![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Maseczka Uguisu - opinie
Chciałabym zebrac w jednym miejscu opinie wszystkich osób, które miały do czynienia z maseczką Uguisu No Fun, bo mozna znaleźc coś o niej tylko na kilku polskich blogach, a na pewno testowało ją już wiele wizażanek. Szukałam na wizazu i w googlach, ale chyba wygodniej byłoby zebrac to wszystko razem.
Dla niewtajemniczonych - Uguisu to odchody specjalnego gatunku słowika (sproszkowane i poddane promieniowaniu zabijającemu bakterie), zawierające enzymy o korzystnym wpływie na skórę. Podobno to jeden z najstarszych sposobów pielęgnacji cery w Azji. Uguisu ma wygładzać, oczyszczac i zwężać pory, ale jak jest naprawdę? ja pierwsze testy robię dzisiaj i zachecam do dzielenia się wrażeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maseczka Uguisu - opinie
to wrzucam - pierwsze wrażenia
![]() użyłam wczoraj pierwszy raz uguisu - przez zmiany wody na wakacjach i po powrocie masakrycznie mi się pogorszyła cera, w kazdym razie od jakiegos czasu musiałam bb cream nakładac punktowo jak korektor a dopiero potem na całą twarz nalozyłam wczoraj uguisu i myślałam po zastosowaniu, że to jakiś bubel, bo ani w dotyku ani w wyglądzie skóra się nie zmieniła - a dzisiaj wstaję rano, patrzę w lustro a tu nie dosc, że przebarwienia o wiele bledsze i nie musiałam się paćkac korektorowo, to jeszcze pory ciut zwężone ![]() nałożę znowu za parę dni i zobaczymy czy to był przypadek czy nie a jak zadziała to zastanawiam się nad mieszaniem odrobiny z żelem hialuronowym w formie kremu na noc Edytowane przez bzeltynka Czas edycji: 2011-08-17 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
chyba najbardziej zaskoczyło mnie to, że zazwyczaj zaczynam się mocno błyszczec jakies 4 godziny od nałozenia makijazu, a dzisiaj dopiero po 9 godzinach zaczął mi się świecic nos
![]() wymieszałam 50 ml żelu hialuronowego 1% z 0,5 g Uguisu - wymieszały się swietnie, mieszanka ma jednolistą konsystencję, jasny, beżowy kolor z perłowym połyskiem i nie ma zupełnie żadnego zapachu. Potestuję parę dni na noc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Fajna sprawa, tylko, że ta maseczka kosztuje na all koło 100 zł... Jak dla mnie to masakryczna cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
na allegro się nie opłaca
na ebayu kosztuje około 70 zł z przesyłką, ma 26 gramów, a na jedną maseczkę stosuje się 0,5g, więc przy stosowaniu raz na tydzien wystarcza na rok a na próbę najlepiej zamówic z rozbiórki z dziewczynami z wizażu, w temacie "kupujemy bb creamy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
niecałą godzinę temu otrzymałam moje uguisu z rozbiórki xD Jak tylko udało mi się rozpakować wszystko przygotowałam maseczkę... zapach do najprzyjemniejszych nie należy ale da się przeżyć
![]() zmyłam 5 minut temu, efektów zaraz żadnych nie widzę, zresztą nie spodziewam się żadnych tak szybko. Ale liczę, że mój mega syf pod nosem się zagoi szybciej... Napiszę później czy maseczka coś dała ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja na razie dwa razy nakładałam uguisu jako maseczkę, a od kilku dni stosuję wymieszane z żelem hialuronowym jak krem na noc i (cieniutką warstwą) bazę pod makijaz i stwierdzam, że to jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
anka a jak Twoje wrażenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
wczoraj drugie stosowanie. jakichś cudów na razie nie widzę. syf pod nosem kwitnie, przebarwienia po dwóch innych też są. Może trzeba trochę czasu, albo ja ją źle przyrządzam? bo ja strasznie mało uguisu daje...oszczędna jestem;p
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja daję 0,5 g, czyli mniej wiecej jedną trzecią malutkiej łyżeczki i rozrabiam na rzadką pastę - pastę nakładam pędzlem na wilgotną twarz i wmasowuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie syfy się nie goją, nowe wychodzą i tak(chyba mnie coś zapycha, albo to przez to, że ostatnio były te upały: pot+kurz=syfy), ale cera jest ładniejsza, taka gładsza w wyglądzie, rozjaśniona, kurcze coś tam widzę ;p na pewno będę dalej nakładać ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
nakładasz flat topem? to on zawsze zeżre połowę tego
![]() ja nakładam takim małym płaskim pędzlem jak do rozcierania cieni - dłużej trwa, ale nie zjada maski w ogóle sa tez takie płaskie wachlarzowate pędzle specjalnie do maseczek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
no właśnie uznałam, że to najlepszy pędzel jaki posiadam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
tylko żel z uguisu, ale nakładam go na wilgotna skórę, przetartą hydrolatem bo czytałam, że hialuron wtedy działa bardziej nawilżająco
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzięki, zamówiłam sobie to uguisu na wawaza.com i będę kombinować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
zachecona opiniami zainwestowalam w Uguisu i nie zaluje!!!!! Mialam ostatnio problemy z cera. Blizny po wielkich pryszczach zostaly prawie niewidoczne po 2 uzyciach. Skora jest gladka i rozswietlona
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja się ciągle nie mogę przekonać do tej maseczki... Odchody nakładać na twarz
![]() ![]() ![]()
03.01.2013 10:19 - Oliver
![]() 51cm, 3.9kg ![]() Insanity - in progress |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Bzeltynka, tez mieszam z hialuronem ![]() Cieszę się że odkryłam Uguisu no Fun i podzieliłam się z Wami moim odkryciem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jestem już po czwartej aplikacji i mogę się podzielić spostrzeżeniami.
Maseczkę nakładam równo co 7 dni, wieczorem, po umyciu na jeszcze wilgotną twarz. Wcieram przez chwilę i zostawiam na ok 20-25 minut. Później tylko spłukuję i nic więcej nie nakładam. Organoleptycznie zapach mi się podoba ![]() Podsumowując jestem zadowolona, bo o Uguisu czytałam jeszcze przed Victorią Beckham ![]() Bardzo chciałam je wypróbować, ale nie mogłam kupić. Pewnie będę stosowała dalej, bo na razie bardzo ciekawie się zapowiada. Ps. Oglądałam kiedyś program o Uguisu i pewna sędziwa już japonka opowiadała o jego właściwościach anty age (a na swoje lata nie wyglądała, o nie), a więc kolejny powód do nakładania na facjate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Jakby któraś z Wizażanek była zainteresowana odsprzedaniem mi odsypki, to byłabym chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
to ja polecam wątek rozbiórkowy -> Kupujemy BB Creamy II
ciekawa jestem co ja zobaczę po dłuższym używaniu ![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kosmetyków z mocznikiem nie stosuję ![]() Ale mam pytanie - czy tą maseczkę można nakładać na oczy??? Bo moja skóra wokół oczu jest bardzo ciemna i zależy mi na jej rozjaśnieniu, kremy troszkę pomagają, ale nadal jest ciemniejsza niż skóra twarzy ![]()
03.01.2013 10:19 - Oliver
![]() 51cm, 3.9kg ![]() Insanity - in progress |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() skóra wokół oczu jest nie tyle ciemna co cienka dlatego jako takie rozjaśnianie niewiele pomoże. Naczynia krwionośne tracą zdolność do kurczenia się i rozszerzania, wtedy krew jest ciemniejsza bo gorzej utleniona i dlatego prześwituje przez cienką skórę wokół oczu. Pomocne mogą być kosmetyki nie tyle rozjaśniające co poprawiające krążenie plus zimne okłady. Jeśli jednak te cienie masz od dawna i to sprawa genetyki, raczej za wiele nie zdziałasz. Ewentualnie pogrubienie skóry pod oczami (niektóre osoby są bardzo zadowolone z voluplus dostępnego na mazidlach, on pogrubia tkankę tłuszczową, czy wstrzyknięcie kwasu hialuronowego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wczoraj kolejna maseczka ze słowika ![]() Edytowane przez Ghost19 Czas edycji: 2011-09-18 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja tydzień temu nałożyłam sobie i mamie
![]() Mamie machnęło mi się tak od serca, dużo więcej, niż Aga z Twojego przepisu i o dziwo mamy nie szczypało ani nic przez te 20 minut ![]() Ja za to bardzo oszczędnie podeszłam i po 5 minutach zmyłam, bo mnie tak szczypało, a i tak wrażliwe miejsca ominęłam ![]() Dziś robimy drugie podejście ![]() ![]() ![]() Agabil1, moja mama bardzo Ci dziękuje za spopularyzowanie tego wynalazku ![]()
![]() |
#28 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was używa Uguisu do mycia twarzy?
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj użyłam jako maseczkę i nic nie szczypało
![]() ![]() Ja nie myłam jeszcze tym buzi, ale hmm... spróbuję za tydzień ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.