![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jaki sport?
Myślałam nad tym, aby zacząć regularnie uprawiać jakiś sport.
Rolki, rower, pływanie...to jest już dość pospolite. Nie mówię tutaj o jakiejś sekcji zawodowej, sportowej. Ale tak dla siebie, żeby wyrzeźbić ciało i jeszcze mieć z tego frajdę ![]() Co mogłybyście mi zaproponować? I np. co wy uprawiacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki sport?
ja:
jazda konna, bieganie, rolki, rower, plywanie, silownia, taniec brzucha, badminton, kiedys szermierka. chyba powinnas wiedziec co cie kreci i sama zdecydowac jaki sport...
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ogólnie sport mnie nudzi, bo można jednocześnie właściwie jedną rzecz robić, a ja jestem wieloczynnościowa
![]() Jedyne, co mi sprawia frajdę, to rolki, badminton (ogrywam lubego ![]() Aralko, a co ci przeszkadza, że są sporty "oklepane"? Aaaa widziałam rok temu coś genialnego - na nogi zakłada się takie jakby sprężyny, służy to do skakania, widziałam chłopaka na tym, fajna rzecz ![]() Aha, jeszcze super jest aerobik, ale - na stepie. Duzo ciekawsze są ćwiczenia na schodku, kojarzą mi się z tańcem, niż normalne układy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tenis! totalnie tenis!!
![]() rzeźba, fan, zrzucisz od groma kilogramów ![]() jedyny jego minus- kosztuje, ale to szczegoł ![]() Pozdrawiam Veganka | Fanka sałatki z tofu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dosc duzy szczegol...mi sie tenis tez podoba, ale nie stac mnie na placenie minimum 50 zl za kazda godzine na korcie...pomijajac kwestie ceny sprzetu...
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
To Ty powinnaś wiedziec co Cie interesuje i w jakim sporcie czujesz sie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem jazda konna jest najlepsza;]
Ale też rower, tenis, pływanie ![]() a na wakacje spływ kajakowy...<3;]
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mam zamiar zacząć jeździć na kajakach
![]() Ogólnie no to jeżdżę na rolkach, na rowerze, tańczę. Ale myślałam może też o ściance wspinaczkowej, co o tym sądzicie? Tenis fakt fajny, no nie wiem, zobaczy się jak cenowo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ścianka jest bardzo fajna, ale na początku trudno
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11853877]Ogólnie sport mnie nudzi, bo można jednocześnie właściwie jedną rzecz robić, a ja jestem wieloczynnościowa
![]() To smiem twierdzic, ze w zadnym sporcie nie doszlas do takiego poziomu, zeby umiec na tyle, zeby to wymagalo koncentracji do tego stopnia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11853877] Aha, jeszcze super jest aerobik, ale - na stepie. Duzo ciekawsze są ćwiczenia na schodku, kojarzą mi się z tańcem, niż normalne układy.[/quote] Hm, aerobik to raczej takie ni pies ni wydra, niz sensowne cwiczenia... Cytat:
![]() Autorko tematu: najlatwiej jest uprawiac sport, ktory sie lubi, wiec sprobuj znalezc cos takiego ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
może jakiś taniec? ładnie rzeźbi ciało i do tego daje mnóstwo frajdy
![]() Sama trenowałam salsą, teraz chodzę na aerobic, a na wiosnę chciałabym dołożyć do tego jeszcze rolki i rower. Zauważyłam pewną prawidłowość - im więcej sportu się uprawia tym większą radość się z tego czerpie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Właśnie chodzę na jazz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja trenuję siatkówkę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj zaznałam tenisa
![]() ![]() Od prawie 4 lat trenuję pływanie i bardzo polecam. Ładnie rzeźbi sylwetkę, hartuje i trzyma się formę ![]() Oprócz tego: - siatkówka - rolki - rower - bieganie (ale trzeba uważać, bo ostatnio sobie stawy przeciążyłam i z bólu chodzić nie mogłam) - koszykówka (mój letni sport ![]() - jazda konna (chrzestny ma klacz, więc też mnie to nie kosztuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Wyrak, po pierwsze - aerobik ejst raczej kobiecym sportem, czepiasz się. Po drugie - śmiej twierdzić, nigdzie nie napisałam, że doszłam do czegoś w sporcie. Poza tym niestety - sport jest taką dziedziną, że raczej nie da się go uprawiać, wykonując jednocześnie coś innego - no, może poza łażeniem na stepperze w domu czy rowerkiem stacjonarnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja polecam taniec i aerobik (szczególnie taneczny oraz step
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11856350]Wyrak, po pierwsze - aerobik ejst raczej kobiecym sportem, czepiasz się.[/quote]
Mi chodzilo o to, ze w ogole nie jest sportem ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11856350] Po drugie - śmiej twierdzić, nigdzie nie napisałam, że doszłam do czegoś w sporcie. Poza tym niestety - sport jest taką dziedziną, że raczej nie da się go uprawiać, wykonując jednocześnie coś innego - no, może poza łażeniem na stepperze w domu czy rowerkiem stacjonarnym ![]() O to mi wlasnie chodzilo - ze w pewnym momencie trzeba sie tak skoncentrowac na tym co robisz, ze na chec multitaskowania nie ma miejsca.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
O! Ja też
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A co to w ogóle znaczy, że aerobik to nie są "sensowne ćwiczenia"? Jakie to są te "sensowne"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aerobowe albo anaerobowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
tylko nie każdemu o "sensowność" chodzi, a poza tym każdy ma "inny prób bodźcowy"
aczkolwiek zgadam się z Tobą ![]() Aralka myślę, że sama musisz odkryć dziedzinę sportu, dla której byłabyś w stanie poświęcać każdy - albo prawie każdy - czas wolny. U mnie najlepiej ciało rzeźbiła/ rzeźni siłownia, ale ta katorżnicza, wspinaczka i biegi. Przy czym największą przyjemność psychiczną ciagnęłam z boksu i gdyby nie notoryczny brak czasu i lekko podstarzały wiek ![]() Frajdy poszukać musisz sama, bo ty Ty masz ją odczuwać ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, ze rzezbienie ciala naprawde ladnie, to nie jest hop siup, tylko dlugoterminowa, ciezka praca, do tego powinna byc polaczona z wlasciwa dieta.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na rowerku, hehe
![]() A kajaki i wspinaczka to które części ciała najbardziej rzeźbią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam o tyle dobrze, że w moim mieście są dwa darmowe korty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
szermierka.
![]() No tak. Z góry widać, ze to nie są ludzie na wyższym poziomie. Każdy sport wymaga pracy i wkładania w to co się robi serca. Trenowałam już 9 lat byłam w kadrze narodowej i to co osiągnęłam, zdobyłam wyłącznie ciężką, żmudną pracą. I uwierzcie, to nie jest takie proste jak się wydaje. Treningi miałam 5x w tygoniu po 3h dziennie. Bieganie, ćwiczenia, bieganie, ćwiczenia etc. etc. Uwielbiałam to co robiłam, ale nie każdy umie docenić 'wymachiwanie kijakiem'. "Ten sport nie powinien być dopuszczony do Igrzysk Olimpijskich" z takim komentarzem też się spotkałam. ![]() A wy co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Lizkaa...bardzo Ci zazdroszczę...oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!
Szermierka to fantastyczny sport, bardzo mi się podoba. Niestety ja nigdy nie miałam możliwości trenowania. Najpierw w rodzinnym mieście...a potem w Krakowie, gdzie mieszkałam w czasie studiów...niestety brak kasy ![]() Podziwiam ten sport, kiedyś słyszałam określenie; sport dżentelmenów ![]()
![]() |
#29 |
Marszałkini II RP
|
Polecam szermierkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Kulturystyka (nie oklepane)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.