Wielki kłopot z małymi stanikami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 17:27   #1
Angelika234
Raczkowanie

Wielki kłopot z małymi stanikami

Hej , czy są tu dziewczyny ,które nie mają gdzie kupić na siebie stanika? . Przekopałam wszystkie sklepy z bielizna , zwykle sklepy nawet targ i z każdego miejsca wychodze zawsze bez niczego. Jedyne staniki ,które na mnie pasują są z firmy Key ,dla nastolatek. Niestety są to mało seksowne staniki . Mam 20 lat i chciałabym mieć bardziej seksowną bieliznę ,niestety jak narazie widze ,że nie jest to możlwie. W Trumpie ,Intimissimi itp kiedy pani mi proponuje najmniejsze rozmiary są one za duze. Dużym problemem jest też to ,ze zwykle proponowany jest mi stanik push-up a ja takiego nie chce. Na allegro też zwykle pasują na mnie tylko staniki z Key. Od tej firmy rozmiar który na mnie pasuje to 70 AA . Czy znacie jakieś inne miejsca czy raczej powinnam się z tym pogodzić lub zmusić się do push-upów ,których nie cierpie ? .
Angelika234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 18:04   #2
emimem18
Przyczajenie

Dot.: Wielki kłopot z małymi stanikami

Mozesz chodzic bez
emimem18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 18:40   #3
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emimem18 Pokaż wiadomość
Mozesz chodzic bez
Nie każdy lubi odznaczające się sutki. Poza tym to mało komfortowe np. przy swetrach.

Autorko, może celuj w mniejszy obwód np. 65 ?
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 18:46   #4
Angelika234
Raczkowanie

Ehh ja juz sama nic nie wiem ;/ kazde sa za duże i odstają u góry .Push-upow nie chce. Najlepiej sie czuje wlasnie w takim kroju dla mldoszych dziewczyn typu te staniki z key. Zawsze dostaje mierzące spojrzenie ,mówiąc " Że ten jest za duży" . I mina pani ,że niestety ten jest najmniejszy jaki mają.
Angelika234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 19:01   #5
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika234 Pokaż wiadomość
Ehh ja juz sama nic nie wiem ;/ kazde sa za duże i odstają u góry .Push-upow nie chce. Najlepiej sie czuje wlasnie w takim kroju dla mldoszych dziewczyn typu te staniki z key. Zawsze dostaje mierzące spojrzenie ,mówiąc " Że ten jest za duży" . I mina pani ,że niestety ten jest najmniejszy jaki mają.
Może Oysho? Celuj też bardziej w "trójkątny" krój bez fiszbin a nie klasyczne miseczki oraz modne teraz miękkie koronkowe.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 19:10   #6
viki1988
Zakorzenienie

Idź do sklepu z brafittingiem a nie do jakiś Triumpf'ów , jeśli jesteś z Trójmiasta to mogę Ci jakieś polecić
Stary 2015-09-24, 19:20   #7
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Idź do sklepu z brafittingiem a nie do jakiś Triumpf'ów , jeśli jesteś z Trójmiasta to mogę Ci jakieś polecić
Ja bym była zainteresowana. Może doradza coś lepszego od 70D.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 19:36   #8
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Żeby nie było ze reklama
http://www.christelle.pl/ - tu jest świetnie duży wybów, miłe ekspedientki, ceny tak od 130 zł sie zaczynają, maja też staniki polskich firm oststnio tylko tu chodzę ale sklep mają tylko w Gdyni
http://www.lingeria.com.pl/ - tu jest mniejszy wybór, obsluga tak samo profesjonalna i miła, ceny tak od 160-180 zł chyba że sie trafi promocja, mają sklep w Gdańsku i w Gdyni
Stary 2015-09-24, 20:17   #9
anoska
Zakorzenienie

a tam, ja też celowałam w 70A wyszłam od brafitterki z 65C Push up też nienawidziłam, bo zwykle kojarzyły mi się z całkowicie wypchaną miseczką, a tymczasem nie tędy droga
Stary 2015-09-24, 21:31   #10
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Żeby nie było ze reklama
http://www.christelle.pl/ - tu jest świetnie duży wybów, miłe ekspedientki, ceny tak od 130 zł sie zaczynają, maja też staniki polskich firm oststnio tylko tu chodzę ale sklep mają tylko w Gdyni
http://www.lingeria.com.pl/ - tu jest mniejszy wybór, obsluga tak samo profesjonalna i miła, ceny tak od 160-180 zł chyba że sie trafi promocja, mają sklep w Gdańsku i w Gdyni
Dziękuję

Stary 2015-09-24, 21:40   #11
Miss_Devil
Raczkowanie

sprawdź jeszcze na kontri, tam też możesz cos znaleźć

Miss_Devil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 22:15   #12
cocer
Raczkowanie

Może na charlotterouge, tam są takie nieusztywniane staniki.
cocer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 22:18   #13
3asiex
Zadomowienie

możesz też poszukać w okolicy gorseciarki i uszyć sobie na wymiar.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 23:55   #14
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
a co złego jest w 70d?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 05:01   #15
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a co złego jest w 70d?
Ten rozmiar sama dobieralam i nie wiem, czy obwód nie jest za duży.

