![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
gdzie spotkać "miłość" :)
Cześć
![]() ![]() No więc znowu "smęty" dotyczące miłości. Wiem nic na siłę, przyjdzie z czasem bla bla bla. Jednak w momencie spotykania na swojej drodze osób, które dają mi po jakiś czasie kopa, albo idiotów którzy od samego początku pokazują na czym im jedynie zależy spowodowało, że czuję jak z roku na rok staję się co raz starsza i starsza i to ze znajomi z tygodnia na tydzień odsuwają się bo chłopak, bo plany ślubu, bo dzieci, bo coś tam. A ja jestem typem osoby, która dużo pracuje, studiuje, a w momencie kiedy mam wolny wieczór nie mam ochoty leżeć w łóżku z laptopem tylko wolę wyjść spotkać się z kimś, a jak widać na aktualną chwilę co raz częściej nie ma z kim. Stąd też moje pytanie gdzie spotkaliście swoje drugie połówki, albo gdzie mozna kogoś fajnego spotkać kiedy większość osób w moim wieku (23 lata) ma już kogoś, albo ma kogoś w planach, nie mówiąc już o starszych osobach. ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Dot.: gdzie spotkać "miłość" :)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A druga też taka z wyjazdem na chwilę i miała powrócić. Ta była jednak bardzo dojrzała, bardzo wiele zmieniła w moim życiu, taki można powiedzieć przeskok w dorosłość, inne postrzeganie związku, miłości. Boli do dziś, nadzieję mam nadal, że rzuci wszystko tylko żeby ze mną być, ale jak to mówią nadzieja matką głupich. Bardzo często spotykam się z dwoma typami facetów, albo takich którym podobam się wizualnie i na siłę próbują ze mną być. Druga grupa to grupa super kolegów, radzą się, dużo rozmawiamy i od nich najczęściej słyszę " chciałbym tak dogadywać się z dziewczyną tak jak z Tobą" albo " kiedyś będziemy razem jak nie znajdziemy sobie do jakiegoś tam wieku miłości, bo jesteś ideałem" ....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Serio w wieku 23 lat ludzie już nie chcą wychodzić, bo ślub i dzieci? To znaczy, że jak koleżanki mają chłopaków, to ograniczają do nich swój cały świat i nie chcą już z Tobą wychodzić? Może to ich pierwsze poważne związki i im to jeszcze przejdzie.
Co do pytania, w moim otoczeniu najwięcej osób poznawalo się poprzez wspólnych znajomych albo dzięki temu, że byli razem w tym samym bliskim środowisku, np ta sama uczelnia i wydział, jakaś wspólna grupka (np zainteresowań), sąsiedztwo (bliskość zamieszkania), poznawali się w pracy albo na imprezach. Duża część z nich jest już po ślubie, ale ja jestem dużo starsza od Ciebie. A i tak mam wielu znajomych, którzy są aktualnie sami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
![]() Na razie zorganizowałem sobie końcówkę wakacji teraz czas na początek lubię zwiedzać świat stać mnie na to i tak naprawdę to mi pozostało ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja swojego męża poznałam przez Internet.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Różnie to bywa jak widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;56368903]Różnie to bywa jak widać
![]() Moja kuzynka właśnie zaręczyła się z typkiem, którego poznała przez internet. Więc może i można. Ja swojego czasu spotkałam sięz dwoma chlopakami przez internet jeden to troszkę typ desperata pierwsze spotkanie a on mnie pyta kiedy chce miec dzieci bo on to by już chciał mieć.... A drugi idealne rozmowy, idealne wszystko, co sie potem okazało usłyszałam, że z nikim tak się jemu super czasu nei spędzało, że ciut nie brania dusza i z tego powodu nie moze sie ze mna spotykac dalej bo nie chce mnie ranic, bo on dalej mysli o swojej byłej. Póżniej nachodził mnie jeszcze w pracy z pytaniem czy kogoś mam...
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ze swoja TŻ poznaliśmy się na Sympatii - w maju 3 lata minie, jesteśmy ze sobą od pierwszego spotkania. Ot zrządzenie losu.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Również szukałam kogoś przez portale randkowe,ale nikogo nie znalazłam. Widocznie nie każdemu to dane albo jestem zbyt wybredna ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Podsumowując- tak wszędzie można spotkać facetów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje tak na marginesie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Bo na portalach randkowych są głównie beznadziejne osobniki, które nie potrafią poznać/zainteresować sobą kogoś normalnie w normalnych miejscach w internecie. W internecie można poznawać ludzi tak jak na ulicy/uczelni/pracy, a portale randkowe to odpowiednik biur matrymonialnych, gdzie desperaci wystawiają się jak krowy na sprzedaż. Nie mowie, że wszyscy ale ciężej tam o kogoś normalnego i fajnego. Wielu z nich to także osobniki po prostu szukające d.. byle bliżej, koniecznie na tym samym osiedlu. I wszelkim maści psychole od których normalnie każdy wieje. Jak ktoś się czymś interesuje, ma jakieś hobby, to co za problem poznawać w internecie ludzi podobnych do siebie (różne fora, grupy choćby na facebooku itp.)
Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2016-02-25 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Hahaha, ale pojechane po portalach randkowych xD Wracając do tematu wątku to gdziekolwiek można poznać ludzi, jednak żyjemy w dobie internetu i alienacji wiec sporo osób ma problem żeby podrywać kogoś w terenie i to właśnie dla nich portale są idealne lecz sporo na nich osobników które są już tam od dłuższego czasu, które albo są w jakiś sposób wadliwe, albo zbyt wybredne, ale poszukiwania tam jak ktoś jest cierpliwy i nie ma wymagań z kosmosu będą udane, tak jak np mnie się poszczesciło w znalezieniu swojej połówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu byśmy się nie poznali - brak wspólnych znajomych, brak tych samych odwiedzanych miejsc. Nie byłoby najmniejszej szansy. O tyle fajnie wyszło, że ona tego dnia (gdy się do mnie odezwała) założyła konto, a ja miałem kasować/zawieszać. Szczęśliwe zrządzenie losu ![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie będę oryginalna w mojej odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Próbowałam sobie przypomnieć, czy znam ludzi, którzy poznali się w inny sposób i na myśl przychodzą mi tylko dwie pary, które poznały się w internecie, pierwsza poznała się, gdy oboje byli jeszcze w szkole, druga szczerze mówiąc nie wiem (gdy się poznali to dziewczyna była jeszcze w LO, nie wiem czy w tym wieku zakłada się konto na portalach randkowych ![]()
"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.." Edytowane przez Jamajka007 Czas edycji: 2016-02-25 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() Moja siostra poznała swojego męża właśnie poprzez taki portal (badoo). W sumie to założyła tam konta i chyba już po miesiącu czy dwóch byli razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
lokalna gwiazda
|
Ja spotkałam swojego faceta na korytarzu budynku, gdzie nasze firmy miały biura drzwi w drzwi.
Ja wychodziłam do domu, on akurat chciał wejść. I pyta mnie, co ja tam robię. Bardzo się zdziwił, że pracuję, bo myślał, że mam 16 lat. ![]() I tak po drodze dał mi do zrozumienia, że jest zainteresowany. Prawdę mówiąc, czarował tak, że miałam uśmiech od ucha do ucha. Facet przewijał się przez całe moje życie. Pojawiał się i znikał, a ja nigdy go nie brałam za kogoś, z kim chciałabym spędzić życie. W ogóle o nim nie myślałam. I nagle, ni z gruszki ni z pietruszki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
I wsiadlas do samochodu obcego faceta? :-D gratuluję odwagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lokalna gwiazda
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;56410133]I wsiadlas do samochodu obcego faceta? :-D gratuluję odwagi.[/QUOTE]
Był zaprzyjaźniony z moimi rodzicami ![]() Od tamtego czasu zaczęłam traktować go jak mężczyznę, nie jak przyjaciela domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja poznałam obecnego chłopaka na wyjeździe ze znajomymi. Jak nie masz z kim jechać, to poszukaj jakiegoś wyjazdu dla singli, jest coraz więcej takich ofert.
Ja bardzo odradzam portale randkowe, tam jest naprawdę pełno zboczeńców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno bym nie odradzał portali randkowych, ale radziłbym za to sporo cierpliwości na nich. I bycia ostrożnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt,pisze dużo zboczeńcow,ale to nie znaczy,że z takimi trzeba rozmawiać czy się spotykać. Edytowane przez sweet205 Czas edycji: 2016-02-26 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
100000 razy wiecej informacji o danej osobie mozna wyciagnac z fb anizeli z portalu randkowego gdzie oprocz zdjecia podaje sie wiek. dla mnie obecnosc ludzi 20letnich na takich portalach jest dziwna, bo jest to czas studiow, imprez itp.czas w ktorym najwiecej sie dzieje w naszym zyciu. jestem obecnie po 30stce, znajomi wokol maja pozakladane rodziny,a jak imprezuja to z innymi parami. powiedz mi wiec gdzie ja mam kogos szukac, a pochodze z malego miasta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ale na sympatii łatwiej spotkac jakiegoś frustrata albo zboczeńca
![]() Ale jeszcze mi przyszło do głowy, może jakiś kurs czy zajęcia sportowe, na które zwykle chodzi dużo mężczyzn? ![]() Jak jesteś z małego miasta, to na takim protalu będzie chyba też bardzo niewiele osób z twojej okolicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.