![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chłopak ciągle oszukuje...
Drogie Wizażanki,
jestem tutaj nowa i wiem, że takie historie się powtarzały. Ale chyba jednak każda jest inna? ![]() Nie wiem co robić... Jestem z chłopakiem prawie rok. Za kilka dni wyjeżdżamy razem do pracy za granicę na 2 miesiące. Wiem, że mnie i kocha i ja kocham jego. Ale nie mówi mi prawdy... Zanim się poznaliśmy był typem, który nie dbał o uczucia dziewczyn, z którymi się ,,spotykał". Wiem, że się zmienił i że nie zdradziłby mnie, a przynajmniej staram się ślepo w to wierzyć. Na niecały tydzień pojechaliśmy do swoich domów, dzieli nas jakieś 350km. W pierwszy dzień pobytu chciał spotkać się z jednym z kumpli, jednak niezbyt mi podchodził ten pomysł, ponieważ była tam dziewczyna, z którą w przeszłości coś go łączyło... Nie bałam się, że coś zrobi, tylko po prostu wiem, że po alkoholu, ani nawet na trzeźwo, nie potrafi powiedzieć podwalającej się lasce, stanowcze ,,spie******". Pieści się z nimi jak z jajkiem, jakby nie chciał, żeby było im przykro, a tu chyba moje uczucia są wazniejsze? Wracając do wątku... Powiedział, że skoro ONA tam jest to on sam nie chce iść i umówi się z drugim kuplem. Tak też zrobił. Niestety rano, kiedy się obudziłam na fb zobaczyłam zdjęcia z nie tym kumplem, z którym powinien być. Dostałam anonimowe wiadomości jego i tego pierwszego kolegi o pobycie u drugiego, o tej dziewczynie i o większej ilości zdjęć (jego z NIĄ). Powiedziałam mu o tym, ale wyparł się wszystkiego twierdząc, że wiadomości są sfałszowane. Mogło też tak być. Dostałam drugi email z drugo rozmowa i zdjeciem tych rozmow, w której pisze z kolega ze ktos slowo w slowo wyslal mi co pisali... Załamałam się. Czekam do czwartku aż spotkam się z nim i mi wszystko wyjaśni, bo twierdzi, że chociaż nie ma co wyjaśniać, to chce pogadać na żywo. Ok, przełknę to, wytrzymam. Nie można kogoś skreślić po niejasnych wiadomościach, prawda? Dzisiejszy wieczór. Ma iść do kolegi nr 2 z kolegą nr 1, ale dziewczyn ma nie być (kamień z serca, uzgodnilismy, ze sie z nia nie zobaczy). Dochodzi do domu kolegi a tam ona. Tłumaczy ze zaraz jedzie i będa we 3. Wkurzyłam się, wygarnęłam mu to (może za gwaltownie) ale było ok. Jakiś czas temu zadzwoniłam do niego... 2 razy... nie odebral. Napisal sms ze jest nawalony. Zadzwoniłam, odebrał i... SŁYSZAŁAM wyraźnie DAMSKI GŁOS W TLE, ktory zgrabnie staral sie zagluszyc. Mówię mu o tym na spokojnie to odpowiedział, że mnie porąbało, są we 3, ubiera się i wraca do domu. Minęło dobre 40 min a jego nie ma... nie odbiera, nie odpisuje. To najświeższe z jego kłamstw... Rozmawiałam z nim, z jego przyjacielem. Prosiłam, żeby był ze mną szczery. Żeby mowił mi wszystko, nawet jak mam byc wsciekla, bo przeciez na koncu docenie, ze mi to sam powiedzial. Zauwaze ze mi ufa i ze sama tez moge mu zaufac. Nie wiem juz kompletnie co mam robic... Staralam sie prosba i grozba. Nic nie dociera do niego... Nie chce sie z nim rozstawac przez takie głupstwa ale jedna osoba sama nie da rady walczyc o zwiazek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: chłopak ciągle oszukuje...