Stary 2015-09-25, 05:55   #16
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ten rozmiar sama dobieralam i nie wiem, czy obwód nie jest za duży.
Kupowanie stanika przez internet, "na oko" zawsze niesie z sobą ryzyko błędu. No i trzeba też brać poprawkę, że jednak z rozmiarami stanika jest to samo, co z rozmiarami butów. Nawet jeśli stale jest to 39 to zdarzają się firmy, że podają do mierzenia 39 a jednak to nie jest 39 mimo, że na podeszwie wybito cyfrę 39. Twoje stopy jednak stanowczo czują, że to nie jest Twój zwyczajowy komfort chodzenia.

I to samo jest z biustonoszami. Ja kupuję bieliznę stale w jednym sklepie, zaprzyjaźniona brafitterka zna mój rozmiar i zawsze podaje mi do mierzenia różne modele w tym samym rozmiarze. Parę razy zdarzyło się jednak, że z danej firmy musiała szukać dla mnie mniejszego/większego rozmiaru. Zagadka nieśmiertelności

Ale te przypadki jednak udowadniają, że dobieranie samej "na oko" czy nawet według tabeli rozmiarów jest ryzykowne. Dobry biustonosz to jednak wydatek rzędu 200-300 zł (o ile zależy nam na dobrej jakościowo bieliźnie, która się nie odkształci i nie rozciagnie po kilkunastu praniach), więc warto jednak skonsultować zakup z brafitterką.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 06:07   #17
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Kupowanie stanika przez internet, "na oko" zawsze niesie z sobą ryzyko błędu. No i trzeba też brać poprawkę, że jednak z rozmiarami stanika jest to samo, co z rozmiarami butów. Nawet jeśli stale jest to 39 to zdarzają się firmy, że podają do mierzenia 39 a jednak to nie jest 39 mimo, że na podeszwie wybito cyfrę 39. Twoje stopy jednak stanowczo czują, że to nie jest Twój zwyczajowy komfort chodzenia.

I to samo jest z biustonoszami. Ja kupuję bieliznę stale w jednym sklepie, zaprzyjaźniona brafitterka zna mój rozmiar i zawsze podaje mi do mierzenia różne modele w tym samym rozmiarze. Parę razy zdarzyło się jednak, że z danej firmy musiała szukać dla mnie mniejszego/większego rozmiaru. Zagadka nieśmiertelności

Ale te przypadki jednak udowadniają, że dobieranie samej "na oko" czy nawet według tabeli rozmiarów jest ryzykowne. Dobry biustonosz to jednak wydatek rzędu 200-300 zł (o ile zależy nam na dobrej jakościowo bieliźnie, która się nie odkształci i nie rozciagnie po kilkunastu praniach), więc warto jednak skonsultować zakup z brafitterką.
Ja kupuję w Esotiq i ostatnio zmieniłam z 65D na 70D ale czy to jest dobrze dobrane, to nie wiem. Jak zamawiam buty, to patrzę na dł. wkładki, a nie na rozmiar i zawsze było ok.

Stary 2015-09-25, 08:31   #18
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a tam, ja też celowałam w 70A wyszłam od brafitterki z 65C Push up też nienawidziłam, bo zwykle kojarzyły mi się z całkowicie wypchaną miseczką, a tymczasem nie tędy droga
70 A to nie jest to samo co 70 AA z keya,
przy tym rozmiarze 65 b jest za duże

