Jak zgłosić się do psychologa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 14:42   #1
verena1999xoxo
BAN stały

Jak zgłosić się do psychologa

Hejka
Moi znajomi mają konto na wizarzu więc też postanowiłam wkońcu założyć
I chciałabym się w as poradzić odnośnie jednej sprawy, na którą zajęcie się jest teraz chyba najlepszy czas z racji tego, że zaczęły mi się ferie zimowe i mam 2 tygodnie wolnego. Otóż od dawna mam następujące problemy z okrótnym brakiem psychicznych możliwości np. uczenia sie na sprawdziany. Rozmawiałam o tym z koleżankami, jedna mi powiedziała że to prokastynacja czyli coś takiego jak depresja tylko trochę inne. W internecie sprawdziłam i większość się zgadza tak jakbym o sobie czytała. Dzień w dzień mam coś takiego ze po całym popołudniu i wieczorze przy komputerze zaczynam mieć wyrzuty, że zamiast się uczyć na sprawdzian to znowu zmarnowałam czas. Obiecuję sobie, ze następnego dnia weznę się do nauki ale nigdy mi się nie udaje. I to do póżnej nocy siedzę tzn myślę, że dobrze jest 10;30, to o równej jedenastej kończę. Ale jak jest ta róna 11 to wtedy akurat jestem na czymś ciekawym i jak mi się już to znudzi to już jest po 11 i wtedy sobie mówię a dobra poczekam do równej 12. I tak do nocy. Naprawdę kończę dopero jak dojdę do 5. Więc wstaję niewyspana . I mam zamiar teraz iść z tą prokatynacją do psychologa do poradni. I poprzedzając nie robię tego żeby mieć łatwiej na teście gimnazjalnym, ale chcę naprawdę sobie pomóc, Bo w 4 (i w 1 gim) klasie już tam byłam w związku z dysortografią i itak mam wydłużony czasmam wydłużony czas więc to nie o to chodzi. I dusfunkckje naprawdę nie sa fajne i jest z nimi trudno ale się staram. Wiem jak to wygląda mniej więcej bo jk mówiłam byłam już tam robi się testy na inteligencję i pisze dyktando itd (chociarz z tym dyktandem to w tym przypadku myślę że nie). Jak powinna sie zgłosić do tej poradni, bo wcześniej było tak ze nauczycielka kazała rodzicom tam nie wysłać na testy, ale teraz tak nie jest. Czy powinnam poprostu tam sama pójść i powiedzieć, że chcę porozmawiać z psychologiem?
verena1999xoxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-25, 15:10   #2
babajaga69
Przyczajenie

Dot.: Jak zgłosić się do psychologa

Cześć
Zerknij tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484374
poszukaj dodatkowej motywacji do nauki
http://www.youtube.com/user/Rozwojowiec
filmiki o motywowaniu się i zgubnych skutkach odkładania wszystkiego 'na potem'
Życzę powodzenia
Stary 2014-01-25, 15:12   #3
Suzanne
Rozeznanie

Jak zadzwonisz pod numer podany tutaj, wszystko Ci zostanie wyjaśnione Polecam!

http://www.brpd.gov.pl/detail.php?recid=729

A prokrastynacja nie mija NIESTETY jeśli się z nią nic nie robi, sama siedzę na tym forum zamiast się zająć czymś o wiele ważniejszym
Stary 2014-01-25, 15:15   #4
verena1999xoxo
BAN stały

O dzięki napewno przeczytam.
postanowiłam juz że po feriach się uczę. Mam czystą kartę tzn. brak ocen z racji że zacznie sie drugi semestr więc to dobry czas by coś zmienić, zacząć od nowa

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

A jeszcze jedno. Słyszałam o tych telefonach zaufania, ale kto tam ma dyżury/ to jacyś specjaliści, którzy się na takich problemach znają i będą potrafili mi dobrze do radzić?
Stary 2014-01-25, 15:21   #5
Suzanne
Rozeznanie

Dokładnie To jest również telefon zaufania dla osób mających problem z nauką.

Poza tym, jeśli się okaże, że jednak dobrze by było pójść do psychologa, to oni zazwyczaj mają listy psychologów w twoim mieście którzy są akredytowani.
Stary 2014-01-25, 15:36   #6
verena1999xoxo
BAN stały

jejku dzię kuję wam za tę chęć pomocy. Ja zdaję sobie sprawę że dużo osób szczególnie w moim wieku jest trochę leniwych, ale ja chyba naprawdę mam z ty problem skoro całe dnie spędzam przy komputerze i nie mogę się oderwać. Czasem myślę, że jakbym miała bardziej wymagających rodzców to byłoby mi łatwiej bo nie musiałabym tylko sama z sobą walczyć ale także coś by mnie ciągło. A zresztą jak czasami moi rodzice do mnie mówią że tyko siedzę przed komputerem to się obrażam mam fochy, krzyczę chociaż sama wiem że żle robię. Najwięcej czasu spędzam na youtube (oglądam tysiące filmików) oraz na Eternal Lands (jak ktoś nie wie to jest coś takiego jak np. Tibia tylko mniej znane ja w to gram od patu lat poprostu atmosfera w tej grze jast *-* od razu się w tej grze zakochałam jak pierwszy raz widziałam jak mój kolega w to gra, i siedziałam tam z nim wtedy kilka godzin i ogladałam no i wrezultacie też zaczęłam). a jak nie mam iternetu to np. gram np. w The Elder Scrols (nawet przeszłam te najstarsze części jak mnie jeszcze na świecie nie było), Gothic (Drugą część tak mi sie podobała, że przeszłam ją 4 razy tzn raz na normalnej wersji, a 3 razy z poszerzeniem noc kruka raz walcząc kuszą innym razem mieczem a jescze innym jako mag) i maśe innych. Lubie też takie gry jak np. twierdza, czy setlersy.
Stary 2014-01-25, 15:45   #7
Suzanne
Rozeznanie

Hahaha, nie przejmuj się jakoś bardzo: ja robię strasznie dużo rzeczy na ostatnią chwilę w wieku ponad trzydziestu lat

Niedobra to cecha, ale też nie demonizowałabym: i studia można skończyć, i karierę można robić ale zwalczyć na pewno warto

Jak już się sama nauczysz jak, to pewnie mi będziesz mogła dać parę rad!

Edytowane przez Suzanne
Czas edycji: 2014-01-25 o 16:01
Suzanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 16:22   #8
201801191006
Konto usunięte

odpowiadając na pytanie z tematu: ja najpierw poszłam do lekarza rodzinnego i poprosiłam o skierowanie do psychologa. (pani doktor popatrzyła na mnie jakbym się z choinki urwała i pyta mnie co się stało, dlaczego, po co itp. odpowiedziałam jej krótko, że potrzebuję i już.) więc ze skierowaniem poszłam do przychodni, w której owy psycholog przyjmuje (miałam upatrzoną konkretną panią, a nie pierwszego lepszego) i umówiłam się na wizytę, a potem sobie chodziłam do ej pani co miesiąc
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-25, 16:26   #9
Leszy
Zakorzenienie

Fajnie że dziewczyny chciały pomóc, a tu się okazuje (w drugim temacie autorki), że to paskudny troll.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-25, 16:43   #10
201801191006
Konto usunięte

no właśnie najpierw odpisałam tutaj, a potem zobaczyłam drugi temat.

ferie, trzeba przeczekać.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości