Zostawił tak po prostu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 19:45   #1
Aliszka19
Przyczajenie

Zostawił tak po prostu

Nie wiem co robić... Codziennie czytam wizaz, kiedyś miałam tu kilka kont, nigdy nie zagościłam na dłużej, ale to jest najmniej ważne.

Dzisiaj po południu zostawił mnie chłopak, w którym byłam zakochana do szaleństwa, którego kochałam nad życie. Powiedział, że kocha inną, spotyka się z nią od jakiegoś czasu i po prostu zakochał się w niej, mnie już nie kocha i najlepiej, jak zerwiemy kontakt. Nie wiem co robić, moje samopoczucie jest fatalne. Wymiotowałam już dwa razy, cały czas płaczę. Nie mogę się uczyć na kolokwia które mam w poniedziałek, nie mogę jeść. Nie jestem nastolatką, chociaż panikuję, mam 21 lat, mój były chłopak 22. Dobrze że moja współlokatorka wyjechała na weekend, przynajmniej nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć. Nie mogę się pogodzić z tym, że wybrał ją. Nie była w niczym lepsza. Moje życie po prostu w jednej chwili runęło, jestem pewna, że już nigdy nikogo tak nie pokocham, po prostu nie będę w stanie. Do tego to był mój pierwszy chłopak. Spędziliśmy razem wiele wspaniałych chwil, przeżyłam z nim swój pierwszy raz. Dziewczyny, nie wiem co mam robić i tak wiem że dodanie wątku na wizazu nic nie pomoże. Ale jest mi lżej. Boję się, że będę się długo leczyć w tej miłości i tego że nie znajdę drugiego takiego chłopaka. Nie umiem opisać tego, jak fatalne jest moje samopoczucie.
Aliszka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:04   #2
Venenum1
Przyczajenie

Dot.: Zostawił tak po prostu

Pierwsza miłość zawsze była najgorsza jeżeli zniknie. Znam to bo tak miałam. Nie powinnaś się załamywać, idź pod prysznic, kup sobie kosmetyki, zajmij się sobą a zrobi Ci się lepiej ( przynajmniej mi to pomagało ). Głowa do góry bo nie jednego spotkasz na swojej drodze, też się bałam, że nikogo nie znajdę i przez całe życie będę cierpieć. Wejdź na jakąś stronę, popisz z kimś, kto Ci zajmie czas ( a najlepsi na takie coś są mężczyźni ), lub może masz przyjaciela, wyjdź gdzieś z nim.
Venenum1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:08   #3
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszka19 Pokaż wiadomość
Nie wiem co robić... Codziennie czytam wizaz, kiedyś miałam tu kilka kont, nigdy nie zagościłam na dłużej, ale to jest najmniej ważne.

