|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jakie ćwiczenia na tyłek?
Zacznę od tego, że na razie chciałabym w warunkach domowych zająć się ćwiczeniami na pupę ponieważ na siłkę chciałabym zacząć chodzić jak ogarnę prawko (jestem w trakcie). Słyszałam, że przysiady są dobre na pupę. Czy to prawda? Czy one coś dają, takie ćwiczenia?
Przynoszą efekty? Wiadomo, że trzeba robić je miesiącami żeby coś zauważyć, ale to żaden problem. A po za tym mam kompleksy. Na razie chcę zająć się ciałem gdy zacznę przygodę z siłownią (zacznę od trenera personalnego) a w przyszłości zmianą wyglądu. Co możecie na razie w warunkach domowych polecić na pupę? Również może na nogi? Mam też w domu ciężarki ok 1 kg każdy i można też by jakoś je wykorzystać. Nogi w tej chwili mam bardzo chude, wcale nie mam łydek. Wiem, że gdy zacznę przygodę z siłownią to będzie to również zmiana diety+ ćwiczenia. Ale co możecie polecić na teraz? Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia na tyłek?
Polecam przysiady, unoszenia nóg, ogólnie dużo jest filmików na Youtube z np. Ewą Chodakowską albo Mel B, oglądnij je i podpatrz co one robią
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Budowa masy to ćwiczenia z obciążeniem + dieta.
Na razie kup sobie hantle, najlepiej regulowane i rób przysiady, wykroki w przód i w tył, jak dasz radę hantlami to też hip thrusty i martwy ciąg. Naprawdę warto, bo lepiej zrobić kilka serii po 10-15 powtórzeń z obciążeniem niż trzaskać 400 przysiadów bez niczego. BTDT. Dywanówki w Twojej sytuacji nic Ci nie zrobią .To dobre ćwiczenia na początek dla ludzi, którzy mają sporo do zrzucenia. Jeśli już to długodystansowe biegi, też ładnie mięśnie się zarysowują. I rolki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od tego, jak też Twoje stawy kolanowe się mają i jaką masz postawę
![]() Może zanim sama zaczniesz, pojdź choć raz do jakiegoś trenera by Ci pokazał technikę i ocenił Twoją postawę? To tak się mówi, ale znam wiele osób, które nie potrafią prawidłowo stać, do tego jak włączą ćwiczenia, to wychodzą potem duże dysproporcje... Ale wracając do tematu: - przysiady, wszelkie wariacje - sumo squaty, z podskokami, cross squady, przysiady z taśmami, dodajesz obciążenia ( albo hantle albo ketle albo sztanga, ilość kg - kwesita idywiduwalna, ja zaczynałam od 8 kg, niektóre osoby zaczynaja od 2 kg... ważne by isć w góre) - wypady - wszelkie unoszenie nóg z podporu - ćwiczenia na schodach Chodakowska ma kilka takich ćwiczeń, Ania Dziedzic (FB), Mel B. no i youtube ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7636909 6]Budowa masy to ćwiczenia z obciążeniem + dieta.
Na razie kup sobie hantle, najlepiej regulowane i rób przysiady, wykroki w przód i w tył, jak dasz radę hantlami to też hip thrusty i martwy ciąg. Naprawdę warto, bo lepiej zrobić kilka serii po 10-15 powtórzeń z obciążeniem niż trzaskać 400 przysiadów bez niczego. BTDT. Dywanówki w Twojej sytuacji nic Ci nie zrobią .To dobre ćwiczenia na początek dla ludzi, którzy mają sporo do zrzucenia. Jeśli już to długodystansowe biegi, też ładnie mięśnie się zarysowują. I rolki.[/QUOTE] Popieram ![]() Mam znajomą, która profesjonalnie startuje w zawodach miss fitness, więc ma pięknie wyrzeźbione ciało i faktycznie ona mi mówiła, że bez cięzarów nigdy nie zrobię ładnych pośladków. Polecała mi nawet ćwiczenie z butelkami wody, jak jeszcze nie miałam hantli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do samych ćwiczeń polecam przysiady TYLKO! Prawidłowo robione, bo to co nas w szkole uczyli to jakaś kpina :P ale w sieci jest dużo tutoriali od trenerów więc można szybko załapać. Poza tym osobiście polecam Mel B, po miesiącu regularnych ćwiczeń widziałam pierwsze efekty. Nie były nie wiadomo jak powalające ale były ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
deli87
|
Ja polecam Mel B - najlepsze efekty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja robie głównie, przysiady, wykroki i kilka maszyn na siłowni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Samymi przysiadami nic nie zdziałasz. Tak jak dziewczyny wyżej pisały - ćwiczenia z obciążeniem dają najlepsze efekty, ale to nie znaczy, że nie zobaczysz efektów ćwicząc sobie w domu.
Mi udało się wyrzeźbić pośladki w ciągu dwóch miesięcy bez żadnych obciążeń, ale teraz mam już w domu sztangę i powoli dokładam ciężary ![]() Od siebie mogę ci polecić Zuzkę Light i jej kanał na YT, jej ćwiczenia szybko dały mi efekty, w przeciwieństwie do Chodakowskiej. No i bieganie - najlepiej interwały i szybkie podbiegi pod górkę Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja sobie sztangę kupiłam do domu. I teraz kilka razy w tygodniu z nią ćwiczę, na pupę i nogi daje to najlepsze efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
HULA HOOP!!!
oczywiście jeżeli pupa jest "obrośnięta" to trzeba dużo kardio - i nie są to "dwa tygodnie", ja miałam bardziej problem z brzuchem, ale odkąd pozbyłam się centów i kilosów tak i tyłek jakimś magicznym sposobem się zaczął robić - serio - tak sam z siebie - kręcę obecnie obciążonym hula ok. 60-100 minut dziennie z 5x w tygodniu. Co do tyłka to się strasznie dziwię jak mnie panowie ostatnio komplementują ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie przysiady (głębokie) z obciążeniem,wykroki,wypro sty nóg w tył ze stania,klęku podpartego + maszyny na siłowni
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.