|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kontakt telefoniczny z naszymi facetami
Dziewczyny jak często kontaktujecie się ze swoimi facetami ?
Mój facet ma 39 lat, ja 27. On nie lubi gadać przez telefon bo dla niego to marnowanie czasu. Jeśli dzwoni do mnie to tylko w ważnej sprawie albo w celu umówienia spotkania. Mieszkamy w jednym mieście jednak oboje dużo pracujemy, mamy swoje zainteresowania. Widujemy się 2,3 razy w tyg. czasami częściej czasami rzadziej w zależności ile jest pracy. Przesadzam czy mam prawo wymagać chociaż wieczorem telefonu i rozmowy co u nas wzajemnie słychać? Zdarza się że zadzwoni sam z siebie pogadać, ale bywa też tak że jak ja zadzwonie to pogada chwile - szybka wymiana informacji i kończy rozmowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: kontakt telefoniczny z naszymi facetami
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czyli uważasz że przesadzam i niepotrzebnie się na niego złoszczę ?
Jak rozmawiam z koleżankami to gadają mi co to za związek że nie kontaktujemy się codziennie, ze im faceci piszą smsy rano w obiad, wieczorem. Jak tak posłucham to robi mi się przykro i się zastanawiam czy u mnie w związku jest wszystko ok. My nie jesteśmy ze sobą długo. Miesiąc, po powrocie do siebie. Mieliśmy przerwę 4 miesięczną przez grube nieporozumienie. Wcześniej byliśmy 8 miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wcześniej gdy byliście razem Wasze rozmowy wyglądały tak samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mój też nie jest fanem długich rozmów , chyba faceci tak mają.
Jak chce pogadac godzinę to dzwonie do kumpeli ![]() Odkąd zamieszkalismy razem to czasem przewijam listę połączeń i się dziwię ze tak dawno przez tel gadalismy, zwykle on dzwoni z inf ze juz wraca albo co kupić itp.
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
myślę, że macie normalne, zdrowe podejście. Ja rozmawiam z facetem codziennie z 1 - 2 h plus msg. I jest to męczące. Ale wypowiadam się właśnie na wątku uzależnienie i nadmierna tęsknota za facetem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tak na początku tez tak było
![]() Z czasem, gdy nadeszła zima i trudniej było nam się często spotykać wtedy ja dzwoniłam do niego częściej. Bywało też ze jak nudziło mi się w pracy to brałam telefon i dzwonilam. Rozmawiał ze mną ale widziałam że głupio mu powiedziec mi że nie powinniśmy tyle gadać, jakby nie chciał zrobić mi przykrości. Ja mogłam była gadać z nim godzinami ![]() Gdy się rozstaliśmy mój cały świat się zawalił, bo przychodziłam z pracy i nie mogłam zadzwonic do niego . Dzisiaj wiem że po za nieporozumieniem które wynikło, przyczyną rozpadu związku - na szczęście na chwile- była właśnie ta monotonia jaką dawały ciągłe telefony. One zabierały dużo czasu a przy tym nie pozwalały nam na swoje pasje. Ale jeden telefon dziennie to przeciez nie dużo? chociaż na chwile było by miło gdyby zadzwonil i zapytal jak minął dzień. Przesadzam?? nie powinnam tego wymagać ?? Edytowane przez meniusia Czas edycji: 2015-11-22 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie jestem introwertykiem a nie lubię gadać w nieskończoność o pierdołach przez telefon,męczy mnie to,wolę się spotkać. Rozumiem twojego