![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie wiem co myśleć i co robić :(
Dziewczyny sprawa wygląda tak, że rozstałam się z EX-em we wrześniu 2012r. Rozstanie wyglądało tak, że zadzwoniła do mnie jego nowa dziewczyna i ogólnie dzwonili do mnie kilka razy robiąc sobie ze mnie jakieś jaja. Pierwszym razem zadzwoniła podając się za jego kuzynkę, że się martwi o niego bla bla bla bo jest zdenerwowany ostatnio i chciała się dowiedzieć czy to ze względu że między nami coś nie tak. A 3 dni temu ówczesny TŻ o mało mi się nie oświadczył tak było niby dobrze
![]() Później dzwonił do mnie on i powiedział że to jego nowa dziewczyna a z nami koniec. Później dzwonili jeszcze parę razy tzn ona dzwoniła spytać mnie jaki on jest czy powinna uważać bla bla bla wszystko jak się okazało żeby porobić sobie ze mnie jaja. Później on dzwonił żeby się niby ze mną spotkać (też dla jaj). No to tak w skrócie. Kiedy go poprosiłam, żeby dał sobie spokój bo mnie to nie bawi to przestali dzwonić. (było kilka głuchych telefonów później ale już pominę.) Ale mija tyle czasu a ostatnio jego dziewczyna znowu do mnie wydzwania z pytaniami czy on się jeszcze ze mną spotyka. WTF? ![]() Nie wiem co mam robić jak kolejny telefon się powtórzy. Zawsze dzwonią z zastrzeżonego. Nie wiem czy mam zadzwonić do EX-a i go poinformować o tej ostatniej rozmowie i powiedzieć żeby się ode mnie odstosunkowali czy co? Prosiła mnie abym tego nie robiła no ale sama już nie wiem. Chciała się tylko upewnić czy on się ze mną spotyka bo ogólnie mu ufa tylko ta sytuacja z września 2012 nie daje jej spokoju. Edytowane przez mleczna dolina Czas edycji: 2014-01-23 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem co myśleć i co robić :(
Hehe.jak mozna sie tak zachowywac. Mozna powiedziec ze wymienil cie na gorszy i glupszy model . Zadzwon do niego i mu o tym powiedz. To juz ie jest twoja sprawa. Jezeli tamta mu nie ufa trudno. Niech sobie sami problemy rozwiazuja. A jak ona zadzwoni do ciebie znowu to mozesz jej spokojnie powiedziec ze jest zalosna i niech sie w koncu od ciebie odpierdzieli bo jeszcze jeden tel a idziesz z tym na policje i oskarzysz ja o nekanie. Laska ma cos nie tak z garem i lepiej odizoluj sie od nich jak najszybciej. Bo moga wyjsc z tego jakies problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Póki co powiedziałam jej na spokojnie jak kobieta kobiecie, że skoro mu nie ufa to jaki jest sens ciągnięcia tego związku. Teraz po tak długim czasie nie mam jej za złe. Już jej wybaczyłam. Aczkolwiek od samego początku ją ostrzegałam, że to typ faceta, który umie tak ładnie kłamać, że ja się do ostatniej chwili nie zorientowałam, że robi mnie w bambuko. Zapytałam się jej czy coś się dzieje skoro do mnie dzwoni. Odpowiedziała, że nie ale musi podjąć ważną decyzję a tamta sytuacja z początku jej nie daje spokoju. Spotykał się z nią i ze mną w jednym czasie. Leciał na 2 fronty. Dopiero jak ona do mnie zadzwoniła to się rozstaliśmy. Współczuję dziewczynie. Traktuję ją jak kobietę, która trafiła na bardzo dziwnego człowieka. Ale serio nie skaczę pod sufit z radości, że te telefony znowu się zaczynają. Ja już zamknęłam ten rozdział, ostrzegłam ją jak tylko mogłam. A to, że była czy jest zaślepiona nie powinno mnie dalej obchodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
po ile wy macie lat?
![]() |
#5 | |
sissy that walk
|
Co Cię obchodzi, czy jakaś panna, która robiła sobie z Ciebie jaja, powinna ufać swojemu chlopakowi czy nie? Nie odbieraj telefonów z zastrzeżonego, i tyle. Weź przestań w ogóle się tym zajmować i rozmawiać z tą dwójką, dzieciaki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Według mnie, warto zmienić numer. Być może taka sytuacja się już więcej nie powtórzy, a może któreś z nich postanowi zadzwonić po raz kolejny. Szkoda nerwów.
