|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Głupie, ale ważne (wg mnie) pytanie
Witam Was bardzo serdecznie.
Mam do Was pytanie: mieszkam na czwartym piętrze, z "wystającym", a nie wbudowanym balkonem. Sąsiedzi mają większy balkon niż mój, wystający z prawej strony. Zimą strasznie mam dużo śniegu na balkonie ( nie mam zadaszenia, mieszkam na ostatnim piętrze). Czy jest to zgodne z prawem, by ten śnieg zwalać przez szczebelki balkonu, ale tak, by nie nasypać sąsiadowi śniegu na balkon? Nie zagrażałoby to życiu ludzi. Czy jest jakiś przepis, który mówi o tym, że tak nie można? A jeśli nie można w ten sposób, to jak Wy w mieście, w bloku radzicie sobie z tym problemem? Bardzo proszę o odpowiedź na może głupie, ale ważne jednak pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Głupie, ale ważne (wg mnie) pytanie
u mnie administracja prosi o zwalanie śniegu z balkonów.. ale u nas są równe balkony..
może przejdź się do sąsiadów i grzecznie poproś aby zamiatali ten śnieg w drugą stronę tak aby nie sypać na Twój balkon? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;44801736]u mnie administracja prosi o zwalanie śniegu z balkonów.. ale u nas są równe balkony..
może przejdź się do sąsiadów i grzecznie poproś aby zamiatali ten śnieg w drugą stronę tak aby nie sypać na Twój balkon?[/QUOTE] Dziękuję Ci o odpowiedź, ale to chodzi o mnie i o zwalanie mojego śniegu z balkonu. Nie chcę go znosić do wanny czy do wc, a nie mam też zamiaru mojego śniegu przerzucać na balkon sąsiadów i da się to tak zrobić, by wilk był syty i owca cała. Chodzi mi o to czy można ten śnieg zamieść z balkonu? To jest najprostsze rozwiązanie, ale nie wiem czy zgodne z prawem. Nie chciałabym aby któregoś dnia zapukała do mnie policja i wypisała mandat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
nie no.. u nas każdy zmiata w dół
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zrób to wieczorem i tyle. Jak nikogo pod spodem nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, hahahaha
![]() ale fajny problem ![]()
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko przy zamiataniu upewnij się, czy sąsiad nie stoi na balkonie ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli coś jest nie tak z moją wizualizacją tych balkonów, to może zadzwoń do administracji, powiedz w czym problem i poproś o odpowiedź. A jakby w administracji nie rozumieli, to niech przyślą kogoś, kto zrobi wizję lokalną i podejmie decyzję, co ma robić sąsiad, który ma balkon na ostatnim piętrze i do tego mniejszy, niż sąsiad poniżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zrób to w nocy, po prostu. Jeśli nikomu nie zagraża to nie widzę problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a może porozmawiaj z sąsiadem? i faktycznie, z administracją - znajomi wystąpili o dobudowanie zadaszenia nad balkonem i wprawdzie nie od razu, bo może po dwóch latach, ale wybudowali wszystkim na najwyższym piętrze
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A jeśli nie można w ten sposób, to jak Wy w mieście, w bloku radzicie sobie z tym problemem?
Zalezy czy lubisz tych sąsiadów, ja moich zawsze zasypuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
E nooo,jest zima,nie każdy spędza czas na balkonie(chyba,że na dymka) tak więc ryzyko jest raczej małe,że sąsiad oberwie,ale zawsze lepiej sprawdzić
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wiesz co, nie wiem czy to jest uregulowane jakoś prawnie, ale chyba najlepszym sposobem jest pójście do sąsiada i zapytanie go, czy nie będzie mu to przeszkadzało jakoś bardzo. Wiadomo, że trzeba zmieść ten śnieg - tylko gdzie. Jeśli masz wyrozumiałego sąsiada to nie powinno być problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.