tez kiedyś nosiłam keya:
czerwone ramionka i geometryczne wzorki

na studiach miałam bardotki z kostara

a teraz kupiłam zwykłe trójkąty w cubusie na wyprzedaży za 15 zł

aaa, kostium kąpielowy kupiłam w decathlonie,
chyba najlepszy jaki miałam http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html
widać biust którego nie ma
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 13:07   #19
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Angelika234 Pokaż wiadomość
Hej , czy są tu dziewczyny ,które nie mają gdzie kupić na siebie stanika? . Przekopałam wszystkie sklepy z bielizna , zwykle sklepy nawet targ i z każdego miejsca wychodze zawsze bez niczego. Jedyne staniki ,które na mnie pasują są z firmy Key ,dla nastolatek. Niestety są to mało seksowne staniki . Mam 20 lat i chciałabym mieć bardziej seksowną bieliznę ,niestety jak narazie widze ,że nie jest to możlwie. W Trumpie ,Intimissimi itp kiedy pani mi proponuje najmniejsze rozmiary są one za duze. Dużym problemem jest też to ,ze zwykle proponowany jest mi stanik push-up a ja takiego nie chce. Na allegro też zwykle pasują na mnie tylko staniki z Key. Od tej firmy rozmiar który na mnie pasuje to 70 AA . Czy znacie jakieś inne miejsca czy raczej powinnam się z tym pogodzić lub zmusić się do push-upów ,których nie cierpie ? .
zainwestuj w brafitting bo widzę, że nie znasz swojego rozmiaru
na forum modowym jest wątek o dobrze dobranych stanikach i sklepach
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 14:24   #20
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Ja kupuję w Esotiq i ostatnio zmieniłam z 65D na 70D ale czy to jest dobrze dobrane, to nie wiem. Jak zamawiam buty, to patrzę na dł. wkładki, a nie na rozmiar i zawsze było ok.
a esotiq to nie sklep, który ma wielkość stanika w samych cyferkach?

najważniejsze to przymierzyć stanik. sama nie mam problemu z małym biustem, powiedziałabym, że w drugą to idzie, ale... jak przymierzałam ostatnio to nawet z jednej marki staników pasowały różne rozmiary w zależności od modelu. najważniejsze, czy obwód dobrze trzyma, jak zapinasz na ostatnią haftkę. później kwestia miseczki - czy obejmuje cały biust, nie tworzą się dziwne bułki pod pachami.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 14:36   #21
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, Esotiq ma cyferkę i literę. Wcześniej miałam 65D, a teraz trochę przyciasne staniki w tym rozmiarze były, więc wzięłam 70D. Akurat trafiłam na przecenę -50% w czerwcu, to wzięłam 3 komplety.

Stary 2015-09-25, 16:01   #22
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
zainwestuj w brafitting bo widzę, że nie znasz swojego rozmiaru
na forum modowym jest wątek o dobrze dobranych stanikach i sklepach
ja byłam, a że smarkato wyglądam to babka mnie spytała
- jak pani chce dzieci karmić ?

3 ciąże, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biuście
push upa dostałam
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 18:44   #23
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Sprobuj w Marks&Spencer.

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 18:47   #24
haru_haru
Rozeznanie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52897054]ja byłam, a że smarkato wyglądam to babka mnie spytała
- jak pani chce dzieci karmić ?

3 ciąże, 6 lat karmienia, 75 cm pod i 79 w biuście
push upa dostałam[/QUOTE]

Potwierdzam...

Mam 70C, braffiterka na dzień dobry dała mi do przymierzenia o dużo za duże 75D, a następnie dostałam najmniejsze 60A z ogromnym push-upem, dzięki któremu mój biust wyglądał jak ciasto przygniecione wałkiem.
I jeszcze usłyszałam, że przecież dobrze leży i że niestety, ale mniejszych nie mają.
Po tej przygodzie z braffitingiem postanowiłam podziękować specjalistkom i pójść do - o zgrozo- Triumphu - by w miłej atmosferze, na spokojnie samemu dobrać stanik.

W Oysho są małe biustonosze, ale zazwyczaj niestety push up, chociaż czasem na wyprzedażach można dostać inne modele. Są dość wygodne, dobrze się noszą.

Ze ,,sportowych'' polecam Tesco dział dziecięcy. Czasem coś się fajnego i wygodnego znajdzie.
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 21:09   #25
malina19
Zakorzenienie

a mi właśnie w trumphie bardzo fajnie sprzedawczyni pomogła dobrać biustonosz być może wybiorę się tam niebawem, znowu
tak naprawdę wszystko zależy od cudownej obsługi i ich znajomości tematu
Przed triumphem - kupowałam 70A, a po mam 65 C
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 22:25   #26
anoska
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52890653]70 A to nie jest to samo co 70 AA z keya,
przy tym rozmiarze 65 b jest za duże

