|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wielki kłopot z małymi stanikami
Hej , czy są tu dziewczyny ,które nie mają gdzie kupić na siebie stanika? . Przekopałam wszystkie sklepy z bielizna , zwykle sklepy nawet targ i z każdego miejsca wychodze zawsze bez niczego. Jedyne staniki ,które na mnie pasują są z firmy Key ,dla nastolatek. Niestety są to mało seksowne staniki . Mam 20 lat i chciałabym mieć bardziej seksowną bieliznę ,niestety jak narazie widze ,że nie jest to możlwie. W Trumpie ,Intimissimi itp kiedy pani mi proponuje najmniejsze rozmiary są one za duze. Dużym problemem jest też to ,ze zwykle proponowany jest mi stanik push-up a ja takiego nie chce. Na allegro też zwykle pasują na mnie tylko staniki z Key. Od tej firmy rozmiar który na mnie pasuje to 70 AA . Czy znacie jakieś inne miejsca czy raczej powinnam się z tym pogodzić lub zmusić się do push-upów ,których nie cierpie ?
.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wielki kłopot z małymi stanikami
Mozesz chodzic bez
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja juz sama nic nie wiem ;/ kazde sa za duże i odstają u góry .Push-upow nie chce. Najlepiej sie czuje wlasnie w takim kroju dla mldoszych dziewczyn typu te staniki z key. Zawsze dostaje mierzące spojrzenie ,mówiąc " Że ten jest za duży" . I mina pani ,że niestety ten jest najmniejszy jaki mają.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Idź do sklepu z brafittingiem a nie do jakiś Triumpf'ów , jeśli jesteś z Trójmiasta to mogę Ci jakieś polecić
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym była zainteresowana. Może doradza coś lepszego od 70D.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było ze reklama
![]() http://www.christelle.pl/ - tu jest świetnie duży wybów, miłe ekspedientki, ceny tak od 130 zł sie zaczynają, maja też staniki polskich firm oststnio tylko tu chodzę ale sklep mają tylko w Gdynihttp://www.lingeria.com.pl/ - tu jest mniejszy wybór, obsluga tak samo profesjonalna i miła, ceny tak od 160-180 zł chyba że sie trafi promocja, mają sklep w Gdańsku i w Gdyni
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a tam, ja też celowałam w 70A
Push up też nienawidziłam, bo zwykle kojarzyły mi się z całkowicie wypchaną miseczką, a tymczasem nie tędy droga
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
sprawdź jeszcze na kontri, tam też możesz cos znaleźć
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Może na charlotterouge, tam są takie nieusztywniane staniki.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
możesz też poszukać w okolicy gorseciarki i uszyć sobie na wymiar.
|
|
|
#14 |
|
.
|
a co złego jest w 70d?
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ten rozmiar sama dobieralam i nie wiem, czy obwód nie jest za duży.
|
|
#16 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Kupowanie stanika przez internet, "na oko" zawsze niesie z sobą ryzyko błędu. No i trzeba też brać poprawkę, że jednak z rozmiarami stanika jest to samo, co z rozmiarami butów. Nawet jeśli stale jest to 39 to zdarzają się firmy, że podają do mierzenia 39 a jednak to nie jest 39 mimo, że na podeszwie wybito cyfrę 39. Twoje stopy jednak stanowczo czują, że to nie jest Twój zwyczajowy komfort chodzenia.
I to samo jest z biustonoszami. Ja kupuję bieliznę stale w jednym sklepie, zaprzyjaźniona brafitterka zna mój rozmiar i zawsze podaje mi do mierzenia różne modele w tym samym rozmiarze. Parę razy zdarzyło się jednak, że z danej firmy musiała szukać dla mnie mniejszego/większego rozmiaru. Zagadka nieśmiertelności ![]() Ale te przypadki jednak udowadniają, że dobieranie samej "na oko" czy nawet według tabeli rozmiarów jest ryzykowne. Dobry biustonosz to jednak wydatek rzędu 200-300 zł (o ile zależy nam na dobrej jakościowo bieliźnie, która się nie odkształci i nie rozciagnie po kilkunastu praniach), więc warto jednak skonsultować zakup z brafitterką.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przy tym rozmiarze 65 b jest za duże tez kiedyś nosiłam keya: czerwone ramionka i geometryczne wzorki na studiach miałam bardotki z kostara a teraz kupiłam zwykłe trójkąty w cubusie na wyprzedaży za 15 zł aaa, kostium kąpielowy kupiłam w decathlonie, chyba najlepszy jaki miałam http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html widać biust którego nie ma |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo widzę, że nie znasz swojego rozmiaru![]() na forum modowym jest wątek o dobrze dobranych stanikach i sklepach |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
.
|
Cytat:
najważniejsze to przymierzyć stanik. sama nie mam problemu z małym biustem, powiedziałabym, że w drugą to idzie, ale... jak przymierzałam ostatnio to nawet z jednej marki staników pasowały różne rozmiary w zależności od modelu. najważniejsze, czy obwód dobrze trzyma, jak zapinasz na ostatnią haftkę. później kwestia miseczki - czy obejmuje cały biust, nie tworzą się dziwne bułki pod pachami.
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, Esotiq ma cyferkę i literę. Wcześniej miałam 65D, a teraz trochę przyciasne staniki w tym rozmiarze były, więc wzięłam 70D. Akurat trafiłam na przecenę -50% w czerwcu, to wzięłam 3 komplety.
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- jak pani chce dzieci karmić ? 3 ciąże, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biuście push upa dostałam |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Sprobuj w Marks&Spencer.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52897054]ja byłam, a że smarkato wyglądam to babka mnie spytała
- jak pani chce dzieci karmić ? 3 ciąże, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biuście push upa dostałam[/QUOTE] Potwierdzam... Mam 70C, braffiterka na dzień dobry dała mi do przymierzenia o dużo za duże 75D, a następnie dostałam najmniejsze 60A z ogromnym push-upem, dzięki któremu mój biust wyglądał jak ciasto przygniecione wałkiem. ![]() I jeszcze usłyszałam, że przecież dobrze leży i że niestety, ale mniejszych nie mają. Po tej przygodzie z braffitingiem postanowiłam podziękować specjalistkom i pójść do - o zgrozo- Triumphu - by w miłej atmosferze, na spokojnie samemu dobrać stanik. W Oysho są małe biustonosze, ale zazwyczaj niestety push up, chociaż czasem na wyprzedażach można dostać inne modele. Są dość wygodne, dobrze się noszą. Ze ,,sportowych'' polecam Tesco dział dziecięcy. Czasem coś się fajnego i wygodnego znajdzie.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
a mi właśnie w trumphie bardzo fajnie sprzedawczyni pomogła dobrać biustonosz
być może wybiorę się tam niebawem, znowu![]() tak naprawdę wszystko zależy od cudownej obsługi i ich znajomości tematu ![]() Przed triumphem - kupowałam 70A, a po mam 65 C
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52890653]70 A to nie jest to samo co 70 AA z keya,
przy tym rozmiarze 65 b jest za duże tez kiedyś nosiłam keya: czerwone ramionka i geometryczne wzorki na studiach miałam bardotki z kostara a teraz kupiłam zwykłe trójkąty w cubusie na wyprzedaży za 15 zł aaa, kostium kąpielowy kupiłam w decathlonie, chyba najlepszy jaki miałam http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html widać biust którego nie ma[/QUOTE] tak można mówić w nieskończoność, że 65c w avie czy hendersonie to nie to samo co 65c we freyce czy panache chodziło mi o sam fakt, że nie tylko duże biusty mają problem z doborem, bo wszyscy noszą 75B, ale również małobiusciaste gdy człowiek nie jest świadomy swojego rozmiaru to celuje w coś co wydaje się być dobrym, bo przecież w szkole nie uczą dobierać biustonoszy
|
|
#27 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Niestety: można znać swój wymiar "podstawowy", ale kupowanie stanika bez mierzenia to jest zawsze ryzyko bo rozmiar rozmiarowi nierówny. Dlatego idealnym sposobem kupowania jest mierzenie z pomocą brafitterki (swoją drogą, ciekawe, dlaczego to zawsze jest brafitterka a nie brafitter ). Ja mam akurat w drugą stronę: duży biust. Mówię, jaki efekt chcę osiągnąć, do jakich ciuchów potrzebuję stanik ( różne modele pozwalają osiągnąć różne efekty). Zanim zaczęłam korzystać z pomocy profesjonalistki też zaliczyłam kilka wpadek. Dlatego wolę wydać trochę więcej i mieć dobrze dobrane na każdą okazję i świetne jakościowo staniki w mniejszej ilości niż 150 takich, które są tanie (choć ładne) ale źle dobrane i które po kilkunastu praniach się rozciągną, odkształcą i jedyne, co mogę z nimi zrobić, to wyrzucić.Z małego biustu dobra brafitterka potrafi optycznie zrobić większy
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem bardzo chuda w klatce piersiowej, były takie małe staniki w h&m, wręcz były na mnie za małe. Szukałaś tam?
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do optycznego powiększenia to święta prawda! mi zmienił się bardzo kształt piersi, a do tego ten niewinny push-up którego w ogóle nie widać i nie czuć sprawia, że ładnie, wręcz delikatnie są uniesione i pojawia się jakiś rowek pomiędzy
|
|
|
#30 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

.

21.06.2014r.

ale sklep mają tylko w Gdyni