|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak moge dokonczyc szkole? :(
witam wszystkich! mam pytanko :< jestem mloda mama ^^ tak sie zlozylo ze dzieciatko urodzilo mi sie jeszcze zanim zdazylam skonczyc szkole, pozniej szybko zdecydowalam sie na drugie… no i teraz juz oboje sa odchowani, do przedszkola ida, a matka by chciala w koncu zdobyc srednie wyksztalcenie zeby moc dostac jakas prace sensowna, a pozniej moze i studia jakies zrobic… no i tu jest problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak moge dokonczyc szkole? :(
Nie znajdziesz szkoły, która będzie dostosowywać plan zajęć całej klasy do Ciebie. Albo znajdziesz pracę z bardziej regularnym grafikiem, albo zostaje kształcenie zdalne. Co do motywacji, to w szkołach uzupełniających nikt nad głową uczniom nie wisi, wyniki są generalnie słabe, żeby napisać matury jakoś sensownie i tak trzeba samemu siedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może powinnaś dogadać sie z pracodawcą. Że chcesz zapisać się do szkoły zaocznej i że potrzebujesz wolne weekendy, albo wieczory. Może pójdzie Ci na rękę. Ale pamiętaj, że będziesz musiała jeszcze znaleźc czas na tygodniu, żeby się uczyć, to napewno będzie wymagające przy dwojce małych dzieci, ale oczywiście nie niemożliwe. Mam nadzieję, że się zmotywujesz, dobrze zaplanujesz czas i doagadasz się z szefem. Zrób to dla siebie i dzieci! Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Tylko takie małe ale: dogadanie się, że autorka nie będzie pracować w weekendy oznacza, że ktoś w te weekendy będzie zasuwał za nią. Szczerze, to nie zdziwiłabym się, jeśli pojawiłyby się kwasy, bo każdy chciałby mieć weekendy wolne. Wiem, może to okrutnie brzmi, ale pewnie nie autorka jedna na cały sklep ma dzieci, a w większych sklepach mogą zatrudniać studentów zaocznych, którzy w umowach mają wolne w czasie zjazdów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
na przekór do celu
|
Kto pyta nie błądzi, zapytać pracodawcę o wolne weekendy nie zaszkodzi, jeśli się nie zgodzi trzeba będzie kombinować inaczej.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no najlepiej by chyba bylo zmienic prace na jakas bardziej regularna ale teraz to chyba na szybko sie nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie musisz czekać roku! Jak najszybciej zapisz się do liceum dla dorosłych. Nie piszesz skąd jesteś, więc po prostu powiem Ci jak jest u nas w Prywatnym Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych w Krakowie. Nabór prowadzimy właściwie nieustannie, można też zapisać się od 2giego semestru (czyli od lutego)- i to by było dla Ciebie dobre rozwiązanie. Mogłabyś zapisać się też teraz, ale do zaliczenia semestru wymagane jest 50% obecności na zajęciach, co mogłoby być teraz problematyczne biorąc pod uwagę to, że pracujesz. Każdy semestr kończy się sesją egzaminacyjną, potwierdzającą opanowanie materiału. Nie musisz też zaczynać liceum od początku – zaliczone lata nie przepadają, być może musiałabyś zaliczyć jakieś przedmioty wynikające z różnicy programowej, ale to już jest kwestia którą trzeba omówić indywidualnie.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a gdyby udalo mi sie zrobic tak, zeby nie pracowac w weekend i chodzic tak zeby byla ta polowa zajec liczac od wrzesnia? marne szanse ale moze sie uda. czy jak ise nie uda moge normalnie zaczac nauke od 2 semestru tez?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Możesz zacząć naukę w lutym czy kiedy tam zaczyna się kolejny semestr, ale nie wiem czy nie będzie to 1 semestr - kiedyś rekrutowałam się do szkoły policealnej w lutym i miał to być 1 semestr.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tak, jeżeli będziesz miała na ten semestr połowę obecności to możesz się jeszcze spokojnie zapisywać
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
superowo, dzieki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.