![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
ch³opak ci±gle oszukuje...
Drogie Wiza¿anki,
jestem tutaj nowa i wiem, ¿e takie historie siê powtarza³y. Ale chyba jednak ka¿da jest inna? ![]() Nie wiem co robiæ... Jestem z ch³opakiem prawie rok. Za kilka dni wyje¿d¿amy razem do pracy za granicê na 2 miesi±ce. Wiem, ¿e mnie i kocha i ja kocham jego. Ale nie mówi mi prawdy... Zanim siê poznali¶my by³ typem, który nie dba³ o uczucia dziewczyn, z którymi siê ,,spotyka³". Wiem, ¿e siê zmieni³ i ¿e nie zdradzi³by mnie, a przynajmniej staram siê ¶lepo w to wierzyæ. Na nieca³y tydzieñ pojechali¶my do swoich domów, dzieli nas jakie¶ 350km. W pierwszy dzieñ pobytu chcia³ spotkaæ siê z jednym z kumpli, jednak niezbyt mi podchodzi³ ten pomys³, poniewa¿ by³a tam dziewczyna, z któr± w przesz³o¶ci co¶ go ³±czy³o... Nie ba³am siê, ¿e co¶ zrobi, tylko po prostu wiem, ¿e po alkoholu, ani nawet na trze¼wo, nie potrafi powiedzieæ podwalaj±cej siê lasce, stanowcze ,,spie******". Pie¶ci siê z nimi jak z jajkiem, jakby nie chcia³, ¿eby by³o im przykro, a tu chyba moje uczucia s± wazniejsze? Wracaj±c do w±tku... Powiedzia³, ¿e skoro ONA tam jest to on sam nie chce i¶æ i umówi siê z drugim kuplem. Tak te¿ zrobi³. Niestety rano, kiedy siê obudzi³am na fb zobaczy³am zdjêcia z nie tym kumplem, z którym powinien byæ. Dosta³am anonimowe wiadomo¶ci jego i tego pierwszego kolegi o pobycie u drugiego, o tej dziewczynie i o wiêkszej ilo¶ci zdjêæ (jego z NI¡). Powiedzia³am mu o tym, ale wypar³ siê wszystkiego twierdz±c, ¿e wiadomo¶ci s± sfa³szowane. Mog³o te¿ tak byæ. Dosta³am drugi email z drugo rozmowa i zdjeciem tych rozmow, w której pisze z kolega ze ktos slowo w slowo wyslal mi co pisali... Za³ama³am siê. Czekam do czwartku a¿ spotkam siê z nim i mi wszystko wyja¶ni, bo twierdzi, ¿e chocia¿ nie ma co wyja¶niaæ, to chce pogadaæ na ¿ywo. Ok, prze³knê to, wytrzymam. Nie mo¿na kogo¶ skre¶liæ po niejasnych wiadomo¶ciach, prawda? Dzisiejszy wieczór. Ma i¶æ do kolegi nr 2 z koleg± nr 1, ale dziewczyn ma nie byæ (kamieñ z serca, uzgodnilismy, ze sie z nia nie zobaczy). Dochodzi do domu kolegi a tam ona. T³umaczy ze zaraz jedzie i bêda we 3. Wkurzy³am siê, wygarnê³am mu to (mo¿e za gwaltownie) ale by³o ok. Jaki¶ czas temu zadzwoni³am do niego... 2 razy... nie odebral. Napisal sms ze jest nawalony. Zadzwoni³am, odebra³ i... S£YSZA£AM wyra¼nie DAMSKI G£OS W TLE, ktory zgrabnie staral sie zagluszyc. Mówiê mu o tym na spokojnie to odpowiedzia³, ¿e mnie por±ba³o, s± we 3, ubiera siê i wraca do domu. Minê³o dobre 40 min a jego nie ma... nie odbiera, nie odpisuje. To naj¶wie¿sze z jego k³amstw... Rozmawia³am z nim, z jego przyjacielem. Prosi³am, ¿eby by³ ze mn± szczery. ¯eby mowi³ mi wszystko, nawet jak mam byc wsciekla, bo przeciez na koncu docenie, ze mi to sam powiedzial. Zauwaze ze mi ufa i ze sama tez moge mu zaufac. Nie wiem juz kompletnie co mam robic... Staralam sie prosba i grozba. Nic nie dociera do niego... Nie chce sie z nim rozstawac przez takie g³upstwa ale jedna osoba sama nie da rady walczyc o zwiazek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
Dot.: ch³opak ci±gle oszukuje...
Faktycznie. Drobnostki i glupstwa. Odpadlam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
My¶lê jak u¿ytkowniczka przede mn±. To nie s± g³upoty i ma³o istotne sprawy, jak na moje oko to pewnie ju¿ nie pierwszy raz Ciê ok³ama³ i pewnie jeszcze(o ile mu pozwolisz) nie raz zrobi to ponownie. Jest nieodpowiedzialnym ch³optasiem który bawi siê w zwi±zek.
Edytowane przez Angell_1988 Czas edycji: 2014-07-01 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 171
|
Po co sobie zawracasz g³owê takimi "g³upstwami". Na pewno mówi prawdê, a wiadomo¶ci kto¶ podrobi³ w paincie i Ci wys³a³.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
To jest najlepsze ![]() Nie bardzo za to rozumiem, czemu wybierasz mu z którym kolega mo¿e siê widywaæ, a z którym nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wybieram mu z kim ma siê widywaæ. Nie chcia³am, ¿eby z ni± siê widzia³... Przecie¿ móg³ mi powiedzieæ, ¿e jednak i tak pójdzie. Te¿ bym siê wkurzy³a, jasna sprawa, ale wiedzia³abym ¿e mówi mi wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Opisujesz ch³opaka, który zapewni ci tak naprawdê beznadziejny zwi±zek, bo tym jest zwi±zek, w którym nie ma bycia szczerym, takim, na którego mo¿esz liczyæ. Z tego, co opisa³a¶, trochê takich sytuacji czeka ciê pewnie nie raz, nie dwa. PO CO byæ z kim¶, dla kogo nie jeste¶ na tyle wa¿na, ¿e spokojnie ciê oszukuje, k³amie- ba, ob to robi³ wobec poprzednich kobiet- jak napisa³a¶. I to one s± w lepszej sytuacji ni¿ ty teraz,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
- on Ciê kocha, - nie zdradzi³by Ciê, - zmieni³ siê, skoro z ca³ego wpisu przebija niepewno¶æ, czy tak jest? To taka próba zaczarowania rzeczywisto¶ci, czy powtarzanie pewnych sloganów z automatu, bezmy¶lnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
pracuj nad swoj± chor± zazdro¶ci± to mo¿e facet przestanie k³amac, ¿eby¶ mu ty³ka nie tru³a.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 759
|
Bardzo lubiê to "kochamy siê oboje, ale..." i tu nastêpuje opis zwi±zku, w którym czego jak czego, ale prawdziwej mi³o¶ci brak. Nie ufasz mu, kontrolujesz. Z drugiej strony dostajesz anonimowe wiadomo¶ci - pytanie po co kto¶ zada³by sobie trud ich wysy³ania, gdyby nie by³y choæ po czê¶ci prawdziwe? Musisz wybraæ, albo utniesz wszystkie domys³y i mu zaufasz, albo bêdziesz nakrêcaæ w sobie tê spiralê podejrzeñ, bo wiesz, ¿e masz powody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem, ¿e siê zmieni³ i ¿e mnie kocha, bo dla mnie zostawi³ toksyczn± znajomo¶æ ze swoj± by³± dziewczyn±, od której, mo¿na powiedzieæ, by³ uzale¿niony... Sam mówi³, ¿e zauwa¿y³, ¿e w³a¶nie tak (na pocz±tku zwi±zku) powinien wygl±daæ zwi±zek. ¯e obu osobom zale¿y i ¿e siê staraj±... Stara³ siê i czêsto pokazuje, ¿e chce byæ ze mn±. Po prostu czasem zdarzaj± siê tak niejasne sytuacje, ¿e go nie poznajê... Spokojnie pytam go o co¶, bez nerwów i z sercem, a on naskakuje na mnie, jakbym to ja by³a czemu¶ winna. Jakby chcia³ co¶ ukryæ. Przecie¿ je¿eli kto¶ jest wobec nas szczery to mo¿na bardzo du¿o wybaczyæ (wiadomo, ¿e nie zdradê), to dlaczego on nie potrafi tego zrozumieæ? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Nie widzê tu chorej zazdro¶ci tylko niepewno¶æ. Nie mia³abym nic przeciwko jakimkolwiek spotkaniom gdyby tylko mi o nich powiedzia³. A jak nic nie mówi, idzie do kumpla, gdzie ONA tam jest, to zaczynam siê zastanawiaæ, chyba jak ka¿dy, dlaczego sk³ama³ i czy chce co¶ ukryæ... Po prostu staram siê go zrozumieæ a on nie daje mi tej szansy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Gdyby siê naprawdê stara³, to niejasne sytuacje nie mia³yby miejsca, albo by Ci szczerze powiedzia³, ¿e chce siê bawiæ tak i tak i nie zamierza ulegaæ Twoim naciskom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 164
|
Jeste¶ chorobliwe zazdrosna i ch³opak musi k³amaæ, ¿eby móc ¿yæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Autorka siê ni epopisa³a, ¿e zabrania³a, ale jej T¯ te¿ siê nie popisa³.
Daj mu trochê swobody jak dalej sytuacja bêdzie wygl±da³a tak samo to ja raczej d³ugo bym sie nie zastanawia³a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Chocia¿ z jednej strony pasowa³oby, ¿e to od niej wiadomo¶ci, to z drugiej nie wydaje siê byæ na tyle ogarniêt± osob±, ¿eby wiedzieæ jak w³amaæ siê komu¶ na konto... Ale racja, trochê prawdy musi w tym byæ. Tym bardziej, ¿e nie tylko by³ to sam tekst ale pó¼niej te¿ zdjêcia rozmowy z jego koleg±... A to ciê¿ko podrobiæ... ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Nie zabroni³am... sam przed naszym wyjazdem powiedzia³, ¿e mo¿e pójdzie do tego kolegi ale niezbyt chce bo bardzo mozliwe ze ona tam bedzie, zapytal mnie o zdanie, powiedzialam mu, ze nieswojo troche bym sie czula to napisal, ze spotka sie z nim kiedy indziej, jak jej nie bedzie, a w ten dzien z drugim. Nie powiedzia³am mu, ¿e nie bo nie, bo siê obra¿ê. Nigdy nie zabroni³am mu siê z nikim widzieæ, kiedy mi o tym mówi³... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Jestem ale nie chorobliwie. On równie¿ jest. Oboje o tym wiemy, to po co siê wzajemnie prowokowaæ? Nie udajê, ¿e nie znam ch³opaków z mojej przesz³o¶ci ale mówiê mu otwarcie, ¿e np. napisa³, widzieli¶my siê jak gdzie¶ tam posz³am, chcia³ siê spotkaæ. Bo tak budujê jego zaufanie. A on nie chce mi nic powiedzieæ. I nie chodzi mi o kolegów, bo nigdy nic z³ego o nich nie powiem. Ale w³a¶nie o dziewczyny, bo to dziwne oszukiwaæ na temat spotkania... Ka¿dy mia³by swoje podejrzenia. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usuniête
|
A czemu zak³adasz, ¿e rozmowa w jego przypadku co¶ zmieni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 80
|
Skoro nie potrafisz zadecydowaæ czy byæ z k³amliwym ch³opakiem czy nie to mo¿e trzeba utrzymaæ toksyczny zwi±zek na innych zasadach ?Za bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz i za bardzo siê anga¿ujesz, niech spotyka siê z t± dziewczyn±, zobaczysz czy to do czego¶ doprowadzi, a TY w tym czasie spotykaj siê z koleg±. Je¶li bêdzie go co¶ z ni± ³±czyæ z czystym sumieniem podziêkujesz mu, pozdr.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Z ta chora zazdroscia.chodzilo mi wlasnie o jakas laske. -_-
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Czyli odpu¶ciæ? Zobaczyæ co siê stanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- ale zwi±zek z kim¶ (mówiê o czym¶, co ma sens) nie polega na walce; w normalnym zwi±zku ludzie chc± ze sob± rozmawiaæ, mog±-jak s± w¶ciekli- chcieæ rozmowê od³o¿yæ, ale rozmawiaj±, wyja¶niaj±. Osobê , z któr± s±, uwa¿aj± za osobê, której siê wyja¶nia/rozmawia/zwierza itp. Dla siebie dwie osoby s± punktem odniesienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 566
|
Na moje to Ty masz ogromn± potrzebê kontroli i ca³y czas siê czujesz zagro¿ona. Masz 2 wyj¶cia: wyluzowaæ albo zerwaæ. Sama musisz zdecydowaæ czy ch³opiec jest wart zaufania i czy mu go oka¿esz. Jak nie to koniec pie¶ni, ka¿de w swoj± stronê. A nad poczuciem w³asnej warto¶ci popracuj, przyda Ci siê w przysz³o¶ci w kolejnym zwi±zku (bo w tym happy endu nie bêdzie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 566
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Gdyby nie z³apa³a ch³opaka parê razy na k³amstwie, gdyby nie obawia³a siê, ¿e on co¶ krêci z jak±¶ inn± za jej plecami, to i donosy by jej nie interesowa³y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Donosy zainteresowa³y mnie, bo to kolejny dowód, ¿e nie mówi mi wszystkiego. A wiele razy próbowa³am z nim rozmawiaæ, ¿eby otworzy³ siê przede mn±... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.