|
Notka |
|
Wszystko o dojrzewaniu - zapytaj konsultantkę o.b. Wszystko, co chciałybyście wiedzieć o dojrzewaniu, ale nie macie kogo zapytać. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy miesiączka boli?
W czasie miesiączki odczuwacie ból w podbrzuszu? Bolą Was plecy, a może w ogóle nie odczuwacie dyskomfortu? Jakie są Wasze doświadczenia? Z czym Waszym zdaniem można te doznania porównać? Otwieramy ten wątek, abyście mogły podzielić się własnymi doświadczeniami i sposobami na radzenie sobie z bólem miesiączkowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy miesiączka boli?
Ja jestem podczas tego czasu całkowicie wyłączona z życia. Lekarz powiedział, że może po urodzenie pierwszego dziecka to przejdzie. Jak do tej pory mocny przeciwbólowy i leżenie w łóżku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja miałam problemy z nieregularną miesiączką i tak co 2-3 miesiąc dostawałam silne bóle. Lekarze własnie też mi mówili gdy urodzisz dziecko to na pewno minie. Lecz niestety urodziłam już dwoje dzieci i nic z tego. Dalej jest jak jest. Po prostu taki organizm, tam przynajmniej mi się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
rose rose
|
mam totalną masakrę. nie mogę żyć normalnie. bóle, płacze - wszystko nie do zniesienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Boli. Pomaga ibuprom, spasmolina, w późniejszych dniach - jak już nie chcę brać leków - kieliszek albo dwa wina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jestem w tym niewielkim procencie szczęśliwych dziewczyn, które właściwie w ogóle nie mają dolegliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mnie też nie boli.
![]() ![]() Chyba też mam szczęście. ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Często przed okresem zdarza mi się, że boli mnie w krzyżu albo czuję mocne zmęczenie mimo ze niewiele robie. A gdy juz przychodzi miesiaczka to w pierwszy dzien umieram z bólu. Nie ma zmiłuj i bez tabletek sie nie obędzie. Z kazdym kolejnym dniem jest coraz lepiej ale pierwsze dni są masakryczne..
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kurczę, dziewczyny, strasznie wam współczuję. Mam 18 lat i totalnie bezbolesne miesiączki - nigdy nie czułam nawet bólu podbrzusza. Gdy nie prowadziłam kalendarza (polecam apkę My Cycles), okres zawsze pojawiał się z zaskoczenia
![]() Jedyne co mnie denerwuje to zbieranie się wody w organizmie, ale jeśli zależy mi na dobrym wyglądzie i szybkiemu "pozbyciu" się tych dodatkowych dwóch-trzech kilogramów wody, łykam Hydrominium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Boli i to bardzo, ale zwykle przez pierwszy dzień. Tabletka przeciwbólowa i ciepły termofor na podbrzusze nieco pomagają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że nie mogłam się doczekać pierwszego okresu , i jak go dostałam to poszłam jakby nigdy nic do szkoły. W późniejszych latach niestety mając okres musiałam zostawać w domu. Wszystko to przeszło z miesiąca na miesiąc. Teraz też odczuwam bóle, ale mam leki na receptę i ogólnie jeśli mogę wstać z łóżka to jest bardzo dobrze. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mnie właśnie często w ogóle nie boli...
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.