faceta, chociaż ostatnio usłyszałam od kolegi,że widywanie się 2-3 razy w tygodniu to nie związek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie obraz się, ale... jestem w podobnym wieku co Ty i facet 39 lat jest wg mnie sporo starszy i nie należy do pokolenia, które jest przyzwyczajone do posiadania własnej komórki od czasu bycia nastolatkiem. Jeśli chłopaki Twoich koleżanek są w zbliżonym wieku jak my, to są bardziej przyzwyczajeni do pisania smsów. Znam sporo ludzi w wieku ok 35-40 lat i oni wcale nie są tak przywiązani do komórek jak my, niektórzy wręcz nie lubią pisać smsówz chyba że muszą. To już jest pewna różnica "pokoleniowa". Zwłaszcza że w obecnych czasach świat szybko gna do przodu. Dzieciaki młodsze o 12 lat od nas żyją zupełnie inaczej niż my w ich wieku. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2015-11-22 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53557157]
Nie obraz się, ale... jestem w podobnym wieku co Ty i facet 39 lat jest wg mnie sporo starszy i nie należy do pokolenia, które jest przyzwyczajone do posiadania własnej komórki od czasu bycia nastolatkiem. Jeśli chłopaki Twoich koleżanek są w zbliżonym wieku jak my, to są bardziej przyzwyczajeni do pisania smsów. Znam sporo ludzi w wieku ok 35-40 lat i oni wcale nie są tak przywiązani do komórek jak my, niektórzy wręcz nie lubią pisać smsówz chyba że muszą. To już jest pewna różnica "pokoleniowa". Zwłaszcza że w obecnych czasach świat szybko gna do przodu. Dzieciaki młodsze o 12 lat od nas żyją zupełnie inaczej niż my w ich wieku.[/QUOTE] No bez jaj ![]() Nie znam nikogo w tym wieku kto nie jest przywiazany do komorki, tableta i swojego kompa. ![]() Tak jak piszesz zachowuja sie znane mi osoby powyzej 60 roku zycia a nie kolo 40tego. Autorko, jesli Ci to przeszkadzaj to z nim pogadaj ale jesli tylko chcesz z nim gadac, bo kolezanki gadaja ze swoimi facetami, to sie stuknij w glowke. ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja mam tak, ze to ja nie lubię rozmawiać przez telefon. Bardzo rzadko dzwonimy do siebie, cały czas piszemy, wiem co robi, co się z nim dzieje, jak się czuje. Trochę to dziwne, bo dzieli nas 280 km odległości
![]() ![]()
"Pamiętaj, że każdy napotkany człowiek czegoś się boi, coś kocha i coś stracił." Edytowane przez Lilllu Czas edycji: 2015-11-22 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja z moją byłą praktycznie nie gadałem przez telefon. Ja czasem do niej dzwoniłem, żeby się spytać kiedy będzie, albo żeby jej powiedzieć, że ją kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że to zależy po prostu od człowieka. Sama mam dwie skrajności pod jednym dachem, mama - codziennie po kilka godzin na telefonie, mam wrażenie, że jak nie obdzwoni wszystkich swoich koleżanek codziennie to jest jej źle, a z drugiej strony siostra mamy - dzwoni jak musi, tylko w ważnych sprawach, nie uważa rozmów w stylu 'Co słychać, jak minął dzień, co tam w pracy'. I tak samo z facetami, albo lubi, albo nie lubi. Chociaż osobiście uważam, że będąc w związku wypadałoby chociaż te 5-10 minut dziennie poświęcić na rozmowę, jeżeli się nie widzicie. Nikt nie mówi, żeby gadać 5 razy dziennie po godzinie, ale telefon wieczorem by nie zaszkodził.