Faktycznie. Drobnostki i glupstwa. Odpadlam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Myślę jak użytkowniczka przede mną. To nie są głupoty i mało istotne sprawy, jak na moje oko to pewnie już nie pierwszy raz Cię okłamał i pewnie jeszcze(o ile mu pozwolisz) nie raz zrobi to ponownie. Jest nieodpowiedzialnym chłoptasiem który bawi się w związek.
Edytowane przez Angell_1988 Czas edycji: 2014-07-01 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Po co sobie zawracasz głowę takimi "głupstwami". Na pewno mówi prawdę, a wiadomości ktoś podrobił w paincie i Ci wysłał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest najlepsze ![]() Nie bardzo za to rozumiem, czemu wybierasz mu z którym kolega może się widywać, a z którym nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wybieram mu z kim ma się widywać. Nie chciałam, żeby z nią się widział... Przecież mógł mi powiedzieć, że jednak i tak pójdzie. Też bym się wkurzyła, jasna sprawa, ale wiedziałabym że mówi mi wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Opisujesz chłopaka, który zapewni ci tak naprawdę beznadziejny związek, bo tym jest związek, w którym nie ma bycia szczerym, takim, na którego możesz liczyć. Z tego, co opisałaś, trochę takich sytuacji czeka cię pewnie nie raz, nie dwa. PO CO być z kimś, dla kogo nie jesteś na tyle ważna, że spokojnie cię oszukuje, kłamie- ba, ob to robił wobec poprzednich kobiet- jak napisałaś. I to one są w lepszej sytuacji niż ty teraz,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- on Cię kocha, - nie zdradziłby Cię, - zmienił się, skoro z całego wpisu przebija niepewność, czy tak jest? To taka próba zaczarowania rzeczywistości, czy powtarzanie pewnych sloganów z automatu, bezmyślnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
pracuj nad swoją chorą zazdrością to może facet przestanie kłamac, żebyś mu tyłka nie truła.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię to "kochamy się oboje, ale..." i tu następuje opis związku, w którym czego jak czego, ale prawdziwej miłości brak. Nie ufasz mu, kontrolujesz. Z drugiej strony dostajesz anonimowe wiadomości - pytanie po co ktoś zadałby sobie trud ich wysyłania, gdyby nie były choć po części prawdziwe? Musisz wybrać, albo utniesz wszystkie domysły i mu zaufasz, albo będziesz nakręcać w sobie tę spiralę podejrzeń, bo wiesz, że masz powody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem, że się zmienił i że mnie kocha, bo dla mnie zostawił toksyczną znajomość ze swoją byłą dziewczyną, od której, można powiedzieć, był uzależniony... Sam mówił, że zauważył, że właśnie tak (na początku związku) powinien wyglądać związek. Że obu osobom zależy i że się starają... Starał się i często pokazuje, że chce być ze mną. Po prostu czasem zdarzają się tak niejasne sytuacje, że go nie poznaję... Spokojnie pytam go o coś, bez nerwów i z sercem, a on naskakuje na mnie, jakbym to ja była czemuś winna. Jakby chciał coś ukryć. Przecież jeżeli ktoś jest wobec nas szczery to można bardzo dużo wybaczyć (wiadomo, że nie zdradę), to dlaczego on nie potrafi tego zrozumieć? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Nie widzę tu chorej zazdrości tylko niepewność. Nie miałabym nic przeciwko jakimkolwiek spotkaniom gdyby tylko mi o nich powiedział. A jak nic nie mówi, idzie do kumpla, gdzie ONA tam jest, to zaczynam się zastanawiać, chyba jak każdy, dlaczego skłamał i czy chce coś ukryć... Po prostu staram się go zrozumieć a on nie daje mi tej szansy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby się naprawdę starał, to niejasne sytuacje nie miałyby miejsca, albo by Ci szczerze powiedział, że chce się bawić tak i tak i nie zamierza ulegać Twoim naciskom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jesteś chorobliwe zazdrosna i chłopak musi kłamać, żeby móc żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Autorka się ni epopisała, że zabraniała, ale jej TŻ też się nie popisał.
Daj mu trochę swobody jak dalej sytuacja będzie wyglądała tak samo to ja raczej długo bym sie nie zastanawiała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Chociaż z jednej strony pasowałoby, że to od niej wiadomości, to z drugiej nie wydaje się być na tyle ogarniętą osobą, żeby wiedzieć jak włamać się komuś na konto... Ale racja, trochę prawdy musi w tym być. Tym bardziej, że nie tylko był to sam tekst ale później też zdjęcia rozmowy z jego kolegą... A to ciężko podrobić... ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Nie zabroniłam... sam przed naszym wyjazdem powiedział, że może pójdzie do tego kolegi ale niezbyt chce bo bardzo mozliwe ze ona tam bedzie, zapytal mnie o zdanie, powiedzialam mu, ze nieswojo troche bym sie czula to napisal, ze spotka sie z nim kiedy indziej, jak jej nie bedzie, a w ten dzien z drugim. Nie powiedziałam mu, że nie bo nie, bo się obrażę. Nigdy nie zabroniłam mu się z nikim widzieć, kiedy mi o tym mówił... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Jestem ale nie chorobliwie. On również jest. Oboje o tym wiemy, to po co się wzajemnie prowokować? Nie udaję, że nie znam chłopaków z mojej przeszłości ale mówię mu otwarcie, że np. napisał, widzieliśmy się jak gdzieś tam poszłam, chciał się spotkać. Bo tak buduję jego zaufanie. A on nie chce mi nic powiedzieć. I nie chodzi mi o kolegów, bo nigdy nic złego o nich nie powiem. Ale właśnie o dziewczyny, bo to dziwne oszukiwać na temat spotkania... Każdy miałby swoje podejrzenia. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
A czemu zakładasz, że rozmowa w jego przypadku coś zmieni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Skoro nie potrafisz zadecydować czy być z kłamliwym chłopakiem czy nie to może trzeba utrzymać toksyczny związek na innych zasadach ?Za bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz i za bardzo się angażujesz, niech spotyka się z tą dziewczyną, zobaczysz czy to do czegoś doprowadzi, a TY w tym czasie spotykaj się z kolegą. Jeśli będzie go coś z nią łączyć z czystym sumieniem podziękujesz mu, pozdr.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
|
Z ta chora zazdroscia.chodzilo mi wlasnie o jakas laske. -_-
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Czyli odpuścić? Zobaczyć co się stanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- ale związek z kimś (mówię o czymś, co ma sens) nie polega na walce; w normalnym związku ludzie chcą ze sobą rozmawiać, mogą-jak są wściekli- chcieć rozmowę odłożyć, ale rozmawiają, wyjaśniają. Osobę , z którą są, uważają za osobę, której się wyjaśnia/rozmawia/zwierza itp. Dla siebie dwie osoby są punktem odniesienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Na moje to Ty masz ogromną potrzebę kontroli i cały czas się czujesz zagrożona. Masz 2 wyjścia: wyluzować albo zerwać. Sama musisz zdecydować czy chłopiec jest wart zaufania i czy mu go okażesz. Jak nie to koniec pieśni, każde w swoją stronę. A nad poczuciem własnej wartości popracuj, przyda Ci się w przyszłości w kolejnym związku (bo w tym happy endu nie będzie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Gdyby nie złapała chłopaka parę razy na kłamstwie, gdyby nie obawiała się, że on coś kręci z jakąś inną za jej plecami, to i donosy by jej nie interesowały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Donosy zainteresowały mnie, bo to kolejny dowód, że nie mówi mi wszystkiego. A wiele razy próbowałam z nim rozmawiać, żeby otworzył się przede mną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.