|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zostawił tak po prostu
Nie wiem co robić... Codziennie czytam wizaz, kiedyś miałam tu kilka kont, nigdy nie zagościłam na dłużej, ale to jest najmniej ważne.
Dzisiaj po południu zostawił mnie chłopak, w którym byłam zakochana do szaleństwa, którego kochałam nad życie. Powiedział, że kocha inną, spotyka się z nią od jakiegoś czasu i po prostu zakochał się w niej, mnie już nie kocha i najlepiej, jak zerwiemy kontakt. Nie wiem co robić, moje samopoczucie jest fatalne. Wymiotowałam już dwa razy, cały czas płaczę. Nie mogę się uczyć na kolokwia które mam w poniedziałek, nie mogę jeść. Nie jestem nastolatką, chociaż panikuję, mam 21 lat, mój były chłopak 22. Dobrze że moja współlokatorka wyjechała na weekend, przynajmniej nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć. Nie mogę się pogodzić z tym, że wybrał ją. Nie była w niczym lepsza. Moje życie po prostu w jednej chwili runęło, jestem pewna, że już nigdy nikogo tak nie pokocham, po prostu nie będę w stanie. Do tego to był mój pierwszy chłopak. Spędziliśmy razem wiele wspaniałych chwil, przeżyłam z nim swój pierwszy raz. Dziewczyny, nie wiem co mam robić i tak wiem że dodanie wątku na wizazu nic nie pomoże. Ale jest mi lżej. Boję się, że będę się długo leczyć w tej miłości i tego że nie znajdę drugiego takiego chłopaka. Nie umiem opisać tego, jak fatalne jest moje samopoczucie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zostawił tak po prostu
Pierwsza miłość zawsze była najgorsza jeżeli zniknie. Znam to bo tak miałam. Nie powinnaś się załamywać, idź pod prysznic, kup sobie kosmetyki, zajmij się sobą a zrobi Ci się lepiej ( przynajmniej mi to pomagało ). Głowa do góry bo nie jednego spotkasz na swojej drodze, też się bałam, że nikogo nie znajdę i przez całe życie będę cierpieć. Wejdź na jakąś stronę, popisz z kimś, kto Ci zajmie czas ( a najlepsi na takie coś są mężczyźni ), lub może masz przyjaciela, wyjdź gdzieś z nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Idź w poniedziałek do lekarza, poproś o zwolnienie - pewnie masz takiego który nie będzie robił problemu. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- po prostu powiedział |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie zostawił Cię "tak po prostu". Miał powody i to ważne: zakochał się w innej, przestał Cię kochać (lub w odwrotnej kolejności). Tak się zdarza, sama przez to przeszłam.
Nie w porządku, że spotykał się z tamtą za Twoimi plecami, ale teraz to tak naprawdę bez znaczenia. Wiem, jak boli, kiedy chłopak, który był pierwszą wielką miłością, z którym przeżyłaś pierwszy raz i myślałaś o nim, że będziecie razem już zawsze, odchodzi. Sama przez to przechodziłam w ostatnie wakacje i wierz mi- najlepiej będzie dla Ciebie, jak rzeczywiście zerwiecie kontakt. Na amen, a przynajmniej na tak długo, aż do końca się z niego nie wyleczysz. Wypłacz się tak, żebyś nie miała już siły dalej płakać. A później wyjdź do ludzi. Najlepiej kolegów, faceci są niezastąpieni na złamane serca- nie będą płakać z Tobą, tylko wyciągną Cię z dołka za uszy. Wstyd się przyznać, ale mi dość pomogło upicie się do nieprzytomności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Niestety tak się zdarza, chyba każda wizażanka przechodziła przez to co ty. Nie możesz jednak siedzieć sama w domu i rozpamiętywać tego-to droga donikąd, wspomnienia będą wracać i to w najmniej oczekiwanym momencie. Postaraj się gdzieś wyjść, może wyjechać do rodziny na kilka dni to zawsze coś. Oderwać się od tego co jest tu i teraz. Rozmowa z kimś pomaga,taka szczera, żebyś wyrzuciła z siebie te wszystkie emocje, na pewno ulży ci się. Długo jeszcze upłynie zanim o nim zapomnisz...trzymam za ciebie kciuki. Na pocieszenie: http://www.youtube.com/watch?v=n84McJyTRuw
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam za słowa pocieszenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Addicted of makeup.
|
Cytat:
Edytowane przez Choco_Latte_ Czas edycji: 2014-03-23 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Strasznie Ci współczuję, to musi być okropne z dnia na dzień przeżyć coś takiego. Okropne jest to jak zawodzą nas najbliżsi ludzie i robią nam rzeczy których byśmy się po nich nie spodziewali. No, ale cóż, takie jest życie. Ja kiedyś tak się z mężem pokłóciłam, że wyprowadził się na kilka dni. Wiem, że to inna sytuacja, ale wiem jak się teraz czujesz. Moim sposobem na poradzenie sobie z sytuacją było maksymalne wypełnienie swojego czasu tak żeby nie myśleć, najgorzej jak się usiądzie i nic nie robi, wspomnienia same wracają. Polecam książkę, film, ugotuj coś, zrób przemeblowanie, lub wiosenne porządki i oczywiście coś co zawsze daje mi wytchnienie, co codziennie sprawia mi niesamowitą radość i zawsze poprawia humor - SPORT. A później kąpiel z pianą, pachnący balsam i świeża pościel.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2014-03-23 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kochana bardzo mi Ciebie szkoda, ale nic już niestety nie zrobisz, musisz wziąć się w garść, to nie Twoja wina
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dokladnie rozumiem co przeżywasz, półtora roku temu spotkało mnie niemal to samo - z ta róznicą, że nie zostawił mnie dla innej tylko tak o - stwierdził, że juz mnie nie kocha i nie chce ze mną byc. Mozesz sobie wyobrazić, że myslalam ze to koniec swiata i tak też się zachowywałam. I muszę Ci powiedzieć, że po prostu z biegiem czasu jest coraz lepiej, gdyby nie to, że co jakiś czas zdarzało mu sie do mnie zadzwonić albo napisać to zapomniałabym o nim już spory czas temu, niestety jednak urwałam kontakt definitywnie dopiero 3 miesiące temu, bo po prostu dojrzałam do tej decyzji. Jesli wiesz ze nie ma juz szans na powrót to nie popełnij mojego błędu i nie szukaj z nim na siłę kontaktu i nie wykorzystuj każdej możliwej szansy, aby tylko z nim zamienić parę słów, bo będziesz to przezywac bardzo dlugo. Nie sądzę , że zapomnisz o nim bardzo szybko całkowicie, ale uwierz mi, że z czasem będzie tylko LEPIEJ. A jeśli poznasz kogoś fantastycznego, kto wypełni twoje myśli, to nie będziesz już nawet chciała wracac do myslenia o nim. Głowa do góry, przezyjesz najgorsze poczatkowe chwile, ale z kazdym dniem bedzie bolało odrobinę mniej!
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Masz tu złotą radę od koleżanki:
Napisane przez Malla Człowiek czasem budzi się i myśli "STOP, już nie mogę być w takim związku, od dawna jest farsą" i wtedy często dochodzi do porzuceń z dnia na dzień. I tak to jest widziane oczami kobiety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ktoś wyżej dobrze Ci poradził: kup sobie ciuch, kosmetyk- cokolwiek, co podniesie Twoją pewność siebie, która teraz jest zachwiana. Może i prozaiczne ale trochę pomoże. No i wyjdź do ludzi. Nie siedź sama ze swoim bólem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.