Leszno (wkpl)- oprawa muzyczna w Kościele - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 23:37   #1
NewLife
Przyczajenie

GG do NewLife

Leszno (wkpl)- oprawa muzyczna w Kościele

Witam dziewczyny,

szukam sprawdzonego zespołu, organisty lub osoby grającej na skrzypcach lub innym instrumencie na ślub kościelny.

Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie, jakieś namiary na kogoś godnego polecenia?

Z góry dzięki za pomoc
NewLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 10:16   #2
natalontko
Zakorzenienie

Dot.: Leszno (wkpl)- oprawa muzyczna w Kościele

Witam leszczynianke
hmm ja wychodze za maz za rok, wiec narazie nie interesowalam sie tym, ale kilka lat temu moja siostra miala slub i wiem ze poszla do naszego organisty i spytala sie czy nie zna jakiegos skrzypka i on jej to wszystko juz zalatwil. Ja pewnie tez tak zrobie bo sie nie zawiodlismy. Jesli chodzi o moja parafie to Sw. Jozef na zatorzu

A Ty kiedy bierzesz slub? I w jakiej parafii?
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 10:42   #3
ashe
Raczkowanie

Ja mam kilka numerów jeśli cie by interesowało do osób które graja pieknie w kościołach.. tylko to faktycznie dużo zalezy od parafii ...bo organiści czasami robią duże problemy jak ma grac ktoś inny
ashe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 11:46   #4
NewLife
Przyczajenie

GG do NewLife

Biorę ślub w Parafii św. Jana w Lesznie w lipcu tego roku , a organista tam zbyt ciekawy nie jest i sie rozgladam za innymi mozliwosciami.
Prosze o numery do osób godnych polecenia

Edytowane przez NewLife
Czas edycji: 2010-06-11 o 08:07
NewLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 11:51   #5
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NewLife Pokaż wiadomość
Biorę ślub w Parafii św. Jana w Lesznie w lipcu tego roku , a organista tam zbyt ciekawy nie jest i sie rozgladam za innymi mozliwosciami. Mam namiar do Tomasza Cybala, podobno gra na skrzypacach. Moze ktos juz go sprawdził?

wyslalam ci widomość ..masz pewnie w wizazowej skrzynce
ashe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 15:02   #6
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NewLife Pokaż wiadomość
Biorę ślub w Parafii św. Jana w Lesznie w lipcu tego roku , a organista tam zbyt ciekawy nie jest i sie rozgladam za innymi mozliwosciami. Mam namiar do Tomasza Cybala, podobno gra na skrzypacach. Moze ktos juz go sprawdził?

Mogę polecić Tomka Zalicza się do grona moich przyjaciół i wiem, że na pewno będziesz zadowolona. Muzyk jakich mało
Jeśli zależałoby Ci też na małym zespole z gitarą, to daj znać, a podam Ci namiary.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 08:20   #7
romulek
Przyczajenie

Witam! Jestem zawodową skrzypaczką i wraz z koleżanką harfistką uświetniamy uroczystości ślubne. Posiadamy bogaty repertuar muzyki kościelnej i świeckiej. Mój tel.515194729. Pozdrawiam Wiesława Piątek
romulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 21:36   #8
blueberry88
Zakorzenienie

Jako zespół graliśmy na ślubach u św. Jana i organista zawsze (!) robił problemy - pamiętaj, żeby dokładnie z nim wszystko ustalić. Potrafił przyjść chwile przed ceremonia i robić problemy. Tylko się nie zrażaj tym co piszę Po prostu z doświadczenia "uczulam" na niego.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 06:18   #9
Aangelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashe Pokaż wiadomość
Ja mam kilka numerów jeśli cie by interesowało do osób które graja pieknie w kościołach.. tylko to faktycznie dużo zalezy od parafii ...bo organiści czasami robią duże problemy jak ma grac ktoś inny
ja tez bardzo prosze o numery
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 09:43   #10
Aneksss
Raczkowanie

Dziewczyny a jak planujecie "urozmaicic" msze?
orkiestra, ktora planuje miec na weselu, gra takze w kosciele (skrzypce i gitara akustyczna), graja podczas wejscia, darow, komunii oraz wyjscia. nie wiem jak jeszcze mozna by "urozmaicic" slub. Macie jakies pomysly?
u mojej kolezanki bedzie chor jej znajomych i beda co chwile robic przerywniki muzyczne...
Aneksss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 10:21   #11
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneksss Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak planujecie "urozmaicic" msze?
orkiestra, ktora planuje miec na weselu, gra takze w kosciele (skrzypce i gitara akustyczna), graja podczas wejscia, darow, komunii oraz wyjscia. nie wiem jak jeszcze mozna by "urozmaicic" slub. Macie jakies pomysly?
u mojej kolezanki bedzie chor jej znajomych i beda co chwile robic przerywniki muzyczne...
W zalezności na co się u Ciebie zgodzi kapłan. Można podczas Mszy zrobić pokropienie/oczyszczenie - podczas tego zespół spiewa, a kapłan z ministrantem idzie przez kościół i święci wodą. Na wejście może byc tez okadzenie kościoła - kapłan wraz z ministrantami przechodzi przez kościół. Bardzo uroczyste, ale to zależy jaką opcje "wejścia" przeferujecie z TŻ. Można zrobić tez uroczyste uwielbienie - w zalezności od Waszych preferencji. Możecie tez sami przeczytac czytania, zaspiewać psalm. Trzeba pamiętać, żeby zespół wykonał "O Stworzycielu Duchu...", żeby nie było tak, że ksiądz sam to zaśpiewa I jeszcze na przekazanie znaku pokoju można miec oddzielną pieśń - wtedy idziecie do rodziców, podajecie rekę albo buziaczka mnistranci tez wtedy moga "wyjść do ludzi".
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 21:23   #12
Beblisia
Przyczajenie

Witam. reprezentuję kwartet wokalny( sopran, alt,tenor,bas) który urozmaica oprawę mszy ślubnej. Zapraszam 506100887
Beblisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 16:16   #13
Vanessa18y
Przyczajenie

Witam dziewczyny,

Jeśli szukacie oprawy muzycznej - skrzypce i organy tu macie tel. 663 205 825
Vanessa18y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 14:14   #14
6asik9
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Biorę ślub w lipcu 2014 i z narzeczonym szukamy kogoś kto urozmaici naszą mszę ślubną wiecie ... muzyka, anielski głos i najlepiej ze skrzypcami
marzenie
ślub odbędzie się w kościele w Drobninie. Proboszcza mamy super tak że problemów nie powinno być
Jeśli możecie kogoś polecić byla bym bardzo wdzięczna
6asik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:15   #15
Lir
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,

również przyłączam się do pytania o solistkę i skrzypce. Może któraś z Was kogoś poleci lub poda przybliżone koszty takiej oprawy muzycznej
Lir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości