![]() |
#1 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Problemy z Forum
Pod pozorem nierobienia offtopu niewygodne posty są w odnośnym wątku ignorowane, dlatego spróbuję tutaj. Proszę o odpowiedź na moje poniższe posty:
Cytat:
Cytat:
Nie jestem w swoim odczuciu odosobniona. Cytat:
Jesli tak, to szkoda, bo Moderatorka zareagowala bardzo dobrze.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
2) "Upomnienie w formie posta", które ponownie wklejam poniżej albo się konsekwentnie egzekwuje, albo również publicznie odwołuje. Nie można stać w rozkroku, "żeby wszyscy byli zadowoleni" - przecież to jest skrajnie niepoważne. Jeśli uważacie takie teksty i takie postępowanie za dopuszczalne - w porządku, po prostu powiedzcie to wprost i oczyśćcie xfridę choćby z tego "najostatniejszego upomnienia", które nastąpiło po "ostatnim upomnieniu". Po czym w kolejnych kilkunastu postach xfrida wprost pisała, że nie widzi w swoim postępowaniu nic złego (ergo, nie zamierza niczego zmieniać?). Powtarza, że nie widzi w swoich postach nic szkodliwego, chociaż zdaniem osoby, której ekspertyzę w tym temacie trudno odrzucić takie treści SĄ szkodliwe. Cytat:
nie mozesz normalnie pogadac musisz jakies przedstawienia robic? ja mowiac szczerze takiego lenia 29 letniego ktory nic nie robi juz dawno bym wyeksmitowala wiec sie nie dziwie ze maja dosyc[/QUOTE] [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;81668536]jak mozna komus zaszkodzic stwierdzajac fakty? moim zdaniem lisanov to troll albo zwykly attention seeker[/QUOTE] [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;81681821]Oczywiście że jest klamczuchą w jakims tam watku napisala ze trzeba czasami oklamywac swojego psychiatre czy terapeutę dlatego wcale mi jej nie żal Poza tym próbuje manipulować ludźmi kreując się na biedna ofiarę zeby wzbudzić współczucie i ciągnąć temat w nieskończoność uzalając się i narzekając na cały świat i złych ludzi na około niej(złych lekarzy,złych rodziców,zle wizazanki) Nie wiem jak można tego nie widzieć czytając jej posty[/QUOTE] [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;81877951]Dokladnie Dlatego nie dziwię sie ze lisnov matka nie chce patrzeć na jej tabelki i mówi że i tak nic nie zrobi To nie jest brak wsparcia czy znecanie się nad nią to są fakty Lisnov ma codziennie inne plany ,planuje godzinami później wymyśla przeszkody zeby tego nie realizować Nas to męczy a czytamy tylko krótkie posty co kilka dni a co dopiero żyć z taka osoba na codzień ilez razy można się nabierać na to że wreszcie się ruszy i coś zrobi? Jej matka zna ja lepiej i poprostu wie ze to kolejne czcze gadanie które skończy się tak samo[/QUOTE] [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;81889396]W watku z 22.11.17 pisalas ze wyprowadzasz sue za 6 miesiecy wiec juz wtedy mialas jakis plan. Jak ten plan się ma dzisiaj?juz tylko 3 miesiące zostały do wyprowadzki ![]() Pomijam już w ogóle fakt, że na forum jest rzesza osób zmagająca się z różnymi problemami i chorobami psychicznymi. Ich zdanie o szkodliwości takich wypowiedzi nic nie znaczy - spoko. Po wtóre - czy cisza Neyri w odnośnym wątku to jej własny wybór, czy została uciszona? Ufam, że jako forumowicze zasługujemy na szczerą odpowiedź. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzeniona
|
Dot.: Problemy z Forum
Mimo że moja wypowiedź nie została zacytowana, to popieram Norine w całej rozciągłości. Skoro moderacja nie rozumie, z jakim wyczuciem trzeba odnosić się do osób chorych, to jak użytkownicy mają to robić? Jestem aktywnym użytkownikiem forum od 10 lat i zgłaszam swój stanowczy sprzeciw wobec zachowania moderacji zaprezentowanego powyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8193251 6]Pod pozorem nierobienia offtopu niewygodne posty są w odnośnym wątku ignorowane, dlatego spróbuję tutaj. Proszę o odpowiedź na moje poniższe posty:
...[/QUOTE] Zacznijmy od tego, że nie pisz postów gdzie popadnie, tylko dlatego że żądasz odpowiedzi. Wątek techniczny jest od problemów technicznych i niech taki zostanie. Nie dostaniesz odpowiedzi jeśli my sami w gronie Moderacji nie wyjaśnimy sprawy, do tego czasu zaakceptuj fakt, że będziesz musiała poczekać. Twój post na pewno nam pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
invisible, przepraszam za przeoczenie
![]() Administratora przepraszam za nieodpowiednie miejsce i dziękuję za odpowiedź. To dobrze, że sprawa nie została po cichu zamknięta. Zatem poczekamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8193336 6]invisible, przepraszam za przeoczenie ![]() Administratora przepraszam za nieodpowiednie miejsce i dziękuję za odpowiedź. To dobrze, że sprawa nie została po cichu zamknięta. Zatem poczekamy.[/QUOTE] Rozdzieliłam watek tak będzie wygodniej i wszystko razem , wyszło źle, ale postaramy się to naprawić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8193336 6]invisible, przepraszam za przeoczenie
![]() Administratora przepraszam za nieodpowiednie miejsce i dziękuję za odpowiedź. To dobrze, że sprawa nie została po cichu zamknięta. Zatem poczekamy.[/QUOTE] Źle zabrzmiał mój post, niewłaściwie się wyraziłam. Sprawa mnie ominęła i nie wypowiedziałam się w temacie, nie było zatem co cytować - stąd moje poparcie dla tej kwestii tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8193251 6]
Po czym w kolejnych kilkunastu postach xfrida wprost pisała, że nie widzi w swoim postępowaniu nic złego (ergo, nie zamierza niczego zmieniać?). Powtarza, że nie widzi w swoich postach nic szkodliwego, chociaż zdaniem osoby, której ekspertyzę w tym temacie trudno odrzucić takie treści SĄ szkodliwe. [/QUOTE] I tego nie zmienisz. Ona taka jest, odkąd pamiętam pisze ostro, bez empatii i wszystko widzi w czarno-białych barwach. Z tym że, przynajmniej mnie, nie chodziło o to żeby jej przestawić sposób myślenia, a o to żeby w końcu przestała się wypowiadać w wątkach, które uważa za trollowe. Zresztą nie tylko ona, od zawsze proszę żeby dać sobie spokój z "dla mnie to troll", "kłamiesz" - od tego są ZP. Wyszło jak wyszło, zaczęła się bronić - do tego miała prawo. Zrobił się offtop - tak, ale na temat poruszony przez Moda, więc nie można dać jej w tym momencie bana za offtop, broni się. Tak, został popełniony błąd, post miał być też ostrzeżeniem też dla innych, ale faktycznie trzeba było to załatwić przez PW. Nasza wina, zgadzam się. Teraz możemy tylko przeprosić. Zostały podjęte decyzje, zostaną podjęte kolejne, na pewno dadzą się zauważyć.
#9 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedź, Neyro. W chwili, gdy o to pytałam wiem, że już byłaś wcześniej na forum. A ponieważ jak widać kilka osób niezależnie od siebie zaczęło się zastanawiać na Twoim milczeniem, dlatego chciałam zapytać wprost czy była to Twoja własna decyzja, czy "decyzja", którą podjęto za Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem gdzie to napisać, więc pytam tutaj. Mój post z wątku o handlowych niedzielach został usunięty i zrobiono z niego oddzielny wątek. Od kiedy moderacja ingeruje w ten sposób w dyskusje? O ile rozumiem łączenie wątków na ten sam temat, o tyle ta sytuacja jest dla mnie totalnie absurdalna i szczerze mówiąc mocno mnie zirytowała. Nie wiem jakim prawem moderator decyduje, że ten jeden post ma być tematem nowego wątku i usuwa go z konwersacji, w której użytkownik chce dyskutować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie byłby offtopem, bo dotyczył niedziel pracujących. Był jak najbardziej w temacie. Nie dałaś nawet możliwości komukolwiek się wypowiedzieć, bo przeniosłaś to do oddzielnego wątku, kij wie po co. Nie oczekuję od Ciebie wyjaśnień, czekam na komentarz innych moderatorów. Dla mnie jako dla użytkownika to co zrobiłaś było absurdem. Nigdy nie widziałam takich jaj na Wizażu, a mam tu konto od dawna. Widziałam jak zamykasz wątki bez podstaw, ale zakładać nowe w imieniu użytkowników bez ich wiedzy, wyciągając posty z innych wątków to już szczyt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Cytat:
Wszystko jednak można odwrócić i przywrócić do stanu pierwotnego, wystarczy napisać PW do Moderatora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Mnie, i nie tylko mnie zresztą, zbulwersowała i przeraziła reakcja w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1223006
Tak, są zasady, a nieznajomość prawa szkodzi. Ale nadrzędny powinien chyba być zdrowy rozsądek i dostosowanie środków do konkretnej sytuacji. Na forum rejestruje się biedna, przerażona dziewczyna pozostająca w toksycznej relacji z niebezpiecznym mężczyzną. Opisuje dość szczegółowo swoją sytuację oraz, w miarę rozwoju wątku, swoje plany ucieczki. Mąż umie "w komputer" i jest niezerowa szansa, że do tych postów dotrze lub dotarł. Okoliczności w których dziewczyna usunęła posty nie są znane (jeżeli są i moderacja podjęła próby kontaktu i wyjaśnienia tej sprawy z zainteresowaną to odszczekam i przeproszę) - również niezerowe jest prawdopodobieństwo, że uczyniła to w panice i na szybko. Czy mogła/powinna przeczytać wnikliwie regulamin i zapoznać się z jedyniesłuszną procedurą usuwania wpisów? Teoretycznie tak. Czy kogoś dziwi jeśli tego nie zrobiła, mając na głowie pierdyliard znacznie ważniejszych spraw od których może zależeć bezpieczeństwo jej i jej dziecka? Chyba nikogo zdolnego do odrobiny empatii i zrozumienia powagi sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzeniona
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8212090 1]Mnie, i nie tylko mnie zresztą, zbulwersowała i przeraziła reakcja w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1223006
Tak, są zasady, a nieznajomość prawa szkodzi. Ale nadrzędny powinien chyba być zdrowy rozsądek i dostosowanie środków do konkretnej sytuacji. Na forum rejestruje się biedna, przerażona dziewczyna pozostająca w toksycznej relacji z niebezpiecznym mężczyzną. Opisuje dość szczegółowo swoją sytuację oraz, w miarę rozwoju wątku, swoje plany ucieczki. Mąż umie "w komputer" i jest niezerowa szansa, że do tych postów dotrze lub dotarł. Okoliczności w których dziewczyna usunęła posty nie są znane (jeżeli są i moderacja podjęła próby kontaktu i wyjaśnienia tej sprawy z zainteresowaną to odszczekam i przeproszę) - również niezerowe jest prawdopodobieństwo, że uczyniła to w panice i na szybko. Czy mogła/powinna przeczytać wnikliwie regulamin i zapoznać się z jedyniesłuszną procedurą usuwania wpisów? Teoretycznie tak. Czy kogoś dziwi jeśli tego nie zrobiła, mając na głowie pierdyliard znacznie ważniejszych spraw od których może zależeć bezpieczeństwo jej i jej dziecka? Chyba nikogo zdolnego do odrobiny empatii i zrozumienia powagi sytuacji.[/QUOTE] Boże święty, co na tym forum się do cholery dzieje?! Regulamin regulaminem, ale odrobina zdrowego rozsądku powinna być dodana do każdego działania moderacji. Nie mam słów. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy naprawdę nie można było wstrzymać się z przywróceniem tych postów do czasu wyjaśnienia sprawy? Najlepiej jeszcze przed nadgorliwą reakcją moderatora ale w najgorszym razie już po fakcie, jeśli dopiero teraz swoim gronie debatujecie co z tym zrobić, zważywszy na możliwe konsekwencje dla tej dziewczyny? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Cytat:
....[/QUOTE] Prośba o zgłaszanie zastrzeżeń przez ZP, to bardzo wygodna forum i dociera do wszystkich szybko ![]() Administracja nie jest na forum 24 h na dobę i ma też inne obowiązki, nie ma co się denerwować, na pewno się pojawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Zgłaszałam to samo zastrzeżenie wczoraj przez ZP.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8212735 1]Zgłaszałam to samo zastrzeżenie wczoraj przez ZP.[/QUOTE]
Dziękuje, na pewno nie zginęło, to wystarczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Aniołku, przeczytałaś ten wątek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Wątek usunięty, dobrze to widzieć, ale autorka dalej zbanowana. Wchodziła, jak rozumiem, na forum dzisiaj. Już bez szansy napisania czegokolwiek gdziekolwiek (PW jak rozumiem też nie działają?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-03-13 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Rozumiem, dziękuję za informację i reakcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
1. Czy możecie przywrócić jej od razu chociaż możliwość odbierania i wysyłania PW? Wczoraj wieczorem ponownie próbowała się zalogować, może ma coś istotnego do przekazania. Na litość, zwróćcie uwagę na jej szczególną i dość dramatyczną sytuację.
2. Skoro są takie problemy w ogarnięciu Intymnego zważywszy na wrażliwe treści jakie są tam poruszane, może warto byłoby rozważyć ograniczenie dostępu tego podforum do osób zarejestrowanych? W luźnej dyskusji wyszło, że tylko jednej osobie ten pomysł niezupełnie odpowiada, a niektórzy wręcz gorąco taki pomysł poparli. Ponieważ forum to, jak mniemam, dobro wspólne, może warto wybadać temat na szerszym gruncie? |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8216390 6]
2. Skoro są takie problemy w ogarnięciu Intymnego zważywszy na wrażliwe treści jakie są tam poruszane, może warto byłoby rozważyć ograniczenie dostępu tego podforum do osób zarejestrowanych? W luźnej dyskusji wyszło, że tylko jednej osobie ten pomysł niezupełnie odpowiada, a niektórzy wręcz gorąco taki pomysł poparli. Ponieważ forum to, jak mniemam, dobro wspólne, może warto wybadać temat na szerszym gruncie?[/QUOTE] Ja również jestem na nie, bo to trochę utrudniające korzystanie.
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie ma szans za zastrzeżenie tak wielkiego podforum. Jest na Intymnie wątek do zgłaszania chęci pisania na PW, są kluby i to wszystko co możemy zrobić.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.