![]() |
#17 |
po drugiej stronie szafy
|
A ja sobie nie wyobrażam związku bez codziennego kontaktu. Smsy, rozmowa przez telefon, komunikator internetowy - możliwości jest kilka, można wybrać formę, która obojgu pasuje.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
To już było, kilka razy. Tu m.in.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=831408 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53557595]Więc mamy po prostu inne doświadczenia :p moi znajomi w wieku ok 40 lat w ogóle nie są przywiązani do komórek. Większość z nich używa ich do rozmów i smsów, nie korzystają np z aplikacji czy internetu. Nie wysyłają do znajomych setek smsów.[/QUOTE]
Dziwni znajomi ![]() ![]() Co do tematu- ja wolę smsy, mój też więc tę formę kontaktu preferujemy. Co komu pasuje...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53557595]Więc mamy po prostu inne doświadczenia :p moi znajomi w wieku ok 40 lat w ogóle nie są przywiązani do komórek. Większość z nich używa ich do rozmów i smsów, nie korzystają np z aplikacji czy internetu. Nie wysyłają do znajomych setek smsów.[/QUOTE]
Wiesz, moje dzieci sa mlodymi ludzmi a nie wysylaja do innych setek smsow, dnia by im braklo ![]() Poza tym po co wysylac smsy jak jest WhatsApp ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy lubi rozmawiać przez telefon, po prostu.
Mam nadzieję, że to nie ta sytuacja, w której pan nie lubi gadać, bo żonie to przeszkadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja się z moim pod tym względem dobrze dobrałam, bo oboje nie lubimy rozmów przez telefon. Spotykamy się często, trzy-cztery razy w tygodniu, więc nie mamy za bardzo potrzeby rozmów telefonicznych. Zazwyczaj wymieniamy po kilka smsów dziennie co tam u nas słychać albo żeby się umówić na spotkanie, a dzwonimy raczej w wyjątkowych sytuacjach, gdy nie możemy się spotkać dłuższy czas, bo któeś jest na jakimś wyjeździe albo choruje, albo raz zadzwoniłam w dniu jego urodzin, bo nie mogłam z nim świętować tamtego dnia. Tyle. Poprzedni facet doprowadzał mnie do szału telefonami, bo dzwonił ze trzy razy dziennie i to były ponad półgodzinne rozmowy. Wkurzałam się bardzo, bo tłumaczył, że tak dzwonił, bo nie mogłam się z nim spotykać codziennie i tęsknił, no ale jeśli mówiłam, że nie miałam czasu na codziennie spotkania, to nie miałam też dwóch godzin na rozmowy przez telefon... ale nie docierało. Na szczęście szybko mnie rzucił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Natomiast gdy bylismy parą (nie mieszkając razem) mieliśmy bardzo dobry kontakt . Jednego miesiaca napisal do mnie 13 tys sms hahahaha ![]() Pozatym dzwonilismy do siebie , pisalismy sms , rozmawialismy na GG. On mieszkal 40 km ode mnie i widywalismy 2 razy w tygodniu .
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
natalia_t : coś wiem o tym , miałam podobny przypadek tylko że czasem dochodziło nawet do 5-6 razy dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Wtedy bardzo doceniłam smsy. Wcześniej byłam zdania, że lepiej zadzwonić, powiedzieć co się ma do powiedzenia i tyle, a nie teksty klepać. On był podobnego zdania i tym się chyba wkopałam, bo zaczął do mnie tak wydzwaniać. I teraz uważam, że smsy są lepsze pod wieloma względami - jak sms dojdzie, to jeden sygnał, a nie telefon dzwoni i dzwoni, a jak się odrzuci to głupie pytanie "czym byłaś taka zajęta?". Można odpisać od razu, po godzinie, można nie odpisać. Teraz naprawdę szczerze nienawidzę rozmów przez telefon...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja też wole sms-sy . Ze znajomymi też nie rozmawiam przez telefon , tylko zazwyczaj pisze . Jedynie do rodziców dzwonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie ma co patrzeć na innych, ale warto wsłuchać się w swoje potrzeby.
Ja na przykład nie wyobrażam sobie nie mieć kontaktu telefonicznego z moim Mężczyzną codziennie - kilka razy dziennie. To dla nas naturalne: telefony choćby po minutce, smsy tylko, żeby powiedzieć, że kochamy, myślimy o sobie. Nie wyobrażam sobie inaczej i mój Mężczyzna chyba też nie. Ale ja od ponad pięciu lat czuję, że żyje w związku idealnym, więc może nie jestem najlepszym przykładem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.