|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Problem z TP S.A.
Witam!Niedawno w naszej gminie założono internet kablowy.Podpisywałam umowę z tp ale tylko na położenie kabla.Tymczasem niedawno była pani z tp która mnie poinformowała że żaden inny operator nie podejmie się podłączenia internetu ponieważ kabel należy do tp i tylko oni mogą to zrobić.Najtańszy abonament wynosi prawie 100zł.Myślicie że to prawda czy tylko mnie wkręcała?Proszę o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z TP S.A.
Na liniach tp moga dzialac tez inni operatorzy. W te 100zl moze wliczyla Ci telefon. Jesli chcesz bez telefonu, placisz za utrzymanie lacza 25zl (?)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najtanszy abonament za sam internet 100 zł ? Nie mozliwe, ja place okolo 50 zł za internet z TP.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Opłata za utrzymanie łącza nadal funkcjonuje. Na kablach TPSA mogą działać inne firmy m.in. Netia, której nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza opcja to jest internet plus opłata za łącze bo u nas nie ma kabla telefonicznego, a druga opcja internet plus telefon wtedy nie ma tej opłaty ale cenowo wychodzi to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego co widze utzymanie łącza w TP to 29zł brutto. Orange:Nie wiem jaka prędkość internetu Cię interesuje, ale najtańsza stacjonarka to 37zł + internet http://www.orange.pl/kid,4002009501,...m,article.html i jeszcze dostaniesz 15zł zniżki do całej faktury z racji usług Orange Combo, więc taka opcja i tak wyszła by cię taniej. Tu masz Netię: http://www.netia.pl/oferta-dom/promo...-non-stop.html - 99zł/ms Multimedia:http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2012-03-26 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
dzieki oh!czyli mnie wkręcała małpa jedna tak myślałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Pewnie tak, żebyś przypadkiem nie przyszło Ci do głowy zrezygnować z ich usług
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Tyle, że Orange i TP to to samo (Teraz Orange chce się pozbyć części kablowej TP).
Natomiast u mnie w mieście to Multimedia śmigają na własnej infrastrukturze. Więc nawet jak ktoś ma kable w budynku od TP, czy Dialogu, lub kogoś innego, to oni kładą własne. Co do reputacji Netii, to wszyscy wirtualni operatorzy na infrastrukturze fizycznej TP są tacy sami jeśli chodzi o jakość i obsługę klienta. Więc nie ważne,czy to będzie Netia, czy ktoś inny, to będzie takie samo odczucie... Edytowane przez UserOne Czas edycji: 2012-03-26 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż jeśli chodzi o Freedoma i Neostradę, lepsze opinie słyszałam o tej drugiej. Sama z reszta nie korzystam, od lat mam internet u 'miejscowej' firmy i żadnych problemów z internetem ![]() Edit: a jeśli chodzi o prędkosć internetu o ilę się nie mylę to już jest zależne od przepustowości łącza (?) więc warto się dowiedzieć autorko jakie prędkości w ogóle możesz rozważać. Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2012-03-26 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
I jedno i drugie należy do France Télécom więc jeden grzyb
![]() Co do prędkości to podawana jest maksymalna. W realu jeśli wyciśniesz powyżej 65% deklarowanej to jest ok. Przy czym zależy to też od obciążenia węzła, łączy docelowego serwera itd. Akurat dostawcy na kablu są w stanie zapewnić transfery bliższe maksymalnym, w przeciwieństwie do dostawców usług internetu bezprzewodowego. Edytowane przez UserOne Czas edycji: 2012-03-26 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z prędkoscią się zgodzę, ale chodziło mi o to że jest coś takiego ze ktoś by chciał 20mb/s a na łączu pójdzie 2 i koniec, więc to chyba o tą przepustowość chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Tu jest ten delikatny aspekt tematu. Chyba żaden operator w umowach z osobami fizycznymi nie określa minimalnej gwarantowanej przepustowości łącza. Podawane są tylko maksymalne wartości ( które siłą rzeczy zawierają w sobie niższe). A w umowach są zapisy, że osiągane transfery zależą od możliwości technicznych operatora. Skoro łącze pozwala na 2Mb, a maksymalny transfer ma być 20Mb, to znaczy, że operator uznaje, iż jest cacy, bo te 20 to maksimum, a infrastruktura pozwala na 2, więc jest 2.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie ma obowiązku gwarantowania minimalnej prędkośći, dlatego dla celów marketingowych wszyscy sobie zawyżają,
szczególnie dotyczy to internetu mobilnego. Miałam kiedyś tą szybką neostradę, abonament był drogi, ale naprawdę była szybka, bardzo wygodnie się korzystało. Także u nich raczej nie ma tego problemu, nie ma nieprzyjemnego zdziwienia.
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Nowe wiadomości są takie, że TP S.A znika z rynku zastąpiona marką Orange.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.