Dzisiaj po południu zostawił mnie chłopak, w którym byłam zakochana do szaleństwa, którego kochałam nad życie. Powiedział, że kocha inną, spotyka się z nią od jakiegoś czasu i po prostu zakochał się w niej, mnie już nie kocha i najlepiej, jak zerwiemy kontakt. Nie wiem co robić, moje samopoczucie jest fatalne. Wymiotowałam już dwa razy, cały czas płaczę. Nie mogę się uczyć na kolokwia które mam w poniedziałek, nie mogę jeść. Nie jestem nastolatką, chociaż panikuję, mam 21 lat, mój były chłopak 22. Dobrze że moja współlokatorka wyjechała na weekend, przynajmniej nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć. Nie mogę się pogodzić z tym, że wybrał ją. Nie była w niczym lepsza. Moje życie po prostu w jednej chwili runęło, jestem pewna, że już nigdy nikogo tak nie pokocham, po prostu nie będę w stanie. Do tego to był mój pierwszy chłopak. Spędziliśmy razem wiele wspaniałych chwil, przeżyłam z nim swój pierwszy raz. Dziewczyny, nie wiem co mam robić i tak wiem że dodanie wątku na wizazu nic nie pomoże. Ale jest mi lżej. Boję się, że będę się długo leczyć w tej miłości i tego że nie znajdę drugiego takiego chłopaka. Nie umiem opisać tego, jak fatalne jest moje samopoczucie.
Skąd ta pewność? Może poświęcałaś mu za mało czasu lub po prostu nie byliście sobie pisani, co nie zmienia tego w jaki sposób z tobą zerwał.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:45   #4
Aliszka19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Skąd ta pewność? Może poświęcałaś mu za mało czasu lub po prostu nie byliście sobie pisani, co nie zmienia tego w jaki sposób z tobą zerwał.
Poświęcałam mu dużo czasu, zrobiłabym dla niego wszystko. Był dla mnie najbliższą osobą, spędziliśmy razem mnóstwo wspaniałych chwil, wakacje nad morzem, ferie na nartach. Nie będę pisać dlaczego jest gorsza, żeby nie wyjść na osobę zapatrzoną w siebie, zresztą to nie ma już znaczenia. Jestem załamana tym wszystkim. Nie chce mi się żyć.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Venenum1 Pokaż wiadomość
Pierwsza miłość zawsze była najgorsza jeżeli zniknie. Znam to bo tak miałam. Nie powinnaś się załamywać, idź pod prysznic, kup sobie kosmetyki, zajmij się sobą a zrobi Ci się lepiej ( przynajmniej mi to pomagało ). Głowa do góry bo nie jednego spotkasz na swojej drodze, też się bałam, że nikogo nie znajdę i przez całe życie będę cierpieć. Wejdź na jakąś stronę, popisz z kimś, kto Ci zajmie czas ( a najlepsi na takie coś są mężczyźni ), lub może masz przyjaciela, wyjdź gdzieś z nim.
Kosmetyki nic nie pomogą, wszystko wydaje mi się takie przyziemne w porównaniu z tym co mnie dzisiaj spotkało. Nie mam zbyt wielu znajomych, takich z którymi mogłabym gdzieś wyjść. Mam tylko współlokatorkę z którą mam bliższy kontakt ale wyjechała, poza tym rozmowa z nią niewiele by pomogła.
Stary 2014-03-22, 21:02   #5
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Poświęcałam mu dużo czasu, zrobiłabym dla niego wszystko. Był dla mnie najbliższą osobą, spędziliśmy razem mnóstwo wspaniałych chwil, wakacje nad morzem, ferie na nartach. Nie będę pisać dlaczego jest gorsza, żeby nie wyjść na osobę zapatrzoną w siebie, zresztą to nie ma już znaczenia. Jestem załamana tym wszystkim. Nie chce mi się żyć.
kosmetyki nic nie pomogą, wszystko wydaje mi się takie przyziemne w porównaniu z tym co mnie dzisiaj spotkało. Nie mam zbyt wielu znajomych, takich z którymi mogłabym gdzieś wyjść. Mam tylko współlokatorkę z którą mam bliższy kontakt ale wyjechała, poza tym rozmowa z nią niewiele by pomogła.
Nie da się zmusić do miłości, chłopak Cię już nie kocha. To duzgoczące. Ale czas leczy rany, dopiero się dowiedziałaś, dopiero to do Ciebie dociera. Będzie kiedyś lepiej.
Idź w poniedziałek do lekarza, poproś o zwolnienie - pewnie masz takiego który nie będzie robił problemu.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
po prostu powiedział
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 21:21   #6
201609102148
Konto usunięte

Nie zostawił Cię "tak po prostu". Miał powody i to ważne: zakochał się w innej, przestał Cię kochać (lub w odwrotnej kolejności). Tak się zdarza, sama przez to przeszłam.
Nie w porządku, że spotykał się z tamtą za Twoimi plecami, ale teraz to tak naprawdę bez znaczenia.

Wiem, jak boli, kiedy chłopak, który był pierwszą wielką miłością, z którym przeżyłaś pierwszy raz i myślałaś o nim, że będziecie razem już zawsze, odchodzi. Sama przez to przechodziłam w ostatnie wakacje i wierz mi- najlepiej będzie dla Ciebie, jak rzeczywiście zerwiecie kontakt. Na amen, a przynajmniej na tak długo, aż do końca się z niego nie wyleczysz.
Wypłacz się tak, żebyś nie miała już siły dalej płakać. A później wyjdź do ludzi. Najlepiej kolegów, faceci są niezastąpieni na złamane serca- nie będą płakać z Tobą, tylko wyciągną Cię z dołka za uszy.

Wstyd się przyznać, ale mi dość pomogło upicie się do nieprzytomności Później na samą myśl o nim miałam odruch wymiotny (oj, to była ciężka noc), więc, jak pies Pawłowa, unikałam tak myślenia o byłym, jak i wódki
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 21:27   #7
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie zostawił Cię "tak po prostu". Miał powody i to ważne: zakochał się w innej, przestał Cię kochać (lub w odwrotnej kolejności). Tak się zdarza, sama przez to przeszłam.
Nie w porządku, że spotykał się z tamtą za Twoimi plecami, ale teraz to tak naprawdę bez znaczenia.

Wiem, jak boli, kiedy chłopak, który był pierwszą wielką miłością, z którym przeżyłaś pierwszy raz i myślałaś o nim, że będziecie razem już zawsze, odchodzi. Sama przez to przechodziłam w ostatnie wakacje i wierz mi- najlepiej będzie dla Ciebie, jak rzeczywiście zerwiecie kontakt. Na amen, a przynajmniej na tak długo, aż do końca się z niego nie wyleczysz.
Wypłacz się tak, żebyś nie miała już siły dalej płakać. A później wyjdź do ludzi. Najlepiej kolegów, faceci są niezastąpieni na złamane serca- nie będą płakać z Tobą, tylko wyciągną Cię z dołka za uszy.

Wstyd się przyznać, ale mi dość pomogło upicie się do nieprzytomności Później na samą myśl o nim miałam odruch wymiotny (oj, to była ciężka noc), więc, jak pies Pawłowa, unikałam tak myślenia o byłym, jak i wódki
fajny pomysł, obrzydzić go sobie na zawsze
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-22, 21:37   #8
kassate1203
Rozeznanie

Niestety tak się zdarza, chyba każda wizażanka przechodziła przez to co ty. Nie możesz jednak siedzieć sama w domu i rozpamiętywać tego-to droga donikąd, wspomnienia będą wracać i to w najmniej oczekiwanym momencie. Postaraj się gdzieś wyjść, może wyjechać do rodziny na kilka dni to zawsze coś. Oderwać się od tego co jest tu i teraz. Rozmowa z kimś pomaga,taka szczera, żebyś wyrzuciła z siebie te wszystkie emocje, na pewno ulży ci się. Długo jeszcze upłynie zanim o nim zapomnisz...trzymam za ciebie kciuki. Na pocieszenie: http://www.youtube.com/watch?v=n84McJyTRuw

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 23:15   #9
Aliszka19
Przyczajenie

Dziękuję wam za słowa pocieszenia. Niestety, strasznie mnie to boli, jestem rozbita i nie sądzę, żeby jutro albo pojutrze było lepiej. Płakałam od południa, nie mam już łez ani siły, jak patrzę w lustro mam ochotę ze sobą skończyć, moje życie straciło sens, wyglądam jak siedem nieszczęść w jednej osobie. Nie mogę się pogodzić z tym, że on jest teraz szczęśliwy, a ja muszę cierpieć ani z tym, że już nigdy nie będziemy razem. Wątpię, że spotkam drugiego takiego faceta.
Stary 2014-03-23, 01:44   #10
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Boję się, że będę się długo leczyć w tej miłości i tego że nie znajdę drugiego takiego chłopaka.
Znajdziesz. Lepszego.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 10:08   #11
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
Dziękuję wam za słowa pocieszenia. Niestety, strasznie mnie to boli, jestem rozbita i nie sądzę, żeby jutro albo pojutrze było lepiej. Płakałam od południa, nie mam już łez ani siły, jak patrzę w lustro mam ochotę ze sobą skończyć, moje życie straciło sens, wyglądam jak siedem nieszczęść w jednej osobie. Nie mogę się pogodzić z tym, że on jest teraz szczęśliwy, a ja muszę cierpieć ani z tym, że już nigdy nie będziemy razem. Wątpię, że spotkam drugiego takiego faceta.
Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Znajdziesz. Lepszego.
Droga Autorko. Popieram Mineralkę bez gazu. Znajdziesz lepszego, a Twój były nie był Ciebie wart. Nie warto roztrząsać. Od siebie mogę Ci powiedzieć, że byłam w podobnej sytuacji a nawet trochę gorszej, bo mój eks będąc w związku ze mną miał konta na portalach erotycznych, zdradzał mnie (o czym dowiedziałam się chwilę przed zerwaniem), nie okazywał mi szacunku (on w ogóle nikogo nie szanuje...), co chwilę odchodził, wracał, mówił raz że kocha, raz że nienawidzi. Istny rollercoaster. Któregoś dnia pewna osoba powiedziała mi dokładnie takie słowa: "Zostaw dziada. Nie jest Ciebie wart. Szkoda nerwów i życia. Jeszcze spotkasz w swoim życiu takiego, który Cię będzie na rękach nosił..." - z początku w to nie wierzyłam, myślałam tak jak ty, że nikogo nie spotkam. Po pewnym czasie się rozeszliśmy i to był najpiękniejszy dzień mojego życia - skończył się największy koszmar. Kilka miesięcy później poznałam mojego obecnego TŻ, z którym jestem szczęśliwa i który na każdym kroku okazuje mi uczucie i to, jak bardzo mu zależy na mnie, jak bardzo jestem dla niego ważna... Wiem, czuję i widzę to, że poszedłby za mną w ogień. Jaki z tego morał? Nie warto myśleć, że "nie spotkam takiego drugiego", "juz nikogo innego nie pokocham" itd. - błędne myślenie. Każdy z nas ma gdzieś zapisaną swoją drugą połówkę i niektórzy odnajdują się od razu, a niekiedy trzeba popełnić kilka błędów aby ją odnaleźć. Nie wolno się poddawać i załamywać, bo na facecie świat się nie kończy. Głowa do góry, uśmiech na twarzy i do przodu, bo teraz może być tylko lepiej...
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.

Edytowane przez Choco_Latte_
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:10
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 10:13   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:

Nie wmawiaj sobie, że już nigdy nikogo nie pokochasz i zawsze będziesz sama. Taki strach w takiej sytuacji, to coś normalnego, ale zupełnie nie masz racji. Myślę, że wiele z nas po porzuceniu przez pierwszą miłość myślało podobnie jak Ty (ja także), a jednak znowu jesteśmy szczęśliwe, więc uwierz mi, da się znowu zbudować związek z nową osobą i być szczęśliwą, zwłaszcza, że jesteś bardzo młoda i masz na to duuużo czasu.

Cytat:
Poświęcałam mu dużo czasu, zrobiłabym dla niego wszystko. Był dla mnie najbliższą osobą,

[...]

Nie mam zbyt wielu znajomych, takich z którymi mogłabym gdzieś wyjść. Mam tylko współlokatorkę z którą mam bliższy kontakt ale wyjechała, poza tym rozmowa z nią niewiele by pomogła.
Masz też nauczkę na następny związek, nie chodzi o to żeby odgradzać się od znajomych i poświęcać cały czas tylko tej jednej osobie - partnerowi. Przyjaciele też są ważni i warto mieć grono znajomych, bo potem w razie czego nie jest się samemu.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 10:16   #13
Blue Jeans
Raczkowanie

Strasznie Ci współczuję, to musi być okropne z dnia na dzień przeżyć coś takiego. Okropne jest to jak zawodzą nas najbliżsi ludzie i robią nam rzeczy których byśmy się po nich nie spodziewali. No, ale cóż, takie jest życie. Ja kiedyś tak się z mężem pokłóciłam, że wyprowadził się na kilka dni. Wiem, że to inna sytuacja, ale wiem jak się teraz czujesz. Moim sposobem na poradzenie sobie z sytuacją było maksymalne wypełnienie swojego czasu tak żeby nie myśleć, najgorzej jak się usiądzie i nic nie robi, wspomnienia same wracają. Polecam książkę, film, ugotuj coś, zrób przemeblowanie, lub wiosenne porządki i oczywiście coś co zawsze daje mi wytchnienie, co codziennie sprawia mi niesamowitą radość i zawsze poprawia humor - SPORT. A później kąpiel z pianą, pachnący balsam i świeża pościel. Zobaczysz, od razu Ci się humor poprawi.
Blue Jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 10:24   #14
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
Wiele dziewczyn po rozstaniach tak myślało i później spotykały kogoś, z kim są teraz szczęśliwe. To musi oczywiście trochę potrwać. Domyślam się, jak się teraz czujesz, ale niestety trzeba przejść wszystkie etapy porozstaniowe, żeby dojść do momentu, w którym on Ci zobojętnieje i będziesz gotowa na coś nowego, nawet jeśli był Twoją wielką miłością.

Edytowane przez pierniczek_
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:25
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 13:54   #15
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Kochana bardzo mi Ciebie szkoda, ale nic już niestety nie zrobisz, musisz wziąć się w garść, to nie Twoja wina
Stary 2014-03-23, 14:13   #16
singlelady
Raczkowanie

dokladnie rozumiem co przeżywasz, półtora roku temu spotkało mnie niemal to samo - z ta róznicą, że nie zostawił mnie dla innej tylko tak o - stwierdził, że juz mnie nie kocha i nie chce ze mną byc. Mozesz sobie wyobrazić, że myslalam ze to koniec swiata i tak też się zachowywałam. I muszę Ci powiedzieć, że po prostu z biegiem czasu jest coraz lepiej, gdyby nie to, że co jakiś czas zdarzało mu sie do mnie zadzwonić albo napisać to zapomniałabym o nim już spory czas temu, niestety jednak urwałam kontakt definitywnie dopiero 3 miesiące temu, bo po prostu dojrzałam do tej decyzji. Jesli wiesz ze nie ma juz szans na powrót to nie popełnij mojego błędu i nie szukaj z nim na siłę kontaktu i nie wykorzystuj każdej możliwej szansy, aby tylko z nim zamienić parę słów, bo będziesz to przezywac bardzo dlugo. Nie sądzę , że zapomnisz o nim bardzo szybko całkowicie, ale uwierz mi, że z czasem będzie tylko LEPIEJ. A jeśli poznasz kogoś fantastycznego, kto wypełni twoje myśli, to nie będziesz już nawet chciała wracac do myslenia o nim. Głowa do góry, przezyjesz najgorsze poczatkowe chwile, ale z kazdym dniem bedzie bolało odrobinę mniej!
Stary 2014-03-23, 14:15   #17
Tony_Montana
Raczkowanie

Masz tu złotą radę od koleżanki:
Napisane przez Malla
Człowiek czasem budzi się i myśli "STOP, już nie mogę być w takim związku, od dawna jest farsą" i wtedy często dochodzi do porzuceń z dnia na dzień. I tak to jest widziane oczami kobiety Handluj z tym.
Tony_Montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 19:12   #18
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkasz, spotkasz . Kiedyś słońce wzejdzie ponownie. Wypłacz się to pomaga. Pomaga też pójście na siłownie i wyżycie się na worku treningowym.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 19:39   #19
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Teraz boli i to bardzo, bo to pierwszy szok po rozstaniu no i też fakt, że zostawił Cię dla innej nie pomaga. Niestety- musisz się z tym pogodzić, nie masz wyjścia. Wypłacz to do końca. Paradoksalnie: im bardziej boli tym szybciej ból się wypali.

Ktoś wyżej dobrze Ci poradził: kup sobie ciuch, kosmetyk- cokolwiek, co podniesie Twoją pewność siebie, która teraz jest zachwiana. Może i prozaiczne ale trochę pomoże. No i wyjdź do ludzi. Nie siedź sama ze swoim bólem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 21:29   #20
ma-linka
Raczkowanie

Cytat:
No mam nadzieję, że drugiego takiego nie znajdziesz który za plecami będzie spotykał się z kimś innym . Ja jestem 3 miesiące po rozstaniu i z czasem będzie lepiej - wiadomo zdarzają się ciężkie chwile,ale za jakiś czas spojrzysz na to z innej perspektywy. Jesteś młoda i całe życie przed Tobą.
ma-linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości