![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek ze starszym facetem
Cześć dziewczyny!
Może i mój wątek wyda wam się bezsensowny, ale potrzebuję się wygadać. Poznałam ostatnio faceta, ma 28 lat. Ja mam 21. Umówiliśmy się na parę randek i pomimo tego, że naprawdę go lubię, a on mnie, o czym otwarcie mówi, mam pewne wątpliwości. Nie chodzi o jego charakter, bo tutaj odpowiada mi całkowicie. Zastanawia mnie jednak czy taka różnica wieku nie jest przeszkodą? Dogadujemy się bardzo dobrze, między nami wszystko jest tak jak powinno. Boję się jednak, że będę mogła zapomnieć o wspólnych wypadach z moimi znajomymi, że on się nie dopasuje do nich. Czy są tu dziewczyny, które są w związkach ze starszymi facetami? Jak to wygladalo? Czy tez mialyście takie wątpliwości na początku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek ze starszym facetem
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767506 Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-06-14 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
onie, umarłam. myślałam, że starszy facet to przynajmniej 10 lat więcej. sama byłam w związkach z facetami 20 lat starszymi, więc nigdy nie uważałam, że 7 lat to duża różnica. na studiach mam ludzi w wieku twojego faceta (i starszych). i nie są to studia zaoczne.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja rozumiem ze nie jest to wielka różnica wieku, jednak ja nigdy nie zakładałam ze zwiążę się z kimś starszym chociażby o te 7 lat. Nie planowalam tego, nie mam tez doswiadczenia. Wszystko wyszło przypadkiem. I po prostu chcę wiedzieć, czy u tych z Was, które byly w takich sytuacjach nie było problemu między partnerem a waszymi znajomymi? Czy wszyscy się dobrze dogadywali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Chcesz wybierać faceta pod znajomych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51746294]Chcesz wybierać faceta pod znajomych?[/QUOTE]
Nie. Tylko wiem, że przyjaciele tez sa dla mnie wazni i nie mam zamiaru z nich rezygnować, bo mój przyszły facet może się z nimi nie dogadywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Przecież nie musisz się z nim wiązać już teraz na całe życie. Sprawdzisz, czy ci z nim po drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Poznałam mojego męża jak ja miałam 20 lat, a on 29. Nie mieliśmy nigdy z tą różnicą wieku prolemu, również nasi znajomi ani rodzina nie zwracali na to uwagi. Fakt też, że większość znajomych TŻta w dalszym ciągu mysli, że ja jestem w jego wieku
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Uważam, że masz słuszne obawy- w wieku 28 lat facet pewnie będzie chciał powoli się ustabilizować, może mieć dzieci? Ty przejmujesz się, czy się dopasuje do znajomych. Dla mnie taka różnica wieku byłaby przeszkodą, bo jest się jakby na innych etapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już musi konkretnie z facetem wyjaśnić - ja np. tego problemu nie miałam, dzieci mieć żadne z nas nie chce, a gdyby nie ja to TŻ pewnie by się do ślubu nie rwał - dla niego to tylko formalność, ale wiedział że ja chcę i już. Ja się rzeczywiście też o znajomych troche obawiałam, ale okazało sie że bezpodstawnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie widzę problemu, mam faceta w wieku 27 lat Twojego i nie widzę różnicy. Tzn wiadomo do pewnych rzeczy już podchodzi inaczej niż studenci ale nie jest to stary dziadek który nie rozumie młodych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Jeśli już o znajomych mowa, to w naszej paczce mamy faceta w wieku po 60
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzieci nie ma, rozwodnikiem też nie jest. Obawiam się własnie tego, że jesteśmy na różnych etapach zyciowych, co okaże się nie do pogodzenia. Ja studiuję, nie pracuję na co dzień - jedynie w wakacje. On ma pracę, własne mieszkanie. Chciałam po prostu poznać przypadki innych osób, czy takie zwiazki się udawały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
7 lat to żadna różnica. Naprawdę. Gdybyś miała 14, to rozumiem, ale w tym wieku?
Chyba, że sama czujesz się jeszcze dzieckiem, bo trochę tak to wygląda. Znam takich co mieli 21 lat i 2 dzieci i takich co mają 40 i nie myślą o pierwszym. Takich, którzy mieli 21 lat, wielkie firmy i drogie samochody i takich, którzy mają 40 i nawet nie mogą pomyśleć o kredycie na mieszkanie. Takich, którzy mieli 21 lat i nie mieli nic do powiedzenia w żadnym towarzystwie i takich co mają 40 i dogadują się świetnie i z 20- i z 80-latkami. Zastanów się, czy chcesz spróbować związku z tym właśnie człowiekiem a nie zaglądaj mu w pesel. Mam niestety wrażenie, że Twoje problemy świadczą jednak o tym, że to Ty jednak nie przestałaś być jeszcze dzieckiem i z tego powodu masz wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie generalizowałabym z tym, że w wieku 28 lat facet myśli już o stabilizacji. Znam wiele przypadków w tym i starszym wieku, które wcale do tego jeszcze nie dążą. I nie jest to mniejszość, powiedziałabym, że szanse są pół na pół. 28 lat to młody wiek jeszcze ![]() A ludzie się wzajemnie lubią lub nie lubią niezależne od wieku. Dorosłe życie to już nie szkoła, w której wszyscy są podzieleni na grupy rówieśnicze. Kilka lat temu na praktyce świetnie dogadywałam się z pracownicą, która miała na oko 60 lat. Za to nie dogadywałam się w ogóle z dziewczyną tylko 2 lata starsza ode mnie. Naprawdę nie ma reguły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
O jezu Dziewczyny dziwi mnie Wasze zdziwienie
![]() ![]() Ja sama bylam z facetem o 13 lat starszym i tez mialam tego typu watpliwosci, bo jednak byla miedzy nami spora roznica jak i moimi znajomymi, rowniez mialam obawy czy sie dogadaja - to zupelnie inne etapy zyciowe, inne poglady, priorytety. Po prostu trzeba probowac, zobaczyc, weryfikowac. Nie sadze aby znajomi byli jakas przeszkoda do rozwou relacji, ale jezeli spedza sie z nimi czas, a np. partner sie nie odnajduje w tym towarzystwie no to wtedy trzeba bedzie rozdzielic czas na znaomych i na faceta. Ale to wtedy szkoda, bo sie sporo traci.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nie widzę problemu, 7 lat to nie jest duża różnica. Oboje jesteście młodzi. I naprawdę większość facetów w wieku 28 lat nie ma parcia na szybki ślub, dzieci i zakładanie rodziny także tym bym się nie spinała. Pierwsze też słyszę, żeby 28 latkowie nie chcieli z racji wieku chodzić na imprezy
![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2015-06-15 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja nigdzie nie napisałam, że mam obawy co do tego, czy on będzie chciał chodzić na imprezy, bawić się. Wiem, że 30-tka to nie koniec życia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Jesli uwazasz, ze moze cos fajnego z tego byc, czemu mialabys nie dac temu szansy? 7 lat to zadna roznica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;51756309]Poza tym nie wiesz jak to ze znajomymi bywa? Raz są a zaraz może ich nie być, a partnera szukasz sobie na stałe (no tak przynajmniej zakładam).[/QUOTE]
Dokładnie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
z tymi znajomymi się nie zgodzę, przyjaźnie bywają trwalsze od związków, zresztą oba typy relacji są człowiekowi potrzebne,
Tylko, że nawet jeśli twoi znajomi nie polubią twojego partnera to przecież nie musi oznaczać końca znajomości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
7 lat to jak dla mnie żadna różnica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.