|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wstydliwy kłopot z chłopakiem...
Hej Wizażystki!
Śledzę forum od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę poprosić o pomoc w moim, troszkę wstydliwym, problemie z chłopakiem. Jesteśmy razem od trzech miesięcy i od jakiegoś czasu zauważam, że on nie używa papieru po skorzystaniu z toalety...To znaczy nie chodzi o te 'dłuższe' wizyty oczywiście, ale i tak mam z tym problem, bo myślę o tym gdy dochodzi do różnych intymnych momentów między nami. Jednak gdy mu o tym wspominam, on zupełnie na to nie reaguje. Co robić? Jak go przekonać, że powinien to robić? Proszę o pomoc!
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wstydliwy kłopot z chłopakiem...
Powiedz, że masz infekcję intymną i podejrzewasz, że to od tego, że nie używa papieru po sikaniu i na razie nie możecie współżyć, dopóki się nie wyleczysz, a on musi zmienić ten "zwyczaj".
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm..może to niezły pomysł.
Ale nie chciałabym go okłamywać, może macie pomysł na inny sposób? Bo jeśli on ode mnie odejdzie dlatego, że nie chcę z nim uprawiać seksu z tego powodu?
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
To znaczy, że nie był facetem dla Ciebie
Rozumiem, że można nie zmuszać faceta, żeby np. golił pachy, ale wydaje mi się, że wycieranie interesu po sikaniu to dość fundamentalna sprawa w utrzymaniu higieny i jak najbardziej masz prawo zastosować taki chwyt, skoro po ludzku się nie da.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może powiedz w ten sposób: "kochanie, chciałabym, żebyś po sikaniu wycierał się papierem toaletowym"? To takie trudne?
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam się niestety, że wielu mężczyzn ma te głupie przyzwyczajenie, że wystarczy strząchnąć ![]() Jak już mu wspominałaś i nie zareagował, to nic nie możesz zrobić, albo przyzwyczajaj się do bycia z brudasem, albo go zostaw, przecież nie będziesz za nim chodzić i go podcierać. Możesz opowiedzieć mu, że wyczytałaś ciekawostkę jak Polacy dbają o higienę i wspomnieć jakie to dla Ciebie obrzydliwe. Nie sądzę jednak żeby to cokolwiek dało, w końcu już olał Twoje aluzje. http://niewiarygodne.pl/gid,14447496...jticaid=61154b masz artykuł, poczytaj mu, dodaj od siebie, że Ciebie brzydzi też np nie podcieranie się. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-09-18 o 19:14 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem za tym, żebyś powiedziała mu wprost. Poproś, żeby to robił i już. A jeśli z tak błahego powodu miałby odejść...to nawet lepiej dla Ciebie.
|
|
#8 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Chyba masz bardzo niskie poczucie własnej wartości, skoro myślisz o czymś takim. Albo masz wyjątkowego buraka za faceta, skoro zerwałby z Tobą z powodu braku seksu przy infekcji.Jak dla mnie do normalnego człowieka mówi się raz, a on słyszy i zaczyna wprowadzać pewne kwestie w życie. Jeśli on olewa Twoje prośby i szkoda mu papieru żeby wytrzeć kuśkę to nie wiem, czy byłby skłonny do jakichkolwiek kompromisów dla Ciebie.
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Mój chłopak też nie używa, ale jak z nim byłam kilka razy w toalecie to sama mu wycierałam, chociaż się 'kłócił', że nie trzeba...
Nie wiem za bardzo jak, ale musisz mu to dość jasno zakomunikować. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj jeszcze raz o tym wspomnieć, nieco dosadniej? Powiedz wprost, że to bardzo niehigieniczne nie wycierać się po skorzystaniu z toalety, przecież po tym ma się mokre majtki. Zapytaj, czy nie sprawia mu to dyskomfortu :P
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeeee sama mu wycierałas???? ludzie czy Wy naprawde macie za facetów 4letnie dzieci? dla mnie to niepojete, nie wyobrazam sobie sytuacji gdyby np facet do mnie podszedl i wytarł mi krocze bo mi sie zapomnialo -_-
|
|
|
#12 | |
|
.
|
Odp: Dot.: Wstydliwy kłopot z chłopakiem...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
żyję tyle na świecie, a nawet nie pomyślałem (i nie słyszałem) że warto używać papieru po sikaniu ze względu higienicznych
![]() ![]() to takie smutne. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super facet, gratulacje - prawdziwy chłopięcy macho A po "poważniejszym" wyjściu do toalety też mu pomagasz z wycieraniem i czyszczeniem nocniczka?
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Okej, to chyba dobry pomysł. Jak tylko się spotkamy, to pokażę mu ten artykuł i zapytam co o nim sądzi. Nie o to chodzi, że rzuci mnie bo nie chcę uprawiać seksu, tylko że z tego konkretnego powodu. Bo jeśli nie będzie chciał tego zmienić? Czy to rzeczywiście bardzo źle wpłynie na moje zdrowie? Może nie będzie tak źle? Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam dziewczyny, ale jakbym miał to bym się nie dziwił, że ma z tym problem i w sumie nawet nie mając dziewczyny postaram się ten problem wyeliminować.
Po prostu w życiu mi nie przyszło do głowy rozkminiać takie problemy, mimo, że o higienę dbam (mycie się codziennie, mycie zębów po każdym posiłku bla bla bla...) Każdego coś obrzydza. Ciebie akurat to (jak i pewnie sporo kobiet i wcale się nie dziwie) myślę, że najprościej będzie mu powiedzieć wprost lub zaakcentować podsyłając jakiś link
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chrzanię serio jesteście w stanie się tak poniżać, żeby tylko mieć męskie pory przy tyłku?
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, był cały temat o wycieraniu/niewycieraniu : O
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524705 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, dla mnie wycieranie facetowi penisa po sikaniu jest jakąś abstrakcją i żadna teoria o matkowaniu tutaj nie pomoże.
jestem w szoku
|
|
#23 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie no, aż tak radykalnych kroków nie będę podejmować. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
nie podejmuj, bo to jest bardzo chory krok. pogadaj po prostu, a jak oleje, to go zostaw.
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Nie pozwoliłabym sobie włożyć do pochwy nieumytego penisa. Koniec kropka. Nieważne, czy użył papieru. Ma również umyć sprzęt. Tego da się nauczyć.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wiecie ale przy pisuarach nie ma papieru
(pewnie by był gdyby więcej niż 10% facetów go potrzebowało).I jeszcze nigdy nie widziałem aby któryś z moich znajomych wycierał, jeśli wasz facet wyciera to chyba tylko przy was dla świętego spokoju. Nie wiem czy wiecie ale cewka u mężczyzn jest dłuuuuga i można wycierać i wycierać a i tak ostatecznie coś skapnie. A co gdyby facet kazał wam myć krocze po każdej wizycie w toalecie? |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
matko, czytam i czytam i zachodzę w głowę skąd wy na boga wiecie czy wasi faceci wycierają czy nie
![]() no serio, 10 lat z facetem jestem, mieszkamy razem 1,5 roku i nawet mi do głowy nie przyszło się takimi rzeczami interesować a co ważniejsze - się takim sytuacjom okazji nie miałam przyglądać tzn. mówię o zwyczajnym korzystaniu z toalety bo w wiadomych sytuacjach to oboje idziemy do toalety ale to już inna sprawa
|
|
|
#30 |
|
Hrodebert
|
Zbaraniałem przy tym wątku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Rozumiem, że można nie zmuszać faceta, żeby np. golił pachy, ale wydaje mi się, że wycieranie interesu po sikaniu to dość fundamentalna sprawa w utrzymaniu higieny i jak najbardziej masz prawo zastosować taki chwyt, skoro po ludzku się nie da.

Chyba masz bardzo niskie poczucie własnej wartości, skoro myślisz o czymś takim. Albo masz wyjątkowego buraka za faceta, skoro zerwałby z Tobą z powodu braku seksu przy infekcji.

(pewnie by był gdyby więcej niż 10% facetów go potrzebowało).