Dziwię się tylko jego nowej dziewczynie. Dobrze widziała, jak jej nowy chłopak potraktował swój poprzedni związek, w jaki sposób go zerwał, jak traktuje swoją byłą, a wtedy jeszcze obecną dziewczynę. Powinna uciekać czym prędzej z obawy, że ją spotka to samo, kiedy znajdzie lepszą kandydatkę na dziewczynę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A ja myślę, że nie powinnaś w ogóle wdawać się w rozmowy z nią, nie gadac o policji, nękaniu ani niczym, bo to jak widać tylko bardziej kogoś może nakręcić. Najlepiej reagować obojetnością albo ciszą, aż im się znudzi i nie wdawać się w dyskusje, nie prowokować. Jak masz możliwość, to niech odbiera np jakiś mężczyzna telefon i za każdym razem mówi, że pomyłka itp. Jak nie będziesz reagować na "żarty", to w końcu im się znudzi. Jak znasz ich numery możesz też je zablokować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja mam 22 mój obecny TŻ 27.
EX ma 27 a jego dziewczyna podobno starsza od niego ale nie mam pojęcia ile. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Czasami z zastrzeżonego dzwonią do mnie też inne osoby np w sprawie pracy. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
sissy that walk
|
To się od razu rozłączaj jak się okaże, że to oni.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Też się jej dziwię o czym jej wspomniałam wtedy przy okazji tych telefonów na początku. Ale ona sobie nic z tego chyba nie zrobiła. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;44763607]A ja myślę, że nie powinnaś w ogóle wdawać się w rozmowy z nią, nie gadac o policji, nękaniu ani niczym, bo to jak widać tylko bardziej kogoś może nakręcić. Najlepiej reagować obojetnością albo ciszą, aż im się znudzi i nie wdawać się w dyskusje, nie prowokować. Jak masz możliwość, to niech odbiera np jakiś mężczyzna telefon i za każdym razem mówi, że pomyłka itp. Jak nie będziesz reagować na "żarty", to w końcu im się znudzi. Jak znasz ich numery możesz też je zablokować.[/QUOTE] EX-a numer znam i mam zablokowany. Jej numeru nie znam. Poza tym dzwoniąc z zastrzeżonego nawet zablokowany numer się dodzwoni :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Po co się angażujesz w jej problemy? Po co się denerwować problemami, które Ciebie nie dotyczą i ludźmi, którzy nie są częścią Twojego życia? Olewaj ją, jak usłyszysz, że to ona/on rozłączaj się i nie wdawaj się w żadną dyskusję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
ale serio, tak się przejmować telefonem po tak długim czasie? o.O przecież nie jesteś z tamtym kolesiem 1,5 roku!
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- nie stwarzaj problemów tam, gdzie ich nie ma, a będzie ci się łatwiej żyło.
![]() |
#15 | |
sissy that walk
|
No to nie wiem. Idź do operatora, niech Ci te numery zablokują na amen albo coś innego wymyślą. Tak czy siak - jesteś pewna, że pora na nowy związek, skoro stary wywołuje w Tobie takie emocje?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie reagować.
nie daj się wkręcać w te gierki,to przeszłość ,o której powinnaś zapomnieć. być może twój eks robi sobie jaja z kolejnej kobiety,ale to nie twój problem.żyj swoim zyciem i rozłączaj się nie tłumacząc nikomu ani słowa. można zablokować telefony z zastrzeżonego numeru.zwyczajnie nikt z zablokowanych numerów nie dodzwoni się do ciebie
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-01-23 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś rozkminić, czemu ci się włącza ta nerwica. Ja mam też takie nerwico-podobne objawy, kiedy pojawia się we mnie jakieś uczucie, a ja nie wiem, co to jest, bo z automatu spycham niektóre rzeczy do podświadomości, bo głupio mi się przyznać przed samą sobą, że poczułam się tak czy tak, albo nie mam odwagi przyjąć tego do wiadomości, bo nie mam ochoty sobie z tym radzić. Ale to i tak zawsze w człowieku zostaje.
