 15:53   #26
Fas0lka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Jeszcze pamiętam, jak moi rodzice przed początkiem roku nie chcieli kupować mi zeszytów, bo twierdzili, że jeszcze nie wiem, jakich nauczyciele wymagają do różnych przedmiotów i oni nie będą kupować, żeby sie miało okazać, że jednak są nie potrzebne. Wyobraźcie sobie poczatek roku, wszyscy chwalą się nowymi plecakami, piórnikami i oczywiście zeszytami. Takie licytowanie, kto ma ładniejszą okładkę itp. I siedziałam ja taka biedna, bo nie miałam sie czym chwalić.. To wszystkim wmawiałam, że nie wzięłam jeszcze zeszytów, żeby się nie zniszczyły. O
Miałam tak z książkami, nie do końca było wiadomo jakie kupić więc mama mi jeszcze nie kupiła wszystkich, pamiętam strasznie mi było głupio wtedy

Edytowane przez Fas0lka
Czas edycji: 2010-07-23 o 15:54
Fas0lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 15:55   #27
Askatasuna
Rozeznanie

Ale fajny wątek

Kiedyś jak byłam malutka, jadłam w łóżku przed snem mandarynkę. Nie wiem co mnie podkusiło, że wsadziłam sobie pestkę mandarynki do dziurki od nosa...i pestka nie chciała wyjść z powrotem...wyobraziłam sobie,że teraz na pewno ona przemieści się wgłąb, wejdzie do żył i z krwią popłynie do serca, zatka je i ja UMRĘ..przerażona leżałam i nasłuchiwałam czy serce jeszcze mi bije i kiedy przestanie..po czym nagle zachciało mi się kichać, kichnęłam i pestka wyleciała z nosa
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 15:58   #28
liquefy
Wtajemniczenie

ja pamiętam jak w przedszkolu jedliśmy obiad i rozmowa zeszła na temat jedzenia z czyjegoś talerza, ja powiedziałam, że to nic takiego i zjadłam łyżkę zupy od koleżanki. wszyscy mi wmówili, że zachoruje od tego i umrę. cały dzień miałam zepsuty, bo tylko czekałam na pierwsze objawy choroby
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2010-07-23 o 16:00
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 16:00   #29
agniesikk
Zakorzenienie

Bawiłam się z kuzynką takimi plastikowymi grzebykami i zapomniałam jej go oddać, a ona poszła do domu. Jak go odkryłam w swojej kieszeni, to byłam przerażona. Schowałam go między inne zabawki, a na następny dzień poszłam go oddać Bałam się, że rodzice pomyślą, że go ukradłam.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 16:12   #30
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Ja jak bylam mala to strasznie sie balam.....wojny No i pewnego wieczoru (bylo juz ciemno) zobaczylam na niebie samolot i cos mu migalo, jakies swiatla I ja taka przerazona wmowilam sobie ze to taki "ostrzegawczy" samolot ktory oznajmi ze bedzie wojna, a za tym samolotem napewno przyleca inne i one zaatakuja Polske, zrzuca bombe czy cus i bedzie wojna I strasznie sie balam wtedy sama spac w pokoju, wiec taka przestraszona meczylam mame zeby dzis ze mna spala, bo ja sie boje (ale nie powiedzialam czemu), ale mama nie chciala Wiec w akcie desperacji, poszlam i sie wladowalam bratu do lozka i z nim spalam
Jaka byla moja ulga na drugi dzien, gdy sie obudzialam cala i zdrowa i nikt nie zbombardowal mojego domu
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości