![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Makijaż do rudych włosów i zielonych oczu
Proszę poradź mi!! Jakie kolory mi pasują makijaż i w ogóle...
Mam krótką farbowaną na rudo fryzurkę i zielone oczy. Czytałam, że fiolet ale jakoś nie jestem przekonana. Uwielbiam do makijażu stosować różne odcienie brązu, beżu, pomarańczy itp. Nie wiem czy to dobrze? A pomadki?? Pomóż mi,proszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: Kochana Agnieszko !!
Hej Nutko [img]icons/icon7.gif[/img]
Wiem, ze jest to odwieczny problem jakie kolorki oczu beda mi pasowaly? Ja w Twoim przypadku postawilabym na kolory, o ktorych juz wspomnialas: braz, bez, pomaranczowy. Ale wyprobuj prosze rowniez zielenie, zolc, lososiowy i miedziano-zloty. Zreszta zamieszcze prawdopodobnie jeszcze dzisiaj tu na forum kilka przykladow makijazu dla brazowych oczek dla Agnieszki [img]icons/icon7.gif[/img] . Moze znajdziesz w tych propozycjach cos ciekawego dla siebie. Bo jesli chodzi o zestawienia kolorystyczne to te proponowane kolory beda rowniez pieknie wygladac na zielonych oczkach. Natomiast odnosnie tego fioletu, to raczej w przypadku kiedy ma sie ciemne, chlodne wloski a nie rude tak jak Ty. Twoje rude wloski to silny akcent kolorystyczny przy buzi i dobierajac cienie, szminki i roze powinnas sie kierowac wlasnie cieplejszymi tonami, ktore beda bardzo ladnie wspolgraly z Twoim image. Pozdrowionka AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Kochana Agnieszko !!
Agnieszko!!
Serdeczne dzięki , w tych kolorach czuję się najlepiej,dokupię tylko "cieplejszy" róż. Buziaki Nutka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia makijaży dla rudzielców?
Dziewczęta drogie!
Jestem rudzielcem, mam miedziane włosy, niebieskie oczy, jasną cerę, teraz w lato lekko piegowatą. Odkąd zawitałam na forum, mój sposób malowania zmienił się nie do poznania, bardzo wiele się tu nauczyłam. Ale brakuje mi pomysłów na to, jak się malować ![]() Czy macie jakieś zdjęcia makijaży dla rudowłosych kobiet? Jeśli tak, czy możecie je tutaj wkleić? Będę wdzięczna za każdą fotkę ![]() Całusy! Anita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdjęcia makijaży dla rudzielców?
Mam takie propozycje
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, dziękuję bardzo! Ach, piękna ta Julianne Moore
![]() Czekam na kolejne propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A ja znalazłam cosik takiego. Szkoda, że nie ma zbliżeń oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Chyba taki tez byłby dobry- bardzo mi sie podoba
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Złoty makijaż dla rudej:)pasuje czy nie???
Hej mam takie pytanko czy złoty makijaż pasuje dla mnie czyli dla dziewczyny o rudych włosach i zielonych oczkach????? aha i moja cera w sumie nie jest jasna!!! zreszta załanczam moje zdjecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: Złoty makijaż dla rudej:)pasuje czy nie???
aha no i oczywiscie moje zdjecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem pasuje,myślę że efekt będzie pozytywny
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Też myśle, że będzie dobrze, choć efekt może być różny w zalezności od odcieni koloru. Możesz użyć np rdzawego błyszczyka i rózu a oczka zrobic zielone ( zieleń musi jednak kontrastować z zielenią tęczówki). Oczka oczywiscie tez możesz zrobic złote , z tym , że pokusiłabym się tu o rózne jego odcienie.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witaj!Pewnie, że pasują do Ciebie wszelakie odcienie złota!!Będziesz wyglądać olśniewająco!Tym bardziej, że masz bardzo ładną urodę.Złoto do tego troche brązu i super.Pozdrawiam
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
WIesz ja uwazam ze bedzie pasuowalo, masz ladne oczka
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pasuje i to pięknie pasuje
![]() Tylko jedna uwaga, myślę że nie powinnaś używać jasnych szminek bo się to zlewa z twarzą, proponowałabym jasną czerwień, odcienie karmelowej czkolady i brązu. śliczna jesteś ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
do rudego jak najbardziej zloto, braz ,cieple barwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
oczywiscie ze pasuje;-)
widze że na zdjęciu masz czarna bluzkę- dla Ciebie zamiast czerni polecam brąz ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
dzieki kochane to dobrze ze pasuje bo juz sie bałam ze nie bardzo jak zobaczyłam sukienke to nawet sie nie zastanawiałam nad makijażem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
noo to osoba o podobnych barwach do ciebie powie, ze zloto baardzo ludzi nasze "upierzenie"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie... Makijaż....
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ja_MoNa Czas edycji: 2006-08-30 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomóżcie... Makijaż....
Hej
![]() ![]() Co do oczu, to nie rob na razie nic z brwiami, bo prawie ich nie ma! Mozesz je troche przyciemnic brazowym cieniem, zeby byly bardziej widoczne, ale nie wyskubuj przez jakis czas. Z cieni to do zielonych teczowek pasuja fiolety, zimne brazy, pastelowy rozowy, granatowy (ale to np. mozna zastosowac w kresce i tuszu do rzes). ZAWSZE w wewnetrznym kaciku oka i wewn. czesci powieki nanies cos jasnego (np. obrysuj ta czesc oka jasnorozowa kredka), a przy zewnetrznej czesci - cos ciemniejszego (np. sliwkowa kredke i odrobine cienia w podobnym kolorze). Uwaga na laczenie pasteli z czarnym, przy braku wprawy moze wyjsc "brudno". Jesli robisz makijaz przydymiony (jest masa watkow na ten temat), to chyba ladniej wyjdzie u Ciebie brazowy albo grafitowy niz czarny. Do takiego mocnego oka ladnie bedzie u Ciebie wygladal cielisty lub po prostu jasnorozowy blyszczyk. Mozesz tez poeksperymentowac z czerwonymi ustami (ale ta czerwien powinna byc lekko "zgaszona", wpadajaca w roz, nie strazacka), przy czym wtedy wystarczy wytuszowac rzesy, ewentualnie lekko zaznaczyc gorna linie rzes czarna kredka. Tyle mi w tej chwili przychodzi do glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ale zaskoczyło mnie fajne zdjęcie nr 3 ![]() ![]() ja mam również zielone oczęta, ale w troszke ciemniejszym wydaniu i poleca,m cienie: * brązowe - spokojne, ale kontrastowe do tęczówek *fioletowe i różowe - żywe koory, równiezkontrastujące a przy tym rozweselające *odcienie zielonego - gaszą oczy IMO ale łagodzą całe oczka ![]() Nie bój sie kredek, spróuj zoorganizować sobie eyeliner ![]() ![]() masz prawie idealne proporcje twarzy ![]() ![]() co do ust - równiesz masz szerokie pole o popisu, bo między kolorami naturalnymi, a czerwienią jest wiele odcieni ![]() ![]() Jak masz gdzieś jakś konsultantkę to molestuj o próbki różnych szminek i błyszczyków i testuj ![]() ![]() A włoski - istotnie kolor wymaga jakiejś moernizacji - ale jeśli nie jesteś narazie sama do tego przekonana wiec moze odpuść ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
![]()
co sądzisz o sugestiach?
![]() dorzucam makijaże oczu i propozycje Kolokrów włosów
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dwa lata temu potraktowalam włosy henną. Mialam wtedy ladne, naprawde rude włoski. Niestety potem bardzo mi się przesuszyły. Z suchością ich walcze do tej pory. Jeśli chodzi o farbowanie bylabym zadowolona z świetlistego, mocnego, rudego połysku ale nie "całe włosy". Moje włoski są bardzo zniszczone, co raz rozdwajają się końcówki mimo regularnego częstego podcinania oraz szamponów, odżywek i masek.
Co do makijażu to często nakladam taki zielono - złoty cień lub taki beżowy, matowy. Bardzo mi się podoba jak cienie wykraczają poza tą ruchomą powiekę lecz mi jakoś nigdy nie wychodzi taki make-up oka. Może jakaś instrukcja krok po kroku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Sprobuj poszperac troche na forum Moje Makijaże. Tam dziewczyny prezentuja niektore swoje prace step-by-step, warto popatrzec i cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
kolory dla rudzielca
Czesc dziewczyny.
Pod wpływem chwili przemalpowałam się z blondynki na rudzielca - rudo miedziany kolor. Mam ciemno zielone oczy i srednio jasną cerę i mam problem jak ich kolorów uzywać do makijażu i ubioru. proszę o pomoc Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.