|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wypaliło się uczucie...
Tak jak w temacie wypaliło się moje uczucie do tż-ta... Myślałam nad tym długo, zależy mi na nim ale to nie miłość... Dodatkowo nie potrafie zaakceptować wszystkich jego wad. Bardzo się różnimy i właśnie przez te różnice nawet nie umiem sobie wyobrazić nas za kilka lat. Mój tż-et jest bardzo we mnie zakochany, jestem całym jego życiem, wszystko by dla mnie zrobił i wiem że jeśli powiem mu że to koniec to on się załamie... Dodatkowo może też sobie coś zrobić bo już tak kiedyś postąpił kiedy jego była z nim zerwała... Mam straszne wyrzuty sumienia... Jak pomyśle o tym jak bardzo ja go chce zranić to czasami aż nie umiem powstrzymać łez... Bardzo Was proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypaliło się uczucie...
Co to znaczy "wypaliło się"? Może zwyczajnie ze stanu zakochania stała się miłość? Długo jesteście razem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ale w jaki sposób mamy Tobie pomóc? Chyba każda tutaj napisze, że musisz z nim zerwać, bo bezsensem jest żebyś się męczyła... Bo zakończyć to musisz... Przykro mi, że znalazłaś się w takiej sytuacji, ale może zaproponujesz mu przyjaźń? A jemu zaproponujesz wizytę w psychologa? Bo ewidentnie chłopak ma problem z emocjami, być może bardzo niska samoocena jeszcze?
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jeśli mu nie powiesz tego, co czujesz to też go zranisz. Będzie widział, jak coraz bardziej się od niego oddalasz i męczysz w tym związku. Postaraj się mu wyjaśnić wszystko na spokojnie, nie uderzać od razu z grubej rury, że to koniec, tylko powiedz, jak się czujesz w Waszym związku. Będzie cierpiał na pewno, ale lepsze to niż dawanie mu złudnych nadziei. Nic nie mówiąc krzywdzisz też samą siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, myślałam, że trochę dłużej, bo po pewnym czasie znika zakochanie i związek staje się bez motyli w brzuchu, polega już na dojrzałych i partnerskich relacjach. No ale to 5 miesięcy zmienia postać rzeczy. Widocznie do siebie nie pasujecie. Skoro zaczynają Ci autentycznie przeszkadzać jego wady, to nie jest chłopak dla Ciebie. Nie możesz być z nim na siłę, bo "on coś sobie zrobi". Chłopak ma problem ze sobą, wina nie leży po Twojej stronie w tym przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zakochanie ustąpiło i ukazała się rzeczywistość, partner nie jest idealny tylko ma jednak wady, których nie da się zaakceptować...?
Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To samo miałam,facet zakochany niesamowicie,długie listy pisał,chciał się zabić(tak mówił),byliśmy razem dłużej,bo 2 lata.Nie przeszkadzało mu to gadać do mnie jedno,a drugie głuszyć panienki.Nie myśl o innych,myśl o sobie i jak nie czujesz,nie marnuj swojego czasu i Jego też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro się nie da to niestety, ale nie pasujecie do siebie ![]() Jest tutaj jakaś wizażanka, która była w podobnej sytuacji?
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam Twój poprzedni wątek. I tam nazwano Twój związek "mezaliansem" - i powiem, że coś w tym jest. Jego wady, które opisałaś denerwują Cię, bo jesteś inaczej od niego wychowana, bardziej ambitna - z klasą. Nie mówię, że on jest zły, ale myślę, że dotarło do Ciebie, że Twój TŻ jest o conajmniej stopień niżej niż Ty.
Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało - nie mówię, że "jest gorszy" - nikogo nie można tak nazywać. Ale myślę, że mnie tak samo by denerwowały takie różnice w zachowaniu, priorytetach itp. Mnie by to pewnie strasznie hamowało. Przy kimś takim czułabym, że stoję w miejscu lub, co gorsza cofam się zamiast rozwijać. Może w tym tkwi Twój problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie pasujecie do siebie, niestety i lepiej to przerwac. Porozmawiaj z nim otwarcie, ze wiesz, ze nie ma u ciebie takich uczuc jakie powinna miec, kobieta wobec swojego mezczyzny. Nie daj sie szantazowac tekstami, ze on sobie cos zrobi, powiedz wprost, ze nie bedziesz tego sluchac i badz stanowcza. Zycze Ci powodzenia, mam wrazenie, ze bardzo sie tym przejmujesz.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
m
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. ![]() ![]() "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2012-09-20 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
albo zle trafiasz albo jestes "sezonowa" w miłostkach
![]() ![]() no a teraz przyznaj jak nowy ma na imie ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-19 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Z dobrym ciezej zerwac, bo nie mozna na niego zwalic calej winy za rozpad zwiazku, a tu wine trzeba wziasc na siebie. Powiedziec, ze to ja, kobieta, pomylilam sie i jednak, nie darze cie takimi uczuciami, na jakie zaslugujesz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. ![]() ![]() "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2012-09-20 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To teraz taki ogólny trend,że dziewczyny boją się zrywać, bo facet coś sobie zrobi?
![]() Już n-ty wątek o tym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie ladnie oskarzac kogos bezpodstawnie.
Nie zrozumiales mnie. Mowiac "pomylka", mialam na mysli uczucia dziewczyny, ktora pomylila zauroczenie z miloscia. Absolutnie nie uwazam, ze w pozadku, jest powiedziec czlowiekowi, do ktorego zywilo sie jakiekolwiek uczucia (przyjazni, milosci, zainteresowania), ze byl dla nas pomylka.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
mysle, ze to niestety coraz czesciej spotykany spodob szantazu emocjonalnego... facet, który mowi swojej kobiecie, ze zrobi sobie krzywde nie zasluguje na zainteresowanie, jak mozna tak igrac z uczuciami, sam powinien wiedziec, ze tym sposobem trzyma ja przy sobie na sile. Biedroneczka mysle, ze nie mozesz dluzesz dusic swoich uczuc i emocji, jest Ci zle, dusisz sie, nie jestes szczesliwa. Zakoncz to i blagam Cie.............. tylko nie mow mu,ze mozecie zostac po wszystkim przyjaciolmi... po jakims czasie ,oczywiscie, utrzymujcie kontakt, zerwanie to przeciez nie wkroczenie na wojenna sciezke. Glowa do gory, powodzenia i trzymam kciuki.
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jeżeli jesteś absolutnie pewna tego ,ze nie chesz z nim być zerwij z nim ! To będzie najbardziej humanitarne rozwiązanie jakie możesz zastosować. Wierz mi, mówi ci to osoba ,która sama po 6 latrach została porzucona bo "lubię cię, bardzo cię lubię ale to nie jest już miłość"
Cierpiałam straszliwie, wyklinałam, szalałam jak porąbana ale pogodziłam się z tym. Z perspektywy czasu wiem ,że potem byłoby tylko gorzej, oboje byśmy siebie znienawidzili....on nie da rady kochać za dwoje......tak będzie lepiej, mniej mu krzywdy wyrządzisz teraz niż za rok albo 2. I choć sama nie wybaczyłam jeszcze exowi( on był o tyle obłudny ,ze 2 m-ce przed zerwaniem mówił ,ze kocha i byłby głupi jakby sie ze mną nie ożenił-takie miał przebłyski uczucia ![]() ![]() Robisz to dla JEGO dobra! będzie ciężko obojgu ale pozbieracie się
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Będziesz trwać w związku z kimś, kogo nie kochasz, żeby mu nie zrobić krzywdy? To robisz sobie, bo się męczysz. Co wybierasz - ratowanie siebie czy jego? Trochę zdrowego egoizmu, dziewczyno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ten post brzmi jakbyście byli 5 lat, a nie 5 miesięcy. Tutaj nie mogła się wypalić miłość, bo jej wcale nie było. Byłaś wyłącznie zauroczona i tyle.
Zerwij, bo to nie ma sensu, żadne akceptowanie wad czy przejście zauroczenia w miłość. Wypaliła się fascynacja, "motylki w brzuchu".
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A czy to co bylo ,tzw motylki ,moze jeszcze kiedys wrocic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.