tez kiedyś nosiłam keya:
czerwone ramionka i geometryczne wzorki

na studiach miałam bardotki z kostara

a teraz kupiłam zwykłe trójkąty w cubusie na wyprzedaży za 15 zł

aaa, kostium kąpielowy kupiłam w decathlonie,
chyba najlepszy jaki miałam http://www.decathlon.pl/kostium-1cz-...d_8331527.html
widać biust którego nie ma[/QUOTE]
tak można mówić w nieskończoność, że 65c w avie czy hendersonie to nie to samo co 65c we freyce czy panache chodziło mi o sam fakt, że nie tylko duże biusty mają problem z doborem, bo wszyscy noszą 75B, ale również małobiusciaste gdy człowiek nie jest świadomy swojego rozmiaru to celuje w coś co wydaje się być dobrym, bo przecież w szkole nie uczą dobierać biustonoszy
Stary 2015-09-26, 07:34   #27
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
tak można mówić w nieskończoność, że 65c w avie czy hendersonie to nie to samo co 65c we freyce czy panache chodziło mi o sam fakt, że nie tylko duże biusty mają problem z doborem, bo wszyscy noszą 75B, ale również małobiusciaste gdy człowiek nie jest świadomy swojego rozmiaru to celuje w coś co wydaje się być dobrym, bo przecież w szkole nie uczą dobierać biustonoszy
Dokładnie tak: można gadać w nieskończoność.
Niestety: można znać swój wymiar "podstawowy", ale kupowanie stanika bez mierzenia to jest zawsze ryzyko bo rozmiar rozmiarowi nierówny.

Dlatego idealnym sposobem kupowania jest mierzenie z pomocą brafitterki (swoją drogą, ciekawe, dlaczego to zawsze jest brafitterka a nie brafitter ). Ja mam akurat w drugą stronę: duży biust. Mówię, jaki efekt chcę osiągnąć, do jakich ciuchów potrzebuję stanik ( różne modele pozwalają osiągnąć różne efekty). Zanim zaczęłam korzystać z pomocy profesjonalistki też zaliczyłam kilka wpadek. Dlatego wolę wydać trochę więcej i mieć dobrze dobrane na każdą okazję i świetne jakościowo staniki w mniejszej ilości niż 150 takich, które są tanie (choć ładne) ale źle dobrane i które po kilkunastu praniach się rozciągną, odkształcą i jedyne, co mogę z nimi zrobić, to wyrzucić.

Z małego biustu dobra brafitterka potrafi optycznie zrobić większy

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 07:51   #28
Wieszczka
Zadomowienie

Ja jestem bardzo chuda w klatce piersiowej, były takie małe staniki w h&m, wręcz były na mnie za małe. Szukałaś tam?
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 10:04   #29
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak: można gadać w nieskończoność.
Niestety: można znać swój wymiar "podstawowy", ale kupowanie stanika bez mierzenia to jest zawsze ryzyko bo rozmiar rozmiarowi nierówny.

Dlatego idealnym sposobem kupowania jest mierzenie z pomocą brafitterki (swoją drogą, ciekawe, dlaczego to zawsze jest brafitterka a nie brafitter ). Ja mam akurat w drugą stronę: duży biust. Mówię, jaki efekt chcę osiągnąć, do jakich ciuchów potrzebuję stanik ( różne modele pozwalają osiągnąć różne efekty). Zanim zaczęłam korzystać z pomocy profesjonalistki też zaliczyłam kilka wpadek. Dlatego wolę wydać trochę więcej i mieć dobrze dobrane na każdą okazję i świetne jakościowo staniki w mniejszej ilości niż 150 takich, które są tanie (choć ładne) ale źle dobrane i które po kilkunastu praniach się rozciągną, odkształcą i jedyne, co mogę z nimi zrobić, to wyrzucić.

Z małego biustu dobra brafitterka potrafi optycznie zrobić większy
właśnie, czy są brafitterzy?

co do optycznego powiększenia to święta prawda! mi zmienił się bardzo kształt piersi, a do tego ten niewinny push-up którego w ogóle nie widać i nie czuć sprawia, że ładnie, wręcz delikatnie są uniesione i pojawia się jakiś rowek pomiędzy mam też taki mocniejszy push-up jak to pani nazwała "podwójny", z którego nie można wyciągnąć poduszeczek to w ogóle biust marzenie, ale zakładam go na specjalnie okazje, gdzie widać trochę więcej
Stary 2015-09-28, 18:52   #30
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Mi kiedyś brafitterka powiedziała, że bywają nawet minimalne różnice rozmiarowe w przypadku staników tej samej firmy, tego samego modelu, ale różnego koloru. Po prostu materiał trochę bardziej sztywny lub bardziej rozciągliwy... Dlatego przez neta jedynie co kupowałam to biustonosz identyczny z wcześniej posiadanym.

Cytat:
Nie Intimissimi chyba ma cyferki. Esotiq ma nawet szeroką rozmiarówkę.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości