Są już z nami przyszłe mamy,o nowe brzuszki się staramy.Starania o pierwsze dziecko 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 16:26   #1
Gegee
Rozeznanie

Są już z nami przyszłe mamy,o nowe brzuszki się staramy.Starania o pierwsze dziecko 2

Zapraszamy do 2 części wątku, na którym dziewczyny podjęły starania, aby zostać najwspanialszą i najszczęśliwszą kobietą na świecie - Mamą

Nasze dzielnie walczące staraczki:

Pradip (25 lat)
3cs, OM 04.07
Eleo765 (30 lat)
10 cs, OM 11.09
Gegee (28 lat)
10 cs, OM 17.09
PPPatinka (30 lat)
8 cs, OM 04.09
sylwusia0411 (Sylwia, 25 lat)
9 cs, OM 10.09
wpaula (27 lat)
4cs, OM 11.09
malinka1984 (29 lat)
po 12 cs starania zawieszone do odwołania
Kiara_kier (Ania, 23 lata)
7cs, OM ???

Nasze zafasolkowane Mamusie
(czekamy na Maleństwa ):

Trele_Morele
II 19.01.2013, udało się w ???, tp 28 września 2013 r. (oczekujemy dziewczynki )
maomami (Asia, 22 lata)
II 09.02.2013, udało się w 4cs, tp 16 października 2013 r. (oczekujemy dziewczynki )
ryba91 (Ewelina, 22 lata)
II 14.02.2013, udało się w 3cs, tp 17 października 2013 r.(oczekujemy chłopczyka )
peppermint patty
II 17.02.2013, udało się w 3cs, tp 21 października 2013 r.
dzoker007
II ???, udało się w 4cs, tp ???
patrycjja (Patrycja, 23 lata)
II 20.05.2013, udało się w 5 cs, tp 25 stycznia 2014 (oczekujemy dziewczynki )
Malgos_12 (29 lat)
II 21.05.2013, udało się w 5cs, tp 31 stycznia 2014(oczekujemy chłopczyka )
Justiii87 (Justyna, 26 lat)
II 21.05.2013, udało się w 1cs, tp ???(oczekujemy chłopczyka )
kOmorowska (Milena, 25 lat)
II 31.05.2013, udało się w 1cs po #, tp 6 lutego 2014(oczekujemy dziewczynki )
Koziemleko (24 lata)
II 25.06.2013, udało się w 9cs, tp 1 marca 2014
Ag9 (Agnieszka, 29 lat)
II 05.07.2013, udało się w 6 cs, tp 15 marca 2014
Magduś2 (Magda, 27 lat)
II 16.07.2013, udało się w 6 cs, tp 27 marca 2014

Zaginione dziewczyny (odezwijcie się):

Madziusia222(Magda, 26 lat)
Lilo_89 (24 lata)
shamanka7 (26,5 lat)
kaunokainen (27 lat)
Ania0783 (29 lat)
wadera (Kasia, 32 lata)
Magdawe02(26 lat)

Link do wcześniejszej części:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665143

Dziewczyny, które chciałyby zostać dopisane do listy albo chcą uaktualnić swoje dane,
proszone są o informację na priv

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Jeśli coś jeszcze trzeba dopisać to czekam na Wasze propozycje

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-11-11 o 13:18
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:35   #2
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Są już z nami przyszłe mamy,o nowe brzuszki się staramy.Starania o pierwsze dzi

witam w nowym wątku!
za chwilę lista starających przerodzi się w listę zafasolkowanych i będziemy wątkiem mam taki jest plan!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:42   #3
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Są już z nami przyszłe mamy,o nowe brzuszki się staramy.Starania o pierwsze dzi

Oooo... prawie przegapiłam

Gegee dopisz mi TP na 01.03 Mam wybrakowane dane
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:43   #4
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oooo... prawie przegapiłam

Gegee dopisz mi TP na 01.03 Mam wybrakowane dane
Już dopisuję
Stary 2013-09-11, 16:45   #5
ryba91
Zakorzenienie

Witam

jak mogę zasugerować :P wpiszcie na pierwszej stronie, jakieś badania które warto zrobić przy staraniach i inne tego typu rzeczy ;D
Zawsze wszystko w jednym miejscu ;D
Stary 2013-09-11, 16:51   #6
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku!
za chwilę lista starających przerodzi się w listę zafasolkowanych i będziemy wątkiem mam taki jest plan!
oby się sprawdzilo )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:01   #7
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowym wątku!
No raczej że tak będzie! :P
Stary 2013-09-11, 17:12   #8
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
witam w nowym wątku!
Oj tak Musi być szczęśliwy Czuję to w kościach

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam

jak mogę zasugerować :P wpiszcie na pierwszej stronie, jakieś badania które warto zrobić przy staraniach i inne tego typu rzeczy ;D
Zawsze wszystko w jednym miejscu ;D
Któraś chce takiego posta zredagować?
Stary 2013-09-11, 17:31   #9
malinka1984
Zakorzenienie

Witam się i ja Na pierwszej stronie w moim najdłuższym w życiu cyklu. Mam nadzieję że ten wąteczek szybko zmieni się w wątek przyszłych mamuś.
Gegee zaraz Ci podeśle info w sprawie badań itd. na początek wątku.
————

Przyszła matka powinna wykonać niezbędne badania internistyczne i ginekologiczne, nawet jeśli czuje się zupełnie zdrowa. Pozwalają one wykryć schorzenia, które mogą być groźne dla rozwijającego się płodu, powodując upośledzenie umysłowe czy niedorozwój fizyczny dziecka.

Przydatny link dotyczący leków typu bromergon, luteina,duphaston, pregnyl itd http://nie-zla-mama.forumotion.com/t...haston-luteina

W przeprowadzanych badaniach często wykrywana jest też obniżona płodność rodziców lub nawet niepłodność całkowita, ale dzięki długiemu okresowi przygotowań, jest czas i szansa na całkowite wyleczenie. Niektórym parom lekarz po tzw. wywiadzie rodzinnym zaleca jeśli to konieczne, wizytę w poradni genetycznej. Wizyta i przeprowadzone badania pozwalają na potwierdzenie, bądź wykluczenie możliwości poczęcia i urodzenia zdrowego dziecka.

Podstawowe badania jakie powinnaś wykonać (zleca je lekarz internista) to:

•Badanie grupy krwi Twojej i partnera.
Uwagi wymaga sytuacja, w której Ty masz współczynnik Rh-, a ojciec dziecka Rh+. Wtedy dochodzi do tak zwanego konfliktu serologicznego. Występuje on, jeśli dziecko odziedziczy czynnik Rh+ po ojcu.
•Poziom glukozy,
•Morfologia oraz płytki krwi,
•Badanie ogólne moczu.
Badania krwi i moczu pozwalają zdiagnozować niedokrwistość, zakażenie układu moczowego, choroby wątroby, dróg żółciowych i nerek oraz cukrzycę.
•Badanie krzepliwości krwi.
Taka informacja może się okazać przydatna w sytuacji, gdy we wczesnej fazie ciąży pojawiają się krwawienia, które zwykle są objawem poronienia zagrażającego. Może się jednak okazać, że powodem krwawienia jest niska krzepliwość krwi kobiety.
•Badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy.
Jest to choroba odzwierzęca, szczególnie groźna dla płodu. U ludzi i zwierząt najczęściej przebiega bezobjawowo, dlatego tak ważne jest wykonanie tego badania. Jeśli do zachorowania dojdzie w czasie ciąży, grozi to uszkodzeniami płodu. Przez całą ciążę powinnaś unikać ewentualnych źródeł zakażenia, tj. jedzenia surowego mięsa, kontaktu z kocimi odchodami, a także ziemią, w której mogą się one znajdować.
•Badania na obecność przeciwciał różyczki.
Istotne jest, czy przyszła matka przechodziła w dzieciństwie takie choroby zakaźne jak: różyczka czy odra. Jeśli nie zastanów się przed zajściem w ciążę nad szczepieniem. Zarażenie się różyczką podczas pierwszych 12 tygodni ciąży jest bardzo niebezpieczne, oznacza możliwość urodzenia dziecka głuchego, ociemniałego lub upośledzonego.
•Badanie poziomu hormonów tarczycy,
•Badanie na obecność antygenu Hbs, który świadczy o nosicielstwie wirusa zapalenia wątroby. Najwcześniej, bo minimum pół roku przed planowaną ciążą, kobieta może zaszczepić się przeciw wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B (zalecane szczególnie kobietom pracującym w dużych skupiskach ludzi). Szczepienie ma na celu ochronę przed zakażeniem WZW w ciąży, ale też podczas zabiegów przy porodzie.
•Badanie na obecność przeciwciał groźnego wirusa cytomegalii.

Jeśli planujesz ciążę w okresie jesienno – zimowym pomyśl o szczepieniu przeciw grypie. Szczepionka chroni przed zachorowaniem i łagodzi stany chorobowe, zmniejsza ryzyko ciężkich powikłań pogrypowych zarówno matki jak i u dziecka.
Zaszczepić powinnaś się przynajmniej na 2 miesiące przed zajściem w ciążę.

Podstawowe badania ginekologiczne powinien wykonać również Twój ginekolog. Do takich badań zaliczamy:

•Wymaz z szyjki macicy ( cytologia i czystość pochwy ),
•USG narządu rodnego i piersi,
•Podstawowe badania hormonalne określające poziom hormonów przyszłej mamy:
W 3dc: LH, prolaktyna,TSH, FSH w zależności od długości cyklu ok 10 dni po owu zaleca się zrobienie badania na progesteron.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-09-11 o 21:55
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:32   #10
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja Na pierwszej stronie w moim najdłuższym w życiu cyklu. Mam nadzieję że ten wąteczek szybko zmieni się w wątek przyszłych mamuś.
Gegee zaraz Ci podeśle info w sprawie badań itd. na początek wątku.
Super To może napisz to w swoim poście a ja na pierwszej stronie wstawię link do Twojego posta? nie wiem po prostu ile tekstu się jeszcze zmieści w pierwszym poście
Stary 2013-09-11, 17:35   #11
gawa
Rozeznanie

Jakiś faktycznie dziwny ten miesiąc , u mnie okres już 6 dni się spóźnia ale wszystkie objawy przedokresowe są, testowałam już 2 razy i nic. Albo jakieś przyczajone dziecie albo znowu się rozstroiłam. Ja na wątek zaglądam codziennie ale z racji że u mnie bez zmian nie wypowiadam się
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 17:44   #12
ryba91
Zakorzenienie

15000 znakow znaków sie mieści
Stary 2013-09-11, 17:46   #13
Gegee
Rozeznanie

O ja... tak sobie spojrzałam jeszcze raz na naszą listę i kurcze nie długo trzeba będzie robić osobną listę z dzieciaczkami, które przyszły już na świat Jak ten czas szybko leci.... dopiero co testy robiłyście
Stary 2013-09-11, 17:47   #14
maomami
Wtajemniczenie

Hej mamusie, niektóre mnie pamiętają, niektóre nie
Dawno się nie odzywałam, przepraszam. Gratuluję Wam na wątku nowych fasoleczek
My wczoraj byliśmy na USG, nasza córeczka ma się dobrze, wczoraj tak słodko ziewała przez całe badanie został nam miesiąc i kilka dni do TP, no i mała już nie jest taka mała waży 2348 g, nasze małe wielkie szczęście
U mnie ciąża w sumie przebiega bez problemów, bez większych dolegliwości, czasem gdzieś mocniej kręgosłup zaboli, raz na jakiś czas zgaga dopadnie ale ogólnie naprawdę czuję się bardzo dobrze
Życzę Wam spokojnych miesięcy i spokojnych, ale owocnych staranek

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-09-11 o 17:50
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:03   #15
ag9
Zadomowienie

Jestem i ja
Stary 2013-09-11, 18:22   #16
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej mamusie, niektóre mnie pamiętają, niektóre nie
Dawno się nie odzywałam, przepraszam. Gratuluję Wam na wątku nowych fasoleczek
My wczoraj byliśmy na USG, nasza córeczka ma się dobrze, wczoraj tak słodko ziewała przez całe badanie został nam miesiąc i kilka dni do TP, no i mała już nie jest taka mała waży 2348 g, nasze małe wielkie szczęście
U mnie ciąża w sumie przebiega bez problemów, bez większych dolegliwości, czasem gdzieś mocniej kręgosłup zaboli, raz na jakiś czas zgaga dopadnie ale ogólnie naprawdę czuję się bardzo dobrze
Życzę Wam spokojnych miesięcy i spokojnych, ale owocnych staranek
eh jak to zleciało ale super ze wszystko w porządku u Was to musi być piękny widok ))
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:30   #17
Eleo765
Zadomowienie

jestem i ja, tytuł wątku wymiata Pierwsze dziecko 2, jak w jakimś filmie dzięki Gegee!

ja właśnie byłam w aptece po salfazin dla męża i mi pani poradziła zeby zamiast tego wziąć androvit bo w salfazinie mało wszystkich tych pierwiastków jest. A potem skończyło się na vitotalu dla mężczyzn :P

maomami, na kiedy masz termin?
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:39   #18
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
jestem i ja, tytuł wątku wymiata Pierwsze dziecko 2, jak w jakimś filmie dzięki Gegee!

ja właśnie byłam w aptece po salfazin dla męża i mi pani poradziła zeby zamiast tego wziąć androvit bo w salfazinie mało wszystkich tych pierwiastków jest. A potem skończyło się na vitotalu dla mężczyzn :P

Z OM na 16 października, wczoraj na USG pokazywało 23 października, no ale ten termin z USG to tak przez przymróżone oko, bo to wiadomo orientacyjnie tylko

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:36   #19
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

Kurcze, wiesz jak ciężko było mi skrócić wybrany przez nas tytuł? inaczej się nie dało to teraz tylko żeby w watku było jak w filmie - z happy endem

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-09-11 o 19:38
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:51   #20
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Oby to był szczęśliwy wątek.
Coś mi mówi, że lada moment, już za chwileczkę pojawi się nowy wysyp fasolek
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:57   #21
malinka1984
Zakorzenienie

No to zdrowie dziewczęta pod ten nowy wąteczek-popijam właśnie z mężem bananowego Corneliusa.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-09-11, 20:22   #22
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No to zdrowie dziewczęta pod ten nowy wąteczek-popijam właśnie z mężem bananowego Corneliusa.
Cornelius
Stary 2013-09-11, 20:30   #23
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Cornelius
Co to jest
Stary 2013-09-11, 20:37   #24
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej hej
wpaula - czytam tez Twoje posty i wiem ze Ciezko się nie nakrecac sama tak mam ale z każdym nieudanhym cyklem nabieram dystansu
ja na tym forum jestem od początku i nadal nic ale dużo już się dowiedziałam o sobie przez badania które przeszalam i również zabieg wiec może ta niecierpliwość zmien na chcec do walki i zacznijcie badania bo szkoda czasu marnować gdybym mogla cofnac czas i gdybym wiedziała ze w ciaze nie wszyscy zachodzą jak tylko pomysla) bodz nawet jak nie pomysla i nie chcą to zachodzą wcześniej zaczelabym sike leczyc oczxywiscie trzymam kciuki żeby jednak pojawily się 2 kreski )
Hej kochana dzieki za wsparcie nawet nie wiesz ile znacza takie slowa dla mnie ze ktos rozumie oczywiscie ze dzis dola tez zlapalam no bo co bede pisac ze sie ciesze jak oczywiscie sie poryczalam ale jakos tak trudno powiedzialam , ja jestem z tych co nie ebda czekac 2 lata zeby sie zbadac , dzialamy caly czas : hormony mam za soba choc nienajswiezsze jest ok , wyniki meza tez wg forumek dobre mnie nie podoba sie ruchliwosc plemnikow ( ale moja gin ost zdiagnozuje orzy nast wizycie zobaczymy co powie , bylam tez na monitoringu byl pecherzyk bardzo ladny , czego jeszce nie widzialam ? tego czy on peka wiec to jest dzialanie na ten mies jetsem juz nawet umowiona w 17 dniu niestety raz poszlam na kontrole 2 lata temu do gin i mialam torbielke , dzis polaczylam to w fakty ze pecherzyk nie pekl w tamtym cyklu i skoro raz tak sie stalo to mzoe i wiecej ? potem juz nie kontrolowalam pekania bo nie bylo mi to potrzebne , i jak sie okazalo tez z prawego jajnika wiec spr to pekanie tuz przed samym wyjazdem 27 go , a wczesniej bo 18 go ide na cytologie i ogolne ogledziny i pani doktor ma mi powiedziec co dalej z tym robimy ze sie nie udaje jak to powiedziala pani doktor dajemy sobie czas ale go nie marnujemy

Dziekuje Ci ze czytasz moje posty Przykro mi ze etz musisz pzrez to pzrechodzic

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

Wpaula - ehhh.. te spadki są okropne, wiem co czujesz... Ale tak jak Ci napisałam na ovuf - następny cykl będzie szczęśliwszy. Teraz już masz pierwsze pomiary za sobą, wiesz już więcej o sobie, więc może będziesz spokojniejsza trzymam kciuki za Was

szczerze to odechiewa sie tych pomiarow bo tak napaarwde malo daja;p ani to wczensiej dowiedziec sie ze ciaza bo w ost dniu luuup w dol:P a tak swoja droga to czy po wykresie to ze byl skok tzn ze owulacja byla tzn ze pecherzyk pekl ? czy mzoe byc taki wykres a okaze sie ze pecherzyk nie pekl wcale??

A tak na koniec to poprosze o poprawienie 4CS i OM 11.09
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:46   #25
malinka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest
Gegee słońce piwko, pyszne piwko z browaru z Piotrkowa Trybunalskiego, oprucz klasyków mają smakowe wersje miodową,bananową i greipfrutową.Dla mnie te dwa ostatnie są pyszne.
My Corneliusa kupujemy w Tesco polecam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

wpaula nowy cykl, nowa nadzieja -będzie dobrze.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-09-11, 21:40   #26
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej kochana dzieki za wsparcie nawet nie wiesz ile znacza takie slowa dla mnie ze ktos rozumie oczywiscie ze dzis dola tez zlapalam no bo co bede pisac ze sie ciesze jak oczywiscie sie poryczalam ale jakos tak trudno powiedzialam , ja jestem z tych co nie ebda czekac 2 lata zeby sie zbadac , dzialamy caly czas : hormony mam za soba choc nienajswiezsze jest ok , wyniki meza tez wg forumek dobre mnie nie podoba sie ruchliwosc plemnikow ( ale moja gin ost zdiagnozuje orzy nast wizycie zobaczymy co powie , bylam tez na monitoringu byl pecherzyk bardzo ladny , czego jeszce nie widzialam ? tego czy on peka wiec to jest dzialanie na ten mies jetsem juz nawet umowiona w 17 dniu niestety raz poszlam na kontrole 2 lata temu do gin i mialam torbielke , dzis polaczylam to w fakty ze pecherzyk nie pekl w tamtym cyklu i skoro raz tak sie stalo to mzoe i wiecej ? potem juz nie kontrolowalam pekania bo nie bylo mi to potrzebne , i jak sie okazalo tez z prawego jajnika wiec spr to pekanie tuz przed samym wyjazdem 27 go , a wczesniej bo 18 go ide na cytologie i ogolne ogledziny i pani doktor ma mi powiedziec co dalej z tym robimy ze sie nie udaje jak to powiedziala pani doktor dajemy sobie czas ale go nie marnujemy

Dziekuje Ci ze czytasz moje posty Przykro mi ze etz musisz pzrez to pzrechodzic

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

szczerze to odechiewa sie tych pomiarow bo tak napaarwde malo daja;p ani to wczensiej dowiedziec sie ze ciaza bo w ost dniu luuup w dol:P a tak swoja droga to czy po wykresie to ze byl skok tzn ze owulacja byla tzn ze pecherzyk pekl ? czy mzoe byc taki wykres a okaze sie ze pecherzyk nie pekl wcale??

A tak na koniec to poprosze o poprawienie 4CS i OM 11.09

No właśnie teoretycznie jest tak, ze dopiero jak pęcherzyk lekkie jest skok temperatury. Wtedy uwalnia się progesteron i skutkiem jest wyzsza tempka. Tak wiec takie skoki wskazują na to, ze z owi jest ok. Wiadomo, ze odchylenia mogą być, no bo to nie apteka, 100% pewności to i usg nie da niestety moze nie zniechęcaj się jeszcze, moim zdaniem warto poobserwować siebie przez parę cykli, zawsze to jednak łatwiej przewidzieć pewne rzeczy. A co do przewidywania ciąży, pamiętam, ze przed ślubem na npr mówili, ze dopiero 16 wyższych temperatur po owu oznacza ciążę, no ale tej cierpliwości to każdej z nas chyba brakuje albo wcześniej wredna @ nawiedza ja dzięki pomiarom przynajmniej nie trace kasy i nerwów na testy

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Gegee słońce piwko, pyszne piwko z browaru z Piotrkowa Trybunalskiego, oprucz klasyków mają smakowe wersje miodową,bananową i greipfrutową.Dla mnie te dwa ostatnie są pyszne.
My Corneliusa kupujemy w Tesco polecam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

wpaula nowy cykl, nowa nadzieja -będzie dobrze.
No patrz, ze nie znalam jak dotąd a ja mam bzika na punkcie wszystkiego co grejpfrutowe, za wyjątkiem samych grejpfrutów
Stary 2013-09-11, 21:56   #27
malinka1984
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczęta.Spokojnej nocy.Jeszcze modlitwa do św.Dominika i można lulać.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-09-11, 22:01   #28
justiii87
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą w nowym wątku
Oby ten okazał się szczęśliwy dla Nas wszystkich

Gegee - mój termin porodu to 24.01.2014 , więc możesz dopisać do listy

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

No patrz, ze nie znalam jak dotąd a ja mam bzika na punkcie wszystkiego co grejpfrutowe, za wyjątkiem samych grejpfrutów
A ja uwielbiam grejpfruty pod każdą postacią

ale mi narobiłyście smaka tym piwem
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:09   #29
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie teoretycznie jest tak, ze dopiero jak pęcherzyk lekkie jest skok temperatury. Wtedy uwalnia się progesteron i skutkiem jest wyzsza tempka. Tak wiec takie skoki wskazują na to, ze z owi jest ok. Wiadomo, ze odchylenia mogą być, no bo to nie apteka, 100% pewności to i usg nie da niestety moze nie zniechęcaj się jeszcze, moim zdaniem warto poobserwować siebie przez parę cykli, zawsze to jednak łatwiej przewidzieć pewne rzeczy. A co do przewidywania ciąży, pamiętam, ze przed ślubem na npr mówili, ze dopiero 16 wyższych temperatur po owu oznacza ciążę, no ale tej cierpliwości to każdej z nas chyba brakuje albo wcześniej wredna @ nawiedza ja dzięki pomiarom przynajmniej nie trace kasy i nerwów na testy

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------
a co by sie dzialo z wykresem kiedy pecherzyk by nie pekl ? nie byloby skoku??

z tymi testami to prawda ja owulacyjnych juz nie kupuje , bo wiem dokladnie kiedy mam owulacje mam cykle idealne co do dnia moge powiedziec kiedy bedzie okres i owulacja tez zawsze jest w tym samym dniu wszystko gra i trabi sluz plodny jest w duzej ilosci to jedynie jeszcze moje infekcje moga nam zaklocac poczecie , niepekajacy pecherzyk lub zapchane jajowowdy :P infekcje i pecherzyk dowiem sie w tym cyklu a jajowowdy to grubsza sprawa;p moja ciocia ost mowila ze jej keozlanka bardzo dlugo sie starala a sie okazalo ze ze zapchany jajowod odepchali i od razu sie udalo wyobrazacie sobie 2 lata placzu nerwow i w ogole a chodizlo o glupie przetkanie;/? ehh szkoda ze tego na usg nie widac

a ciazowe tez zaoszczedzilam i jestem z siebie dumna ze mnie nie podkusilo robic , ale czuje @na kilometr :P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-09-11 o 22:10
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:16   #30
malinka1984
Zakorzenienie

Piwko ma tylko Alk. 3,0% obj.Ja dziś piłam takową wersję-http://ocen-piwo.pl/Cornelius_Banan,1,748 a tak prezentuje sie grejpfrut http://ocen-piwo.pl/Cornelius_Grejpfrut,1,344

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Co do "zapchanych" jajowodów i stopnia "zapchania"to albo HSG na drożność a jak coś bardziej to tylko laparoskopia.
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-09-11 o 22:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości