|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
ranking programów telewizyjnych dla dzieci
Jakie programy dla dzieci (takich między 5 a 10-tym rokiem życia) uważacie wy i wasze dzieci za najciekawsze?
Kiedyś to była Ulica Sezamkowa, domowe przedszkole, a teraz? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ranking programów telewizyjnych dla dzieci
O tak, kiedyś...
Teraz? Powiem szczerze, nie wiem co dzieci w tym wieku oglądają Domyślam się, że kanały typu Disney Ch, tamtejsze seriale itp.Oferta dla młodszych jest nieco bogatsza (cbeebies, jimjam, minimini) ale niewiele tam bajek dla dzieci starszych.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-11-21 o 11:40 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dałaś za dużą rozbieżność wiekową
![]() Np. o ile 5 latek będzie bardzo chętnie oglądał DOMISIE (polecam |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Domisie jeszcze są?
ed: sprawdziłam, są raz w tygodniu.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-11-01 o 20:32 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dla przedszkolaków polecam kanał mini mini
dla większych disney chanel ,można trafic na w miarę śmieszne i nie najgłupsze seriale. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepsze programy dla przedszkolaków to takie jak np. Domowe Przedszkole, Domisie, Ziarno, Ochy i Fochy. Pokazują dziecią (i nam rodzicą) jak można się fajnie bawić, jednocześnie ucząc. Dzieci w wieku szkolnym (tzn 7-10 lat) są już bardziej wymagające...
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś fajny by Budzik,ae teraz z tego co się orientuję,to Go już nie ma ;(
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! |
||
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Domisie - dla przedszkolaków. Sama uwielbiam
Bazyli jest moim faworytem I świetny jest kanał BBC dla dzieci - cbeebies? Nie pamiętam jak to się pisze. Dla takich dzieciaków od 2 lat do 6-7. Cudna bajka - Oswald, w języku angielskim, świetny program plastyczny, pan pokazuje co można z niczego wyczarować - no i różne inne. Bajki Noody, Listonosz Pat, Bob budowniczy. Ogólnie chyba mój ulubiony dziecięcy. Aha, na TVP 1 leciało swego czasu we wtorki Jedynkowe przedszkole - też fajne. |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Mój 4latek uwielbia program JimJam.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
"Budzik" jest nadal na TVP1 dokładnie nie wiem kiedy, ale jest napewno bo czasem oglądam go ze swoim synkiem
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23061250]
I świetny jest kanał BBC dla dzieci - cbeebies? Nie pamiętam jak to się pisze. Dla takich dzieciaków od 2 lat do 6-7. Cudna bajka - Oswald, w języku angielskim, świetny program plastyczny, pan pokazuje co można z niczego wyczarować - no i różne inne. Bajki Noody, Listonosz Pat, Bob budowniczy. Ogólnie chyba mój ulubiony dziecięcy. Aha, na TVP 1 leciało swego czasu we wtorki Jedynkowe przedszkole - też fajne.[/QUOTE] JimJam też jest ok.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Moja 3,5 latka obecnie uwielbia Diego, małych Einsteinów, świnkę Peppę i Ciekawskiego George'a. Tym niemniej od 2 lat niezmiennie kocha Myszkę Miki, Donalda i Goofiego w klasycznych, kilkuminutowych kreskówkach oraz Cafe Myszka i pełnometrażówki Bajkowe Święta, Bardziej Bajkowe Święta i Trzech Muszkieterów.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek (3 latka) najchętniej ogląda Domisie, Jedynkowe Przedszkole i Budzik
a z bajeczek Świnkę Peppę (uwielbia!) i Tomek i przyjaciele
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
moja prawie 7-latka automatycznie przerzuciła się na program Da vinci Learning.sama każe go sobie włączać. bardzo fany program
dostawca zrezygnował z tego programu to my zmieniamy dostawce kablówki .bez łachy:d bajki też owszem ogląda ale sama juz widzę ze woli powazniejsze i mądrzejsze rzeczy taka dumna jestem.nie wiem co za pytanie pani w szkole zadała ale prawdopodobnie tylko moja sie zgłosiła z odpowiedzią ->mikroskop
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2015-09-23 o 11:42 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Moi też oglądają Da Vinci Learning, świetny jest
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Aż sprawdziłam- mamy DVL
![]() Z naukowych programów córka (4.5 l) czasem ogląda z zainteresowaniem program "Nina i neuronki"- tam robią różne doświadczenia. Lubi wszelkie programy o zwierzętach- np. z discovery. I oglądała matematyczne bajki dla maluchów (umizoomi, supercyfry)- teraz rzadko, bo staramy się jak najmniej i prawie żadnych oprócz najbardziej ulubionych MLP, Maszy, Adasia i Tosi (nie wszystkie naraz ). Z tych "przedszkolnych" to kiedyś trochę "jedyneczkę" i "pokaż mi pokaż". |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
berry, nie jestem pewna czy programy na DVL zainteresują 4-latkę ale zawsze warto spróbować
![]() Moje dzieci też oglądały "pokaż mi pokaż" i pamiętam, że masakrycznie tam fałszowała ta pani co podkładała głos pod narratorkę Aż uszy więdły...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
śliweczka
moja rok temu zaczęła zgłębiać biologiczne tematy np. budowę kości różnych zwierząt ![]() Program "Nina i neuronki" (cbeebies) -z udziałem małych dzieci- objaśnia działanie świata przedszkolakom- zjawiska chemiczne, fizyczne, często badają coś pod mikroskopem. Wczoraj córka usłyszała hasło "znak zodiaku" i zażądała wyjaśnień - opowiedziałam jej o gwiazdozbiorach i słońcu - zresztą samo pojęcie "gwiazdozbiór" zna od dawna z bajki "Dora" (teraz już nie ogląda).
Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-09-23 o 12:38 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
To jest szansa, że jej się DVL spodoba
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
A jakie konkretnie programy DVL polecasz? ulubione Twoich dzieci? może jakieś przyrodnicze/ dotyczące zwierząt?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie znam tytułów. Jak oni oglądają to ja zwykle coś robię w kuchni albo jestem w półśnie w weekendowy poranek i słyszę co nieco
Parę razy widziałam urywki programów, które są prowadzone przez panią i pana którzy się przebierają za postaci o których jest program. Widziałam urywek o Einsteinie, o wynalazcach roweru, o Edisonie. Wszystko zrobione z humorem. Kiedyś oglądali też o działaniu oczyszczalni ścieków, recyklingu i o dziejach Ziemi. O zwierzętach chyba nic nie trafiłam akurat.---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Z ciekawości spojrzałam na program TV i faktycznie są programy o zwierzętach ale zdziwiona jestem, że tak mało bez ograniczeń wiekowych... Prawie wszystko od 7 lat, niektóre programy od 12. http://teletydzien.interia.pl/progra...g,cid,20891002 |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
U nas rower na topie
, więc o wynalazcach na pewno by się spodobało- spróbuję poszukać w programie na dany dzień.Dzięki za informacje ![]() ...dziś w programie o 16.30 domowe zwierzęta, niby od 7 lat
Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-09-23 o 13:26 |
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
A my z córeczką rzadko przesiadujemy przed tv i Bogu dzięki jakoś jej tego nie brakuje. Zazwyczaj udaje nam się aktywnie spędzać czas. A jeśli już oglądamy bajki to w sieci. Portal<ciach> ma bardzo fajne bajki i programy. Mała jest zawsze zaciekawiona, a ja już naoglądałam się tyle, że wiem, że nie ma tam żadnych bajek nieodpowiednich dla dzieciaków
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-09-28 o 11:04 |
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
wańka wstańka
|
Czasami oglądamy Ted- ed
![]() http://ed.ted.com/ zwykle jest krótko, treściwie, ciekawie.
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
DVL? Pierwsze słyszę, gdzie ten program jest?
Moje dzieci oglądają dysney junior. Sama czasem z nimi zerkam na kacze opowieści czy gumisie 😊 |
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Da Vinci Learning- ja mam na nc+.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Jakie bajki najchętniej oglądają Wasze dzieci?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

Domyślam się, że kanały typu Disney Ch, tamtejsze seriale itp.

a z bajeczek Świnkę Peppę (uwielbia!) i Tomek i przyjaciele