|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Płacenie za prezerwatywy
Kto powinien placic za prezerwatywy? Moja partnerka uwaza, ze powinnismy obydwoje partycypowac w kosztach, ale nie jestem przekonany i czulbym sie niezrecznie biorac od niej pieniadze za prezerwatywy. Jak to jest u Was? Czy ktoras z Was dorzuca sie do zakupu prezerwatyw?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Płacenie za prezerwatywy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Gdy jestem w związku (tak jak teraz), to za gumki płaci facet, zresztą mój TŻ pracuje (w przeciwieństwie do mnie), więc nie jest to dla niego takie obciążenie portfela, jakim byłoby dla mnie. Z kolei gdy jestem wolna, to zawsze na wyjścia (imprezy, randki) zabieram ze sobą paczkę prezerwatyw, bo nigdy nie wiadomo, czy nie najdzie chęć, a nie chcę, by miłe spotkanie zepsuło się przez głupi brak gumek.
![]() Edytowane przez zbuntowana91 Czas edycji: 2014-08-20 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po połowie raczej. Tak samo jak za tabletki.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
U nas to nie ma większego znaczenia kto płaci. Zazwyczaj kupujemy razem jak idziemy na zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku za gumki płaci mój facet. Ale ogólnie to nie powinno być dziwne, jeżeli Twoja dziewczyna też się do nich dołoży. W końcu oboje z nich korzystacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jak byłam w związku, raz on, raz ja. Przecież oboje korzystamy, to czemu tylko on ma płacić?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
My się dzielimy. Raz daje ja pieniądze, raz on, ale oczywiście nie jesteśmy skrupulatni do przesady i nic się nie dzieje, jak on zapłaci więcej razy, czy ja :P. Oboje korzystamy, więc oboje płacimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U mnie to facet płaci . Ale jak mówią koleżanki powyżej , skoro Twoja partnerka chce żebyście płacili razem , to czemu nie .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Różnie. Przy bardziej krókotrwałych relacjach płacił facet, w dłuższych związkach zazwyczaj na przemian. A w bardzo poważnych i tak był wspólny budżet, w który się antykoncepcja wpisywała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Skoro facet zakłada na siebie gumki to niech płaci. Za tabletki ja pieniędzy od nikogo nie biorę.
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
U nas różnie, kto ma akurat po drodze do sklepu. Nie ma tak, że ktoś cały czas kupuje lub równiutki podział kosztów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
kto akurat trafi na promocje ten kupuje xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
W poprzednim związku używałam prezerwatyw i kupował je partner. Teraz w nowym związku stosuję tabletki. Kupuję je sama
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Głównie TŻ, ale zdarza się czasem też, że ja zapłacę, bo jak było wspomniane wcześniej oboje z nich korzystamy.
Płacilibyśmy po połowie, albo raz on, raz ja, ale niechętnie się godzi, a chyba najgłupszą rzeczą jest się kłócić o pieniądze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.