![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() TK Maxx
Wątek dla miłośniczek sklepu TK Maxx - w tym wątku skupiamy się na wszystkich artykułach poza:
- ciuchowymi i butami dla nich widzę że jest osobny wątek (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373907) i - perfumeryjnymi (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472385) Czyli co nas interesuje? - kosmetyki - bibeloty - zabawki dla dzieci - artykuły do kuchni - i inne gadżety. Ja ze swojej strony mogę podzielić się tym co wyhaczyłam w TK Maxx w Czeladzi. Ze dwa miesiące temu kupiłam super zestaw za ok. 70 zł z Urban Decay (kredka, cień, eyeliner w płynie, miniaturka bazy pod cienie). Na prezenty gwiazdkowe były bardzo fajne zestawy do kąpieli z mydełkami i żelami pod prysznic, ale niestety nie pamiętam ceny ani marki. Może któraś z Was pamięta co to było? Wczoraj kupiłam: - szampon do włosów Catwalk nawilżający (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1) za 25 zł - rękawiczkę do mycia twarzy z mikrofibry za 14 zł - klasyczny czarny portfel Golenski Leather z prawdziwej skóry za 50 zł (bardzo podobny do tego http://www.woodsofshropshire.co.uk/s...-purse-leather) - pierwsze wrażenie: świetny portfel, dużo kieszonek na karty i dwie pojemne przegródki na drobne zapinane na zamek na zewnątrz portfela - bardzo polecam zwłaszcza że na tej stronie którą podałam to cena tych portfeli to ok. 20 funtów i więcej czyli coś około 100 zł - zestaw angielskich herbat w trzech puszkach za 30 zł. Mam nadzieję że wątek się przyjmie ![]() Piszcie tutaj co kupiłyście, kiedy (żebym zdążyła jeszcze kupić jak mi się spodoba ![]() PS. Oczywiście szukałam i nie znalazłam takiego wątku. Jeśli taki istnieję proszę o linka do niego. Edytowane przez tobb Czas edycji: 2011-02-07 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: TK Maxx
Jakiś czas temu szukałam tego wątku, fajnie, że ktoś go utworzył!
Ja w okolicach świąt kupiłam dwa produkty TheBalm, z których jestem bardzo zadowolona. Jest to bronzer Bahama Mama i róż Hot Mama. Kosztowały ok. 32 zł, a w sklepach internetowych widziałam je za 100-120 zł ![]() Bronzer ma bardzo fajny kolor, przede wszystkim nie jest pomarańczowy, jak większość na rynku. Róż jest brzoskwiniowo-różowy i pięknie rozświetla. Kupowałam w Tk Maxxie w Bielsku-Białej, nie wiem, czy można je jeszcze znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to muszę stwierdzić że w grudniu było o wiele więcej kosmetyków na stanie. Teraz same resztki zostały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A w Bielsku było ich naprawdę bardzo dużo, nie że 2,3 tylko co najmniej po 20. A to już było po świętach, więc przed świętami pewnie było jeszcze więcej. Trochę dziwne, że w jednym mieście tak dużo, a w drugim w ogóle nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, na jakiej zasadzie ten sklep działa?
![]() Dlaczego te oryginalne (?) kosmetyki są tyle tańsze? Ja widziałam po świętach sporo perfum, samoopalacze Lancome, Stila sheer color tinted moisturizer (40 kilka zł), sporo kosmetyków do włosów Tigi i Organix |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ze strony http://www.tkmaxx.pl/o_nas/sposob_dz...y_sposob_.html:
Mówiąc prosto, dajemy naszym wymagającym klientom dokładnie to, czego pragną. Wysokiej jakości produkty znanych marek za niską cenę. Przyjrzyjmy się zatem dokładniej, co nasza firma robi dla swoich klientów. Po pierwsze, nie kupujemy produktów znanych marek z góry na cały sezon. Wolimy bez przerwy trzymać rękę na pulsie: dwadzieścia cztery godziny na dobę i siedem dni w tygodniu. W ten sposób wykorzystujemy najlepsze okazje - natychmiast gdy się pojawiają. Po drugie, wysokiej jakości towarów po okazyjnych cenach szukamy na całym świecie. Umożliwia nam to duży zespół kupców, który dzień w dzień penetruje rynek w poszukiwaniu nowych dostawców i produktów spełniających oczekiwania naszych klientów. Inaczej mówiąc, nie czekamy na fantastyczne okazje, ale sami wychodzimy im naprzeciw. Po trzecie, po zawarciu transakcji odbieramy towar i przesyłamy bezpośrednio do jednego z naszych centrów dystrybucji, gdzie w krótkim czasie zostają wycenione i ometkowane. Następnie jak najszybciej wysyłamy je do sklepów. Oznacza to, że odbiór towaru od sprzedawcy i dostarczenie go do sklepów z reguły zamyka się w jednym tygodniu - to niezłe tempo, prawda? Po czwarte, w naszych sklepach wprowadziliśmy strategię „smacznych kąsków”. Nie mamy efektownych ekranów plazmowych ani wewnętrznych wodospadów. Modną, markową odzież dla całej rodziny oraz atrakcyjne elementy wyposażenia wnętrz prezentujemy kategoriami lub rozmiarami, dzięki czemu klienci mają możliwość jednoczesnego zapoznania się z pełną ofertą dostępną w danym sklepie. W ten sposób zakupy robi się prościej, a koszty ogólne możemy utrzymać na niskim poziomie. Po piąte i ostatnie, żadna inna firma nie dostarcza do swoich sklepów 10 tysięcy nowych artykułów każdego tygodnia, co umożliwia cotygodniową wymianę 20% towaru. Cecha ta wyróżnia nas spośród innych, ponieważ dzięki temu wielu klientów odwiedza nas co tydzień w poszukiwaniu nowych skarbów. W rezultacie nasi klienci regularnie zaopatrują się u nas w atrakcyjne towary zawsze do 60% taniej*. *od regularnych cen sprzedaży w Polsce i na świecie Edytowane przez tobb Czas edycji: 2011-02-07 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
i wszystko jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A dla mnie to trochę ściema - reklamują się wielkimi obniżkami cen, ale... no niestety na polską kieszeń te wielkie obniżki są... niewielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24923135]A dla mnie to trochę ściema - reklamują się wielkimi obniżkami cen, ale... no niestety na polską kieszeń te wielkie obniżki są... niewielkie
![]() zależy dla kogo ![]() dla mnie obniżki po 70% są duże ![]() a brązer też kupiłam, jest świetny ![]() zazdroszczę zestawu z UD ![]() wie ktoś może jak jest u nich z dostawami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zajrzałam dzisiaj do Renomy i po bronzerze Bahama Mama był tylko pusty kartonik.
![]() ![]() Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2011-02-07 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj w Czeladzi wyczaiłam:
- zestaw sypkich cieni Urban Decay (2 szt.) za 39,99 - odżywkę do włosów Tigi Bed Head 24,99 - samoopalacz St. Tropez 52,99 (właśnie zobaczyłam że ktoś na Allegro sprzedaje to za 100 zł ![]() Widziałam też kosmetyki do włosów firmy Matrix. Zostały też ostatnie zestawy ze Stili. Były też olejki Bio-Oil polecane na Youtube (chyba pojemność 200 ml była za ok. 70 zł) Polecam też zobaczyć stoisko z okularami przeciwsłonecznymi - ja znalazłam jedne firmy animal, gdzie było napisane że są przecenione z 245 zł na 74,99. Edytowane przez tobb Czas edycji: 2011-03-07 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
1. Nizsza marza.
2. Koncowki kolekcji/artykuly przeznaczone do sprzedazy wylacznie w danych kanalach - z tym akurat zgaduje. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24923135]A dla mnie to trochę ściema - reklamują się wielkimi obniżkami cen, ale... no niestety na polską kieszeń te wielkie obniżki są... niewielkie ![]() W ogole polski konsument jest tak niezmiernie i niezmiennie robiony w bambuko, ze sie w glowie nie miesci. A TJ Maxx sie roznie oplaca zaleznie od kraju - hamerycki jest najtanszy, a europejskie TK Maxxy juz nieco mniej. O tym, ze jest w Polsce, to nawet nie wiedzialem, przyznam sie bez bicia ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
zielony stworek
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24923135]A dla mnie to trochę ściema - reklamują się wielkimi obniżkami cen, ale... no niestety na polską kieszeń te wielkie obniżki są... niewielkie
![]() Cytat:
Niczego poza bielizną tam nie kupiłam i raczej nie kupię, bo ceny są wysokie. W Łodzi dużo kosmetyków nie było, tylko takie zestawy ze Stila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No wlasnie jakie firmy bielizne mozna tam spotkac?
Edytowane przez Tigressa Czas edycji: 2011-05-15 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, mam nadzieje ze pisze w dobrym watku (nie znalazlam zadnego, ktory dotyczylby TK Maxx za granica). Wybieram sie do Drezna i wiem ze jest tam TK Maxx. Czy ktoras z was byla w tym sklepie z Dreznie. Jak wrazenia? Chodzi mi glownie o dodatki (kosmetyki, bizuteria) dlatego tutaj kieruje pytanie.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pracuję w tk maxx i jeżeli któraś z Was lubi robić zakupy w tym sklepie to zapraszam na prv, mam do zaoferowania kartę podarunkową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to tam na pewno jest taniej np. bielizna z calvin clain.
Mam pytanie do was nie wiecie kiedy tam jest nowa kolekcja/nowy towar? Bo chce spodnie do biegania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Kupiłam tam (TK Maxx w Czeladzi) 3 pary majtek za 35 zł - całkiem dobra jakość i uważam, że to się opłacało. Poza tym skusiłam się na dwie obieraczki do warzyw (różne rodzaje) i są... tępawe. Niby nie wydałam dużo, ale jednak się lekko rozczarowałam. Niektóre rzeczy, głównie bieliznę mieli tam taniej, ale reszta drogo i w sumie nic takiego - dużo rzeczy jak ze sklepu chińskiego. Generalnie nie zachwyciłam się, tam trzeba mieć albo szczęście, albo dobre oko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wątek upadł, a ja chętnie poczytałabym co ciekawego udaje Wam się upolować w tym sklepie.
Ja zazwyczaj skupiam się na kosmetykach kąpielowych marek niedostępnych u nas.
![]() |
![]() |
#23 |
Crazy turtle lady
|
Ja zazdroszcze wizażankom co coś upolowały w Czeladzi . Byłam kilka razy tam i jedyną rzeczą jaką udało mi się upolować to zestaw lakierów Color Club, reszta była zawsze otwarta,zmacana,wybrakowa na - generalnie jakby tornado przeszło . Widziałam różne zestawy OPI czy Essie i nie zawsze były tańsze niż normalnie.
Kolejny TK w którym byłam to w Galerii Katowickiej - widziałam kilka rzeczy Burts and Bees ale były zmacane doszczętnie ![]() no i na stosunkowo nie wielkiej powierzchni poupychane sporo wieszaków ,cięzko się tam robi zakupy nawet do południa w tygodniu. Jedyne co tam kupiłam to sos Pain 95% z papryczkami habanero (35% ekstraktu w składzie jak ktos lubi palimordki ![]() Ostatnio zaczęłam zaglądać na półki z jedzeniem i mają ciekawe rzeczy. Ostatni TK w którym byłam to M1 w Zabrzu - może miałam szczeście,ale mało zmacanych produktów, tylko nic mnie nie pociągało - chciałam koniecznie coś upolować z Burts&Bees,były szampony i odżywki ale nie do mojego rodzajów włosów. Slyszalam,ze w TK możn spotkac świeczki zYankee Candle, ale mnie się nigdy nie udało,chociaż mają tam inne ciekawe świeczki firm których nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam również że wiele osób, przy kasach dopomina się o większe zniżki, np. bo brakuje paska, albo suwak nie chodzi właściwie, a to opakowanie jest uszkodzone. Spotkałyście się z taką praktyką?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wredny kotecek
|
Jest już taki wątek od dawna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373907
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
zielony stworek
|
Z moich łowów to prawie 4 lata temu upolowałam dużą walizę za całe 200zł (Champs,było też Samsonite) i nic lepszego od tamtej pory nigdy ani w Łodzi ani w 3mieście nie kupiłam.
http://www.champscanada.com/.catalog...product_id=647 Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
zielony stworek
|
http://www.independent.co.uk/voices/...s-8993940.html
Co jakiś czas słyszę głosy,że rzeczy robione są specjalnie dla outletów w tym TK Maxx,a Wy co o tym sądzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dziś kupiłam portfel Ivanki Trump za 14 zł
![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMHO Tkmaxx to taki drogi lumpeks, niekoniecznie luksusowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.