Jakby większość ludzi miała taką sytuację, to by to olała. Więc skąd te twoje objawy? Czujesz się jakaś winna za to, że ten koleś z tobą zerwał, jakaś gorsza od jego nowej dziewczyny, a może jesteś na nich zła, itp. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Czy ty chciałabyś ze swoim byłym chłopakiem nadal utrzymywać kontakty?
Bo ja nie. Jego dziewczyna to już w ogóle bez komentarza: zachowuje się, jakby chciała żyć w trójkącie. Jeśli jest jakieś forum, na którym udzielają się prawnicy, poproś ich może albo o radę, albo o sformułowanie kilku zdań: ostrzeżenia, że rozważasz złożenie skargi za nękanie czy coś takiego. Wyślij to swojemu ex w mailu i przestań odbierać od niego telefony. Kiedy zadzwoni on albo jego ukochana z zastrzeżonego numeru, rozłącz się bez dyskusji. Ja bym naprawdę nie miała sentymentów. Powinni się po jakimś czasie odwalić, i to raczej na dobre. A ty kontynuujesz ze swoim udanym życiem. a co do wieku: prawdę mówiąc, jak napisałaś to, co napisałaś to się poważnie zaczęłam zastanawiać, czy z was nie dzieci i czy może mogłabyś poprosić mamę, żeby zadzwoniła do mamy dziewczynki, która do Ciebie wydzwania i sprawę załatwiła ![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-23 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego. Z perspektywy czasu widzę jaka byłam naiwna i głupia. Jak się nie szanowałam. Nie chcę mieć z tym człowiekiem żadnego kontaktu bo właśnie wywołuje we mnie takie emocje. Moja mama również ma takie coś jak ja tyle, że z moim tatą. Są po rozwodzie już od mojej podstawówki a do tej pory nie chce przebywać w jednym pokoju razem z nim (nawet podczas uroczystości rodzinnych) ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Byłam u specjalisty raz w życiu i o mały włos się przez niego nie zabiłam bo przepisał mi na pierwszym spotkaniu psychotropy, które połknęłam wszystkie na raz. Nie wierzę w taką pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
sissy that walk
|
Nerwicę leczy się u specjalisty, to żaden wstyd, tylko pomoc samej sobie.
Jest różnica między przebywaniem w jednym pomieszczeniu, a paniką na sam dźwięk głosu drugiej osoby. Skoro nie chcesz zmienić numeru, to idź do operatora i spytaj, co masz zrobić. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Co to znaczy "przez niego"? Specjalista nie kazał Ci lykać wszystkich leków na raz, na recepcie tego nie miałaś. To, że zdecydowałaś się połknąć pudło psychotropów to nijak nie świadczy o tym, że pomoc Ci nie jest potrzebna. To świadczy o tym, że jest Ci potrzebna na gwałt.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-01-23 o 17:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.
|
a rozsądek nie podpowiada ci, że powinnaś skorzystać z pomocy fachowca? -_-
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
"Rozsądek mi mówi, że nie mam czego żałować bo to dupek. Rozsądek mi mówi, że dobrze mi jest z obecnym TŻ-em."
Po tym wszystkim, co napisałaś, ogromne wyrazy współczucia, niemniej zastanawiam się, dlaczego ty nie odetniesz się od tej znajomości raz na zawsze. Dla własnego dobra/ Po prostu no way: może wyobraź sobie, że ty jesteś na diecie, a oni oboje (i szczególnie on) to pokusa.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No właśnie. Ale to jest rozsądek. A uczucia masz jeszcze niepoukładane. Skoro twoje ciało coś takiego ci komunikuje, tzn, że jest jeszcze coś do zrobienia z uczuciami. Albo możesz spróbować sobie sama z tym poradzić, albo faktycznie spróbować jeszcze raz specjalisty, ale może nie psychiatry, tylko psychoterapeuty, lub psychologa?
Ja, kiedy nagle mam takie "ataki", że moje ciało zaczyna wariować, serce bije jak szalone itd., to zazwyczaj wystarczy mi chwila, żeby sobie z tym poradzić. W cięższych przypadkach zajmuje mi to kilka godzin. Ale jeżeli tobie poradzenie sobie nie pójdzie równie szybko, to warto pomyśleć o kimś innym, kto wysłucha, o specjaliście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.