Szczepionka na HPV a rozwiązłość. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 22:29   #1
dominikmeller25
Zakorzenienie

Szczepionka na HPV a rozwiązłość.

Słyszałyście co znowu inteligencka rodzinka Terlikowskich wymyśliła?
http://polska.newsweek.pl/terlikowsk...,368620,1.html
Zawsze uważałem oboje za ludzi z poważnymi problemami, a oni jakby specjalnie co wypowiedź to tylko potwierdzają że coś z nimi jest naprawdę nie tak jak być powinno.

Przecież przelotny seks może się każdemu zdarzyć, a i związanie się z nosicielem i posiadanie jednego partnera też może oznaczać chorobę, a oni na siłę widzą tutaj jakąś promocję rozwiązłości itd

Jeszcze argument że nie wierzy w działanie szczepionki bym zrozumiał, no ale sorry wyskakiwanie z jego jak zwykle mądrymi teoriami to juz przegięcie, a najgorsze że i na Frondzie ma jak zwykle zwolenników którzy wierzą w jego teorię o rozwiązłości spowodowanej stosowaniem szczepionki

Zgadzacie się z redaktorem Terlikowskim że szczepienie na HPV prowadzić będzie do rozwiązłości?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 22:34   #2
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Szczepionka na HPV a rozwiązłość.

Nie zgadzam się z Terlikowskim ani z Terlikowską. Jak zawsze plotą bzdury. Dziwi mnie (i wkurza), że są zapraszani do szerszych mediów, bo taka patologia powinna być maksymalnie zmarginalizowana.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 22:42   #3
pannaatopowa
Zakorzenienie

Moja babcia jest przekonana, że nowotwór oraz wszelkie wady i choroby genetycznie biorą się z prostytucji, także tego... Kiedyś prostytucji nie było to takich schorzeń nie było. Proste. "Ja miałam jednego chłopa i jestem zdrowa". No jak się nie zgodzić z takim argumentem?

Innym problemem jest to dlaczego w ogóle ktoś ich słucha i przeprowadza wywiady. Czasem czytam "Terlikowski to, Terlikowski tamto" ale kto to do jasnej anielki jest właściwie?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 22:56   #4
201803290936
Konto usunięte

Ciekawe, czy pani T. ma zryty beret tak, jak jej mężuś, czy robi dobrą minę do złej gry i powtarza te bzdury za mężusiem, bo inaczej będzie piekło w domu.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 23:20   #5
Elfia4
DOMator

Rozwiązłość to kwestia wychowania, a nie szczepienia dziewczynek. Terlikowscy powinni to wiedzieć, skoro ciągle gadają o właściwym wychowywaniu dzieci.
Rak szyjki macicy to poważny problem.
Wiele kobiet umiera z powodu tego nowotworu, więc każdy sposób na zmniejszenie ryzyka jest godny pochwały. Każda kobieta powinna mieć możliwość zaszczepienia się za darmo, bo to zmniejszy koszty późniejszych terapii onkologicznych, wielomiesięcznych zwolnień, rent czy przedwczesnych zgonów.

Ich się już nie da w żaden sposób wyleczyć Chyba mają frajdę z tego, że żyją w okopach i czasem coś zza tych barykad wykrzyczą społeczeństwu.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Innym problemem jest to dlaczego w ogóle ktoś ich słucha i przeprowadza wywiady. Czasem czytam "Terlikowski to, Terlikowski tamto" ale kto to do jasnej anielki jest właściwie?
Człowiek, który zarabia na głoszeniu takich tez jak powyższa.
Jak ktoś napisze o jego poglądach, to ma gwarancję, że licznik odsłon będzie bił jak szalony, a komentarze będą płynęły lawiną. A nic tak nie cieszy wydawców jak duży szum wokół artykułu. Zawsze można się pochwalić przed szefem wszystkich szefów rosnącymi słupkami i wyżebrać jakąś premię.
Z tego powodu taki Terlikowski i paru innych żyją sobie spokojnie w symbiozie z mediami. Jedni na drugich żerują i zarabiają. Takie życie, a my i tak klikamy, czytamy, wkurzamy się i pienimy z powodu cudzej głupoty.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 06:45   #6
rabid
Zadomowienie

To tylko czyjeś zdanie, nie ma co się obruszać, ani nawet specjalnie rozważać tej kwestii. Szczepionka nie powoduje rozwiązłości, ale oni mają swoją Frondę, dla której czują się przewodnikami duchowymi ponad papieżem i episkopatem, więc muszą się tym zdaniem dzielić. A w sezonie ogórkowym dziennikarze chwytają się różnych bzdur, więc tak oto ich opinia trafiła do poważniejszych mediów, ale bynajmniej nie jako sensacja naukowa, tylko w celach rozrywkowych - patrzcie co nasi przodownicy oszołomstwa znowu wymyślili, więc jeżeli komuś skoczyło ciśnienie, to po prostu dał się wrobić.
Stary 2015-08-15, 10:37   #7
Parabelka
Panaroja

Jak kto głupi to aż miło swoją drogą ciekawe , skąd się tacy idioci biorą . Znaczy głoszący takie durne poglądy .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 12:06   #8
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Szczepionka nie powoduje rozwiązłości, ale oni mają swoją Frondę, dla której czują się przewodnikami duchowymi ponad papieżem i episkopatem, więc muszą się tym zdaniem dzielić.
Moim zdaniem akurat oni mówią to czego nie wypada powiedzieć episkopatowi, często jest tak że coś co jest zbyt radykalnym lub po prostu zbyt głupim stwierdzeniem aby mogło paść z ust biskupa (bo byłaby afera) to wtedy na scenę wkracza Terlikowski i jego Fronda.

Oni czasem naprawdę powinni ugryźć się w język, lub dowiedzieć się czegoś więcej na temat o którym się wypowiadają, bo przez to wszystko sprowadzają do życia w czystości i wierze, jakby to był lek na wszystko.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 18:40   #9
ossoria
Zakorzenienie

Nie potrafię słuchać tych ludzi. Czasami mam wrażenie, że robią większa krzywdę Kościołowi, niż księża pedofile.

Lepiej zapobiegać, niż się później martwić o swoje zdrowie. Facet też może być rozwiązły i może zarazić swoją kobietę, ale tego Pana to już nie obchodzi..
Stary 2015-08-15, 19:09   #10
suszarka
Buc

Debile i tyle.
Stary 2015-08-17, 00:07   #11
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Przecież przelotny seks może się każdemu zdarzyć,
W jaki sposób wierzącemu katolikowi?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 00:13   #12
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

A ja miałam wirusa HPV mając jednego partnera (działa to w obie strony). Rozwiązłość tak bardzo. Do tej pory nie wiem jak to się stało- swawolne życie mnie pokarało najwyraźniej.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 01:01   #13
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Moja babcia jest przekonana, że nowotwór oraz wszelkie wady i choroby genetycznie biorą się z prostytucji, także tego... Kiedyś prostytucji nie było to takich schorzeń nie było. Proste. "Ja miałam jednego chłopa i jestem zdrowa". No jak się nie zgodzić z takim argumentem?

Przecież prostytucja to najstarszy zawód świata .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 15:10   #14
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Przecież prostytucja to najstarszy zawód świata .
Skoro babcia mówi, że za "jej czasów" tego nie było, to nie było :P

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Rozwiązłość to kwestia wychowania, a nie szczepienia dziewczynek. Terlikowscy powinni to wiedzieć, skoro ciągle gadają o właściwym wychowywaniu dzieci.
Rak szyjki macicy to poważny problem.
Wiele kobiet umiera z powodu tego nowotworu, więc każdy sposób na zmniejszenie ryzyka jest godny pochwały. Każda kobieta powinna mieć możliwość zaszczepienia się za darmo, bo to zmniejszy koszty późniejszych terapii onkologicznych, wielomiesięcznych zwolnień, rent czy przedwczesnych zgonów.

Ich się już nie da w żaden sposób wyleczyć Chyba mają frajdę z tego, że żyją w okopach i czasem coś zza tych barykad wykrzyczą społeczeństwu.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Człowiek, który zarabia na głoszeniu takich tez jak powyższa.
Jak ktoś napisze o jego poglądach, to ma gwarancję, że licznik odsłon będzie bił jak szalony, a komentarze będą płynęły lawiną. A nic tak nie cieszy wydawców jak duży szum wokół artykułu. Zawsze można się pochwalić przed szefem wszystkich szefów rosnącymi słupkami i wyżebrać jakąś premię.
Z tego powodu taki Terlikowski i paru innych żyją sobie spokojnie w symbiozie z mediami. Jedni na drugich żerują i zarabiają. Takie życie, a my i tak klikamy, czytamy, wkurzamy się i pienimy z powodu cudzej głupoty.
To taka niby małpa w cyrku? Przyciąga ludzi? Ja myślałam, że jest jakimś profesorem, katechetą, kimkolwiek. A to człowiek który zarabia na tym, że ma narobione pod kopułą. Mądre.

Teraz tak pomyślałam, byłoby ciekawie jakby za parę lat okazało się, że to nie oszołom, tylko mądry człowiek, który celowo kreuje wokół siebie otoczkę kretynizmu aby zrobić szum i na tym zarobić. To by było po prostu genialne.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 15:17   #15
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
Debile i tyle.
Nawet się rymuje

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52436076]A ja miałam wirusa HPV mając jednego partnera (działa to w obie strony). Rozwiązłość tak bardzo. Do tej pory nie wiem jak to się stało- swawolne życie mnie pokarało najwyraźniej.[/QUOTE]

Przepraszam, ale strasznie mnie rozbawiłaś tym wpisem
Takie pierdzielenie, że HPV łapią latawice i dziwkarze to upowszechniają zwykle kompletni ignoranci.
Moja kuzynka złapała tego wirusa w czasie badania u proktologa. Teraz ma wiecznie brodawki w tyłku, które musi co rusz usuwać. Nice.
Także - nie znasz dnia, ani godziny. Lepiej zamknąć japę niż osądzać chorych ludzi. Łatwo można do nich dołączyć, łatwiej niż się przypuszcza.

Hapefałów jak mrówków, tych wirusów jest tyle (a droga kontaktów seksualnych nie jest jedyną możliwą dla zakażenia), że cud nie natknąć się na jeden z nich w ciągu swojego życia.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 19:57   #16
karolaine
Raczkowanie

nie wiem po co i dlaczego ci ludzie są wciąż zapraszani do tv, chyba tylko dla wywołania sensacji, bo raczej nikt ich nie traktuje poważnie.
już nawet nie chodzi o przelotny seks, wystarczy niewierny partner.
Stary 2015-08-18, 08:38   #17
suszarka
Buc

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5244280 9]Nawet się rymuje

Przepraszam, ale strasznie mnie rozbawiłaś tym wpisem
Takie pierdzielenie, że HPV łapią latawice i dziwkarze to upowszechniają zwykle kompletni ignoranci.
Moja kuzynka złapała tego wirusa w czasie badania u proktologa. Teraz ma wiecznie brodawki w tyłku, które musi co rusz usuwać. Nice.
Także - nie znasz dnia, ani godziny. Lepiej zamknąć japę niż osądzać chorych ludzi. Łatwo można do nich dołączyć, łatwiej niż się przypuszcza.

Hapefałów jak mrówków, tych wirusów jest tyle (a droga kontaktów seksualnych nie jest jedyną możliwą dla zakażenia), że cud nie natknąć się na jeden z nich w ciągu swojego życia.[/QUOTE]

Chyba 80% kobiet ma/miało HPV więc.... tyle latawic, łoł

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości